Danas u Zenici/Crnile Pitbull Fight 18.03.2007 Death Match

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

PITARKA_SA wrote:
mIRCerka wrote:
medda wrote:Cure, svaka cast! Stvarno mi je drago da se pokrenulo i da postoje ljudi sa zarom i koji nisu indolentni.
Samo da ne ostane na ovom clanku i da se hahari ne izvuku na jeftin nacin.
Mexov identitet se nije trebao objaviti. Kao prvo ne dodaje nista bitno clanku. A da nije njega ne bi se ovo ni pokrenulo. Nije njegova namjera bila da se pokrene i ne gajimo simpatije prema posjetiocima borbi ali eto ipak je odigrao ulogu. I da nije objavljen saznali bi hahari ko je ali barem ne bi bilo iz prve ruke i mogli bi se ohladiti do tada ili biti u chuzi.
ma nije ni mexxovo maslo za ramazana...
ako nisi primjetila, video snimci nisu 3gp format, vec su montirani sa sve spicom.... :x :x :x :x
da,da je neko zelio objaviti jer je bio sokiran ..stavio bi na net."sirove"snimke,ko bi to zdrave pameti sjedio i namjestao,montirao..pa nisam mogla ni da gledam a kamo'l da ih jos onako sortiram
istina, ja sam pregledala samo jedan snimak...i to bas taj sa spicom...vec nakon trecg ugriza nisam mogla gledati...

kakve mi samo kletve padaju na pamet... od DABOGDA IM ONAKO DJECI BILO pa na dalje...
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
PITARKA_SA wrote:
mIRCerka wrote: ma nije ni mexxovo maslo za ramazana...
ako nisi primjetila, video snimci nisu 3gp format, vec su montirani sa sve spicom.... :x :x :x :x
da,da je neko zelio objaviti jer je bio sokiran ..stavio bi na net."sirove"snimke,ko bi to zdrave pameti sjedio i namjestao,montirao..pa nisam mogla ni da gledam a kamo'l da ih jos onako sortiram
istina, ja sam pregledala samo jedan snimak...i to bas taj sa spicom...vec nakon trecg ugriza nisam mogla gledati...

kakve mi samo kletve padaju na pamet... od DABOGDA IM ONAKO DJECI BILO pa na dalje...
Izvini ali kletva ti je Boze sacuvaj!!! :shock:
Tebi svaka cast na svemu- cestitam na trudu i zalaganju ali...djeci nije mjesto u ovoj prici...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
PITARKA_SA wrote: da,da je neko zelio objaviti jer je bio sokiran ..stavio bi na net."sirove"snimke,ko bi to zdrave pameti sjedio i namjestao,montirao..pa nisam mogla ni da gledam a kamo'l da ih jos onako sortiram

Izvini ali kletva ti je Boze sacuvaj!!! :shock:
Tebi svaka cast na svemu- cestitam na trudu i zalaganju ali...djeci nije mjesto u ovoj prici...
Onaj ko je u stanju organiyovati ovakve stvari u stanju je pustiti takvog kera na tvoje ili moje dijete.

Ja ne zelim zivjeti pod staklenim zvonom i u stalnom strahu hoce li me ujesti pas, ili ce me necije obijesno derle vaydushnom puskom pogoditi u oko.

Ja ovakvim ljudima draga amrino ne bih dala da se uopste razmnozavaju.
Da po tom pitanju sam RADIKALNA.
amrino

Post by amrino »

Sretno s radikalima...ja sam ipak demokrata u dusi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:To opet ne daje policiji pravo da mu javno objavljuje ime...Neka ga krivicno gone ako je zasluzio ali cak se i u tom slucaju objave samo inicijali...
Da je mexx otisao sam i prijavio, ne bi objavili ni inicijale.
Ovako je sam pocinio krivicno djelo neprijavljivanja vrsenja krivicnog djela.
I da, mogli su objaviti inicijale, ali nisu. Mislim da po zakonu ne objavljuju puno ime i prezime prekrsitelja zakona samo ako je isti maloljetnik, i to mladji.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Inicijale nije objavila policija, nego novine.

