Ratne price - ona vedrija strana
Moderator: Chloe
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#176 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Vratilili se mi s poljina il porodilista,nesjecam se al elenejse,hajmo kod havera Bumbara(tako ga zvali imo velku glavu nije imo šljem za njega) i onako pokisli,promrzli da naložimo kraljicu pec i da se ugrijemo a bogami i kaficu popijemo.I hajd Bumbar ode po vodu,Špico ce drva,Vojvoda(naš)
cijepa drva,a ja cu nahajcat pec.Nalozim ja i cekamo Bumbara,pa cekamo,pa cekamo i eto ti njega kaze hebale one sebe zenturace , nista ne haju ja opasan redenicima,pistolj bombe na meni i nece da me puste prekoreda za vodu.
I onako ljut skide sve i na kraljicu pec
ja kad smo mi skocili skidat vristat ,zapomagat,a on onako iznerviran od zenturaca "Pa ja isti ste ko one zene na vodi i daj koji vam je nece nista biti sve je od METALA" 
- Dori
#177 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Nisu price, ali radi se o porukicama crvenog kriza... ovo i jos puno vise toga je prikupilo vrijedno osoblje koje je radilo na cenzuriranju istih
00. "...Uzeh ovaj humanitarni papiric..."
01. "...Ne dolazi. Ozenio sam se..."
02. "...Ne brinite se nista za staru, umrla je prirodnom smrcu..."
03. "...Babo je otiso sa halikopterom..."
04. "...Eto, nemoj puno da se brines, zena ti je ugusena u konvoju..."
05. "...Mati samo place i strika... "
06. "...Uze malo papira da ti napisem svoju iskrenost prema tebi..."
07. "...Prvo da te pitam jesi'l naucio citati, ako nisi da ti ne pisem dalje..."
08. "...Sjecas li se onih dana kad smo se dijelili na crne i zute..."
09. "...Kako te sluzi konj i sta s'njim radis..."
10. "...Dajdza Atif je umro. Evo vam adresa pa mu se javite..."
11. "...Prekuhala sam kosu..." (Dala je mini-val)
12. "...I nemoj se nigdje udaljavati radi razmjene..." (poruka poslana zatvoreniku u Batkovicima)
13. "...To bi bilo sve. A sad imam nekih obaveza..." (poruka od zatvorenika u Batkovicima)
14. "...Pocela sam pricat' zivinicki jezik..."
15. "...sto i vama zelim u ovim teskim i ratnim slucajevima..."
16. "...Dom za nezaboravljenu djecu..."
17. "...Miralem nije bolov'o. Samo je rek'o: "Hamko, okrenu mi se mozak!"I to je bilo sve..."
18. "...Pisi mi molim te, da li ti je porasla frizura..."
19. "...Edo je porast'o k'o konj..."
20. "...Sad se nalazimo u srpsko-hrvatskoj kuci..."
21. "...Kadira je smrsala, ostala je samo futrola od nje..."
22. "...Sto se tice nene, stvarno je slaba. Jezik joj okraco, jedva se razumije sta prica..."
23. "...Toliko sam te pozelila da te ocima ne mogu nacrtat..."
24. "...Nemoj da me nosis u uspomenama k'o kamen u bubregu..."
25. "...Ne idem vise u skolu, idem samo u dzamiju i na igranke..."
26. "...Mamo, posalji vesova unutrasnjih..."
27. "...Izmedju mene i Damira je bilo nesto. (Metak)..."
28. "...ALAVIJU" ( I love you)
29. "...Ako slucajno nabave slikari filmove, za tebe cu sve uciniti..."
30. "...Stivena su osunetili..."
31. "...Svi klanjaju, samo je Huso ost'o prava komunjara..."
32. "...cuvaj svoj porodicni brak..."
33. "...Nemoj da ti se pamet mijenja prema meni..."
34. "...Isla sam kod zivcanog doktora..." (kod psihijatra)
35. "...Konvoji iz Hrvatske su progulili..."
36. "...Nafa nam se obliznula, rodila je Selima i Selmu..."
37. "...Babo, pozelio sam te k'o zemaljsku kuglu..."
38. "...Nadam se da ces ovo moci sam procitati jer sam pis'o skolskim slovima..."
