pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Karmen86

#176 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

bez_ideje wrote:Drzite psa na uzici kada hodate gradom,dozvolite da se djeca ili odrasli priblize psu ,samo ako prethodno pitaju za dozvolu vlasnika,psa pustati slobodnog medju ljude koji ga vec poznaju .
Na dobacivanja i provokacije ne reagovati !
Jedini nacin da se koliko toliko normalno (su)zivi ovdje.
Sto se tice tih napada na pse,od strane djece,gdje mrtva hladna pridju i udare ,na ocigled roditelja,ja se vama divim koji na to ostanete sabrani ....Na to bi odgovorila nasilno!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
To je u suštini poenta onoga što sam ja htjela reći. A kada bi neko udario mog psa, ne znam da li bih uspjela ostati pribrana, strah me i pomisliti kako bi to sve završilo, brrrr
Cholina_Lokica

#177 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Cholina_Lokica »

meni da lik nije udario psa, ne bih nikad u zivotu znala da znam udariti :D
Happy kuce, oko 5 mjeseci, bez noge, stojimo na sred livade, lik ide preko livade, nema veze sto pored ima trotoar :roll: i pored prostora od 20 metara slobodnog i costog oko nas, on direktno ide prema nama, prilazi i prolazi na neka 3-4 centa od Happy, do tad ga ona nije ni pogledala, i on kako prolazi ona se okrece i gleda ga, i on mrtav-hladan je nogom :shock: nije uspio da je udari, samo je malo podkacio jer sam ja u momentu njega udarila :-) on je valjda mislio da cu se ja njega prepasti, necu smjeti da mu vratim sta li... pa kad sam odreagovala povukao se. ali ja stvarno nisam mogla da vjerujem, da lik moze tako da postupi, vidis psa na kojem se maksuz vidi da je beba jos uvijek, sa vlasnikom, i pas nema nogu, i ti iz cista mira nogom da ga udaris.... zivimo u vukoHebini samo takvoj....

na te komentare, jebavanje svega zato sto hodas ulicom, vise ni ne obracam paznju. ovako prolaznicima ne dam da je diraju, vecini djece ne dam ni blizu, ako neko kaze bas neku gadost, samo kazem da se napusi i to je to...

edit: odakle ovo izvukoste :lol:
The Nightwatchman

#178 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by The Nightwatchman »

meni je samo interesantno da na ovoj temi nema realne, racionalne i u potpunosti razumne osobe koja stvari konta na pravi nacin. sve ekstremi.

ova sto je pricala da svog psa voli kao dijete je tipican primjer alienacije. iz njenog posta bi covjek pomislio da ima ozbiljan problem sa socijalizacijom.

s druge strane ovi cistunci sto djecu drze pod staklenim zvonom su isto ekstremi svoje vrste.

ja sam imao i kerove i macke i ptice i zecove i zmije i svasta nesto. ni jednoj od tih zivotinja nije nista nedostajalo u zivotu :D

moje dijete ce mi uvijek biti vaznije od psa.

prema psu se nikad necu ponasati kao prema djetetu, jer bi to bilo malo sickmotherfucker way of living.

pse volim jako i nemam nista protiv istih.
bez_ideje

#179 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by bez_ideje »

Naravno da je nekom vlastito dijete vaznije do psa......Ali zbog cega bi nekome tudje dijete bilo vaznije od vlastitog psa,u situaciji kada prilazi vezanom psu i napada ga ! :shock: :?
Karmen86

#180 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

bez_ideje wrote:Naravno da je nekom vlastito dijete vaznije do psa......Ali zbog cega bi nekome tudje dijete bilo vaznije od vlastitog psa,u situaciji kada prilazi vezanom psu i napada ga ! :shock: :?
Čitaš moje misli i stavljaš ih na papir. Fakat. Upravo ovo htjedoh napisati.
Cholina_Lokica

