Sta se stvarno desilio u carevoj dzamiji 15.02.2007 - VIDEO
- Ahmmed
Eeee, vakat se promijenio:Ili, možda tek sada, dobijaju smisao riječi pojedinih muslimana u Sarajevu, da je nekadašnji reis Naim ef Hadžiabdić "njihov čovjek" A meni bilo čudno, što rahmetli majka šapće dok to izgovarazena wrote:sad je ona situacija: ne brani nas, zivota ti...
- Bosanac sa dna kace
Eh samo da jos vehabija ne bude, pa da sunce zasja kako treba, da nam skole prorade kako treba, da se svi vrate na svoje, da se pohvataju svi lopovi...sve ce to bit...cak ce i tetkina Zekulja bolje mlijeko davat i Jovin Garonja nadbost ce napkon Husinog Medonju sve ce to bit kad vehabija ne bude!
-
analitičar
Misliš....Ahmmed wrote:A nakon ove bezrezervne podrške SDP-a IZ BiH, nije nemoguće da reis-efendija poruči: Zlatko, napiši nam Ustav
-
black_noke
Vehabije opet navodno prave probleme, jucer u dzamiji u blizini neki "bradonja" dosao i skinuo neku lehvu sa zida jer mu navodno nesto svidalo ili odgovaralo i ispala je prava...
I izgleda da sad samo provociraju i cekaju bilo kakav motiv za svadu i propovijedanje svoga...
I izgleda da sad samo provociraju i cekaju bilo kakav motiv za svadu i propovijedanje svoga...
-
senada
SDP o opasnosti od "vehabija"
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine izrazila je danas zabrinutost činjenicom da je proteklih dana došlo do novog sučeljavanja i podjela među bh. muslimanima.
- Sigurni smo da se i najstariji vjernici ne mogu sjetiti kada se zadnji put desilo da Careva džamija ostane zatvorena u vrijeme namaza zbog opasnosti od sukoba među vjernicima, kaže se u saopćenju iz SDP-a.
Pojava "vehabija" i njihova agresivna želja za tumačenjem i ispovijedanjem islama na njihov način, koji se razlikuje od šesto godina stare tradicije i kulture bosanskohercegovačkih muslimana, prijeti da osim verbalnih sukoba eskalira u fizički obračun.
- To je realna opasnost kojom se osim Islamske zajednice moraju pozabaviti sve institucije sistema. Državni organi ne smiju zatvarati oči pred ovim problemom, pred činjenicom da se pred našim očima gradi paralelni vaninstitucionalni sistem. Osim posebnog tumačenja islama, "vehabije" otvaraju svoje škole, prave svoju policiju, uvode svoja pravila ponašanja, upozoravaju iz ove stranke.
Najgore što se moglo desiti muslimanima na ovim prostorima je da se nakon bestidne agresije, u miru počnu baviti sami sobom, da se dijele na „tradicionaliste“ i „vehabije“.
SDP BiH se zalaže za slobodno ispoljavanje vjerskih nazora, te slobodno obavljanje vjerskih obreda i poslova, dok to ne ugrožava prava drugih. Svaka sloboda je ograničena slobodom drugih.
- Potpuno smo svjesni da ovakve pojave i sukobi zabrinjavaju sve dobronamjerne građane BiH, zbog čega dajemo bezrezervnu podršku organima vlasti i Islamskoj zajednici na iznalaženju rješenja za ovaj problem. Krajnje je vrijeme da se institucije sistema u BiH okrenu stvaranju uvjeta za normalan život svih njenih građana. Okretanje evropskim vrijednostima, koje nisu u suprotnosti sa našom tradicijom nema alternative, navodi se u saopćenju.
(FENA)
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070225011SDP o opasnosti od "vehabija"
Tako to rade gradjani.
-
wahdi
u gradu Sarajevu, je Careva Dzamija prije/poslije ikindije namaza zakljucana.
Pitate se mozda zasto? Desilo se sledece...
