Granice roditeljskog prava - obrezivanje
- Abu FEED el-Castro
U kolko ćeš sa mnom da je on makar malkice obraz(ov)an 
-
Danko_Bananko
Pa ako je tacna ona tvoja konstatacija da evolucijom otpada, a ne raste, lahko je prihvatiti pretpostavku.Abu FEED el-Castro wrote:U kolko ćeš sa mnom da je on makar malkice obraz(ov)an
-
Svemirski_Jebach
Danko_Bananko wrote:a s obzirom da si nakve jaranice spominjao, a i punac ti republikanac, ko zna gdje si se ti udomioSvemirski_Jebach wrote:evo ja zvanicno priznajem da je kod mene samo zbog religije...a ne zbog higijene.![]()
![]()
samo sad ce se neki pitati da nisam jevrej...
![]()
![]()
....steini nakvi garant
jevreji su mahom demokrati - usput
-
vesela
#179 Re: Granice roditeljskog prava - obrezivanje
aNTropocentrio wrote: Ja smatram da roditelji nemaju pravo da odlučuju u ime svog djeteta (kada se radi o njegovom tjelesnom integritetu), kao što ni doktori ili neke druge osobe nemaju pravo da im omoguće to.
postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem...
roditelj ima i pravo i obavezu da odlucuje u ime svog djeteta, maloljetnog, naravno!...osunetiti musko dijete, u ime bilo kojih roditeljskih uvjerenja, nije nikakva povreda "djecjeg tjelesnog integriteta", a jos manje mentalnog, jer dijete se odgaja u duhu roditeljskih vrednovanja, pa je samim tim i sunecenje normalno i obavezno za njihovo dijete!
ja, licno sam protiv sunecenja, ali ne bih nikada smatrala da, za ovu odluku, roditelji grijese i da nemaju pravo da odlucuju!
dodatno, roditelj treba i mora, po mom misljenu, sprijeciti dijete, tj. donijeti odluku u ime djeteta da se ne smije tetovirati, busiti masu rupa po cijelom tijelu i stavljati razno-razne halkice ili metale...ukoliko dijete o tome odlucuje, onda ono samo rusi svoj "tjelesni integritet" i ako se nesto desi, onda roditelj odgovara a ne dijete.
-
marijindvorac
#180 Re: Granice roditeljskog prava - obrezivanje
Vesela u pravu si i nisi. Jer tacno je da roditelji treba da imaju prava, ali postoje i suprotni prakticni dokazi da roditelji mogu biti opasni po zivot kada recimo jehovini svjedoci zabrane doktorima transfuziju krvi za dijete.vesela wrote:postujem tvoje misljenje, ali se ne slazem...aNTropocentrio wrote: Ja smatram da roditelji nemaju pravo da odlučuju u ime svog djeteta (kada se radi o njegovom tjelesnom integritetu), kao što ni doktori ili neke druge osobe nemaju pravo da im omoguće to.
roditelj ima i pravo i obavezu da odlucuje u ime svog djeteta, maloljetnog, naravno!...osunetiti musko dijete, u ime bilo kojih roditeljskih uvjerenja, nije nikakva povreda "djecjeg tjelesnog integriteta", a jos manje mentalnog, jer dijete se odgaja u duhu roditeljskih vrednovanja, pa je samim tim i sunecenje normalno i obavezno za njihovo dijete!
A kao musko slazem se da je sunecenje dobro i zdravo jer sam iskusio obje situacije kao odrastao.
- NIN
Mislio sam da ces shvatiti o kojem se kanalu radi, s obzirom na tvoju intelektualnu aktivnost na ovom podforumu, ali...Danko_Bananko wrote:jedna je stvar kanal, a druga kozica.NIN wrote:Samo mi jos reci da nisi znao da ipak nesto mokrace ostane u kanalu, koliko god se trudio da ga otreses??!!Danko_Bananko wrote: Higijena je itekako vazna, mozes ti prati povazdan, ali ce haman vazda ostati mokrace ispod kozice, sto te automatski sprijecava da se postigne apsolutna cistoca ( od mokrace kao najvece necistoce ) koja je uvjet za obavljanje namaza...
