MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Bellomo
#176 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Karlin reče maloprije da voli lavove i strijelčeve. A ja i jedan i drugi.

Last edited by Bellomo on 30/03/2018 22:48, edited 2 times in total.
- Belay Queen
#177 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Karlin..Njonjice hvala
istina..ziva istina eeeeeh
- Connaisseur Karlin
#178 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
da, dva vatrena znaka,a ovo za mejsec u djevici , kod tebe je implusivnost jaka, vjerovatno te mjesec u djevici malo spusito na zemlju ,malo se smirio , i malo te natjerao da analizrias svoje emocije , jesma li u pravu ( nisam astorolog)Bellomo wrote:Karlin reče maloprije da voli lavove i strijelčeve. A ja i jedan i jedan i drugi.![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#179 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
ti si dobila fin kompliment , hocu i ja sad jedan kompliment od njonjiceBelay Queen wrote:Karlin..Njonjice hvala![]()
-
Bellomo
#180 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Jesi, ni sam ne bih bolje napisao.Connaisseur Karlin wrote:da, dva vatrena znaka,a ovo za mejsec u djevici , kod tebe je implusivnost jaka, vjerovatno te mjesec u djevici malo spusito na zemlju ,malo se smirio , i malo te natjerao da analizrias svoje emocije , jesma li u pravu ( nisam astorolog)Bellomo wrote:Karlin reče maloprije da voli lavove i strijelčeve. A ja i jedan i jedan i drugi.![]()
![]()
Uglavnom 2:1 je omjer, pa češće prevagne ova "gora" strana. I usput sam sebe kudim kad analiziram nešto, sve više bježim od toga, tj. trudim se da bježim.
- Belay Queen
#181 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
sad je meni jasno Bellomo sto se zamalo nismo za vratove ufatili za one brade

- Belay Queen
#182 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
eh to je Njonjica pokusala da ublazi,jarac i vaga joooojConnaisseur Karlin wrote:ti si dobila fin kompliment , hocu i ja sad jedan kompliment od njonjiceBelay Queen wrote:Karlin..Njonjice hvala![]()
istina..ziva istina eeeeeh![]()
-
Bellomo
#183 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Belay Queen wrote:sad je meni jasno Bellomo sto se zamalo nismo za vratove ufatili za one brade![]()
Od sad kad god neki konflikt, trk na ovu temu po objašnjenje i razumjevanje.
- Connaisseur Karlin
#184 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
a mejsec ti je u rakuBelay Queen wrote:eh to je Njonjica pokusala da ublazi,jarac i vaga joooojConnaisseur Karlin wrote:ti si dobila fin kompliment , hocu i ja sad jedan kompliment od njonjiceBelay Queen wrote:Karlin..Njonjice hvala![]()
![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#185 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
vidis kako se isplati ispiati osobu da se uradi natlana kartaBellomo wrote:Jesi, ni sam ne bih bolje napisao.Connaisseur Karlin wrote:da, dva vatrena znaka,a ovo za mejsec u djevici , kod tebe je implusivnost jaka, vjerovatno te mjesec u djevici malo spusito na zemlju ,malo se smirio , i malo te natjerao da analizrias svoje emocije , jesma li u pravu ( nisam astorolog)Bellomo wrote:Karlin reče maloprije da voli lavove i strijelčeve. A ja i jedan i jedan i drugi.![]()
![]()
![]()
Uglavnom 2:1 je omjer, pa češće prevagne ova "gora" strana. I usput sam sebe kudim kad analiziram nešto, sve više bježim od toga, tj. trudim se da bježim.
