Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- Friesian
#176 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
de daj... i reci mi gdje je...
-
Gospoda Ministarka
- bez_ideje
#179 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ko ima iskustva sa Bajrovicem na Grbavici?
-
norah
#180 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ima li neko iskustva sa dr. Edinom Begicem na Grbavici?
- moa
#181 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Eh ovako malo duza prica:
Sestra mi dolazi iz njemacke i hoce da stavi navlaku na dva zuba i nekim spletom okolnosti dobija broj dr Prohica. (nikad prije nisam cuo za njega)
Nakon odlaska kod njega on joj govori da ce na jedan zub staviti navlaku a na drugi nece jer nema potrebe za tim i da se taj drugi zub moze srediti i fakat covjek joj sredi zub mada je mogao komotno uzeti lovu za navlaku.
Helem prosle godine sam bio kod zubara 2 mjeseca se vuko kod njega dok nismo zavrsili mjenjanje plombi popravke itd... I nedavno mi ispadne plomba i naravno odem kod ovog gore zubara i mogu vam reci da sam za sada zadovoljan, ljubazni, svako malo pita dok radi da li boli, lagani chat sa zubarom prije i poslije ono sto me jako odusavljava. Kada sam prvi put otisao kod njega i malo mi je vise rovario po zubu i zubar me je zvao nakon toga u roku od 2 sata 2x da vidi jesam li ok dal boli i davao mi upute preko telefona
.
Btw ako imate zakazan termin u 19:00 i cekate duze od 10 minuta covjek ne naplacuje punu cijenu vec skida cijenu zbog cekanja. Jako ljubazni stomatolozi a ima i jedna zubarka dobra ko avion ali nikako da skontam kako se zove
Edit: sad sam skonto na web stranici kako se zove
Sad ne znam kakva su vasa iskustva sa ovim zubarom ali eto sinoc sam vidio da ima i stranaca kod njega sto je mozda ipak neki pokazatelj a mozda i nije ne znam ali meni je za sada fakat ok.
http://www.drprohic.ba/
Sestra mi dolazi iz njemacke i hoce da stavi navlaku na dva zuba i nekim spletom okolnosti dobija broj dr Prohica. (nikad prije nisam cuo za njega)
Nakon odlaska kod njega on joj govori da ce na jedan zub staviti navlaku a na drugi nece jer nema potrebe za tim i da se taj drugi zub moze srediti i fakat covjek joj sredi zub mada je mogao komotno uzeti lovu za navlaku.
Helem prosle godine sam bio kod zubara 2 mjeseca se vuko kod njega dok nismo zavrsili mjenjanje plombi popravke itd... I nedavno mi ispadne plomba i naravno odem kod ovog gore zubara i mogu vam reci da sam za sada zadovoljan, ljubazni, svako malo pita dok radi da li boli, lagani chat sa zubarom prije i poslije ono sto me jako odusavljava. Kada sam prvi put otisao kod njega i malo mi je vise rovario po zubu i zubar me je zvao nakon toga u roku od 2 sata 2x da vidi jesam li ok dal boli i davao mi upute preko telefona
Btw ako imate zakazan termin u 19:00 i cekate duze od 10 minuta covjek ne naplacuje punu cijenu vec skida cijenu zbog cekanja. Jako ljubazni stomatolozi a ima i jedna zubarka dobra ko avion ali nikako da skontam kako se zove
Sad ne znam kakva su vasa iskustva sa ovim zubarom ali eto sinoc sam vidio da ima i stranaca kod njega sto je mozda ipak neki pokazatelj a mozda i nije ne znam ali meni je za sada fakat ok.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#182 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Uh, momački napucana ordinacija dopunske djelatnosti, a i web. stranica blješti, sjaji, puno informacija,...moa wrote:http://www.drprohic.ba/
-
hombre.ba
#183 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pozdrav svima,
Bavim se ovim poslom u dijaspori i imam prijatelja koji se poznaje sa Prohom...posto su ovdje protetski radovi (estetski)strasno skupi cak da i za prijatelja radis i da plati samo materijal i poreze ako nije dobro osiguran ,preskupo,
Elem ovaj je bio kod Prohe, vratio se ovamo na kontrolu i ja sam bio zadovoljan ucinkom..bolji kvalitet nebi ni ovdje dobio.
Tog prohu ne poznajem licno osim imena i inace nisam iz Sa da vam jos nekog preporucim.