Ne gubi se abdest ako imas mokrace u mjehuru npr.
i by the way, mi manje tresemo, a vise peremo
Ja nisam aludirao na mokracni mjehur nego na KANAL PENISA iz kojeg nakon mokrenja, bez obzira koliko ga tres'o, na kraju kad se smiri situacija u gacama ipak izadje par kapljica na havu. Osim ako se ne tusiras nakon svakog mokrenja, u sto cisto sumnjam, ili ako nisi kakva evoluciona iznimka!
Da li se sada mozes intelektualno angazirati i shvatiti ono sto hocu da kazem? I, cemu prijevremeno zakljucivanje o tome da li sam ja obrezan ili ne? Moj banana, da si ti meni zdrav i ziv...
Castro, idel' ta kvantna mehanika druze? Imal' sta zanimljivo u tim potragama?
...kakav tandem...
-
Danko_Bananko
Naravno da sam shvatio o kom se kanalu radi, pa cak i kad mi anatomija definitivno nije nikakva, a kamoli uza specijalnost.
A situacija opet ostaje ista, mokraca ostaje u tijelu, tj. unutar penisa, i kao takva ne moze kvariti abdest.
Naravno, muslimani se bez ikakve sumnje, najvise paze mokrace, i poduzimaju sve potrebne mjere da se maksimalno iskljuci mogucnost naknadnog izlaska mokrace, i stvaranja necistoce na tijelu i odjeci, koja bi bila prepreka isoravnom obavljanju vjerskih obreda.
Imamo mi i svoje tehnike za to, al necu da vam kazem koje su
Glede tvojih vocnih kapaciteta, zaista me nije nimalo briga za njih, vec se malo zekim kao i uvijek na ovako, da izvinete, debilnim temama.
Ali ipak ostaje cinjenica da se vas nekolko sekira oko naseg voca, i voca nase djece.
Sto li, ko ce vam ga znati
A situacija opet ostaje ista, mokraca ostaje u tijelu, tj. unutar penisa, i kao takva ne moze kvariti abdest.
Naravno, muslimani se bez ikakve sumnje, najvise paze mokrace, i poduzimaju sve potrebne mjere da se maksimalno iskljuci mogucnost naknadnog izlaska mokrace, i stvaranja necistoce na tijelu i odjeci, koja bi bila prepreka isoravnom obavljanju vjerskih obreda.
Imamo mi i svoje tehnike za to, al necu da vam kazem koje su
Glede tvojih vocnih kapaciteta, zaista me nije nimalo briga za njih, vec se malo zekim kao i uvijek na ovako, da izvinete, debilnim temama.
Ali ipak ostaje cinjenica da se vas nekolko sekira oko naseg voca, i voca nase djece.
- NIN
Prva stvar, glede mojih vocnih kapaciteta, osim ako mi se nije ucinilo, bilo te je briga prije nekoliko postova pa nema potrebe da sam sebe kontriras.Danko_Bananko wrote:Naravno da sam shvatio o kom se kanalu radi, pa cak i kad mi anatomija definitivno nije nikakva, a kamoli uza specijalnost.
Imamo mi i svoje tehnike za to, al necu da vam kazem koje su![]()
Druga stvar je to da mene uopste nije briga bilo cije cune i, u koliko si citao sve postove, vidjet ces sta sam ja napisao u svom prvom postu vezano za ovu temu. Ako nisi, vrati se nekoliko stranica i procitaj. Mene apsolutno ne tangira tvoja tradicija i religijska praksa i to da li ces TI sebi komplet odsjeci tu svoju cunu da bi bio, kako ti mislis, cistiji pred bicem kojem se molis. Mene tangiraju djeca koja su u rukama takvih kao ti! Nevezano samo za praksu podsijecanja cuna nego mnogo cega drugog i opasnijeg!