39. "...Posalji iz Kladnja diplome od znanja..."
40. "...Neznam vise ni kako izgledas, sjecam se samo da si ostala iza mene mrsava k'o svraka..."
41. "...Dijete nam je pravo lijepo, isto umproforac..."
00. "...Uzeh ovaj humanitarni papiric..."
01. "...Ne dolazi. Ozenio sam se..."
02. "...Ne brinite se nista za staru, umrla je prirodnom smrcu..."
03. "...Babo je otiso sa halikopterom..."
04. "...Eto, nemoj puno da se brines, zena ti je ugusena u konvoju..."
05. "...Mati samo place i strika... "
06. "...Uze malo papira da ti napisem svoju iskrenost prema tebi..."
07. "...Prvo da te pitam jesi'l naucio citati, ako nisi da ti ne pisem dalje..."
08. "...Sjecas li se onih dana kad smo se dijelili na crne i zute..."
09. "...Kako te sluzi konj i sta s'njim radis..."
10. "...Dajdza Atif je umro. Evo vam adresa pa mu se javite..."
11. "...Prekuhala sam kosu..." (Dala je mini-val)
12. "...I nemoj se nigdje udaljavati radi razmjene..." (poruka poslana zatvoreniku u Batkovicima)
13. "...To bi bilo sve. A sad imam nekih obaveza..." (poruka od zatvorenika u Batkovicima)
14. "...Pocela sam pricat' zivinicki jezik..."
15. "...sto i vama zelim u ovim teskim i ratnim slucajevima..."
16. "...Dom za nezaboravljenu djecu..."
17. "...Miralem nije bolov'o. Samo je rek'o: "Hamko, okrenu mi se mozak!"I to je bilo sve..."
18. "...Pisi mi molim te, da li ti je porasla frizura..."
19. "...Edo je porast'o k'o konj..."
20. "...Sad se nalazimo u srpsko-hrvatskoj kuci..."
21. "...Kadira je smrsala, ostala je samo futrola od nje..."
22. "...Sto se tice nene, stvarno je slaba. Jezik joj okraco, jedva se razumije sta prica..."
23. "...Toliko sam te pozelila da te ocima ne mogu nacrtat..."
24. "...Nemoj da me nosis u uspomenama k'o kamen u bubregu..."
25. "...Ne idem vise u skolu, idem samo u dzamiju i na igranke..."
26. "...Mamo, posalji vesova unutrasnjih..."
27. "...Izmedju mene i Damira je bilo nesto. (Metak)..."
28. "...ALAVIJU" ( I love you)
29. "...Ako slucajno nabave slikari filmove, za tebe cu sve uciniti..."
30. "...Stivena su osunetili..."
31. "...Svi klanjaju, samo je Huso ost'o prava komunjara..."
32. "...cuvaj svoj porodicni brak..."
33. "...Nemoj da ti se pamet mijenja prema meni..."
34. "...Isla sam kod zivcanog doktora..." (kod psihijatra)
35. "...Konvoji iz Hrvatske su progulili..."
36. "...Nafa nam se obliznula, rodila je Selima i Selmu..."
37. "...Babo, pozelio sam te k'o zemaljsku kuglu..."
38. "...Nadam se da ces ovo moci sam procitati jer sam pis'o skolskim slovima..."
39. "...Posalji iz Kladnja diplome od znanja..."
40. "...Neznam vise ni kako izgledas, sjecam se samo da si ostala iza mene mrsava k'o svraka..."
41. "...Dijete nam je pravo lijepo, isto umproforac..."
- vjesticanametli
#178 Re: Ratne price - ona vedrija strana
-
shalaedin
#179 Re: Ratne price - ona vedrija strana
bili ti ranjeni krme i pile, dvojica mangupa sa dobrinje, i dotrci ti djevojka do komsije kako bi zatrazila pomoc: "Komsija pomagaj ranjeni pile i krme valja ih izvuci"
kad ce ti komsija: "koji cu k.r.c te zivotinje spasavat".
najace su mi bile scene sa sahtovima... svi oni poklopci na sahtovima skinuti... ganjamo se mi ... svako malo neko u jedan upadne... samo cujes jauk i psovanje i rijeci vadite me odavdje...
