FORMULA 1 2007

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kicky

Post by kicky »

Marco-x wrote:Gleda li se utrka? Šta je ovo, događaja za cijelu sezonu :-) :-)

Kubica prešo Alonsa :D

Ajme utrke...
Koji se kurac dešava. Informacija pliz u medijskoj sam blokadi, nemam TV-a!
Neelix

Post by Neelix »

Image
kicky

Post by kicky »

Kako sam izračuno da vako ostane: Kimi - 110, Hamilton- 109, Alonso - 108!

Daj Bože. Koji debakl mečke!!!!
kicky

Post by kicky »

Marco-x wrote:Nevjerojatna utrka... :D

Raikonen svjetski prvak definitivno.

Petarde su spremne!!!! :shock:
Neelix

Post by Neelix »

kicky wrote:
Marco-x wrote:Gleda li se utrka? Šta je ovo, događaja za cijelu sezonu :-) :-)

Kubica prešo Alonsa :D

Ajme utrke...
Koji se kurac dešava. Informacija pliz u medijskoj sam blokadi, nemam TV-a!
GOTOVOOOOOOOOOOOO GOTOOOVOOOO

bacaj petardeee !!!!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Neelix wrote:Image
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

ŠAMPIONI
kicky

Post by kicky »

Svaka čast Kimi. Finčina i po!
kicky

Post by kicky »

Ko pobjedi u Sloveniji :D
kicky

Post by kicky »

Marco-x wrote:Zmago :D :D :D
Jel bogati! Tamo veća drama nego ovdje! :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Marco-x wrote:Tako mi je drago zbog Raikonena.
Mercedes je sam sebe pobijedio. Hamilton - neiskustvo ogromno. Trema ga je tresla više nego očito. One stvari mu se nikada nisu dešavale tijekom sezone, što mu se desilo u zadnjoj utrci.
Alonso isto nije zaslužio.
slazem se, iako je moj miljenik Alonso :D
sad ron denis hebe sve od do obojici :D i njihovom rivalitetu...trku je rijesio onaj start i duel "kolega" iz istog tima
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

jel ikad ikoji "Jugosloven" ikad vozijo Formula 1?
rIder

Post by rIder »

izgleda da jos nije gotovo, bmw i jos neko su navodno koristili neregularno gorivo, ako bi to bilo tacno sampionat ide hamiltonu :lol: Ron Dennis strikes back, cirkusu nikad kraja :D :lol:

Kimi :roll:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

rIder wrote:izgleda da jos nije gotovo, bmw i jos neko su navodno koristili neregularno gorivo, ako bi to bilo tacno sampionat ide hamiltonu :lol: Ron Dennis strikes back, cirkusu nikad kraja :D :lol:

Kimi :roll:
:D

cudim se sta kubicu prenosi u zadjnih par trka :D na momente je ko naduvan :D brz ko struja, prebrz :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Oba BMW Sauber bolida Rosberga i Kubice pod istragom zbog toga sto su siljili sa gorivom.

Lupezi :oops:

Ako dobiju diskvalifikaciju Lewis se pomjera za dva mjesta nagore i zasluzeno osvaja titulu.

Come on Lewis :D
Edin H.

Post by Edin H. »

bijelo_dugme wrote:jel ikad ikoji "Jugosloven" ikad vozijo Formula 1?
Jeste Sejo Alilhodzic, ako se dobro sjecam Formulu 2, ali je dozivio tezak udes na Brands Hatch-u.
van Basten

Post by van Basten »

Hamilton je platio danak neiskustvu u formuli 1 i vjerovatno velikom strahu od titule. Ona glupost iz Kine već sada se može okarakterisati kao "shit of the year", a i danas je budalasto ulazio u klinčeve na startu i pao na 8. poziciju u 3 zavoja. No, to mu ne bi toliko odmoglo na kraju vjerovatno da nije bilo misterioznog stajanja bolida od cca 30 sekundi, pa onda fol namazana taktika sa 3 ulaska u boks...
Kimi je uzeo ponuđeno i konačno prisvojio ono što je na sličan, istina manje dramatičan, način gubio ranijih godina kao Hamilton ove.
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Mozda Hamilton ipak bude ovogodisnji svjetski prvak, naime moguce je da FIA isljuci tri vozaca (Rosberg, Kubica, Heidfeld) koja su se na kraju nalazila ispred Hamiltona.
Istraga se vodi protiv BMW-a i Williams-a. Razlog tome je preniska temperatura goriva. Vanjska temp je bila 37 st. Celz. a prema pravilima F1 temp goriva smije biti maximalno 10 stepeni ispod toga. Kod gore navedenih (+Nakajima- al on je nevazan) temp je bila izmedju 23 i 26 stepeni.
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... /7023.html
Neelix

Post by Neelix »

ma gotovo jeeee :D

The BMW Sauber and Williams teams have escaped penalty after being investigated by Brazilian Grand Prix stewards over fuel irregularities on their cars at the end of Sunday’s Interlagos race.

Under Formula One racing’s technical regulations fuel temperatures are not allowed to fall more than 10 degrees Celsius below ambient air temperature at any time. According to FIA data, Williams and BMW Sauber exceeded this range during the race, but after lengthy deliberations stewards chose not to impose sanctions.