Treca stvar, ti kakve god tehnike koristio (tresnja cune 2X vertikalno, 3X horizontalno, 10X dijagonalno...) s ciljem da ti zadnja kapljica mokrace ne zavrsi na gacama, zadnja uvijek ostaje zadnja i nadje svoj put ka bijelom pamuku prednjeg dijela donjeg vesa u velikoj vecini slucajeva.
-
Danko_Bananko
Ma gotovo da pomislim da ti nekad dam na uvid koristeni bijeli pamucni ves na uvidNIN wrote:Prva stvar, glede mojih vocnih kapaciteta, osim ako mi se nije ucinilo, bilo te je briga prije nekoliko postova pa nema potrebe da sam sebe kontriras.Danko_Bananko wrote:Naravno da sam shvatio o kom se kanalu radi, pa cak i kad mi anatomija definitivno nije nikakva, a kamoli uza specijalnost.
Druga stvar je to da mene uopste nije briga bilo cije cune i, u koliko si citao sve postove, vidjet ces sta sam ja napisao u svom prvom postu vezano za ovu temu. Ako nisi, vrati se nekoliko stranica i procitaj. Mene apsolutno ne tangira tvoja tradicija i religijska praksa i to da li ces TI sebi komplet odsjeci tu svoju cunu da bi bio, kako ti mislis, cistiji pred bicem kojem se molis. Mene tangiraju djeca koja su u rukama takvih kao ti! Nevezano samo za praksu podsijecanja cuna nego mnogo cega drugog i opasnijeg!
Treca stvar, ti kakve god tehnike koristio (tresnja cune 2X vertikalno, 3X horizontalno, 10X dijagonalno...) s ciljem da ti zadnja kapljica mokrace ne zavrsi na gacama, zadnja uvijek ostaje zadnja i nadje svoj put ka bijelom pamuku prednjeg dijela donjeg vesa u velikoj vecini slucajeva.
Rekoh bolan, zekim se, briga me za tvoju bascu i njene plodove
A tangiraj se ti do Sudnjeg dana, tangiranje ti ne pije vode kad je o mojoj djeci rijec
Last edited by Danko_Bananko on 08/04/2007 18:09, edited 1 time in total.
- spreca
NIN wrote:Prva stvar, glede mojih vocnih kapaciteta, osim ako mi se nije ucinilo, bilo te je briga prije nekoliko postova pa nema potrebe da sam sebe kontriras.Danko_Bananko wrote:Naravno da sam shvatio o kom se kanalu radi, pa cak i kad mi anatomija definitivno nije nikakva, a kamoli uza specijalnost.
Nekada davno obicno stariji ljudi kad su PISALI su to radili na danas malo neobican nacin odnosno su cucali dok su pisali i tresli su ga dok nije pao u "nesvjest"
-
Danko_Bananko
Cucanje ili sjedanje je preporuka od samog Poslanika s.a.w.s
Doduse, ne toliko zbog tih zadnjih kapi, vec zbog moguceg prskanja po odjeci, ali i za ovo ima nekih caka
Doduse, ne toliko zbog tih zadnjih kapi, vec zbog moguceg prskanja po odjeci, ali i za ovo ima nekih caka
- spreca
Ali uglavnom je rijec o tome da se odjeca ne "uprlja"i da je covjek cist i gotov molitvi.Danko_Bananko wrote:Cucanje ili sjedanje je preporuka od samog Poslanika s.a.w.s
-
Danko_Bananko
Daspreca wrote:Ali uglavnom je rijec o tome da se odjeca ne "uprlja"i da je covjek cist i gotov molitvi.Danko_Bananko wrote:Cucanje ili sjedanje je preporuka od samog Poslanika s.a.w.s
-
sejfoman
Chuchanjem se izbjegava prskanje kapljica a istovremeno i oboljenje prostate (nedavna istrazivanja pokazala zasto kod arapa ima manje oboljelih od prostate).