ali raja je tada bila najbolja...
nalozila nas starija raja mi malci fajtamo se kako nas naloze... to mecevi medju nama... tucemo se mi u podrumu , uzak prostor, krene mene jaran udariti sakom ja se sagnem... a on pocne plakati i rece: "Necu da se bijem ovdje, ovdje je zidavo!"
najace su mi bile scene sa sahtovima... svi oni poklopci na sahtovima skinuti... ganjamo se mi ... svako malo neko u jedan upadne... samo cujes jauk i psovanje i rijeci vadite me odavdje...
ali raja je tada bila najbolja...
nalozila nas starija raja mi malci fajtamo se kako nas naloze... to mecevi medju nama... tucemo se mi u podrumu , uzak prostor, krene mene jaran udariti sakom ja se sagnem... a on pocne plakati i rece: "Necu da se bijem ovdje, ovdje je zidavo!"
-
shalaedin
#180 Re: Ratne price - ona vedrija strana
nego voli li ko radic i haringu sa sosom? 
-
Yamahalac
#181 Re: Ratne price - ona vedrija strana
nek prica ko sta hoce, ali bih sad ja spucao bar one 2 u tomato sosu i ikar preprzen na lukushalaedin wrote:nego voli li ko radic i haringu sa sosom?
- sunčan dan
#182 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Priča mi jaranica priču svoga muža.
Jesen '92. Linija između Aerodromskog naselja i Nedžarića. Njih 5-6 u bajti, kiša lije ko iz kabla već treći dan, tranšei do struka u vodi i blatu. Dobili su šaku prave kafe. Napravili. Njihov drug i suborac je na straži u tranšeu nekih 200 m dalje.
Naravno jedan je i njemu otišao da odnese "ildžan"prave kafe.
Dakle, kafa je bila u al. lončiću iz vojničke porcije. Gledali su za njim dok je gacao kroz blato po toj kišetini.
Nakon nekog vremena on se vraća, ulazi u bajtu sa lončićem, što je nekada bila kafa, a sada je kišnica..... blijed, blatnjav do struka, mokar do gole kože. Nasta tajac......... Drug im je, tako misle, ubijen, iskasapljen ...
I to potraja kao vječnost..dok on ne reče: "On pije samo Nes"...

Jesen '92. Linija između Aerodromskog naselja i Nedžarića. Njih 5-6 u bajti, kiša lije ko iz kabla već treći dan, tranšei do struka u vodi i blatu. Dobili su šaku prave kafe. Napravili. Njihov drug i suborac je na straži u tranšeu nekih 200 m dalje.
Naravno jedan je i njemu otišao da odnese "ildžan"prave kafe.
Dakle, kafa je bila u al. lončiću iz vojničke porcije. Gledali su za njim dok je gacao kroz blato po toj kišetini.
Nakon nekog vremena on se vraća, ulazi u bajtu sa lončićem, što je nekada bila kafa, a sada je kišnica..... blijed, blatnjav do struka, mokar do gole kože. Nasta tajac......... Drug im je, tako misle, ubijen, iskasapljen ...
I to potraja kao vječnost..dok on ne reče: "On pije samo Nes"...
-
rolenc
#183 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Negdje 93', privremeno zatisje, fino vrijeme, sunce grije, izvuklo raju vani. Nailazimo na grupicu ljudi, polemisu oko ratnih zbivanja, medju nima i par Roma. Dobacuje jaran onako iz zezancije jednom od njih koji nesto prica, hajde cigo ne petljaj tim ljudima, sta ti znas, pojma nemas
Sta, sta ja znam? Znas li ti da sam ja ovo celo vreme u JNA, isto k'o i ti, a ti meni sta ja znam.
Kaze mu jaran, kakvoj bolan JNA, znas li ti sta pricas, JNA je agresor, ona nas je napala.
U ovoj nasoj JNA, nije u njihovoj.
Sta, sta ja znam? Znas li ti da sam ja ovo celo vreme u JNA, isto k'o i ti, a ti meni sta ja znam.
Kaze mu jaran, kakvoj bolan JNA, znas li ti sta pricas, JNA je agresor, ona nas je napala.