Nico Rosberg finished fourth for Williams, with Robert Kubica and Nick Heidfeld fifth and sixth respectively for BMW Sauber. Kazuki Nakajima came home tenth in his Formula One race debut with Williams.

http://www.formula1.com/news/headlines/ ... /7023.html
mostarac

Post by mostarac »

Image

:D :D :D :D
Skoro

Post by Skoro »

McLaren je toliko smjesan da je to tragedija. Imati dva vozaca na dohvat titule a onda sve izgubiti je nesto nevjerovatno. Takav dilentantizam odavno nisam vidio...ustvari jesam nedavno na primjeru 'velikana' iz Lukavice :lol:
van Basten

Post by van Basten »

šteta što Tursku prebaciše u maj, kontao sam spojiti sa malo godišnjeg i otići u avgustu, ovako će to teže ići.
Šteta što izbaciše sjajni Nurnburgring radi još jedne ulične trke
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Singapur mi je odlican s obzirom da će utrka, po našem vremenu (CET), biti u 14:00 , dakle kao da je u Evropi. To je i bila Eccelstone-ova namjera.
elixiaboy

Post by elixiaboy »

van Basten wrote:Šteta što izbaciše sjajni Nurnburgring radi još jedne ulične trke
Nürburgring i Hockenheim se mijenaju. 2009 će opet tamo biti utrka, 2010 Hockenheim etc.
maharaja

Post by maharaja »

Vilijams potvrdio: Nakadžima i Rozberg u 2008

Vilijamsov test vozač Kazuki Nakadžima će biti u trkačkoj postavi tima za sledeću sezonu pored Nika Rozberga, saopšteno je u sredu. Nakadžima je svoj debi u Formuli 1 zabeležio prošlog meseca na VN Brazila, dok je Rozberg u Vilijamsu već dve sezone.

'Oduševljen sam što mogu da potvrdim da će Niko voziti za Vilijams treću godinu uzastopno, posle demonstracije svog velikog talenta u 2007.'- rekao je Frenk Vilijams, direktor tima Vilijams.

'Nikov partner će biti Nakadžima, koji je imresionirao sve u timu tokom prošle godine. Ima brzinu i odgovarajuće ponašanje da se razvije u odličnog vozača Formule 1 i tokom sledeće sezone, obezbedićemo mu svu potrebnu podršku da razvije svoj potencijal.'

Tokom prošle sezone, Nakadžima je odvezao 7000 km testirajući za Vilijams i takođe je vozio nekoliko puta petkom na nezvaničnim treninzima. Ovaj 22 godisnjak, koji je takođe uspešno vozio i u GP2 seriji, je zamenio penzionisanog Vurca na VN Brazila, gde je završio kao deseti.

'Ovo je kruna prelepe godine za mene. Bilo je neverovatno izvesti bolid na pistu u Australiji u martu, a sada biti potvrđen kao trkački vozač za sledeću sezonu za Vilijams je, za mene, ostvarenje sna.'- rekao je Kazuki Nakadžima.

'Veoma sam zahvalan Tojoti za podršku koju su mi pružili tokom Tojotinog vozačkog programa i Vilijamsu na poverenju celog tima. Puno je posla kojeg treba obaviti pre nego što sezona počne, ali sam odlučan da uradim šta god je potrebno i da pokažem Vilijamsu i Tojoti da su dobro investirali.'

Potvrda da će Rozberg ostati u Vilijamsu treću godinu zaredom je raspršila priče o tome da je on mogući novi partner Luisu Hamiltonu u Meklarenu. Od debija u 2006, mladi Nemac je osvojio 24 poena od kojih 20 u ovoj sezoni.

Izvor: F1 Serbia

Čandhok će testirati za Red Bul

Indijski GP2 vozač Karun Čandhok će testirati za Red Bul u Barseloni kasnije ovog meseca. Čandhok, 23, iz Madraša, će zameniti regularnog testera Sebastijana Buemija koji se takmiči u Makau Seriji 3.

'Ovo je stvarno ostvarenje mog dugogodišnjeg sna'- rekao je Čandhok.'Još od moje četvrte sanjao sam da vozim bolid Formule 1 i ovaj dan nije samo moj dan, već i cele moje porodice i svih koji su me bodrili tokom svih ovih godina. Želim iskreno da se zahvalim svima u Red Bulu na šansi koju su mi ukazali, zaista se radujem testiranju.'

'Karun je bio podržavan od strane Red Bula poslednjih par godina, i njegov napredak u GP2 seriji je ove godine dostigao svoj vrhunac, kulminirajući na stazi Spa pobedom'- rekao je šef tima Kristijan Horner.'Barselona predstavlja dobru priliku da Karuna ubacimo u jedan od bolida i pružimo mu priliku za njegovu prvu vožnju u F1 bolidu.'

Čandhok je osigurao svoje mesto u GP2 seriji u 2007 sezoni, osvojivši Azijsku Formulu Reno V6 pobedivši u sedam trka i osvojivši devet pol pozicija.

Izvor: F1 Serbia
Post Reply