#181 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Cholina_Lokica »

nece ti biti vazniji pas od djeteta, moram priznati da znam samo jednog vlasnika psa kod kojeg je tako, ali stvarno mu je pas preci od vlastite djece :mrgreen:

medjutim ja kao vlasnik psa, stvarno nisam obavezna da kad naidje necije dijete, koje haos pravi, da pazim i na svog psa, i na tudje dijete koje prvi i posljednji put u zivotu vidim, i da se ja njima sklanjam sa puta... jos ako skrenem paznju na to, da mi pocnu nabrajati kako ce i mene i psa zaklati, jer pobogu sto ja ne bjezim sa ulice kuda oni prolaze :-)
Karmen86

#182 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

Dile wrote:nece ti biti vazniji pas od djeteta, moram priznati da znam samo jednog vlasnika psa kod kojeg je tako, ali stvarno mu je pas preci od vlastite djece :mrgreen:

medjutim ja kao vlasnik psa, stvarno nisam obavezna da kad naidje necije dijete, koje haos pravi, da pazim i na svog psa, i na tudje dijete koje prvi i posljednji put u zivotu vidim, i da se ja njima sklanjam sa puta... jos ako skrenem paznju na to, da mi pocnu nabrajati kako ce i mene i psa zaklati, jer pobogu sto ja ne bjezim sa ulice kuda oni prolaze :-)
Da, ali znaš, kada ja kažem nekome ovo što si ti napisala, ja ispadam mrziteljica djece. Roditelji ne mogu razumjeti da meni nije zanimljivo njihovo derište kada mi prevrće stvari po stolu i čupa me, onda se pobogu od mene očekuje da smatram to zanimljivim i smiješnim i booožeee kako je pametno to dijete jer pobogu čupa mi novine iz ruke a nije mu ni godina dana, a ako se neko izdere na vlasnika psa jer nema brnjicu onda je to pobogu samo brižan roditelj.
Ne, ja ne mrzim djecu, volim ja i djecu iz komšiluka i male rođake, ali vala da imam živaca za nepoznatu tuđu djecu, nemam, isto kao što i većina nevlasnika kućnih ljubimaca nema razumijevanja za moju ljubav prema mom psu :)
Jasna90

#183 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Jasna90 »

The Nightwatchman wrote:meni je samo interesantno da na ovoj temi nema realne, racionalne i u potpunosti razumne osobe koja stvari konta na pravi nacin. sve ekstremi.

ova sto je pricala da svog psa voli kao dijete je tipican primjer alienacije. iz njenog posta bi covjek pomislio da ima ozbiljan problem sa socijalizacijom.

s druge strane ovi cistunci sto djecu drze pod staklenim zvonom su isto ekstremi svoje vrste.

ja sam imao i kerove i macke i ptice i zecove i zmije i svasta nesto. ni jednoj od tih zivotinja nije nista nedostajalo u zivotu :D

prema psu se nikad necu ponasati kao prema djetetu, jer bi to bilo malo sickmotherfucker way of living.

Hvala na divnom opisu moje licnosti...

P.S. ne kazem ja da pas treba da bude vazniji od djeteta (to nikako), nego da pas treba biti ravnopravan clan porodice. Jedno je kad ti imas psa koji je napolju, a drugo je kad ti s tim psom, zivis, spavas, jedes...
ljubav_aha

#184 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Drzite psa na uzici kada hodate gradom,dozvolite da se djeca ili odrasli priblize psu ,samo ako prethodno pitaju za dozvolu vlasnika,psa pustati slobodnog medju ljude koji ga vec poznaju .
Na dobacivanja i provokacije ne reagovati !
Jedini nacin da se koliko toliko normalno (su)zivi ovdje.
Sto se tice tih napada na pse,od strane djece,gdje mrtva hladna pridju i udare ,na ocigled roditelja,ja se vama divim koji na to ostanete sabrani ....Na to bi odgovorila nasilno!
zaboravila si brnjicu :D

drugacije dozivljavam kucne ljubimce osoba koje poznajem i sooba koje sretnem sa kucnim ljubimcem na ulici

prije svega ,ne znam kako reaguju kako vlasnik,tako i njegov ljubimac,zato postoje odredjene lokacije za setnju ljubimaca

pitanje : da li cistite izmet specijalnim kesicama tokom setnje :?:
ljubav_aha

#185 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

Jasna90 wrote:
The Nightwatchman wrote:meni je samo interesantno da na ovoj temi nema realne, racionalne i u potpunosti razumne osobe koja stvari konta na pravi nacin. sve ekstremi.

