Ovo nije generalizacija, nego neka statistika. Da cujemo izvor.Danko_Bananko wrote:Bez namjere da generaliziram, ali ovih ostalih bi bilo mozda za dvije tri nogometne ekipe, ako i toliko.felichi wrote:ovdje je najveci problem nedostatak DRZAVE koja bi se obracunala sa svim ovim problemima. pohapsiti korumpirane doktore a onima drugim dati bolje uvjete.
Nastavlja se strajk zdravstvenih radnika u FBIH
-
Hierarchia
- uvjek dobar gost
SVI u ŠTRAJK !!!!!!!!!!!
- ahmed&nedzad
Čega ba?!MA DAJ... wrote:Neki navode da je plata specijaliste samo 800 km...mislim,ako je ta informacija tacna da im je tolika plata,onda ih svatam zasto strajkuju,jer
pocetna plata u srednjoskolskom ustanova je 1050 km i plus topli obrok.
-
Hierarchia
Topli obrok je 200 KM, dakle - 1250 KM. Provjereno.MA DAJ... wrote:Neki navode da je plata specijaliste samo 800 km...mislim,ako je ta informacija tacna da im je tolika plata,onda ih svatam zasto strajkuju,jer
pocetna plata u srednjoskolskim ustanova je 1050 km i plus topli obrok.
-
Hierarchia
U Kantonu Sarajevo. U ostalim kantonima je znatno manja.ahmed&nedzad wrote:Čega ba?!MA DAJ... wrote:Neki navode da je plata specijaliste samo 800 km...mislim,ako je ta informacija tacna da im je tolika plata,onda ih svatam zasto strajkuju,jer
pocetna plata u srednjoskolskom ustanova je 1050 km i plus topli obrok.Gdje to?!
- ahmed&nedzad
Ja sam nedavno čuo da su u srednjoj školi između 600 i 800 KM, zavisno od koeficijenta. Ako je ovako kako kažete, onda je to sasvim solidno. I normalno je što se zdravstveni radnici žale.Hierarchia wrote:U Kantonu Sarajevo. U ostalim kantonima je znatno manja.ahmed&nedzad wrote:Čega ba?!MA DAJ... wrote:Neki navode da je plata specijaliste samo 800 km...mislim,ako je ta informacija tacna da im je tolika plata,onda ih svatam zasto strajkuju,jer
pocetna plata u srednjoskolskom ustanova je 1050 km i plus topli obrok.Gdje to?!
-
Dezze
Pa normalno bi bilo da se svi zale.... Samo doktori imaju plate + sto sa strane dobiju. Dok policija, recimo, ima jadne plate a od nje se ocekuje da zivot redovno stavlja na kocku....ahmed&nedzad wrote:Ja sam nedavno čuo da su u srednjoj školi između 600 i 800 KM, zavisno od koeficijenta. Ako je ovako kako kažete, onda je to sasvim solidno. I normalno je što se zdravstveni radnici žale.Hierarchia wrote:U Kantonu Sarajevo. U ostalim kantonima je znatno manja.ahmed&nedzad wrote: Čega ba?!Gdje to?!
-
sigicalo
Koliko sam ja upoznata a radim u osnovnom obrazovanju, profesorima u srednjim skolama je kao i u OS, koeficijent za VSS 8 uz osnovicu od 100 plata je 800, plus radni staz . Topli obrok je od prije par mjeseci 12 KM dnevno tako da sumnjam u to 1050 samo plate.Ako mu je plata u srednjoj skoli 1050 taj ili ima mnooooogo staza, jer su koeficijenti i osnovica izjednaceni za osnovnu i srednju skoli, ili su skoro napravili neku razliku u platama izmedju srednje i osnovne skole. Ako je jednako onda mu je plata kao i meni 800 KM.
-
MA DAJ...
