[quote="_BosanaC"]Ja bih tom tvom kolegi nakon godinu spustio platu na cetristo, pa ako ostane jos pola godine na 350, i tako skidao po 50KM svakih pola godine dok ne bi ostao da radi dzabe. A kada bi ostao da radi dzabe digao bih mu spomenik na samom ulazu u Energoinvest i proglasio njegov dan kao praznik. Neradni, naravno.
Pa ljudi postoji li igdje u ovoj sugavoj drzavi kakva firma a da nije drzavna? Pada li uopste ikome na pamet traziti posao u firmi koja nije drzavna?
Najbolje ne raditi nista, ni na toj pijaci, nego sjediti 'nako vazdan, obrisati guzicu diplomom, srati po Centrali kako eto mi mladi sa diplomama ne mozemo dobiti adekvatan posao (adekvatan: plata bar milju i po u startu uz drkanje qrca svakodnevno, surfanje, niposto prekovremeni rad ili rad vikendom, ne daj Boze praznikom, godisnji bar 20 dana za pocetak, regres, trinaestu platu, placeno bolovanje, ako vec mora prekovremeni onda placen i to bar satnicu duplo duzu itd

)
De malo skontajte gdje zivite i
pa " Bosanac " mi ovdje pricamo o drzavnoj firmu,to je tema!!Sve je to ok sto ti prichash ali valjda bi ista pravila trebala za sve da vrijede ili ...ako nista bar za vecinu.Npr u E mozes biti vrijedan ili vrijedniji 5 puta ,to nece niko prepoznati niti pohvaliti a kamoli nagraditi ..neki rade sve neki nista,onako malo sjede,popunjavaju stolice,valjda zato sto im se sjedi sta li...rado bi oni al ne da im se jer pobogu ovi drugi moraju da opravdaju svoje plate ihhh ma ima togaa koliko hoces