P.S. ne kazem ja da pas treba da bude vazniji od djeteta (to nikako), nego da pas treba biti ravnopravan clan porodice. Jedno je kad ti imas psa koji je napolju, a drugo je kad ti s tim psom, zivis, spavas, jedes...
znaci ,ipak je tvoj pas ravnopravan clan porodice kao i tvoje dijete :D

spavanje sa ljubimcima je bljah,smrde,dlake,fuj
ljubav_aha

#186 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

Karmen86 wrote:
Dile wrote:nece ti biti vazniji pas od djeteta, moram priznati da znam samo jednog vlasnika psa kod kojeg je tako, ali stvarno mu je pas preci od vlastite djece :mrgreen:

Da, ali znaš, kada ja kažem nekome ovo što si ti napisala, ja ispadam mrziteljica djece. Roditelji ne mogu razumjeti da meni nije zanimljivo njihovo derište kada mi prevrće stvari po stolu i čupa me, onda se pobogu od mene očekuje da smatram to zanimljivim i smiješnim i booožeee kako je pametno to dijete jer pobogu čupa mi novine iz ruke a nije mu ni godina dana, a ako se neko izdere na vlasnika psa jer nema brnjicu onda je to pobogu samo brižan roditelj.
Ne, ja ne mrzim djecu, volim ja i djecu iz komšiluka i male rođake, ali vala da imam živaca za nepoznatu tuđu djecu, nemam, isto kao što i većina nevlasnika kućnih ljubimaca nema razumijevanja za moju ljubav prema mom psu
:)
sto dijete od godinu dana zna :-D tad su najsladji :-D

pa naravno da treba imati brnjicu na ustima,zar je to tako tesko uraditi :-D sigurno nisu rekli bez razloga,jer ne bih rekla da imas pudlicu pored sebe

znaci,imas zivaca za djecu rodjaka i iz komsiluka,ali nemas zivaca za nepoznatu tudju djecu :lol:

pazi,moja raja ima kucne ljubimce ,cak i kad izadjemo van,ponekad i oni sumjnjivo reaguju u pojedine vlasnike kucnih ljubimaca,zato svaki vlasnik treba imati psa na lancu i brnjicu tokom setenje,ovdje je zakon,ako me tvoj cuko ujede,placas sve troskove :D odlican zakon :thumbup:
Karmen86

#187 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

ljubav_aha wrote:
Karmen86 wrote:

Ne, ja ne mrzim djecu, volim ja i djecu iz komšiluka i male rođake, ali vala da imam živaca za nepoznatu tuđu djecu, nemam, isto kao što i većina nevlasnika kućnih ljubimaca nema razumijevanja za moju ljubav prema mom psu
:)
sto dijete od godinu dana zna :-D tad su najsladji :-D

pa naravno da treba imati brnjicu na ustima,zar je to tako tesko uraditi :-D sigurno nisu rekli bez razloga,jer ne bih rekla da imas pudlicu pored sebe

znaci,imas zivaca za djecu rodjaka i iz komsiluka,ali nemas zivaca za nepoznatu tudju djecu :lol:

pazi,moja raja ima kucne ljubimce ,cak i kad izadjemo van,ponekad i oni sumjnjivo reaguju u pojedine vlasnike kucnih ljubimaca,zato svaki vlasnik treba imati psa na lancu i brnjicu tokom setenje,ovdje je zakon,ako me tvoj cuko ujede,placas sve troskove :D odlican zakon :thumbup:
Da, upravo tako. Imam živaca za malu djecu koju poznajem, a da čuvam, zabavljam i divim se nekom tuđem djetetu ne pada mi na pamet. A brnjica.. Fuj to čudo, pa moj cuko je mala beba koja bi se sa svima igrala, ne želim da ga mučim. Ovako nosi brnjicu oko vrata pa ako vidimo čika policajca stavimo začas :D :D
Jasna90

#188 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Jasna90 »

ljubav_aha wrote:
Jasna90 wrote:

spavanje sa ljubimcima je bljah,smrde,dlake,fuj

Pa, da to sam i htjela reci...ne treba pas biti vazniji od djeteta, niti dijete vaznije od psa HIHI
A to sto ja spavam sa mojim psom je moja stvar...