U ovoj nasoj JNA, nije u njihovoj.
-
Celly
#184 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Negdje na liniji oko Sarajeva, usred rata, dosadjuju se nasi i njihovi. Vicu chete od tamo: "Balijeeeee. Nema vode, a cime sada perete guzice???"
A jedan mu doviknu sa ove strane: "Knjaz Milosem, sto pitas."
- ovo_malo_duse
#185 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Joj dobra tema oplkah zesce.
Evo jedna i odmene.
Imali kuhara Dzevdu nikad mako nije iz baze kuhinja majka uvjek podrum 2 metra debeli zidovi. Postavili liniju i drzimo je vec duzi period svi izmjenuli na liniju po 2 puta potrefilo se granate niodkuda raja prica kako je dobro i zajebaje Dzevdu. Skonto on to nesto sigurno idem i ja malo pa da mi nemogu prigovarat...I tako s nasom smjenom krenuo i Dzevda i prolazi ta sedmica na liniji prva 2-3 dana Dzevdo ne mrda iz Kuhinje, a kuhnja u Sumarskom domu. podrum majka..I tako dani prolaze nista se ne desava i jedan dan odvazio se Dzevda da ode u wc, valjda natuzilo kakit i otiso u shumu dze bi drugo..nakon 2-3 minuta bumm zviznu granata nekih 5-6 km daleko prva u 3 mjeseca i tolko daleko da je haman ni culi nismo....Kad eto ti Dzevde trci gace do koljena i dere se : Jebo majku kako me nadze ko da me je ostavio...
Mi se upisali od smijeha..al tu se prica ne zavrsava sutra ujutro otisao tip u wc u istom pravcu u kom i Dzevda mi taman dosli sa smjene odmaramao kad graja napolju istrcim.. lezi covjek valja se od smijeha gace do koljena ..kaze hajde ljudi da vdite cuda nevidzenog...mi tamao kad na bukvi na nekih pola metra visine stoji g..ovno zaljepljeno ono u horizontali ko da se zabilo u drvo...Kad je Dzevdo obavljo posao u pola posla pala ona granata a pakshu ispalio u strahu da se zaljepilo na drvo...
Nikad u zivotu ni prije ni poslije se nisam ismija tako....
Evo jedna i odmene.
Imali kuhara Dzevdu nikad mako nije iz baze kuhinja majka uvjek podrum 2 metra debeli zidovi. Postavili liniju i drzimo je vec duzi period svi izmjenuli na liniju po 2 puta potrefilo se granate niodkuda raja prica kako je dobro i zajebaje Dzevdu. Skonto on to nesto sigurno idem i ja malo pa da mi nemogu prigovarat...I tako s nasom smjenom krenuo i Dzevda i prolazi ta sedmica na liniji prva 2-3 dana Dzevdo ne mrda iz Kuhinje, a kuhnja u Sumarskom domu. podrum majka..I tako dani prolaze nista se ne desava i jedan dan odvazio se Dzevda da ode u wc, valjda natuzilo kakit i otiso u shumu dze bi drugo..nakon 2-3 minuta bumm zviznu granata nekih 5-6 km daleko prva u 3 mjeseca i tolko daleko da je haman ni culi nismo....Kad eto ti Dzevde trci gace do koljena i dere se : Jebo majku kako me nadze ko da me je ostavio...
Mi se upisali od smijeha..al tu se prica ne zavrsava sutra ujutro otisao tip u wc u istom pravcu u kom i Dzevda mi taman dosli sa smjene odmaramao kad graja napolju istrcim.. lezi covjek valja se od smijeha gace do koljena ..kaze hajde ljudi da vdite cuda nevidzenog...mi tamao kad na bukvi na nekih pola metra visine stoji g..ovno zaljepljeno ono u horizontali ko da se zabilo u drvo...Kad je Dzevdo obavljo posao u pola posla pala ona granata a pakshu ispalio u strahu da se zaljepilo na drvo...
Nikad u zivotu ni prije ni poslije se nisam ismija tako....
- Amazonka27
#186 Re:
ovo_malo_duse wrote:Tema za 10 2 puta sam iso u wc.
Evo jedne provale i dan danas kad de sjetim upiham se..
