Doris Dragović- najljepši glas Mediterana

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
flora.sa

Post by flora.sa »

goca trzan je nick koji je na ovom forumu pisao samo o istoimenoj pjevacici...mislim da ona nije napravila niti jedan post koji je bio vezan za bilo koju drugu temu...uglavnom samo goca, goca, goca...

ako malo pretrazis po forumu vidjeces o cemu pricam...
Aleko

Post by Aleko »

flora.sa wrote:goca trzan je nick koji je na ovom forumu pisao samo o istoimenoj pjevacici...mislim da ona nije napravila niti jedan post koji je bio vezan za bilo koju drugu temu...uglavnom samo goca, goca, goca...

ako malo pretrazis po forumu vidjeces o cemu pricam...
Želiš reći da sam ja poput nicka: goca tržan?
Pa ako je imao potrebu da sa širim auditorijem podjeli tu svoju ljubav spram Goce; nemam ništa protiv ali mislim da su različiti njegovi i moji motivi.
Ja prikupljam informacije o tome kako mladi doživljavaju Doris i šta konkretno znaju o njoj, a koristim različite metode i načine da dođem do željenog podatka.
_______________________________________________ :thumbup:
Pamtim samo sretne dane - song by Doris D.
prleitihi

Post by prleitihi »

ma pusti ih..samo pljuju..čudi me da do sada nisu napisali da je i leo loš pjevač..a tako izvrsne glasovne mogućnosti malo ko ima na balkanu..amir kazić leo je muzičar koji izgleda svjetski..i jednoj njemačkoj bi bilo drago da ga ima u svojim redovima..ali eto mi ga pljujemo :x :x :oops:

ivana, ivana - leo! :oops:
Aleko

Post by Aleko »

Leo je jedan od cjenjenijih pjevača u CRO i ima užasno specifičan vokal. Po načinu interpretacije i looku; mnogi ga prozivaju novim Čolom.
Duet između njega i Selme Bajrami. "To vodu ne pije" imao je jako dobar odjek kod hrv. publike.

Kad smo već kod Lea i Doris; njih dvoje su imali i zajednički humanitarni koncert koji je organiziran za prikupljanje sredstava udruge oboljelih od leukemije i limfoma.
LINK: http://www.uoll.hr/sustav/modules/myalb ... hp?lid=264

Btw. Njih dvoje imali su i zajedničku turneju po Skandinavskim zemljama.
LINK: http://www.balkanmedia.com/m2/doc/558-1.shtml
Last edited by Aleko on 03/03/2007 18:27, edited 1 time in total.
izblajhana

Post by izblajhana »

prleitihi wrote:ma pusti ih..samo pljuju..čudi me da do sada nisu napisali da je i leo loš pjevač..a tako izvrsne glasovne mogućnosti malo ko ima na balkanu..amir kazić leo je muzičar koji izgleda svjetski..i jednoj njemačkoj bi bilo drago da ga ima u svojim redovima..ali eto mi ga pljujemo :x :x :oops:

:lol: :lol: :lol:
flora.sa

Post by flora.sa »

prleitihi wrote:ma pusti ih..samo pljuju..čudi me da do sada nisu napisali da je i leo loš pjevač..a tako izvrsne glasovne mogućnosti malo ko ima na balkanu..amir kazić leo je muzičar koji izgleda svjetski..i jednoj njemačkoj bi bilo drago da ga ima u svojim redovima..ali eto mi ga pljujemo :x :x :oops:

:D
:D
Aleko

Post by Aleko »

Šta znače ovi smajlići? Ne kužim poantu. Leo je ODLIČAN pjevač!
Fakat ne kužim šta je ljudima na Balkanu?!
Svoje pljuju, a tuđe dižu u nebesa.
Pjevači su pogotovo omraženi. Oni koji nas uveseljavaju pjesmom i uz koje se veselimo; ne zavrjeđuju ovakve komentare i podsmjehivanje bez smisla.
E da! Na skali od 1-5 kako bi ocijenili život u BiH?
Last edited by Aleko on 03/03/2007 20:35, edited 2 times in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

Aleko wrote:Šta znače ovi smajlići? Ne kužim poantu. Leo je ODLIČAN pjevač!
Fakat ne kužim šta je ljudima na Balkanu?! S
voje pljuju, a tuđe dižu u nebesa.
Pjevači su pogotovo omraženi. Oni koji nas uveseljavaju pjesmom i uz koje se veselimo ne zavrjeđuju ovakve komentare i podsmjehivanje bez smisla.
E da! Na skali od 1-5 kako bi ocijenili život u BiH?
prleitihi

