Gdje je bolje USA ili BiH?
- GandalfSivi
Nije svo meso modificirano, ali znas kako je to, koliko para toliko muzike.
Neki dan, silom prilika, izadjem ja u jedam poprilicno skup i napucan restoran. I hajde doslo vrijeme da se naruci, te ja narucih nako meso, nisam nesta ni obratio pretjerano paznju koje je, samo vidjeh da je kravetina. I dodje to meso, te ga probah onako usput.
(Ovo je dio gdje bi vegeterijanci i ljubitelji zivotinja trebali prestati citati).
Pa ljudi moji, ja u zivotu nista mekse ni ukusnije nisam probao. Izgubio se totalno, zamalo se nisam posvadjao sa Sarom svojom ko ce dobiti vise (ko joj je kriv kad je naku kombinaciju narucila). I ne bude ti meni mrsko, te ja zovnuh konobaricu da ona to meni objasni. Kaze ona, to sto ste pojeli je ???? (zaboravih izraz) beef. Dobro rekoh, krava k'o krava, kakve pameti tu ima. Eh, kaze ona, nije to tako jednostavno, ove krave se uzgajaju na poseban nacin. One nikad zemlje ne dotaknu. I tu se meni rodi milion upitnika iznad glave, a ona nastavi da objasnjava. Te krave, veli, se dizu u zrak ha se rode, i vise na nakim spagama ostatak zivota. To se radi da im se ne razviju misici, jer je misic kao zilav. U nedostatku misica se dobije tako mekano i ukusno meso.
Svega mi, da nije onako dobro bilo, jos bi mi se sve i zgadilo.
Shoba, ako ikad ovo budes citao, to ti je razlog zasto je onaj steak u Brooklinu onako dobar (oni rade istu stvar).
Samo jos jedna stvar. Iako sam ja veliki ljubitelj naseg fast fooda (pite i cevapi), moram reci da Sarajevu definitivno fali jedan Subway. Ljudi prave najjace sendvice na svijetu, navukao sam se na njih k'o stoka zadnja...
Neki dan, silom prilika, izadjem ja u jedam poprilicno skup i napucan restoran. I hajde doslo vrijeme da se naruci, te ja narucih nako meso, nisam nesta ni obratio pretjerano paznju koje je, samo vidjeh da je kravetina. I dodje to meso, te ga probah onako usput.
(Ovo je dio gdje bi vegeterijanci i ljubitelji zivotinja trebali prestati citati).
Pa ljudi moji, ja u zivotu nista mekse ni ukusnije nisam probao. Izgubio se totalno, zamalo se nisam posvadjao sa Sarom svojom ko ce dobiti vise (ko joj je kriv kad je naku kombinaciju narucila). I ne bude ti meni mrsko, te ja zovnuh konobaricu da ona to meni objasni. Kaze ona, to sto ste pojeli je ???? (zaboravih izraz) beef. Dobro rekoh, krava k'o krava, kakve pameti tu ima. Eh, kaze ona, nije to tako jednostavno, ove krave se uzgajaju na poseban nacin. One nikad zemlje ne dotaknu. I tu se meni rodi milion upitnika iznad glave, a ona nastavi da objasnjava. Te krave, veli, se dizu u zrak ha se rode, i vise na nakim spagama ostatak zivota. To se radi da im se ne razviju misici, jer je misic kao zilav. U nedostatku misica se dobije tako mekano i ukusno meso.
Svega mi, da nije onako dobro bilo, jos bi mi se sve i zgadilo.
Shoba, ako ikad ovo budes citao, to ti je razlog zasto je onaj steak u Brooklinu onako dobar (oni rade istu stvar).
Samo jos jedna stvar. Iako sam ja veliki ljubitelj naseg fast fooda (pite i cevapi), moram reci da Sarajevu definitivno fali jedan Subway. Ljudi prave najjace sendvice na svijetu, navukao sam se na njih k'o stoka zadnja...
-
DONY
fantom slobode wrote:kod nekih godine ne igraju nikakvu ulogu, ono kao Politikin zabavnik od 7 do 77.Steta samo sto je nastavaka bilo previse.A i radnja je predvidljiva.To je valjda zato sto je gledao, pa mu se urezalo u sjecanje.