Na igmanu imali smo kuhara Dzevdu...nikad cojk nije izlazio iz kuhinje ...2 sata provjeravo jel zatisje da ode u wc. Hellem prebace nas dalje i on ce ti sa nama..Izmrvio se cojk od straha..Al et potrefi se prvih 5 dana na linjij ma ni metka a kamoli granate, odvazio se Dzevdo hoda oko kuhinje i ide u Sumu u wc... i prica ebote ovdje bolje neg u bazi nepuca, merakusa...6 dan oko podne otisao Dzevdo u wc.u sumu naravno..i nakon pet minnuta odnekud granata fiju fiju fiju bummm negdje u sumi. da budemo nacisto pa najmanje 2-3 km daleko od od nas... Kad trci Dzevdo gace do koljena ...UUUU kaze ebote dze me nadze kod da me je ostavio....mi se ubili od smijeha al to nije sve...nekih pola sata kasnije ode neko od raje u wc u istom pravcu gdje i Dzevdo.... i vraca se gace do koljena ubija se covjek od smijeha...sta je pitamo ga mi ..dodzite da vidite cudo nevidzeno veli on kroz smijeh...
Mi tamo da na bukvi nekih metar visine zaljepljeno g.ovno...Ono stoji horizontala pravi komad da nebude zabune.. ono DZevdo ispalio.... taman kad je cojk bio u po posla pala ona granata, strah nabio pritisk u crijevima i ispaljenje... i dan danas ga zovemo topdzija.
- Amazonka27
#187 Re: Ratne price - ona vedrija strana
hahahahaha joj jes ti meni kralj ...pogledaj samo cifre...de se dogovori jel 5-6 km ili 2-3 i jel goFno bilo na metar ili na pola metra
btw. ja sam Papanka
btw. ja sam Papanka
- Neelix
#188 Re: Ratne price - ona vedrija strana
stari moj bio na liniji, u zgradi koja je davno iseljena jer su 100injak metara dalje biti chetalji...rokne tenkovska pancirna (jel se tako kaze, one sto ne eksplodiraju, samo rushe) nekoliko metara od njega, probije zid, njega baci kroz vrata, maltera, prashine, svega okolo...
dolazi malo kasnije kuci, mi svi u podrumu, mama se ukipila, ne smije mu pric...valjda je od prashine sav bijel bio, ona kontala duh
dolazi malo kasnije kuci, mi svi u podrumu, mama se ukipila, ne smije mu pric...valjda je od prashine sav bijel bio, ona kontala duh
-
bakidaki
#189 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Celly wrote:Negdje na liniji oko Sarajeva, usred rata, dosadjuju se nasi i njihovi. Vicu chete od tamo: "Balijeeeee. Nema vode, a cime sada perete guzice???"
kad pita. slatko sam se nasmijala
- king_size
#190 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Situacija sljedeca: ja i moj ratni prijatelj '92. na strazi. On ima papovku, ja kalasnjikova. Fali mi se ratni da je nabavio nekoliko svijetlecih i jedan zapaljivi metak. REkoh mu da me ne zahebaje, a on odmah stavi jedan od svijetlecih u papovku i ispuca ga. Noc bila mirna i komandir cuo pucanj i dolazi do blizine naseg mjesta, i vidi da nas dvojica smo jos uvijek tu bezbrizni i izdera se: Ko je to uradio! A moj ce prijatelj na to: Ja, svjetleci! I osta mu nadimak do dan danas - Svjetleci.
- edin_Basket
#191 Re: Ratne price - ona vedrija strana
evo jos jedna(prico mi rodjak)
On sa svojom jedinicom u nekoj sumi u okolini Sarajeva. Medju njima bio jedan tip(30-ak godina) strasljiv. Svake noci drugi vojnik cuvao strazu i tako jednom dodje red na "junaka". Malo strazario, legao pored nekog drveta i zaspo. U po noci se probudi i pocne da urla. Svi se probudili, pitaju ga sta je bilo. Kaze on "uuuuuhh dobro je". Sta je dobro?! Ma izgleda da sam fakat sanjo, ko dosli cetnici, zaklalali jedinicu, ja ustanem kad ono svi vi lezite, jesam se istraumiro.