Post by prleitihi »

ma uopste ne obraćaj pažnju na njih..to su ljudi koji u životu nisu ništa postigli..pa zato zavide i doris i jednom leu..leo je ostavio neizbrisiv trag na estradnom nebu u bosni a nadam se i kod vas u hrvatskoj..jer je kod nas doris veoma popularna..hehe :oops: ..volio ih kad bi njih dvoje negdje održali zajednički koncert..to bio bio spoj lijepe pjesme..mediterana..izvrsnih glavonih sposobnosti..galebova..doris & leo - respect! :thumbup: :oops:
SaraLe

Post by SaraLe »

prleitihi wrote:ma uopste ne obraćaj pažnju na njih..to su ljudi koji u životu nisu ništa postigli..pa zato zavide i doris i jednom leu..leo je ostavio neizbrisiv trag na estradnom nebu u bosni a nadam se i kod vas u hrvatskoj..jer je kod nas doris veoma popularna..hehe :oops: ..volio ih kad bi njih dvoje negdje održali zajednički koncert..to bio bio spoj lijepe pjesme..mediterana..izvrsnih glavonih sposobnosti..galebova..doris & leo - respect! :thumbup: :oops:
TO VODU NE PIJE

Aleko

Post by Aleko »

Prle; suradnja nikad nije isključena, a organizacija koncerta je najmanji problem. Bitno je samo da im se poklope termini. Da! Leo je omiljen kod mlađe populacije u CRO i sa posljednjim albumom postigao je veliki uspjeh.
Leo je omiljen ali Deena nitko ne može organski smislit.
Znam da je Doris popularna u BiH jer često ima pozive za gostovanja ali u zadnje vrijeme na prihvaća ponude jer intenzivno radi na novom albumu.
Meni bi bilo full drago kada bi Doris predatvljala BiH na Eurosongu. Ono! Da priovremeno uzme vaše državljanstvo, prijavi se na izbor - automatski bi pobjedila jer je svakonjeno dosadašnje pojavljivanje na domaćim izborima rezultiralo pobjedom.

Post by Aleko »

SaraLe wrote:
prleitihi wrote:ma uopste ne obraćaj pažnju na njih..to su ljudi koji u životu nisu ništa postigli..pa zato zavide i doris i jednom leu..leo je ostavio neizbrisiv trag na estradnom nebu u bosni a nadam se i kod vas u hrvatskoj..jer je kod nas doris veoma popularna..hehe :oops: ..volio ih kad bi njih dvoje negdje održali zajednički koncert..to bio bio spoj lijepe pjesme..mediterana..izvrsnih glavonih sposobnosti..galebova..doris & leo - respect! :thumbup: :oops:
TO VODU NE PIJE

Sam tvoj nickname dovoljno govori o tebi.
Ne bi ti repliciro na temu o Doris i nabrajo Leove hitove da nemaš barem gram poštovanja spram njih.
Već sam reko da postoji samo jedna pjevačica iz BiH koja je u rangu sa Doris. To je Hanka Paldum. Jedino Hanka predstavlja onaj vaš izvorni habitus u cijeloj njegovoj punini. Zahvaljujući njoj; ja Bosance doživljavam kao jedan drag, gostoprimiv i poseban narod.

Post by SaraLe »

Aleko wrote:
SaraLe wrote:
TO VODU NE PIJE

Sam tvoj nickname dovoljno govori o tebi.
Ne bi ti repliciro na temu o Doris i nabrajo Leove hitove da nemaš barem gram poštovanja spram njih.
Već sam reko da postoji samo jedna pjevačica iz BiH koja je u rangu sa Doris. To je Hanka Paldum. Jedino Hanka predstavlja onaj vaš izvorni habitus u cijeloj njegovoj punini. Zahvaljujući njoj; ja Bosance doživljavam kao jedan drag, gostoprimiv i poseban narod.

Post by prleitihi »

ja sam načuo da bi uskoro leo mogao održati solistički koncert u zetri..navodno bi se to trebalo desiti nekad u 7. mjesecu..iskreno se nadam da će mu gošća biti doris..još kad bi im neko napisao pjesmu za neki duet.. :-) :-) ..možda da im sandi napiše neku lijepu baladu.. :-) :-) :oops:

leo - sram te bilo :oops:
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Koncert nego sta!!