A njegovi podaci su objavljeni UPRAVO na ovoj temi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Inicijale nije objavila policija, nego novine.

Idemo redom:
On se registrovao na youtube pod punim imenom i preyimenom, onda je tamo na svoj account postavio filmove, tako smo i mi dosli do podataka o njemu.

Od nas uzeo Avaz, i policija i eto..
amarce

Post by amarce »

Sto se momak zajeba sa ovom temom
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

amarce wrote:Sto se momak zajeba sa ovom temom
pa nacin na koji je postavio klipove,bez bilo kakvog komentara osude istih..znaci ocekivao je da cemo svrsavati od srece ,al malo se zajebao..jos uvijek ima normalnih ljudi....
samo nije mi jasno ,sta je ocekivao?
kakvu reakciju?

mediji nisu vise samo tv,radio,novine..internet je cudna stvar.

trebao je odma prijaviti policiji ,a ne monitirat snimke,ono sortirat ih fino hadzijski ..i postavljat na forume i onda se cuditi rekacijama.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Inicijale nije objavila policija, nego novine.

Idemo redom:
On se registrovao na youtube pod punim imenom i preyimenom, onda je tamo na svoj account postavio filmove, tako smo i mi dosli do podataka o njemu.

Od nas uzeo Avaz, i policija i eto..
Upravo tako.

Nije ga niko "provalio", frajer se potpisao imenom i prezimenom. Cak ostavio i ime Zenickog naselja u kojem zivi...
BHG

Post by BHG »

PITARKA_SA wrote:
amarce wrote:Sto se momak zajeba sa ovom temom
pa nacin na koji je postavio klipove,bez bilo kakvog komentara osude istih..znaci ocekivao je da cemo svrsavati od srece ,al malo se zajebao..jos uvijek ima normalnih ljudi....
samo nije mi jasno ,sta je ocekivao?
kakvu reakciju?

mediji nisu vise samo tv,radio,novine..internet je cudna stvar.

trebao je odma prijaviti policiji ,a ne monitirat snimke,ono sortirat ih fino hadzijski ..i postavljat na forume i onda se cuditi rekacijama.
nevalja se rugat :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Istrazite s nama mracnu stranu ljubavi prema psima....

:(
@do ZeBlog

#188 Zasluge ili ne...

Post by @do ZeBlog »

dakle, da rijesimo misteriju jednom za svagda. Ja sam protiv inicijala jer mi se milion puta obilo o glavu ADZ ima u Zenici jedno 100 ljudi, pa i moja supruga ima iste inicijale kao i ja, dakle milion puta se dogodilo da se javi, sto se mene tice, ja bi isao sa imenom, imenom oca, prezimenom i godistem...sto se tice doticnog Mexxa25 iz Klopca, on je sam na YouTube ostavio svoje podatke i ime naselja, prema tome kad nesto objavite na internetu, to je javno...
slazem se, ono je fino izmontiran video klip, sa telopom i sl. nije sigurno "slucajno snimljen uradak"... Taj tip nije tamo krisom ilegalno snimao, jer prolazi izmedju ucenika i publike, pa sigurno nece ti vlasnici pasa iz Avaza saznati o kome se radi...pogledajte jos jednom snimak, ali bez gledanja u pse nego obratite paznju na pravac kretanj i sl. Dakle, to je video produkcija, nije 3gp sa mobitela...
Policija je ime, prezime i adresu dobila od korisnika Sarajevo X i jos jucer, tako da ono objavljeno u Avazu nije novost za MUP. Ono sto znam jeste da je PU Zenica i PS Crkvice, kao mjesno nadlezna, zaprimila slucaj i sad je dalje do ne-sposobnosti policija sta ce raditi..
Novinari su zatalasali za one koji nisu na Netu, a sad praticemo dalje sta se dogadja...Ja zahvaljujem svima na ovom Forumu, koji su alarmirali moju redakciju, jer bez vas ne bi ni bilo teme...
@dnan
mIRCerka