Poslije toga,skoro svake noci je dezuro, sutali su ga da ne bi opet zaspo
- zeleno volim te
#192 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Nemam vremena sad da citam sve ali je
,dok nisam zaboravila,da i ja dam svoj doprinos:
Rat,1994 godina,selo ,negdje na slobodnoj teritoriji-izbjeglicki zivot-..ebi ga: U tom istom selu 9 udovica iz nase lijepe Bosne,tuga i zalost,jedna od njih 68 godiste,jedna 1974,sve ostale 1973 i sve osim jedne imaju malo dijete.
Elem,sve su se druzile i setale s djecom,kad nije bilo granata ili se iskupljale kod neke od njih, prirucno obdaniste i onda prica o svemu i svacemu.
Evo jedne:
Jedna od njih je bila na okupiranom podrucju i ono cega su se bojale nije bila smrt,nego da ih ne bi maltretirali i silovali.Njena svekrva se voljela saliti i rekla je u zezanciji (jer je jedino humor spasavao covjeka da ne poludi) :"ja cu reci ,ako dodje do najgoreg-nemojte mi snahu,ona je trudna,de vi mene dvaput"
Imali su srece i razmijenili su ih i dobro su prosli i ona to prica nama i svi se smijemo,a mladost ko mladost, ona ispali: "kl..nac bi se sad stara izvukla,sad bi ja rekla-nemojte mi svekrvu,ona je seceras,de vi mene dvaput".
Zalosno ali istinito!
Druga:
Moj brat je bio na Igmanu na liniji i kad je palo Trnovo,oni su bili negdje iznad Trnova.Jednom od njegovih saboraca je ,da prostis,prituzilo i taman se zavukao u grmlje,kad su pocele granate padati.
Znam da smo se svi smijali dugo vremena,jer je moj brat rekao:Gore mi je bilo njemu oblaciti gace,vec sto frcaju meci i granate oko mene".Ono sto je najsmjesnije je,da ga je bas jedan od gelera pogodio u "cijenjenu pozadinu" i morali su ga prvo obuci pa voziti u sanitet.
Znam da i sad spominju i zezaju ga kako mu je geler zavrsio u g....a da nije probio hlace!

Rat,1994 godina,selo ,negdje na slobodnoj teritoriji-izbjeglicki zivot-..ebi ga: U tom istom selu 9 udovica iz nase lijepe Bosne,tuga i zalost,jedna od njih 68 godiste,jedna 1974,sve ostale 1973 i sve osim jedne imaju malo dijete.
Elem,sve su se druzile i setale s djecom,kad nije bilo granata ili se iskupljale kod neke od njih, prirucno obdaniste i onda prica o svemu i svacemu.
Evo jedne:
Jedna od njih je bila na okupiranom podrucju i ono cega su se bojale nije bila smrt,nego da ih ne bi maltretirali i silovali.Njena svekrva se voljela saliti i rekla je u zezanciji (jer je jedino humor spasavao covjeka da ne poludi) :"ja cu reci ,ako dodje do najgoreg-nemojte mi snahu,ona je trudna,de vi mene dvaput"
Imali su srece i razmijenili su ih i dobro su prosli i ona to prica nama i svi se smijemo,a mladost ko mladost, ona ispali: "kl..nac bi se sad stara izvukla,sad bi ja rekla-nemojte mi svekrvu,ona je seceras,de vi mene dvaput".
Zalosno ali istinito!
Druga:
Moj brat je bio na Igmanu na liniji i kad je palo Trnovo,oni su bili negdje iznad Trnova.Jednom od njegovih saboraca je ,da prostis,prituzilo i taman se zavukao u grmlje,kad su pocele granate padati.
Znam da smo se svi smijali dugo vremena,jer je moj brat rekao:Gore mi je bilo njemu oblaciti gace,vec sto frcaju meci i granate oko mene".Ono sto je najsmjesnije je,da ga je bas jedan od gelera pogodio u "cijenjenu pozadinu" i morali su ga prvo obuci pa voziti u sanitet.
Znam da i sad spominju i zezaju ga kako mu je geler zavrsio u g....a da nije probio hlace!