mlad si jos, pa bjezis, jer nemas jos mozda vecih odgovnorsti u zivotu
pa moras korsititi samokritiku, to je bolje, umejsto da nisi svijestan gresaka , a ovako ih mozes krogiriati
- MarlboroGold
#186 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Karlin šta ono bi kod mene
Zaboravih... lav/djevica čini mi se
- Connaisseur Karlin
#187 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
cinite se ili si siguran, da ti gatamMarlboroGold wrote:Karlin šta ono bi kod mene![]()
- MarlboroGold
#188 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Pucaj... šta treba navestiConnaisseur Karlin wrote:cinite se ili si siguran, da ti gatamMarlboroGold wrote:Karlin šta ono bi kod mene![]()
Zaboravih... lav/djevica čini mi se![]()
![]()
sunce podnzka i mejsec, pa da nesto kominiram , a ti reci da li sam u pravu
![]()
-
njonjica
#189 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Ma nisam, sto?Belay Queen wrote:eh to je Njonjica pokusala da ublazi,jarac i vaga joooojConnaisseur Karlin wrote:ti si dobila fin kompliment , hocu i ja sad jedan kompliment od njonjiceBelay Queen wrote:Karlin..Njonjice hvala![]()
![]()
![]()
Pa Saturn je egzaltiran u Vagi
-
njonjica
#190 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Evo jedan predivan tekst o egzaltaciji i debilitaciji planeta, vrlo jednostavan i razumljiv 
Egzaltacija znači "biti na visokom, uzvišenom položaju". Debilitacija suprotno tome znači slabost.
Zodijak je mjesto gdje borave nebeska tijela. Prva kuća ili znak po pravilu treba biti nastanjen sa kraljem ili "prvim stanovnikom".
Sunce je kralj nebeskih tijela. Na taj način Sunce je egzaltirano na mjestu gdje se nalazi njegovo prijestolje, a to je prvi znak zodijaka – Ovan. Kralj na tom mjestu uživa moć i položaj samo u slučaju ako je okružen sa generalom Marsom i slugom Saturnom. Ovan je pod vladavinom Marsa, a Saturn je u ovom znaku debilitiran, odnosno oslabljen ili podređen zbog moćnog autoriteta Sunca i snage generala Marsa. Kralj je naravno u pratnji svoje kraljice, koju predstavlja Mjesec, a Mjesec je egzaltiran u Biku, znaku koji graniči sa mjestom egzaltacije Sunca – Ovnom.
Sa druge strane Ovna, prebivališta kralja ili egzaltiranog Sunca, nalazi se znak Riba.
Normalno je da u pratnji kralja također postoji i kurtizana ili dvorska dama koju predstavlja Venera. Zbog toga je Venera egzaltirana u znaku Riba koji se nalazi tik uz egzaltaciju Sunca.
Pored kraljice nitko osim kralja ne smije sjediti i zato je znak do Bika, Blizanac, mjesto u kojem niti jedna planeta nije egzaltirana.
Rak je pod vladavinom Mjeseca, kraljice. Jupiter predstavlja učitelja ili Gurua (premijera) u planetarnom kabinetu i zbog toga je uvijek dobrodošao u prebivalište kraljice ili znak Raka. Jednom je prilikom Mjesec imao avanturu sa Jupiterovom suprugom, Tarom. To preljubništvo završilo je rođenjem Merkura.
Mars kao general armije nema pristupa u kraljičine privatne odaje i zbog toga se osjeća debilitirano u znaku Raka.
Lav je prebivalište kralja Sunca i niti jedna planeta na tom mjestu ne može biti egzaltirana niti debilitirana.
Merkur je princ (a može se poistovjetiti i sa financijskim ministrom) u planetarnom kabinetu i vlada Djevicom. Merkur se najbolje osjeća u svojoj "riznici", kod svoje kuće. Merkur je egzaltiran u Djevici dok je Venera debilitirana. Venera, kao kurtizana na kraljevskom dvoru, dolazi u prebivalište princa ili financijskog ministra Merkura tražeći financijsku potporu.
Vaga je pod vladavinom kurtizane Venere. Kada kralj dolazi u posjetu kurtizana u pratnji je sluge Saturna, ali u ovom okruženju kralj gubi svoj autoritet i zbog toga je Sunce u znaku Vage debilitirano. S druge strane Saturn vlada situacijom i organizira sve detalje susreta kralja i kurtizane i zato je Saturn egzaltiran u Vagi.
Škorpion je pod vladavinom Marsa, koji je general kraljeve vojske. Kraljica se na tom mjestu osjeća podređeno i neugodno i zato je Mjesec u Škorpionu debilitiran. U znaku Strijelca pod vladavinom Gurua Jupitera niti jedna planeta nije egzaltirana ili debilitirana.