Post by mIRCerka »

napatih se sa ovim thumbnail slikama...

i ova me slika totalno unistila...
Image
medda

Post by medda »

Mozda je on njihov PR-man... :D
Jesam, Mirci, primijetila sam spicu. Neko se potrudio da to cak profesionalizira!
Salu na stranu, valjda se neko smatra nevinim dok se ne dokaze suprotno.
Mozemo mi ovdje razglabati o Mexu i njegovom udjelu ali imaju ljudi ciji je to posao. Ako ga rade savjesno... :-) A i ja bi mu sudila zbog neprijavljivanja. Svima sto su dali 5 km...Platili bi oni meni znojem kao primjer ostalima.
Uglavnom prica nije ostala na fuj, fuj, fuj nego su se neki angazovali i pokusali promijeniti! To je meni najbitnije i najljepse u svemu ovome.
A organizatorima od sveg srca zelim da im njihovi ljubimci odgrizu muda.
nineac

Post by nineac »

Nije ovo jos gotovo :x
medda

Post by medda »

Mirci, ne vidim dobro sta je to na slici. Neko dijete sto viri iza ograde?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

medda wrote:Mirci, ne vidim dobro sta je to na slici. Neko dijete sto viri iza ograde?
dijete 7-9 godina starosti.
I ne sakirva dijete svoje okice da ne gleda, vec se MIGOLJI DA BOLJE VIDI.

Iskreno se nadam da ce mu tatica ili stariji brat koji ga je doveo na ovo posjecivati u zatvoru kad sa 12 godina pocini prvo ubistvo... Fina vaspitna mjera, nema sta...
medda

Post by medda »

Sad sam skontala...nemojte zamjeriti, nisam spavala dobro.
hahhaha...dijete u prvom kadru a ja blenula u strelicu
Pitam se kakvo ce to dijete biti kad odraste... :(
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

to dijete je nevino isto kao i ti jadni psi..ali eto kako se djeca uce,da je normalno ono sto je po mom misljenju, za debelih batina pa zatvora

sutra kada odraste smatrace de je to sasvim logicno,normalno ..itd..
koji je samo kreten doveo dijete da gleda ovo??ko je uopste mogao doci da gleda?? :x :x :x :x
nineac

Post by nineac »

Šinter ubijao pse pred djecom u školskom dvorištu

TUZLA - Tuzlaci su još u šoku od prošlosedmičnog događaja, kada su u dvorištu Osnovne škole Brčanska malta odjekivali hici ispaljeni iz puške šintera Mehe Šišića. Događaj, sam po sebi, ne bi izazvao masovno protivljenje roditelja i pojedinih (!?) nastavnika, da se nije pucalo pred djecom koja su to jutro dolazila u školu.

Prema ugovoru sklopljenom sa Općinom Tuzla, Strvoderska služba, koja djeluje u sastavu JP Komunalac, ovlaštena je da pse beskućnike ubija u ranim jutarnjim satima, ali najkasnije do sedam sati, što u ovom slučaju nije bilo ispoštovano.

Vijest o ovom događaju obišla je skoro cijeli svijet, a tuzlanskom novinaru Miri Petroviću, koji je tekstove o ubijanju pasa u školskom dvorištu naočigled učenika objavio u Tuzlanskom listu, o ovom mučnom i skandaloznom događaju posvjedočila su sama uplakana djeca, njihovi roditelji i nastavnici. Međutim, šef Strvoderske službe Muhidin Čeliković tvrdi da “ništa od objavljenog u novinama nije istina i da će se sljedeći put u sličnoj situaciji oglušiti na zabranu da to ponovi pa makar nalog izdao i sam gradonačelnik”:

“Sve je izmišljeno. Novinar je naveo djecu da zaviju zdravog psa, da izgleda kao da ga je naš šinter ranio. Inače, ne idemo na privatne pozive, ali direktor škole Faruk Hodžić zvao nas je 20 puta. Šinter je jednog psa ranio, ali nije ga uhvatio. Kasnije ga je tražio, ali uzalud”, izjavio nam je Čeliković.