P.S. ne smrde svi psi, a i imaju psi kojima dlaka uopste ne opada...
Karmen86

#189 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

Puno ljudi ne zna da je pljuvačka psa manje opasna nego pljuvačka čovjeka jer iako sadrži više bakterija, one su bezopasne, za razliku od čovječjih. Ja također ne spavam sa svojim psom, niti mu dam na kauč ili na krevet (iako se lopov mali popne kada nas nema kući, vidim jer bude zgužvan prekrivač :D ), ali razumijem ljude kojima to ne smeta i smatram da je to svačija stvar izbora. Ja prije djetetu ne bih dala u svoju spavaću sobu i da spava sa mnom i s mužem, u mojoj spavaćoj sobi se zna kome je mjesto da tu boravi. To je za mene i mog čovjeka, a ne za dijete ili za bilo koga drugoga, pa ni za psa, ali opet ponavljam, svako ima svoj izbor.
I samo da kažem da psi nisu prljave životinje, možeš jesti iz iste zdjele kao i tvoj pas i ništa ti se neće dogoditi, kao što i tvoj pas može spavati s tobom i nikad se zbog toga nećeš razboljeti :)
GAU 8

#190 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by GAU 8 »

sitno wrote:Jedva sam se smirila procitavsi text o nesretnom labradoru ubijenom u Zenici, text koji me je ponukao da sa vama podijelim razmisljanje o tome kakvi smo mi ljudi i gdje zivimo.

Vlasnica sam predivnog psa, prilicno velikog i beskrajno umiljatog. Dobar je ko dusa, maza i beskrajno odan. Mislim da nema potrebe napominjati (vjerovatno vecina vas ima slicno iskustvo) da je dovoljno da mu se covjek njezno obrati pa da on padne na ledja od srece i radosti, cekajuci da ga neko poceska. :-D
Cesto mi se dogodi kada smo napolju da neka "brizna" majka svom potomku dobaci "bjezi pojest ce te cuko"
Ima li potrebe da opisujem kako se osjecam kada to cujem? :x
Lijepo mi dodje da pridjem i zavarim joj takvu samarcinu da joj godinama zvoni u glavi. Takve majke odgajaju djecu koja kasnije ubijaju zivotinje... Tako odrastaju nasilnici.
Sto mozemo uraditi? Kada imam prilike pokusam sa: "Nemojte tako gospodjo, psi ne napadaju ako neko njih ne napadne" Onda "brizne" majke obicno kazu: "Znas kada sam bila mala napao me komsijin cuko pa se ja od tada bojim" :? :? :? :? :? :?
Ponekad uspijem, a ponekad ne, ali objasnjavanje i edukacija, kako odraslih tako i (njihove) djece trebalo bi da daju neke rezultate. Pa nije moguce da su pola drzave psi izgrizli dok su bili mali??????

Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
Postoje ljudi koji se boje pasa.
Pomiri se s tim. Nema potrebe da ih se šamara, time ništa nećeš popraviti.
Pasiflora

#191 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Pasiflora »

GAU 8 wrote:
sitno wrote:Jedva sam se smirila procitavsi text o nesretnom labradoru ubijenom u Zenici, text koji me je ponukao da sa vama podijelim razmisljanje o tome kakvi smo mi ljudi i gdje zivimo.