Jusuf Barčić, jedan od vodja mudza u BiH, koje u narodu nazivamo vehabijama, je dosao kao i po obicaju
u Carevoj Dzamiji odklanjati namaz sa svojim vjernicima, potrckima, poslije takvih namaza naravno slijedi i
Jusufovo predavanje o vjeri tj njegovom smislu Islama. Kada je vodja Dzamije, hafiz Sadrudin ef. Išerić, zakljucao
prije no je uopste poceo namaz vrata dzamije i po prvi put tokom postojanja dzamije, kojoj ima vise od 500 godina,
nit se je zacuo ezan sa munare nit je bilo ko klanjao namaz.
Veoma zanimljivo zar ne? Mozda neki od vas kazu tako im je i trebalo. ALI...
Vehabijama je dozvoljeno i klanjanje namaza u javnim dzamijama kao i predavanje i sa tim i sama ekzistencija
te novokomponovane religije, ili kako bi se to moglo nazvati.
Zatim bi se trebalo i dodati da Vehabizam, kada bi bio na birzi u BiH, trenutno dozivljava veliki Boom. Pretezno
mladi ljudi, ali i stariji se pale na to. Prosto im se svidja ta smisao, ili jednostavno zele biti medju normalnim ljudima
nenormalni i nesto posebno pustajuci preduge i neuredne brade, noseci prekrate pantole kao da ih je negdje poplava
pokupila o zenama njihovim i da ne pricamo. Koje ako ikada vide svijetlost dana i sunce, hodaju ulicama kao nindze.
Pa se moramo pitati dali je ispod tog vea, te crne uniforme, zensko ili mozda cak i musko.
Ali ne doista mozda ostavljam utisak da sam protiv njih. Ne nisam, sama imam svoj stav i pricam trenutno onako kako
vecina ljudi koja ih sa strane posmatra govori.
U cemu je onda problem? Ako je Islamska zajednica BiH, sve to dozvolila, kako se onda uopste moglo desiti da
ef. Iseric zatvori vrata tim ljudima, kada je sam on iz Islamske Zajednice? I zato se nije odrzao namaz?
Ima dosta teorija o tome kako i zasto se to moglo desiti. A teorije postavljaju pretezno ljudi koji imaju imalo uma. Ljudi sa
umovima isto tako slabo vjeruju, jer se sve moze logikom objasniti. E pa ako ima neko medju vama koji se smatra takvim,
mislim sada na inteligentnog, logicnog covjeka nek mi onda objasni sta je to dusa i na osnovu cega postoji!
Da se vratim desavanju u i ispred Careve Dzamije. Dali nakon ili prije nego sto se pojavilo pedesetak novinara ne znam,
ali u glavnom je, nakon svega, Jusuf odrzao namaz i hutbu u dvoristu iste dzamije. Sada se ja pitam...
Recimo normalni ljudi dodju vide da je dzamija zakljucana, naravno ostace nekoliko trenutaka da saznaju zasto i kako,
neki od njih poslije te informacije odu, drugi ipak ostanu da se bune, sto je na neki nacin i normalno. Na to im Jusuf kaze
da ce on odrzatio namaz vani i nekoliko njih ostane od tih sto ostanu mozda se polovini svidi Jusufova mala revolucija i
pridruze mu se. I on je sa tim svoj mali cilj postigao zar ne? Pitam se dali je Islamska Zajednica toga svijestna i zar je
zaista stiglo do toga da se nakon postojanja i djeljenja samih shi'ita, sunita i dijeljenja medju ovima mora i to desiti da
sada imamo i vehabije?
Dali Islamska Zajednica zaista otvoreno zeli zavaditi ljude islamske vjeroispovjesti u BiH.
Nekad sam bila ponosna sto sam rodjena u vijeri Islama. Nisam ni znala da postoje suniti i shiti i samim tim sam smatrala tu
vjeru kao cistu i jedinstveno. Danas kada sam dovoljno odrastla da vidim kako ljudima manipulisu drugi koji zbog svoje skole, medese, studija smatraju sami sebe pametnijim i zasluznim voditi dzemat i grupu ljudi, jednostavno me je samo stid.
Stid me je vidjeti kako religije ne samo ova vec sve i jedna samo vode konfliktima i ratu. Stid me je jer kada bi se svak drzao
svoje religije i njenih pravila nikada nebi smijelo doci do ovoga do cega je nazalost doslo!