Uplakani osnovci su ranjenu kerušu Betu previli i sakrili na sigurno - iza škole. Kada su sljedeći dan sreli novinara Petrovića, pokazali su mu tajno mjesto. Užasnut vidnom infekcijom i bojeći se za zdravlje djece, kolega Petrović odmah je, kako kaže, nazvao Veterinarsku stanicu i rekao da neko hitno treba skloniti psa i pružiti mu pomoć. Da ironija bude veća, onaj koji ga je ranio - došao je odvesti ga u Veterinarsku stanicu!

„Pas je sada dobro. Ranjen je u oko, uho i vrat, ali meci su ga samo okrznuli. Oko se polako otvara, a u stacionaru mu je pružena sva potrebna njega i hrana. Uskoro ga šaljemo u Azil za pse”, kaže nam dr. Dragoljub Todorović.

Ranjeni pas brzo se oporavlja, a pošto su uslovi u kojima radi Azil za pse u najmanju ruku loši i nehigijenski, Petrović se nada da će neko udomiti oporavljenu kerušu. Ljiljana Skerbinšek iz Njemačke i Amelina Zuhrić već su ponudile novac za izgradnju kućice za pse i ostale potrepštine neophodne onome ko udomi Betu.

Peticijom protiv brutalnosti nad životinjama

Roditelji djece iz Osnovne škole Brčanska malta pokrenuli su akciju potpisivanje peticije da se brutalnost nad životinjama zaustavi i da se pronađu humanije metode njihovog zbrinjavanja. Nadaju se da će nadležne općinske službe, barem pod pritiskom javnosti, ozbiljno razmotriti ovaj dugogodišnji problem.
nineac

Post by nineac »

A evo sto sam strasno skeptican prema daljnjem razvoju dogadjaja sa ovom borbom pasa oko koje smo digli frku:

Za seksualno uznemiravanje Adamoviću izrečena uslovna kazna

Sudija sarajevskog Općinskog suda Goran Radević izrekao je u četvrtak nepravomoćnu presudu kojom se sudija Suda BiH Vlado Adamović proglašava krivim za seksualno uznemiravanje 18-godišnje S.Š., te osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora, koja neće biti izvršena ukoliko on u narednih 12 mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Priznao poljubac

Adamović je, nakon procesa koji je zbog zaštite interesa i privatnog života oštećene i optuženog vođen bez prisustva javnosti, oglašen krivim jer je postupio suprotno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova, odnosno u julu prošle godine u cvjećari Evergrin prodavačicu S.Š. poljubio protiv njene volje.

To je učinio u podrumu cvjećare gdje je sišao za S.Š., iako mu je ona ranije izričito stavila do znanja da ne želi sa njim imati bliže fizičke kontakte jer je za njega isuviše mlada. Prethodno ju je protiv njene volje uhvatio za obje ruke i privukao sebi. Nakon što ju je poljubio, oštećena ga je odgurnula od sebe i rekla: “Ovo nikako nije u redu šta ste uradili”, a cijela situacija, kako je navedeno i u presudi, kod djevojke je izazvala osjećaj straha i teškog poniženja.

Obrazlažući donesenu presudu, sudija Radević je istakao da je Sud u potpunosti prihvatio iskaz oštećene, prema kojem se spomenuti događaj desio upravo onako kao što je opisano u optužnici, kao i iskazi ostalih svjedoka optužbe, čime je potvrđeno sve ono što se Adamoviću stvaljalo na teret.

Istovremeno, odbačen je iskaz optuženog, koji je cijeli događaj prikazao u drugom svjetlu.

“Optuženi nije porekao da je poljubio oštećenu, ali je prema njegovim riječima, taj poljubac bio bezazlen i sa oštećenom je imao samo kratkotrajni kontakt”, pojasnio je sudija.

Otežavajuća okolnost u ovom predmetu, kako je istakao Radević, jeste to što je Adamović sudija najvišeg suda u BiH, tako da je njegovo ponašanje prilikom činjenja krivičnog djela nezamislivo.