Sto se tice zaustavljanja onih zadnjih kapi malo bi ruzno bilo opisivati cijeli postupak ali ko hoce moze.
I za kraj, oprati HLADNOM vodom.
Selam
Sto se tice zaustavljanja onih zadnjih kapi malo bi ruzno bilo opisivati cijeli postupak ali ko hoce moze.
I za kraj, oprati HLADNOM vodom.
Selam
-
Svemirski_Jebach
sta se ovdje smao o tresanju sad pise?
dankec, evo jednom da i ja budem na tvojoj strani...mislim, glupost mi je ovo sa djecom i njihovim pravima...a beli sam ja liberalan jelde?
nego, kad bi smo tako gledali onda roditelji ne bi smjeli busiti usi djeci jer mozda djeca ne zele isto...a znamo da je busenje usiju normala...i na zapadu.
a valjda je sunecenje problem jer ima veze s religijom...pa se podmecu kukavicija jaja u obliku ljudskih prava

dankec, evo jednom da i ja budem na tvojoj strani...mislim, glupost mi je ovo sa djecom i njihovim pravima...a beli sam ja liberalan jelde?
nego, kad bi smo tako gledali onda roditelji ne bi smjeli busiti usi djeci jer mozda djeca ne zele isto...a znamo da je busenje usiju normala...i na zapadu.
a valjda je sunecenje problem jer ima veze s religijom...pa se podmecu kukavicija jaja u obliku ljudskih prava
Last edited by Svemirski_Jebach on 09/04/2007 06:33, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Ma prekakavanje da prostis, najbolje da nam udruge za ljudska prava djecu odgajajauSvemirski_Jebach wrote:sta se ovdje smao o tresanju sad pise?
dankec, evo jednom da i ja budem na tvojoj strani...mislim, glupost mi je ovo sa djecom i njihovim pravima...a beli sam ja liberalan jelde?![]()
![]()
nego, kad bi smo tako gledali onda roditelji ne bi smjeli busiti usi djeci (sto je uobicajeno u svijetu, europi, americi kod zenske djece) jer mozda djeca ne zele isto...
Ma sikhter bolan
-
Svemirski_Jebach
i s ljudskim pravim ne treba pretjerivat...

btw...ti uvijek ovako rano na forumu...
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Interesantan clanak koji je izasao u danasnjem Spiegelu koji govori o obrezivanju djece u drzavi New York. Sprovodi se akcija i popularisanje ove metode kao prevetniva za zastitu od AIDS-a.
Interesantan podatak je da je 65% novorodjencadi u USA obrezano odmah po rodjenju.

http://www.spiegel.de/wissenschaft/mens ... 04,00.html
Interesantan podatak je da je 65% novorodjencadi u USA obrezano odmah po rodjenju.
http://www.spiegel.de/wissenschaft/mens ... 04,00.html
Last edited by Kralj Tvrtko XXVIII on 09/04/2007 14:18, edited 1 time in total.
-
Danko_Bananko
Sabahile...Svemirski_Jebach wrote:i s ljudskim pravim ne treba pretjerivat...![]()
![]()
Sjetih se svog razrednika iz osnovne...Stjepan Medo, radio nekih 30 godina u skoli, ni direktor mu nije smio pisnu, brcine od uha do uha, zute ko klasje od duhana, nije cigaru vadio iz usta ni u dvorani ( predavao tejelesni ) nit u razredu ( na razrednoj nastavi )
..u ruci vazda oni kljucevi skolski, sa drvenim privjeskom, pa kad nesto pametujes, razvali te po glavi s njima, o samarima da ne pricam...
Samo me jednom isamarao bezveze ( bio sam baksuz u sve cetri...al evoluiro kasnije
Danas, moja hanuma radi kao nastavnica, i cim da nekome jedinicu, odmah dijete prijeti da ce ici u ministarstvo, bla bla...