Uglavnom, savjet je sljedeci : Svako od stomatologa i pratecih subjekata ko vam pocne recenicu sa "naj bolji materijali cq. naj bolji aparati etc. klonite ga se....
Kao i sve ostalo danas vecina materijala je kineske,korejanske ili neznam koje jeftine zemlje proizvodnja...tako da to nije relevantno
Kod svakog stomatologa su ruke naj vaznije, dzaba materijali kad ti plomba ispadne ili ti se zub ispod plombe upali za mjesec,dva pa ga izgubis....
Ne gledaj u 10-20 KM razlike jer ti zub treba dugovjecno.
Gledaj kod stomatologa sta ima na zidu, diplome,certifikate, dodatnu edukaciju...kad je zavrsio i gdje
Stomatolog koji to prati sigurno je kvaltetan i ulaze u sebe,svoju struku.....nemojte da vas zabljesti napucana ordinacija i sjajna aparatura..to nije dokaz strucnosti.
Ljep pozdrav ,sretno i bezbolno ljecenje
Bavim se ovim poslom u dijaspori i imam prijatelja koji se poznaje sa Prohom...posto su ovdje protetski radovi (estetski)strasno skupi cak da i za prijatelja radis i da plati samo materijal i poreze ako nije dobro osiguran ,preskupo,
Elem ovaj je bio kod Prohe, vratio se ovamo na kontrolu i ja sam bio zadovoljan ucinkom..bolji kvalitet nebi ni ovdje dobio.
Tog prohu ne poznajem licno osim imena i inace nisam iz Sa da vam jos nekog preporucim.
Uglavnom, savjet je sljedeci : Svako od stomatologa i pratecih subjekata ko vam pocne recenicu sa "naj bolji materijali cq. naj bolji aparati etc. klonite ga se....
Kao i sve ostalo danas vecina materijala je kineske,korejanske ili neznam koje jeftine zemlje proizvodnja...tako da to nije relevantno
Kod svakog stomatologa su ruke naj vaznije, dzaba materijali kad ti plomba ispadne ili ti se zub ispod plombe upali za mjesec,dva pa ga izgubis....
Ne gledaj u 10-20 KM razlike jer ti zub treba dugovjecno.
Gledaj kod stomatologa sta ima na zidu, diplome,certifikate, dodatnu edukaciju...kad je zavrsio i gdje
Stomatolog koji to prati sigurno je kvaltetan i ulaze u sebe,svoju struku.....nemojte da vas zabljesti napucana ordinacija i sjajna aparatura..to nije dokaz strucnosti.
Ljep pozdrav ,sretno i bezbolno ljecenje
-
Astarot
#184 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
http://www.quicksmile.info/
Em kvalitetni, em blizu...a imaju i zgodne dr. jao jao,
Znate onu pjesmu-moja zubarka je vrlo zgodna djevojka.Dr,Selma je extra...Uvjerio se
I jos rade laserom-jedini u BiH
Hamdije Kreševljakovića 7c
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: +387 33 212 089
Em kvalitetni, em blizu...a imaju i zgodne dr. jao jao,
Znate onu pjesmu-moja zubarka je vrlo zgodna djevojka.Dr,Selma je extra...Uvjerio se
Hamdije Kreševljakovića 7c
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: +387 33 212 089
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#185 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Uh, najbolje zanimanje na SVIJETU!PipiDugaDevetka wrote:Uh, momački napucana ordinacija dopunske djelatnosti, a i web. stranica blješti, sjaji, puno informacija,...moa wrote:http://www.drprohic.ba/![]()
![]()
![]()
- Alhemicarkaa
#186 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
I ja idem kod Prohica i sve pohvale. Prvi zubar kod kojeg se uspijem opustiti i koji se totalno posveti svom poslu, ako vam samo mijenja plombu toliko se posveti kao da radi najosjetljiviju operaciju, dok radi postoji samo zub pacijent i nista drugo. Svi su ekstra ljubazni, svakom bi ih preporucila zaista. Jesu dobro skupi, meni su samo mijenjanje plombe naplatili 40 km, ali ja sam tako osjetljiva na zubara i ne zalim nijedne jedine marke. Kod njih mi nije toliko tesko se nakaniti otici!moa wrote:Eh ovako malo duza prica:
Helem prosle godine sam bio kod zubara 2 mjeseca se vuko kod njega dok nismo zavrsili mjenjanje plombi popravke itd... I nedavno mi ispadne plomba i naravno odem kod ovog gore zubara i mogu vam reci da sam za sada zadovoljan, ljubazni, svako malo pita dok radi da li boli, lagani chat sa zubarom prije i poslije ono sto me jako odusavljava. Kada sam prvi put otisao kod njega i malo mi je vise rovario po zubu i zubar me je zvao nakon toga u roku od 2 sata 2x da vidi jesam li ok dal boli i davao mi upute preko telefona.