Startna im je plata u KS 1050 + topli obrok,bez ikakvog radnog staza...provjereno 100%.sigicalo wrote:Koliko sam ja upoznata a radim u osnovnom obrazovanju, profesorima u srednjim skolama je kao i u OS, koeficijent za VSS 8 uz osnovicu od 100 plata je 800, plus radni staz . Topli obrok je od prije par mjeseci 12 KM dnevno tako da sumnjam u to 1050 samo plate.Ako mu je plata u srednjoj skoli 1050 taj ili ima mnooooogo staza, jer su koeficijenti i osnovica izjednaceni za osnovnu i srednju skoli, ili su skoro napravili neku razliku u platama izmedju srednje i osnovne skole. Ako je jednako onda mu je plata kao i meni 800 KM.
-
_BosanaC
Ti znas bolje od nje koja radi u prosvjeti?MA DAJ... wrote:Startna im je plata u KS 1050 + topli obrok,bez ikakvog radnog staza...provjereno 100%.sigicalo wrote:Koliko sam ja upoznata a radim u osnovnom obrazovanju, profesorima u srednjim skolama je kao i u OS, koeficijent za VSS 8 uz osnovicu od 100 plata je 800, plus radni staz . Topli obrok je od prije par mjeseci 12 KM dnevno tako da sumnjam u to 1050 samo plate.Ako mu je plata u srednjoj skoli 1050 taj ili ima mnooooogo staza, jer su koeficijenti i osnovica izjednaceni za osnovnu i srednju skoli, ili su skoro napravili neku razliku u platama izmedju srednje i osnovne skole. Ako je jednako onda mu je plata kao i meni 800 KM.
-
MA DAJ...
_BosanaC wrote:Ti znas bolje od nje koja radi u prosvjeti?MA DAJ... wrote:Startna im je plata u KS 1050 + topli obrok,bez ikakvog radnog staza...provjereno 100%.sigicalo wrote:Koliko sam ja upoznata a radim u osnovnom obrazovanju, profesorima u srednjim skolama je kao i u OS, koeficijent za VSS 8 uz osnovicu od 100 plata je 800, plus radni staz . Topli obrok je od prije par mjeseci 12 KM dnevno tako da sumnjam u to 1050 samo plate.Ako mu je plata u srednjoj skoli 1050 taj ili ima mnooooogo staza, jer su koeficijenti i osnovica izjednaceni za osnovnu i srednju skoli, ili su skoro napravili neku razliku u platama izmedju srednje i osnovne skole. Ako je jednako onda mu je plata kao i meni 800 KM.
I te kako...a ja jos nisam u BiH,pa se zapitaj kako?
- ahmed&nedzad
Fali ti gore 'nakon svakih'.sigicalo wrote:I zaboravih da se svakom uposlenom u obrazovanju koeficijsnt povecava za 0.3 nakon _________ 20 godina staza
-
_BosanaC
No frks, i onako me vec dugo nista zacuditi ne moze, pa ni to.MA DAJ... wrote:_BosanaC wrote:Ti znas bolje od nje koja radi u prosvjeti?MA DAJ... wrote: Startna im je plata u KS 1050 + topli obrok,bez ikakvog radnog staza...provjereno 100%.
I te kako...a ja jos nisam u BiH,pa se zapitaj kako?
Znam mnoge koji bolje od mene znaju kako je meni, pa me ne cudi ni ovo...
-
sigicalo
Startna im je plata u KS 1050 + topli obrok,bez ikakvog radnog staza...provjereno 100%.[/quote]
Ovo cu bas da provjerim...jer znam da je cijela frka bila oko izjednacavanja i da su trazili povecanje koef, ali vlada nije odobrila...Raspitat cu se...
Ovo cu bas da provjerim...jer znam da je cijela frka bila oko izjednacavanja i da su trazili povecanje koef, ali vlada nije odobrila...Raspitat cu se...
- ahmed&nedzad
Hajde to je opet nešto, naspram 0.3, nakon 20 godina, sto bi znacilo jednom u radnom vijeku.sigicalo wrote:Prvi put se povecava nakon 20 godina i onda ide nakon svakih 10...tako da pred penziju imas 8.9
- Jara
Potpisujem. Nikad, nikad nisam ni ja ni moji najbliži davali novac doktorima niti su ga oni ikad trazili od nas...nije tačno da su svi korumpirani.Hierarchia wrote: Što se doktora tiče - mislim da problem mita nisu oni ustoličili. Znam bezbroj primjera davanja novca doktoru jer "to tako treba" - jer je to oduvijek bilo tako.