Moze li kombinacija pite i cevapa, ne mogu da se odlucim.Sa genetski modificiranim mesom, za siroke narodne mase.
izbor je ogroman...od GMO .........all natural.........ORGANIC...sve je do para,a i pameti.....
- fantom slobode
para na paru, a us na fukaru.I onda nastaju migracije.
-
_BosanaC
- dacina_curica
Vidi kolege _BosanCa sto se brzo asimiliro_BosanaC wrote:![]()
![]()
-
Vrbaslija-BL
U pravu si prijatelju. Drz' se ti samo Zutog Svabe, jer taj sto saraf zavrne to se tesko odvrce, ali bez zajeb**** najozbiljnijepeanuth wrote:i sta sad ima na toj americi pozitivno da znam hocul ic ili necu![]()
majka njemacka.. nema je bolje...neka prica ko sta zeli..
To su nas ucili na "prestiznom" fakultetu ovdje
-
Vozdra_123
kakav poso???GandalfSivi wrote:Samo, posao se (barem neki osnovni) moze naci za dva dana, tako da je malo teze biti 2 mjeseca nezaposlen. Jos ako oboje radite, onda je situacija puno bolja...HiBreeD wrote:Negdje sam procitao statistiku da prosjecnog americkog gradjanina samo dvije plate dijele od toga da postane beskucnik, ono, automatski, bez kuce, stana, hrane, zdravstvenog osiguranja, bilo kojih sredstava za prezivjet i sve sto ce dobiti kasnije je ulica... strasno jebo te![]()
cistaca za $5 na sat??
radis za platu $30+ na sat i ostanes bez posla
navikao na neki standard... imas mortgage od 2 milje mjesecno
i sta sad?
mislis da se takvi poslovi nalaze za 2 dana??!!
- danas
ne zapocinji opet maliVozdra_123 wrote:kakav poso???GandalfSivi wrote:Samo, posao se (barem neki osnovni) moze naci za dva dana, tako da je malo teze biti 2 mjeseca nezaposlen. Jos ako oboje radite, onda je situacija puno bolja...HiBreeD wrote:Negdje sam procitao statistiku da prosjecnog americkog gradjanina samo dvije plate dijele od toga da postane beskucnik, ono, automatski, bez kuce, stana, hrane, zdravstvenog osiguranja, bilo kojih sredstava za prezivjet i sve sto ce dobiti kasnije je ulica... strasno jebo te![]()
cistaca za $5 na sat??
i sta sad?
- GandalfSivi
Ne znam sta da kazem na to, obicno se povaljuju ljudi koji mogu. Povali se u kredit u Bosni, pa si donji ako ne mozes vracati. A sto se tice posla, neko je kvalifikovan za cistaca, a neko za drugih pozicija. Svakome po zasluzi...Vozdra_123 wrote:kakav poso???GandalfSivi wrote:Samo, posao se (barem neki osnovni) moze naci za dva dana, tako da je malo teze biti 2 mjeseca nezaposlen. Jos ako oboje radite, onda je situacija puno bolja...HiBreeD wrote:Negdje sam procitao statistiku da prosjecnog americkog gradjanina samo dvije plate dijele od toga da postane beskucnik, ono, automatski, bez kuce, stana, hrane, zdravstvenog osiguranja, bilo kojih sredstava za prezivjet i sve sto ce dobiti kasnije je ulica... strasno jebo te![]()
cistaca za $5 na sat??
i sta sad?
-
Vozdra_123
to si garant ti nesto umijesanadanas wrote:evo ja imam prilogR2D2_SA wrote:Imam ja prijedlog.
Posto vidim da su ovi nasi amerikanci ocito zaboravili kako je to u lijepoj nasoj pa ne mogu onda ni da porede USA i BiH hajde vi lijepo zapocnite neku novu temu, tipa "roads and highways in north and south of USA"...ili gdje je koji grad u Americi bolji....
tema je poredjenje USA i BiH koliko sam ja shvatio...da neko ko zeli da se vrati u lijepu nam Bosnu procita razlicita misljenja...a i raja odavde koja zeli iz bilo kojeg razloga tamo da barem malo moze znati sta ga mooze docekati...