Btw ako imate zakazan termin u 19:00 i cekate duze od 10 minuta covjek ne naplacuje punu cijenu vec skida cijenu zbog cekanja. Jako ljubazni stomatolozi a ima i jedna zubarka dobra ko avion ali nikako da skontam kako se zoveEdit: sad sam skonto na web stranici kako se zove
![]()
-
Bellica
#187 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
kiki-miki wrote:Koliko koštaju porcelanske navlake za prednje zube tačnije za dvojku?I kakva su vaša iskustva s tim?
Sve ti to zavisi, prvo od stomatologa, pa od svega ostalog. Koliko sam cula, jedna navlaka nije pretjerano skupa, dugo izdrzi, samo treba naci dobrog stomatologa koji ce znati da obavi svoj posao. Sretno u svakom slucaju
-
Bellica
#188 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
kiki-miki wrote:Bila sam kod jednog stomatologa danas.Reče mi 250 km jedna vrsta,a neka novija 400 km.
Samo što u nesvijest nisam pala.
Moja poznanica je prije 3-4 godine platila 200KM jednu navlaku, ali dobija je sve skupa, one lijekice, pa obrada, otisak ili kako se to vec kaze, nije toliko skupo ako se uzme u obzir tih 400 KM sto ti je taj doktor rekao. Ja bih ti preporucila svog stomatologa, ali ne znam jesi li iz Sarajeva, inace jako je prijatna doktorica, nije skupa, ma sve je super, ja sam prezadovoljna, idem na kontrole i bez potrebe
-
Bellica
#189 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
kiki-miki wrote:Iz Sa sam.Skupljam informacije preko vikenda pa ću u ponedjeljak odlučiti šta i kako.Hoću li plombu na njega stavljati ili navlaku?
Vidi, plomba je ok, ali nije digorocna i s njom se nikako ne mozes opustiti, odmah mozes zaboraviti na tost, na jabuku (bez noza), ma na sve sto je tvrdo i sto se grize, a s navlakom je drugacije, jeste skuplja, ali moze trajati jako dugo bez ikakvih korekcija ili zamjena. Inace moj stomatolog je na Grbavici, dr. Alisa Alagic, ordinacija dr. Edin Begic super djevojka stvarno, ako te interesuje poslat cu ti detalje, pa mozes pogledati i malo se raspitati onako neobavezno.
-
duboka_misao
#190 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Navod broj 1 nidje veze, samim tim niko ne bi plombe stavio u zivotu nego bi svi odmah brusili zub i stavljali navlaku, znaci zbog malog karijesa treba da zbrusim citav zub i stavim navlaku?Bellica wrote:
Vidi, plomba je ok, ali nije digorocna i s njom se nikako ne mozes opustiti, odmah mozes zaboraviti na tost, na jabuku (bez noza), ma na sve sto je tvrdo i sto se grize, a s navlakom je drugacije, jeste skuplja, ali moze trajati jako dugo bez ikakvih korekcija ili zamjena. Inace moj stomatolog je na Grbavici, dr. Alisa Alagic, ordinacija dr. Edin Begic super djevojka stvarno, ako te interesuje poslat cu ti detalje, pa mozes pogledati i malo se raspitati onako neobavezno.
Navlaka nije cudo,postoje i sa njom komplikacije zbog loseg cementa,ili nehigjene usta pa navlaka pocne da milimetarski klizi sa zuba stvarajuci medjuprostor koji se puni hranom i unistava vrat zuba, kvalitet materijala isto vazi kao i za plombu, znaci moze spasti danas ili nikad.