Nije nam bio dovoljam jedan rat medju istim narodom razlicitih vijera sad cemo izgleda voditi rat musliman protiv muslimana. Samo
se pitam na cijoj ce strani biti srbi i hrvati ili ce stajati sa strane i gledati kako jedne druge koljemo.
Ljudi urazumi te se i prije nego se odlucite postati zbog novca, drustva ili bilo cega, clan bilo kojeg dzemata provjerite da li se zaista slazete sa misljenjem istog tog i njenim vodjom (imamom). Kao sto bi svak za sebe trebao bar jednom prije svega prouciti Kur'an ako nista na bosanskom jeziku i pokusati ga shvatiti. Jer nas um i slobodna volja su dvije od naj vaznijih bladogati Boga!
Budite mu zahvalni za to i cijenite taj poklon!
-Mir s'vama-
Pitate se mozda zasto? Desilo se sledece...
Jusuf Barčić, jedan od vodja mudza u BiH, koje u narodu nazivamo vehabijama, je dosao kao i po obicaju
u Carevoj Dzamiji odklanjati namaz sa svojim vjernicima, potrckima, poslije takvih namaza naravno slijedi i
Jusufovo predavanje o vjeri tj njegovom smislu Islama. Kada je vodja Dzamije, hafiz Sadrudin ef. Išerić, zakljucao
prije no je uopste poceo namaz vrata dzamije i po prvi put tokom postojanja dzamije, kojoj ima vise od 500 godina,
nit se je zacuo ezan sa munare nit je bilo ko klanjao namaz.
Veoma zanimljivo zar ne? Mozda neki od vas kazu tako im je i trebalo. ALI...
Vehabijama je dozvoljeno i klanjanje namaza u javnim dzamijama kao i predavanje i sa tim i sama ekzistencija
te novokomponovane religije, ili kako bi se to moglo nazvati.
Zatim bi se trebalo i dodati da Vehabizam, kada bi bio na birzi u BiH, trenutno dozivljava veliki Boom. Pretezno
mladi ljudi, ali i stariji se pale na to. Prosto im se svidja ta smisao, ili jednostavno zele biti medju normalnim ljudima
nenormalni i nesto posebno pustajuci preduge i neuredne brade, noseci prekrate pantole kao da ih je negdje poplava
pokupila o zenama njihovim i da ne pricamo. Koje ako ikada vide svijetlost dana i sunce, hodaju ulicama kao nindze.
Pa se moramo pitati dali je ispod tog vea, te crne uniforme, zensko ili mozda cak i musko.
Ali ne doista mozda ostavljam utisak da sam protiv njih. Ne nisam, sama imam svoj stav i pricam trenutno onako kako
vecina ljudi koja ih sa strane posmatra govori.
U cemu je onda problem? Ako je Islamska zajednica BiH, sve to dozvolila, kako se onda uopste moglo desiti da
ef. Iseric zatvori vrata tim ljudima, kada je sam on iz Islamske Zajednice? I zato se nije odrzao namaz?
Ima dosta teorija o tome kako i zasto se to moglo desiti. A teorije postavljaju pretezno ljudi koji imaju imalo uma. Ljudi sa
umovima isto tako slabo vjeruju, jer se sve moze logikom objasniti. E pa ako ima neko medju vama koji se smatra takvim,
mislim sada na inteligentnog, logicnog covjeka nek mi onda objasni sta je to dusa i na osnovu cega postoji!
Da se vratim desavanju u i ispred Careve Dzamije. Dali nakon ili prije nego sto se pojavilo pedesetak novinara ne znam,
ali u glavnom je, nakon svega, Jusuf odrzao namaz i hutbu u dvoristu iste dzamije. Sada se ja pitam...
Recimo normalni ljudi dodju vide da je dzamija zakljucana, naravno ostace nekoliko trenutaka da saznaju zasto i kako,
neki od njih poslije te informacije odu, drugi ipak ostanu da se bune, sto je na neki nacin i normalno. Na to im Jusuf kaze
da ce on odrzatio namaz vani i nekoliko njih ostane od tih sto ostanu mozda se polovini svidi Jusufova mala revolucija i
pridruze mu se. I on je sa tim svoj mali cilj postigao zar ne? Pitam se dali je Islamska Zajednica toga svijestna i zar je
zaista stiglo do toga da se nakon postojanja i djeljenja samih shi'ita, sunita i dijeljenja medju ovima mora i to desiti da
sada imamo i vehabije?