Ima kod nas u mjesnoj zajednici jedna oveća prostorija, pa eto mozda bi ja nesto mogo tu izganjat. A brate mozda se nesto i zaradi, pa kolač - kolač...
amalka

Post by amalka »

prleitihi wrote:ja sam načuo da bi uskoro leo mogao održati solistički koncert u zetri..navodno bi se to trebalo desiti nekad u 7. mjesecu..iskreno se nadam da će mu gošća biti doris..još kad bi im neko napisao pjesmu za neki duet.. :-) :-) ..možda da im sandi napiše neku lijepu baladu.. :-) :-) :oops:

leo - sram te bilo :oops:
Fakat :D :D
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

koji ste levati, mogu se kladit da ovaj lik pise diplomski rad na neku temu iz sociologije, a svi vi koji ucestvujete ste pokusni kunici, odnosno- reprezentativni uzorak :D
aleko, oKlen si ti očiju ti tvojih sokoljih odnosno galebljih? :lol:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Aleko,

Ne smeta mi što voliš toliko Doris, to je tvoja stvar i ne bih se ni javljao na temu, ali iritiraš svojim potcjenjivanjem ostalih, konkretno Bosanaca, koji ne vole slušati te tvoje limunade...
Pljuvaću uvijek (kad mi neko to nameće), isprazne,lažne,ljigave „muzičare“ tipa Lea, Lepe Brene, Hari Mata Harija, Selme Bajrami etc. koje ti tako gotiviš...
Ma, gotivi ih ti, nije problem, al nemoj mi pametovat o vrijednostima, boga ti...pomisliću da si površan :)
Ta tvoja muzika je na nivou televizijskih sapunica, i ništa mi ne govore ti plitki volim-ne volim stihovi.
Samo u jednoj AZRINOJ baladi ima vise iskrenosti i osjećaja nego u svim tim banalnim pjesmuljcima tvoje voljene Doris. Poslušaj npr. “Kao ti i ja“ ili „Ako znaš bilo što“....ako već ne znaš ništa drugo :D

Spominješ neki mentalitet...niđe veze...majstori s mora, Oliver i Ibrica Jusić uvijek će se slušati...imaju taj dar i dubinu da dočaraju duh Jadrana, Dalmacije, lijepe žene i pokojeg galeba :)

Hoću da ti kažem da, zna uglavnom, ova raja s foruma šta su prave vrijednosti i znamo onaj Štulićev stih:
Prokleta mogućnost izbora mora da postoji”...znamo razliku izmedju ciguljanja i prave muzike, izmedju pučke zabave i istinske umjetnosti.
Naš izbor je AZRA, Ekatarina Velika, SCH, Električni Orgazam
(gluho bilo :D ), Arsen Dedić, Balašević,Josipa Lisac,
Mostar Sevdah Reunion, ostale stare sevdalije poput Nade Mamule, Zaima Imamovića, Himze Polovine itd...osvrnuo sam se samo na ex-yu prostor. Proguglaj malo, ako ti ima nepoznatih imena :D

Samo još, da ne bi ispalo da je na nacionalnoj bazi, ljude ne dijelim na Hrvate i Bosance, pametne i one druge (osim ako me ne izritiraju svojim egoizmom :D )...jedino na dobre i loše.

P.S. Prle, nemoj čojeka ložit...Doris i Leo nisu ga naučili da prepozna tvoju ironiju :)
On živi u tim “romantičnim” melodijama i nije kadar da takvo nešto prepozna, al je u stanju da o ljudima sudi na osnovu njihovog nicka...ako ćemo tako, šta ono bješe Aleko? Jel ono neko istočnoevropsko auto? :D

---------------------------------------------
Par godina za nas – song by Ekatarina Velika
Neelix

Post by Neelix »

Image

MOSKVITCH ALEKO :D
prleitihi

Post by prleitihi »

znači ako ja kažem da volim lijepi glas amira kazića lea ili mediteranske dive doris dragović to znači da ja nekoga ložim?!..zašto niko..osim aleka..ne vjeruje u moju iskrenost?!..ja poštujem te ljude koje si ti nabroj'o..posebno te pjevačice počev od josipe lisac i te azre..ja sam siguran da one imaju lijep glas..ali meni više odgovara doris..(samo poslušaj pjesmu željo moja..hehe)..a amir kazić leo je puno bolji pjevač od balaševića..i leo pjeva o ljubavi..dok balašević pjeva o životinjama (im'o sam strašnog petla :? :? )..prema tome pustite nas da volim ono što volimo..kome se ne sviđa nek' ovu temu zaobiđe.. :x :x :x :oops:

severina & leo - kasno je za mene ti se spasi :oops:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Ironic - song by Alanis Morrissete :D
dseytan