E to je zbog ovih pametnjakovica, koji bi u tudjim kucama prava nekakva uvodili....kaze sat demokratije ( cuj predmeta Allaha ti
Ma marsh svojoj zeni pametujte sa tim pravima, ako smijete
-
Svemirski_Jebach
jel to ti meni marsh?
dobro, treba djecu uciti vrijednostim demokratije, tj. da postuje pluralizam, da tolerise drugacije misljenje iako se s njim nimalo ne slaze i slicno...za to jesam, mada se to uci kod kuce.
a to za ministarstvo, djeca ce uvijek nesto srati...zalit se ovom - onom...djecija posla.
dobro, treba djecu uciti vrijednostim demokratije, tj. da postuje pluralizam, da tolerise drugacije misljenje iako se s njim nimalo ne slaze i slicno...za to jesam, mada se to uci kod kuce.
a to za ministarstvo, djeca ce uvijek nesto srati...zalit se ovom - onom...djecija posla.
-
Judas
Ipak je bolje osunetiti dijete!
Prednosti su mnogobrojne a gubici nikakvi!
A sto se tice onih koji tvrde da je obrezivanje Sunnet a ne Farz, pa eto, i to samo govori da je obrezivanje preporuceno i da je dobro. Da nije dobro ne bi bilo ni preporuceno...
Neobrezati dijete pod izgovorom da to nije Farz, je vrlo nerazumno i sasavo...
Prednosti su mnogobrojne a gubici nikakvi!
A sto se tice onih koji tvrde da je obrezivanje Sunnet a ne Farz, pa eto, i to samo govori da je obrezivanje preporuceno i da je dobro. Da nije dobro ne bi bilo ni preporuceno...
Neobrezati dijete pod izgovorom da to nije Farz, je vrlo nerazumno i sasavo...
-
Danko_Bananko
Ma marsh je opcenito svim ovim glupostima i ogranicavanja ( a ne davanja ) prava koje se pokusavaju prodati kroz demokraciju.Svemirski_Jebach wrote:jel to ti meni marsh?![]()
![]()
I nisu to djecja posla, vec posla pametnjakovica koji im usadjuju ideje o zaljenju i fol nekakvim pravima. Ja vala, bas nam drzava puna prava na svakom koraku...
U pola drzave haman ne smijes priviriti, a kamoli neka prava da imas, a oni bi sad haman da dijete roditeljima u kuci naredjuje kako ce radit...ma more da me ne ljute
-
ja71
Nije valjda da ti odobravas nasilje prema djeci ?Danko_Bananko wrote:Sabahile...Svemirski_Jebach wrote:i s ljudskim pravim ne treba pretjerivat...![]()
![]()
Sjetih se svog razrednika iz osnovne...Stjepan Medo, radio nekih 30 godina u skoli, ni direktor mu nije smio pisnu, brcine od uha do uha, zute ko klasje od duhana, nije cigaru vadio iz usta ni u dvorani ( predavao tejelesni ) nit u razredu ( na razrednoj nastavi )
..u ruci vazda oni kljucevi skolski, sa drvenim privjeskom, pa kad nesto pametujes, razvali te po glavi s njima, o samarima da ne pricam...
Samo me jednom isamarao bezveze ( bio sam baksuz u sve cetri...al evoluiro kasnije), sve ostalo sam zasluzio....i nista mu ne zamjeram.
Danas, moja hanuma radi kao nastavnica, i cim da nekome jedinicu, odmah dijete prijeti da ce ici u ministarstvo, bla bla...
E to je zbog ovih pametnjakovica, koji bi u tudjim kucama prava nekakva uvodili....kaze sat demokratije ( cuj predmeta Allaha ti), pa fol neka prava na privatnost djeteta, bla bla...ne smijes mu ni u sobu uci ako se ne najavis, ne smijes mu biljeznicu skolsku otvorit i pogledat u nju....
Ma marsh svojoj zeni pametujte sa tim pravima, ako smijete