Dali Islamska Zajednica zaista otvoreno zeli zavaditi ljude islamske vjeroispovjesti u BiH.
Nekad sam bila ponosna sto sam rodjena u vijeri Islama. Nisam ni znala da postoje suniti i shiti i samim tim sam smatrala tu
vjeru kao cistu i jedinstveno. Danas kada sam dovoljno odrastla da vidim kako ljudima manipulisu drugi koji zbog svoje skole, medese, studija smatraju sami sebe pametnijim i zasluznim voditi dzemat i grupu ljudi, jednostavno me je samo stid.
Stid me je vidjeti kako religije ne samo ova vec sve i jedna samo vode konfliktima i ratu. Stid me je jer kada bi se svak drzao
svoje religije i njenih pravila nikada nebi smijelo doci do ovoga do cega je nazalost doslo!
Nije nam bio dovoljam jedan rat medju istim narodom razlicitih vijera sad cemo izgleda voditi rat musliman protiv muslimana. Samo
se pitam na cijoj ce strani biti srbi i hrvati ili ce stajati sa strane i gledati kako jedne druge koljemo.
Ljudi urazumi te se i prije nego se odlucite postati zbog novca, drustva ili bilo cega, clan bilo kojeg dzemata provjerite da li se zaista slazete sa misljenjem istog tog i njenim vodjom (imamom). Kao sto bi svak za sebe trebao bar jednom prije svega prouciti Kur'an ako nista na bosanskom jeziku i pokusati ga shvatiti. Jer nas um i slobodna volja su dvije od naj vaznijih bladogati Boga!
Budite mu zahvalni za to i cijenite taj poklon!
-Mir s'vama-
-
zlata
BiH je demokracija....a Vehabije imaju pravo sebi otvoriti SVOJE dzamije.
U medjuvremenu....trebamo se suociti s'istinom. Vehabije nisu ISTO! Kako se razlikuju katolici i pravoslavci...tako i vecina BiH muslimana...i ta manjina.
Ceric i IZ trebaju biti JASNI. Ne mogu se vise kriti pod parolama: "Svi smo mi Braca...muslimani"! Meni je ta recenica smijesna...inace...a kamo li kad je u pitanju ono bijesno bradato spadalo...i njegovi "pravi" muslimani!
U Saraj'vu imaju svakakve crkve! Svak' more interpretirati i Bibliju...i Zavjete...kako zeli...i imao pravo sebi otvoriti "Bozju Kucu" za iskljucivo takvo tumacenje te Svete Knjige. Isto valjda vazi i za muslimane.
To sto vazi za Krscane...mora vazit i za Muslimane. Kad nebi pravoslavni popo is'o ucit katolickog fratra "sta je pravo...sta je krivo"...onda od kud pravo glasa Vehabijama...u dzamijama mezheba koji oni ne slijede...narocito ako to nije SAMO za molitvu!
Mislim da tu nesto ne stima sa Gosp. Cericem...i stavom IZ. Za covjeka sa golemim ambicijama (europski muftija) slabo nam se Reis obracunava sa ovim agresivnim fanaticima. Malo je kukavicki "Braci" zatvorit vrata dzamije...a istodobno trabunjati "Svi smo mi braca muslimani"!
To meni dodje isto k'o kad se muz i zena potuku (najcesce on nju tuce) ona zovne policiju da je zastiti....pa onda kasnije njega brani...govoreci kako je on U BITI DOBAR...kako se vole....kako ON TO NIJE NAMJERNO....bla...bla...bla.
*Ebam ga ja...meni ovi iz IZ....zvuce k'o tipicne maltretirane zene...ili k'o ovisnici! Valjda im nije bilo dosta Cetnika...pa sad nasli Vehabije ("svoje") da ih maltretiraju. Sto se tice "ovisnosti".....Hm...nemam direktno podatke...al' men'se cini da se radi o petrodolarima! $$$$$$$
Sta bi nas Reis tek onda radio "na europskoj sceni"! Pozv'o Osamu sebi kuci na bajramski rucak!