Hvala na razumijevanju![]()
p.s. ne, nisam administrator foruma![]()
![]()
u mojoj mahali ima "pothole special" kod automehanicara -- da ti pokrpi na autu sve sto ti rupcage na putu sjebu... regularno se desava da ih 'snijeg zatekne' u februaru pa da ne ociste do jutra - ili jednostavno cekaju da prestane pa tek onda ciste... do tada -- ko ziv ko mrtav... jedne godine su uhapsili lika, valjda taksista bio, ne sjecam se, jer je samoinicijativno uzeo neki asfalt sta li, i krpio rupe po putua da ne spominjem kako je otpala ploca u tunelu i ubila zenu :D
pa onda nasli jos bukadar falinki u tom gradjevinskom projektu (koji je, baj d vej, premasio sve budzete haman ko nas bosmal)
![]()
trebal' jos
za ovo ne moram da sjedim u USA, mogu se nagledat 'vakih sranja po indiji i miloj nam domovini...![]()
![]()
- danas
Vozdra_123 wrote:to si garant ti nesto umijesanadanas wrote:evo ja imam prilogR2D2_SA wrote:Imam ja prijedlog.
Posto vidim da su ovi nasi amerikanci ocito zaboravili kako je to u lijepoj nasoj pa ne mogu onda ni da porede USA i BiH hajde vi lijepo zapocnite neku novu temu, tipa "roads and highways in north and south of USA"...ili gdje je koji grad u Americi bolji....
tema je poredjenje USA i BiH koliko sam ja shvatio...da neko ko zeli da se vrati u lijepu nam Bosnu procita razlicita misljenja...a i raja odavde koja zeli iz bilo kojeg razloga tamo da barem malo moze znati sta ga mooze docekati...
Hvala na razumijevanjup.s. ne, nisam administrator foruma
![]()
![]()
u mojoj mahali ima "pothole special" kod automehanicara -- da ti pokrpi na autu sve sto ti rupcage na putu sjebu... regularno se desava da ih 'snijeg zatekne' u februaru pa da ne ociste do jutra - ili jednostavno cekaju da prestane pa tek onda ciste... do tada -- ko ziv ko mrtav... jedne godine su uhapsili lika, valjda taksista bio, ne sjecam se, jer je samoinicijativno uzeo neki asfalt sta li, i krpio rupe po putua da ne spominjem kako je otpala ploca u tunelu i ubila zenu :D
pa onda nasli jos bukadar falinki u tom gradjevinskom projektu (koji je, baj d vej, premasio sve budzete haman ko nas bosmal)
![]()
trebal' jos
za ovo ne moram da sjedim u USA, mogu se nagledat 'vakih sranja po indiji i miloj nam domovini...![]()
![]()
aha
a sjecas se kad je to bilo
treba mi sad stravu salit svaki put kad prodjem kroz taj tunel
-
Vozdra_123
znam.. nije se zahebavatidanas wrote:Vozdra_123 wrote:to si garant ti nesto umijesanadanas wrote: evo ja imam prilog![]()
![]()
trebal' jos
![]()
aha![]()
a sjecas se kad je to bilopa haman ko tunguzija jebote
![]()
![]()
![]()
![]()
treba mi sad stravu salit svaki put kad prodjem kroz taj tunelsamo gledam kako ce me stagod poklopt odozgo
![]()
![]()
neki dan ja hanumu sa aerodroma vozim i kazem joj nek nam je bog na pomoci sada
- danas
ejsVozdra_123 wrote:znam.. nije se zahebavatidanas wrote:Vozdra_123 wrote: to si garant ti nesto umijesana
aha![]()
a sjecas se kad je to bilopa haman ko tunguzija jebote
![]()
![]()
![]()
![]()
treba mi sad stravu salit svaki put kad prodjem kroz taj tunelsamo gledam kako ce me stagod poklopt odozgo
![]()
![]()
neki dan ja hanumu sa aerodroma vozim i kazem joj nek nam je bog na pomoci sada