Vlasnica sam predivnog psa, prilicno velikog i beskrajno umiljatog. Dobar je ko dusa, maza i beskrajno odan. Mislim da nema potrebe napominjati (vjerovatno vecina vas ima slicno iskustvo) da je dovoljno da mu se covjek njezno obrati pa da on padne na ledja od srece i radosti, cekajuci da ga neko poceska. :-D
Cesto mi se dogodi kada smo napolju da neka "brizna" majka svom potomku dobaci "bjezi pojest ce te cuko"
Ima li potrebe da opisujem kako se osjecam kada to cujem? :x
Lijepo mi dodje da pridjem i zavarim joj takvu samarcinu da joj godinama zvoni u glavi. Takve majke odgajaju djecu koja kasnije ubijaju zivotinje... Tako odrastaju nasilnici.
Sto mozemo uraditi? Kada imam prilike pokusam sa: "Nemojte tako gospodjo, psi ne napadaju ako neko njih ne napadne" Onda "brizne" majke obicno kazu: "Znas kada sam bila mala napao me komsijin cuko pa se ja od tada bojim" :? :? :? :? :? :?
Ponekad uspijem, a ponekad ne, ali objasnjavanje i edukacija, kako odraslih tako i (njihove) djece trebalo bi da daju neke rezultate. Pa nije moguce da su pola drzave psi izgrizli dok su bili mali??????

Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
Postoje ljudi koji se boje pasa.
Pomiri se s tim. Nema potrebe da ih se šamara, time ništa nećeš popraviti.
Tema je stara 3,5 godine i nemam pojma zasto ste je "podigli", ali i dalje stojim iza svake rijeci koju sam tada izrekla. Uz dodatak da se jos svasta nakupilo od tada i da bih imala reci jos puuuuno toga.
ljubav_aha

#192 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

Karmen86 wrote:
ljubav_aha wrote:sto dijete od godinu dana zna :-D tad su najsladji :-D

Da, upravo tako. Imam živaca za malu djecu koju poznajem, a da čuvam, zabavljam i divim se nekom tuđem djetetu ne pada mi na pamet. A brnjica.. Fuj to čudo, pa moj cuko je mala beba koja bi se sa svima igrala, ne želim da ga mučim. Ovako nosi brnjicu oko vrata pa ako vidimo čika policajca stavimo začas :D :D

znaci,izmet jos nisi poceal sakupljati,jer takav zakon i na postoji u BiH :!:

ma dobor skuzila sam te,nijavise zivaca imas za svoju dlakavu bebu,I get it :D
ljubav_aha

#193 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

Jasna90 wrote:
ljubav_aha wrote:prema psu se nikad necu ponasati kao prema djetetu, jer bi to bilo malo sickmotherfucker way of living.

spavanje sa ljubimcima je bljah,smrde,dlake,fuj[/quote]

Pa, da to sam i htjela reci...ne treba pas biti vazniji od djeteta, niti dijete vaznije od psa HIHI
A to sto ja spavam sa mojim psom je moja stvar...

P.S. ne smrde svi psi, a i imaju psi kojima dlaka uopste ne opada...[/quote]

ahah,znaci dijete ti nije vaznije od psa :lol:
Karmen86

#194 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

ljubav_aha wrote:
Karmen86 wrote:
ljubav_aha wrote:sto dijete od godinu dana zna :-D tad su najsladji :-D

znaci,izmet jos nisi poceal sakupljati,jer takav zakon i na postoji u BiH :!:

ma dobor skuzila sam te,nijavise zivaca imas za svoju dlakavu bebu,I get it :D
Eeee, kako se moj cuko sakrije kad kaki, vjeruj mi da nema potrebe da očistim nešto što će se razgraditi za 2-3 dana, a sakriveno je i niko ne može ugaziti :) Doduše, jednom nam se dogodio incident pa je kakio gdje nije trebao, ali sam to pokupila maramicom i uopće mi se nije gadilo :) I to je sve do kulture vlasnika, ja kažem ako cuko obavi nuzdu gdje neko može ugaziti onda obavezno treba vlasnik i pokupiti to. No, zato se i pas dresira :)
GAU 8

#195 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by GAU 8 »

sitno wrote:
Tema je stara 3,5 godine i nemam pojma zasto ste je "podigli", ali i dalje stojim iza svake rijeci koju sam tada izrekla. Uz dodatak da se jos svasta nakupilo od tada i da bih imala reci jos puuuuno toga.
Ja samo ne vidim potrebu za šamaranjem.
Da li ćeš šamarati nekog ko pati od klaustrofobije, ili straha od visine?

Razumijem da svako obožava svog ljubimca ili dijete, ali ne možeš od drugih zahtijevati to isto.
Ti paziš svog psa, uz tebe je, i ne bi trebao biti u opasnosti niti od zle djece.