U medjuvremenu....trebamo se suociti s'istinom. Vehabije nisu ISTO! Kako se razlikuju katolici i pravoslavci...tako i vecina BiH muslimana...i ta manjina.
Ceric i IZ trebaju biti JASNI. Ne mogu se vise kriti pod parolama: "Svi smo mi Braca...muslimani"! Meni je ta recenica smijesna...inace...a kamo li kad je u pitanju ono bijesno bradato spadalo...i njegovi "pravi" muslimani!
U Saraj'vu imaju svakakve crkve! Svak' more interpretirati i Bibliju...i Zavjete...kako zeli...i imao pravo sebi otvoriti "Bozju Kucu" za iskljucivo takvo tumacenje te Svete Knjige. Isto valjda vazi i za muslimane.
To sto vazi za Krscane...mora vazit i za Muslimane. Kad nebi pravoslavni popo is'o ucit katolickog fratra "sta je pravo...sta je krivo"...onda od kud pravo glasa Vehabijama...u dzamijama mezheba koji oni ne slijede...narocito ako to nije SAMO za molitvu!
Mislim da tu nesto ne stima sa Gosp. Cericem...i stavom IZ. Za covjeka sa golemim ambicijama (europski muftija) slabo nam se Reis obracunava sa ovim agresivnim fanaticima. Malo je kukavicki "Braci" zatvorit vrata dzamije...a istodobno trabunjati "Svi smo mi braca muslimani"!
To meni dodje isto k'o kad se muz i zena potuku (najcesce on nju tuce) ona zovne policiju da je zastiti....pa onda kasnije njega brani...govoreci kako je on U BITI DOBAR...kako se vole....kako ON TO NIJE NAMJERNO....bla...bla...bla.
*Ebam ga ja...meni ovi iz IZ....zvuce k'o tipicne maltretirane zene...ili k'o ovisnici! Valjda im nije bilo dosta Cetnika...pa sad nasli Vehabije ("svoje") da ih maltretiraju. Sto se tice "ovisnosti".....Hm...nemam direktno podatke...al' men'se cini da se radi o petrodolarima! $$$$$$$
Sta bi nas Reis tek onda radio "na europskoj sceni"! Pozv'o Osamu sebi kuci na bajramski rucak!
-
Svemirski_Jebach
zao mi je sto mnogi ne vide da je islamski radikalizam izvor opasnosti za opstanak bosnjaka - kada cemo nauciti da odgovor na zlo nije radikalizam nego pamet i strategija?
-
zlata
Bosnjaci ne moraju biti samo muslimani...nego ko se god zeli tako izjasnjavati. Samo...ovo meni vise lici na nedostatak "svjesti" u IZ. Ti isti koji nas kude...sto nismo "vrli" muslimani...se igraju HOPA-CUPA s'tim islamskim ekstremizmom...i fanatizmom...jos od Alijinog vakta...i koketiranja sa Ajatolom Homejinijem.Svemirski_Jebach wrote:zao mi je sto mnogi ne vide da je islamski radikalizam izvor opasnosti za opstanak bosnjaka - kada cemo nauciti da odgovor na zlo nije radikalizam nego pamet i strategija?
Ako Alija nije im'o "pameti" (a mozda ni velikih izbora) onda valjda bi njegovi slijedbenici trebali doci "tobe"...i ispraviti njegove pogrjeske i prepoznati nove politicke "izbore"!
Haj...moremo halal'ti Aliji...i reci "on je bio dobricina...on nije znao...on je bio naivan...njega su komunisti navukli"...al' MOLIM VAS...danas u BiH...NIKO NE SMIJE BITI NAIVAN...a narocito REIS CERIC...i narocito nakon svih slavnih *izdarija...s'kojima su se Vehabije "proslavile" diljem svjeta.
Pa *ebem ga ja...Inkvizitori su ostav'li proslavljenu Mezquitu (dzamija u Kordobi) skoro netaknutu...a nase Vehbici da mogu...sve bi i jednu dzamiju okrecili
Evo glave...da bi nam danas-sutra od stecaka stale zidali! Ako su mogli potros'ti nol'ko napora i dinamita...za unistavanje poznatih Buddha u Afganistanu...sve su kadri...ako im se pruzi prilika...