Sudski dignitet

Naglašavajući kako je ovim postupkom doveden u pitanje sudski dignitet u BiH, te poljuljano povjerenje građana u pravosuđe, sudija Radević je dodao kako je jedina olakšavajuća okolnost što optuženi ranije nije bio kažnjavan.

Sudija Adamović mirno je saslušao presudu i njeno obrazloženje, te se nakon završetka brzo udaljio iz sudnice.

Inače, Adamović je obavezan platiti troškove postupka u iznosu od 210 KM, u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude, a oštećena je sa imovinsko-pravnim zahtjevom za naknadu štete upućena na parnicu.

I dalje suspendovan

Admir Katica, portparol Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, potvrdio je za Oslobođenje da odluka Drugostepene komisije o Adamovićevoj suspenziji sa dužnosti sudije ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja sudskog postupka, s obzirom na to da je jučerašnja presuda prvostepena.

Inače, Adamovićeva suspenzija je potvrđena 10. januara ove godine.

Osmomartovska simbolika

Sudija Radević se osvrnuo na Zakon o ravnopravnosti spolova koji je u BiH stupio na snagu 2003. godine, te kazao kako je ovo prva presuda za takvo krivično djelo, gdje je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

“Mislim da se ovom presudom naša zemlja priključila zajednici naprednih država, te da je otvoreno novo poglavlje u zaštiti ljudskih prava. U BiH posebno su diskriminirane žene, nad kojima se svakodnevno provodi nasilje i seksulano uznemiravanje. Naše društvo je patrijahalno i u njemu dominiraju muškarci, a prava suprotnog spola često su ugrožena. Nadam se da ovo neće biti usamljeni slučaj pravde, a radi simbolike, izricanje presude je najavljeno za 8. mart - Međunarodni dan žena”, kazao je sudija.
amrino

Post by amrino »

PITARKA_SA wrote:to dijete je nevino isto kao i ti jadni psi..ali eto kako se djeca uce,da je normalno ono sto je po mom misljenju, za debelih batina pa zatvora

koji je samo kreten doveo dijete da gleda ovo??ko je uopste mogao doci da gleda?? :x :x :x :x
Moze doci ko god hoce...bila sam i ja kao dijete...jer su se te borbe organizovale redovno blizu nase mahale...nisam kriminalac, nisam bila u zatvoru- i starci mi naravno za to nisu znali...Ni meni to nije normalno ali kao sto sam vec napisala...u zemlji u kojoj su koride tradicija...ovakve reakcije su mi pretjerane. Na tv-u se koride prenose, reklamiraju, sta mislite koliko djece to gleda...ali nekim cudom to je svima normala- niko ni ne spominje. Ja vas sada pitam zasto?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

upoznata sam sa tom situacijom u tuzli..danas tuzla,sutra zenica,prekosutra sarajevo..

ubijanje,mucenje,ranjavanje,borbe,udaranje,napustanje...ima'l jos nesto?

kakvih ljudi ima boze dragi...
nemam vise komentara,osim duboko gadjenje i bijes :x
nineac

Post by nineac »

amrino wrote:
PITARKA_SA wrote:to dijete je nevino isto kao i ti jadni psi..ali eto kako se djeca uce,da je normalno ono sto je po mom misljenju, za debelih batina pa zatvora

Moze doci ko god hoce...bila sam i ja kao dijete...jer su se te borbe organizovale redovno blizu nase mahale...nisam kriminalac, nisam bila u zatvoru- i starci mi naravno za to nisu znali...Ni meni to nije normalno ali kao sto sam vec napisala...u zemlji u kojoj su koride tradicija...ovakve reakcije su mi pretjerane. Na tv-u se koride prenose, reklamiraju, sta mislite koliko djece to gleda...ali nekim cudom to je svima normala- niko ni ne spominje. Ja vas sada pitam zasto?
Pa eto vrijeme je da se promjeni to!
Locked