- zeleno volim te
#193 Re:
striker wrote:Ratna i gladna '93.Tanka hrana na liniji... nikad tanja.Svaki dan za ručak i večeru riblja čorba.Ma nije to ni "č" od čorbe...čorbetina,al' eto jedi i šuti![]()
Cijela dva-tri mjeseca možda jela se ista splačina.Kad se više nije moglo uzimali smo samo hljeb i onako suh jeli.
Jednom pred večeru zove me drug i kaže "haj' ponesi hljeb i dođi kod nas u spavaonu".Uzmem hljeb i dođem tamo.Njih trojica sjeli za sto,nešto umaču i jedu.Priđem,pogledam... žuto nešto?!Haj' bujrum vele...
Uzmem hljeba,umočim,probam... slatko,fino mmmm![]()
Pa šta je ovo pitam?Poznat mi je okus,ali ne mogu da skontam...
Išli mi u ambulantu... sirup protiv kašlja... valja li?![]()
Ha ha ma kako ne valja daj da se naumačemo dok se boje ne rastope![]()
![]()
![]()
I Bogami lijepo večerasmo sirupa umjesto riblje splačine.Ni dan-danas mi nije jasno kako im je to palo na pamet,ali eto te ratne improvizacije su fakat bile fenomenalne i neponovljive.
- Tahta
#194 Re: Ratne price - ona vedrija strana
trebalo bi opet oživiti ovu temu 
- Hunkar
#195 Re: Re:
ja ... oplakahAmazonka27 wrote:ovo_malo_duse wrote:Tema za 10 2 puta sam iso u wc.
Evo jedne provale i dan danas kad de sjetim upiham se..
Na igmanu imali smo kuhara Dzevdu...nikad cojk nije izlazio iz kuhinje ...2 sata provjeravo jel zatisje da ode u wc. Hellem prebace nas dalje i on ce ti sa nama..Izmrvio se cojk od straha..Al et potrefi se prvih 5 dana na linjij ma ni metka a kamoli granate, odvazio se Dzevdo hoda oko kuhinje i ide u Sumu u wc... i prica ebote ovdje bolje neg u bazi nepuca, merakusa...6 dan oko podne otisao Dzevdo u wc.u sumu naravno..i nakon pet minnuta odnekud granata fiju fiju fiju bummm negdje u sumi. da budemo nacisto pa najmanje 2-3 km daleko od od nas... Kad trci Dzevdo gace do koljena ...UUUU kaze ebote dze me nadze kod da me je ostavio....mi se ubili od smijeha al to nije sve...nekih pola sata kasnije ode neko od raje u wc u istom pravcu gdje i Dzevdo.... i vraca se gace do koljena ubija se covjek od smijeha...sta je pitamo ga mi ..dodzite da vidite cudo nevidzeno veli on kroz smijeh...
Mi tamo da na bukvi nekih metar visine zaljepljeno g.ovno...Ono stoji horizontala pravi komad da nebude zabune.. ono DZevdo ispalio.... taman kad je cojk bio u po posla pala ona granata, strah nabio pritisk u crijevima i ispaljenje... i dan danas ga zovemo topdzija.
- Gile Šampion
#196 Re: Ratne price - ona vedrija strana
shalaedin wrote:bili ti ranjeni krme i pile, dvojica mangupa sa dobrinje, i dotrci ti djevojka do komsije kako bi zatrazila pomoc: "Komsija pomagaj ranjeni pile i krme valja ih izvuci"
ali raja je tada bila najbolja...![]()
Ovde sam lično bio prisutan
Pala granata ispred haustora u Dobrinji 2,u tom trenutku naišli Pile i Krme vozajući se na biciklu i njih dvojicu geleri sustignu...12 ranjenih.
Poslije par minuta kad se sve stišalo počela ona mahalska raspitivanja ko je ranjen,gdje, šta, kako,i odatle je postala ta anegdota.Kad su saopštili da su ranjeni Pile i Krme(kontajući ono da pošto su bili lokalni mangupi pa njih svako poznaje),tada je dotična osoba izjavila citiram: ''dobro je nek nisu živa djeca''
A ovo se desilo na liniji prema Aerodromskom naselju,kad je isto jedan lik koji je trenutno bio na straži u današnjoj školi Ćamil Sijarić ,kojeg lično poznajem to odgovorio četnicima.Celly wrote:Negdje na liniji oko Sarajeva, usred rata, dosadjuju se nasi i njihovi. Vicu chete od tamo: "Balijeeeee. Nema vode, a cime sada perete guzice???"