Ne znam ni za jedan primjer doktora koji je direktno tražio novac, većina ljudi sama od sebe daje koverte jer misle da će ih doktor bolje pripaziti imam pravo tražiti protuuslugu.
Znam i doktore koji vole svoj posao, ima ih i loših, pokvarenih - to je u svakom poslu tako, u svim sferama društva i naših života.
Živimo u kapitalizmu (ustvari njegovoj mutiranoj balkanskoj formi), tražili ste - gledajte. Ko nema love, neka truhne, niko se neće ni počešati - to je već tako, a bit će sve stvarnije.
- chuchumbamayumbe
KO IMA DIJETE KOJE TREBA DA PRIMI VAKCINU, JUTROS SU U DOMU ZDRAVLJA NA VOJNICKOM POCELI PONOVO DA DAJU VAKCINE, TAKO DA VAM SAVJETUJEM DA POZURITE DOK SE NIJE STVORILA GUZVA!
Valjda su skontali da bar najmladji ne treba da ispastaju!
- chuchumbamayumbe
KO IMA DIJETE KOJE TREBA DA PRIMI VAKCINU, JUTROS SU U DOMU ZDRAVLJA NA VOJNICKOM POCELI PONOVO DA DAJU VAKCINE, TAKO DA VAM SAVJETUJEM DA POZURITE DOK SE NIJE STVORILA GUZVA!
- Jara
Rekla "kumine kume kuma" da vracaju sa kemoterapije...svakog dana su desetine pacijenata na terapiji i ako se pomnozi brojem dana štrajka dobije se nekoliko stotina... nevjerovatno da se bas niko ne bi žalio! Svaki pacijent ima knjizicu evidencije tretmana i lako je dokazati...chuchumbamayumbe wrote:Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.senada wrote:ko je i koga vratio sa kemoterapije?chuchumbamayumbe wrote:LJUDE VRACAKU SA KEMOTERAPIJE JER KAZU DA TO NIJE HITAN SLUCAJ I DA MOZE SACEKATI.
NASOJ BEBI OD 7 MJESECI NE ZELE DA DAJU VAKCINU, KAZU DA MOZE CEKATI.
JEBEM IM SVE LOPOVSKO!
Eto.
Hosh da zovemo SIPU sada da istrazuje???
- chuchumbamayumbe
Uredu je ba...samo naprijed...Jara wrote:Rekla "kumine kume kuma" da vracaju sa kemoterapije...svakog dana su desetine pacijenata na terapiji i ako se pomnozi brojem dana štrajka dobije se nekoliko stotina... nevjerovatno da se bas niko ne bi žalio! Svaki pacijent ima knjizicu evidencije tretmana i lako je dokazati...chuchumbamayumbe wrote:Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.senada wrote: ko je i koga vratio sa kemoterapije?
Eto.
Eto, i ako sam slagao za kemotaerapiju (a nisam), sta cemo sa bebama? Evo su jutros poceli da daju vakcine, nadam se da to nije samo u nasem domu zdravlja.
-
Hierarchia
Mora da su citali sa-x pa im savjest proradila.chuchumbamayumbe wrote:Uredu je ba...samo naprijed...Jara wrote:Rekla "kumine kume kuma" da vracaju sa kemoterapije...svakog dana su desetine pacijenata na terapiji i ako se pomnozi brojem dana štrajka dobije se nekoliko stotina... nevjerovatno da se bas niko ne bi žalio! Svaki pacijent ima knjizicu evidencije tretmana i lako je dokazati...chuchumbamayumbe wrote: Od moje komsinice sa vikendice, Nene, njenu prvu prijateljicu. Ne znam kako se zove ta njena prijateljica.
Eto.
Eto, i ako sam slagao za kemotaerapiju (a nisam), sta cemo sa bebama? Evo su jutros poceli da daju vakcine, nadam se da to nije samo u nasem domu zdravlja.
Btw. od strajka privatnika nista nema, upravo dodjoh s pregleda, covjek radi kao i uvijek.
Ne znam ko ih moze natjerati? Taj isti sindikat? Tesko.