Post by dseytan »

prleitihi wrote:..ja poštujem te ljude koje si ti nabroj'o..posebno te pjevačice počev od josipe lisac i te azre..ja sam siguran da one imaju lijep glas..
wtf :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aleko

Post by Aleko »

rikardoreis; Ja iritiram podcjenjivanjem Bosanaca? Molim?!
Kad već povlačiš za jezikm ajde citiraj neki moj post koji je iole uvredljiv, a da je baziran na nekoj nac. osnovi?
Ja sam samo konstatirao neke činjenice, a one su i više nego evidentne. I ja nikad, ali baš nikad ne podcjenjujem niti sudim po: rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj, spolnoj i inim osnovama.
Iskreno; djelim ljude kao i ti, na: DOBRE i LOŠE!
Za mene su muzičari koje ti nazivaš ljigama, glazbene veličine koje su zasigurno dale veliki obol glazbi na ovim prostorima. Bilo da je riječ o ovoj starijoj gardi ili estradnjacima novijeg datuma.
Btw. Nikog ne gotivim nego sam samo naveo par imena sa BiH scene koja uživaju popularnost i od starne Hrv. publike. To je konstatacija, a ne glorificiranje! Kužiš?
Kad već pljuješ stihove tj. textove pjesama dotičnih pjevača; reći ću ti da je kardinalna razlika između njih koji su pop i ovih tvojih rockera. To su dvije različite kategorije i ne možeš miješat kruške i jabuke jer se oni razlikuju ko nebo i zemlja (stilski, glazbeno...). Zato i jedni i drugi imaju različit profil publike i poklonika.
Ako te baš zanima; text od pjesme "Jedini", koju izvodi Doris, proglašen je, od strane brojnih hrv. textopisaca, jednim od najboljih textova ikad.
Toliko o tome kako se u Azrinoj baladi krije više emocija nego u, kako ti kažeš, pjesmuljcima moje voljene Doris.

Da! Spominjem mentalitet, i po mom mišljenju (a ti mi pravo na njega ne možeš branit) Doris Dragović predstavlja onaj iskonski duh Dalmacije, drače, škoja, galeba, mora... Meni je ona sinonim za Mediteran. Amen!
Ja na takav zaključak imam pravo kao i ti na svoj. Btw. Svaka čast Ibrici i Oliju ali Doris je Doris.

Svatko ima svoj ukus ali tvrdim da Doris, ni pod razno, ne spada u kategoriju pučkih zabavljača. Ovdje bi ti samo napomenu da poslušaš duhovne skladbe u izvedbi Doris D.: "Kao Marija", "Gospe od zdravja", "Molitva"...
Možda tek tada skužiš o čemu ja cijelo vrijeme drobim i trabunjam.
Hvala Bogu pa ima raje na forumu koja je to prepoznala.
Doris na kakvu inače nismo navikli.

Čudi me, dok si nabrajo sve ove koje cijeniš; nisi se dotaknu Hanke Paldum. Pitam se zašto? Upravo zato jer je ona u BiH ikona, legenda, diva... baš kao i Doris u CRO.

Briga me jel´ Prle ozbiljan il´ se zajebava na moj račun ali jedno je sigurno; barem glumi da je na mojoj strani.
Što se tiče moga nickanamea; plod je moje mašte i nema nikavo skriveno značenje. Joj da! Morat ću zaštitit pravo na nick jer se bojim da ga netko ne ćopi i iskoristi u svoje pvt. svrhe. hehe...

P.S. Slažem se jedino sa jednom stvari koju si natipko u postu, a ona glasi: "On živi u tim romantičnim (namjerno bez navodnika jer i jesu romantične) melodijama...". Ni sam to ne bi bolje sročio. Moj naklon.

Uglavnom; Meni je Doris No.1. i dalje odgovorno tvrdim da je kvalitetna i priznata pjevačica. Kako od struke, tako i od publike.
Btw. Doris ti ima statu umjetnika. Tek toliko! Informativno.

geronimove mudrolije; Šta te briga odakle sam ja!
Totalno krivo! Kakv diplomski rad iz soc.? Zanimljiva teorija ali i netočna.

Post by Aleko »

TOP LISTA Radio Dalmacije.
Glasujte online za Ivu Gamulina Giannia i Doris Dragović - "Molitva"

LINK: http://www.radiodalmacija.hr/Topliste/H ... fault.aspx

Post by Aleko »

Image Image Image Image
Last edited by Aleko on 05/03/2007 16:57, edited 1 time in total.
Post Reply