Dio neba kojeg nazivamo znakom Jarca pod vladavinom je sluge i vojnika Saturna. Kada Mars, kao general, posjeti prebivalište svojih vojnika ili slugu osjeća se odlično, odnosno egzaltirano. Jupiter, Guru ili premijer, u okruženju slugu i vojnika ne osjeća svoju moć i snagu te gubi svoje dostojanstvo i položaj te je zato debilitiran u Jarcu.
Vodenjak je pod vladavinom Saturna i u ovom okruženju niti jedna planeta nije egzaltirana niti debilitirana.
Ribe su zadnji znak zodijaka i pod vladavinom su mudrog Jupitera. Venera, kurtizana, je ovdje egzaltirana zbog blizine kralja, ali i zbog blagoslova premijera. Premijer Jupiter dobiva snagu u blizini egzaltiranog kralja Sunca, a princ Merkur gubi svoj utjecaj i zasjenjen je autoritetom oca, kralja Sunca.
-
njonjica
#191 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Datum, vrijeme i mjesto rodjenja.MarlboroGold wrote:Pucaj... šta treba navestiConnaisseur Karlin wrote:cinite se ili si siguran, da ti gatamMarlboroGold wrote:Karlin šta ono bi kod mene![]()
![]()
![]()
- MarlboroGold
#192 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
04.08.1987njonjica wrote: Datum, vrijeme i mjesto rodjenja.
08:00
Tuzla
Onako da vidim šta kaže
-
njonjica
#193 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Lav, podznak Djevica i mjesec u Skorpionu.MarlboroGold wrote:04.08.1987njonjica wrote: Datum, vrijeme i mjesto rodjenja.
Tuzla
Onako da vidim šta kaže
Ljudi moji, sta je sa ovim lavovima veceras
A sad na astro.com pa trazi tumacenje dok se nasi tumaci ne vrate sa pauze
- Connaisseur Karlin
#194 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
imas na ppMarlboroGold wrote:Pucaj... šta treba navestiConnaisseur Karlin wrote:cinite se ili si siguran, da ti gatamMarlboroGold wrote:Karlin šta ono bi kod mene![]()
![]()
![]()
a evo i njonjica ti je nesto dodala
cigarto i tebi je Mars u lavu kao i meni
mejsece ti je u skorpiji kao Bloo
- Belay Queen
#195 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
a vidjU moje generacijeMarlboroGold wrote:04.08.1987njonjica wrote: Datum, vrijeme i mjesto rodjenja.
Tuzla
Onako da vidim šta kaže
- MarlboroGold
#196 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Znači i meni je mars čokolada u lion čokoladi... 
Sviđa mi se šta je sve navedeno. Dosta toga se podudara
U vezi Bloo... ne ganja ona mene džaba sa purom
Sviđa mi se šta je sve navedeno. Dosta toga se podudara
U vezi Bloo... ne ganja ona mene džaba sa purom
- Connaisseur Karlin
#197 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
zene ranije postaju zreleBelay Queen wrote:a vidjU moje generacijeMarlboroGold wrote:04.08.1987njonjica wrote: Datum, vrijeme i mjesto rodjenja.
Tuzla
Onako da vidim šta kažedobrooeee meni nije dala pure
ubit ce nas Bloo
-
njonjica
#198 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
Sad ce Bloo sa šipkicomConnaisseur Karlin wrote:
ubit ce nas Bloo
- Connaisseur Karlin
#199 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
a nama kaze da nije opasna i nema opasne astolsoke znakovenjonjica wrote:Sad ce Bloo sa šipkicomConnaisseur Karlin wrote:
ubit ce nas Bloo
-
njonjica
#200 Re: MALA SKOLA ASTROLOGIJE
jest jestConnaisseur Karlin wrote:a nama kaze da nije opasna i nema opasne astolsoke znakovenjonjica wrote:Sad ce Bloo sa šipkicomConnaisseur Karlin wrote:
ubit ce nas Blooa sve nas ganja sa onim Mjesecom u skopriji