A lutalice, to je vec druga prica.
Koliko god ima ružnih priča, siguran sam da postoji višestruko više lijepih.
U mom naselju se djeca igraju s kako s lutalicama tako i sa psima s vlasnicima i nema problema.
ljubav_aha

#196 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by ljubav_aha »

malo sma prelistala temu

zasto se konstantno porede djeca i psi :D :-)
Karmen86

#197 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

ljubav_aha wrote:malo sma prelistala temu

Jer se generalno vlasnici pasa i vlasnici male djece ne vole previše :D Čast izuzecima :D
GAU 8

#198 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by GAU 8 »

ljubav_aha wrote:malo sma prelistala temu

Ne znam, na to pitanje treba da odgovori neki od vlasnika pasa koji to radi.

Ja sam imao 3 psa i nisam ih poredio sa djecom :D
Sada imam dijete, i ne poredim ga s psom :D
bez_ideje

#199 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by bez_ideje »

Ljubav_aha,smiri dozivljaj......pises iz zemlje koja je daleko uredjenija po svemu,i vjerujem da uz zakon o kazni ukoliko te pas ujede postoji i zakon da odgovaras ukoliko ucinis nesto nazao tudjem psu.....isto tako,lako je pricati o primjerenim mjestima za izvodjenje pasa od tamo gdje takva mjesta postoje.
Ja sam apsolutno zagovornik ciscenja iza pasa,cim se takav zakon donese,mada ne bi imala nista protiv da se pocne primjenjivati ova sila zakona o ocuvanju zivotne sredine koja postoji ,jer ces prije ugaziti u ljudsko govno nego u psece!
Jos mi reci kako mislis staviti brnjicu na brahicefalicnu pasminu?
U cemu je problem ako neko voli psa vise nego dijete? Jel treba da zakonom i to regulisemo?
Ako cemo iskreno,ne volim djecu nikako,pa mi ne pada na pamet da neko dovedem u opasnost od mog eventalnog ljubimca,kao sto ne bi tolerisala da necije dijete ili odrasla nedorasla jedinka dovodi u opasnost moju zivotinju...ne mora ni zivotinja biti u pitanju,da dodje i podere mi majicu ili pospe me bojom...meni je jako zao,ali nemam razum ijevanja za te "slatke nestasluke" hihi pihi
Simpatije su privatna stvar pojedinca,javna sigurnost nesto sasvim drugo,i dok god se ona obostrano postuje ,svaka rasprava je suvisna !
Karmen86

#200 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

bez_ideje wrote:Ljubav_aha,smiri dozivljaj......pises iz zemlje koja je daleko uredjenija po svemu,i vjerujem da uz zakon o kazni ukoliko te pas ujede postoji i zakon da odgovaras ukoliko ucinis nesto nazao tudjem psu.....isto tako,lako je pricati o primjerenim mjestima za izvodjenje pasa od tamo gdje takva mjesta postoje.
Ja sam apsolutno zagovornik ciscenja iza pasa,cim se takav zakon donese,mada ne bi imala nista protiv da se pocne primjenjivati ova sila zakona o ocuvanju zivotne sredine koja postoji ,jer ces prije ugaziti u ljudsko govno nego u psece!
Jos mi reci kako mislis staviti brnjicu na brahicefalicnu pasminu?
U cemu je problem ako neko voli psa vise nego dijete? Jel treba da zakonom i to regulisemo?
Ako cemo iskreno,ne volim djecu nikako,pa mi ne pada na pamet da neko dovedem u opasnost od mog eventalnog ljubimca,kao sto ne bi tolerisala da necije dijete ili odrasla nedorasla jedinka dovodi u opasnost moju zivotinju...ne mora ni zivotinja biti u pitanju,da dodje i podere mi majicu ili pospe me bojom...meni je jako zao,ali nemam razum ijevanja za te "slatke nestasluke" hihi pihi
Simpatije su privatna stvar pojedinca,javna sigurnost nesto sasvim drugo,i dok god se ona obostrano postuje ,svaka rasprava je suvisna !
:kiss: :kiss: Hvala ti što si napisala moje misli, samo puno kulturnije nego što bih ja to :)
Locked