- Gile Šampion
#197 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Isto tako jedna scena,negdje maj- juni mjesec 92-ge,Aerodromsko naselje.Četnici na aerodromu.Krenuo M sa Fahrom da zapale smeće koje se bilo nakupilo u kontejnjeru.Mi nekih 10 metara od mjesta dešavanja,samo zaklonjeni iza kuće.I sad M tamam posuo benzinom smeće,i ono počelo da gori kad odjeknu pucanj.Pade M k'o klada,a Fahro čučnuo i sakrio se iza jedne ograde kontajući da ga snajperista sa aerodromskog tornja ne vidi.Mi se sad svi uskomešali,kontamo kako da izvučemo M, i u po frke pita ovaj jedan Fahru: ''Fahro,Fahro...jel umro M'' ? Odgovara Fahro: '' nije al' sa'će,evo ga trza nogama''
M je preživio.Dobio je samo ogrebotinu po sljepočnici,i prilikom toga je bio vjerovatno pao u nesvjest pa je Fahro mislio da je mrtav. Imao je ludu sreću da je preživio,par milimetara ga je dijelilo od smrti...
M je preživio.Dobio je samo ogrebotinu po sljepočnici,i prilikom toga je bio vjerovatno pao u nesvjest pa je Fahro mislio da je mrtav. Imao je ludu sreću da je preživio,par milimetara ga je dijelilo od smrti...
- Tahta
#198 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Negdje na liniji u Briješću noć zima hladno i u improvizovanom bunkeru od uništenog poslovnog prostora stražar našao nekakva stara drvena vrata i zatvotio ulaz šta će puše smrze se.Kad lupa neko jako na vrata stražar će lijeno da ustaje kao ono još jače kuca : stražar "šta ti je međede đe si navalio polako" skida lijeno vrata kad ono komandant brigade Zajo Safet sa cijelom delegacijom u obilasku linije.Ovaj se prepao konta kako će ga kazniti nije dobro obavljao stražu.Kad legenda Zajko: "neka neka momčino volim ja kad se borci ne palaše na straži,mali daj momku šteku cigara"
Progovorili još dvije tri i otišao dalje u obilazak.
Progovorili još dvije tri i otišao dalje u obilazak.
- kebele
#199 Re:
jugoistocnjak wrote:1994. U jednoj od "zasticenih zona".(Ova se ocuvala do kraja rata.)
Putem prolazi 5-6 UNPROFOR-ca u borbrnom poredku. Mala 4-godisnja Selma trci k'o bez duse do svoje nene.
"Neno, neno... Da cujes neno kako prde unproforci."
Nena joj poluzabrinuto odgovara:"Suti dijete hoces da te cuju sta pricas, pa da se povuku!"
JEDRILICA wrote:Dretelj,
Hoda bojovnik oko zice. Osisan na celavo i ima frizuru tako da mu je na jednoj strani glave napravljen kriz. Gleda ga jedan od logorasa i kaze:
"Eto stavi sa druge strane minus i bices ko akumulator!"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#200 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Izložili smo zakon o udruženom radu, cijelog Kardelja i onda je na redu bio Lenjin, sabrana djela. Ali dođe Dejton. Kad brišem prašinus a njega žao mi je što se izvukao
.
JUni 1992. Džamija Ferhadija. Voda. Zapucalo, čuo se zveket gelera kako se približava. Nas 20-tak je leglo na ulaz u džamiju (bila je zaključana, nismo mogli ući), a jedna je nana i dalje sipala vodu i na glas učila. Bukvlano između gelera. Kako sam tada zavidjela vjernicima.......
JUni 1992. Džamija Ferhadija. Voda. Zapucalo, čuo se zveket gelera kako se približava. Nas 20-tak je leglo na ulaz u džamiju (bila je zaključana, nismo mogli ući), a jedna je nana i dalje sipala vodu i na glas učila. Bukvlano između gelera. Kako sam tada zavidjela vjernicima.......