-
slatkusina
#191 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Vec sam spominjala da sam stavila nemaetalnu keramicku navlaku(ili ti tu noviju) i kostalo je 300 KM. Navlaka perfekto uradjena, niko ne vjeruje da je navlaka, kazu to si ti samo izbijelila zub:)
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#192 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ne znam da li ima tema direktno o tome ili ne.. a nemam vremena nesto da trazim, tako da cu ovdje postaviti pitanje.
skripim zubima nocu, celjusti me bole uzas ujutro.
kod kojeg stomatologa u sarajevu mogu napraviti one plastike za zube?
kod ovog kod kojeg trenutno idem - ne mogu- kaze ne radi to.
hvalaaaaa
hvalaaaaa
-
duboka_misao
#193 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
a boxer plastikaanjusha wrote:ne znam da li ima tema direktno o tome ili ne.. a nemam vremena nesto da trazim, tako da cu ovdje postaviti pitanje.
hvalaaaaa
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#194 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ajde pls, ako budes u prilici pitaj. Ajd sto budim i prestravljujem ljude koji spavaju u mojoj blizini, nego sto sam pocela da patim od hronicnog bola u vilici i glavobolje. Uzas. Cula sam da je poskupa, cak sam cula da ju je jedan momak pregrizao nakon mozda mjesec dana, ali vrijedi probati. Sve se nadam da ce me to mozda i odviknuti od te ruzne ruzne navike.duboka_misao wrote:a boxer plastikaanjusha wrote:ne znam da li ima tema direktno o tome ili ne.. a nemam vremena nesto da trazim, tako da cu ovdje postaviti pitanje.
hvalaaaaaimala isti problem znam 100 % da radi onaj Tanovic u Kulovica ali ce te doci poskupo a mogu pitati ovu moju u radicevoj u sustini ti to pravi svaki tehnicar . uzme otisak i izlije kalup a dobra je stvarcica , meni pomogla.
Hvala jos jednom
-
macy_A
#195 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
@anjusha
Ja upravo sutra imam termin kod dr. Begića, pa ako ti nije daleko (na Grbavici se nalazi) mogu ga pitati radi li to, mada koliko sam upućena on radi sve vezano za zube... inače je super dr. i odlično zna svoj posao...
Ja upravo sutra imam termin kod dr. Begića, pa ako ti nije daleko (na Grbavici se nalazi) mogu ga pitati radi li to, mada koliko sam upućena on radi sve vezano za zube... inače je super dr. i odlično zna svoj posao...
-
debela
#196 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
i mene interesuje cijena plastike za zube. sve su prilike da ce mi trebati nova uskoro. javite nam koliko naplacuju ti vasi zubari.
-
Astarot
-
Koperton
#198 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sam uradio bezmetalne navlake kod doktorice Lejle Cerić-Džaferović i prezadovoljan sam. Kod nje sam došao preporukom i takodje je ja preporučujem. Mislim da veoma dobro radi svoj posao,a ima i dobar tim protetičara s kojima suradjuje. Posebno me dojmilo što dosta pažnje posvećuje pacijentu,a i sa cijenama je prihvatljiva.
-
duboka_misao
#199 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ma nevjerovatno de nam jos ovdje stavi njen broj telefona tacnu adresu i web ako imas , to me sad jako interesuje !!!Koperton wrote:Ja sam uradio bezmetalne navlake kod doktorice Lejle Cerić-Džaferović i prezadovoljan sam. Kod nje sam došao preporukom i takodje je ja preporučujem. Mislim da veoma dobro radi svoj posao,a ima i dobar tim protetičara s kojima suradjuje. Posebno me dojmilo što dosta pažnje posvećuje pacijentu,a i sa cijenama je prihvatljiva.
i samo mi reci jel to Lejla ili neko od njenog protetickog tima puca reklamu?
-
Koperton
#200 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Reklama ili ne,prihvati kako hoćeš, ja sam joj zahvalan što mi je uljepšala osmijeh i izvini ako ti je zasmetalo moje zadovoljstvo i sreća koju sam javno podijelio sa forumašima.
Pozdrav.
Pozdrav.
duboka_misao wrote:ma nevjerovatno de nam jos ovdje stavi njen broj telefona tacnu adresu i web ako imas , to me sad jako interesuje !!!Koperton wrote:Ja sam uradio bezmetalne navlake kod doktorice Lejle Cerić-Džaferović i prezadovoljan sam. Kod nje sam došao preporukom i takodje je ja preporučujem. Mislim da veoma dobro radi svoj posao,a ima i dobar tim protetičara s kojima suradjuje. Posebno me dojmilo što dosta pažnje posvećuje pacijentu,a i sa cijenama je prihvatljiva.
i samo mi reci jel to Lejla ili neko od njenog protetickog tima puca reklamu?