- Ahmmed
radikalizam u sopstvenim redovima, opasan je za svaki narod i skupinu.Odgovor u svim situacijama suočavanja sa radikalizmom, jeste pamet i strategija.zoom66 wrote:hajd' da i tebi jednom uradim ovo:Svemirski_Jebach wrote:zao mi je sto mnogi ne vide da je islamski radikalizam izvor opasnosti za opstanak bosnjaka - kada cemo nauciti da odgovor na zlo nije radikalizam nego pamet i strategija?:)
Moram malo popustiti "braću", mislit će da imam nešto lično protiv njih
Dok mi koji ne naleti
-
VOLIMJESTIRIBU
nego kome se desilo
i šta se stvarno desilo pred carevom džamijom
neko se razbolio, ili šta....
i šta se stvarno desilo pred carevom džamijom
neko se razbolio, ili šta....
- seljak_cojek
Vala je meni pun kufer ove priče o vehabijama. Postali svjetska prijetnja......mislim ovi "naši" iz Bosne....ugrožavaju svjetski poredak i demokratiju.....sutra će zavladati svjetom...Bosnom su već zavladali....još malo pa će nam djecu silom u džamiju....
Pa ljudi popustite malo. Ne kažem da je vehabizam u redu, ali ljudi za Boga miloga, pa njih ima manje nego kriminalaca od kojih običan svijet ne smije ni po trotoaru hodati a da se ne obazire, da ga ne bi kakav sa BMW-om pokupio usput.
"Problem" vehabija se može riješiti za 10 dana, u vrh glave. Treba samo primjenjivati zakon. Svaki prekršaj adekvatno sankcionisati, pogotovo kad su u pitanju Barčić i ovi sa kravatom koji se prodaju kao obični vjernici a propagiraju vehabizam. Ostali su uglavnom slabo obrazovani koji ih slijede. Dakle ako sklonite Barčića riješili ste se i ostalih. Uostalom neko reče, negdje na ovom forumu, da je već nakupio nekoliko prekršaja iz zakona o bezbjednosti saobraćaja, da je tukao ženu ..... znači ima elemenaza da ga se osudi.
No, međutim, ovdje je izgleda veći problem kad vam neko kaže da će vas Bog kazniti nego što će vam neki narkos oteti mobitel i još vas propisno izgazat jer ste se pobunili.
I vezano za džamije i zatvaranje istih. Bolje je i da je zatvorena nego da zbog neke usijane glave padne krv. Džamije su formalno pravno u nadležnosti IZ, i ako IZ ne dadne saglasnost za korištenje to je kraj priče, sviđalo se to kome ili ne. Ako Barčić ima potrebu da preobraća svijet nek fino iznajmi kakvu dvoranu u gradu i tamo obavlja svoju misionarsku "obavezu". Na kraju krajeva i Sulejman Bugari drži, neka, predavanja u "civilnim" objektima. Pa se ne diže prašina oko toga.
Odužih ja, halalite, ali nisam mogao više "šutiti".
Pa ljudi popustite malo. Ne kažem da je vehabizam u redu, ali ljudi za Boga miloga, pa njih ima manje nego kriminalaca od kojih običan svijet ne smije ni po trotoaru hodati a da se ne obazire, da ga ne bi kakav sa BMW-om pokupio usput.
"Problem" vehabija se može riješiti za 10 dana, u vrh glave. Treba samo primjenjivati zakon. Svaki prekršaj adekvatno sankcionisati, pogotovo kad su u pitanju Barčić i ovi sa kravatom koji se prodaju kao obični vjernici a propagiraju vehabizam. Ostali su uglavnom slabo obrazovani koji ih slijede. Dakle ako sklonite Barčića riješili ste se i ostalih. Uostalom neko reče, negdje na ovom forumu, da je već nakupio nekoliko prekršaja iz zakona o bezbjednosti saobraćaja, da je tukao ženu ..... znači ima elemenaza da ga se osudi.
No, međutim, ovdje je izgleda veći problem kad vam neko kaže da će vas Bog kazniti nego što će vam neki narkos oteti mobitel i još vas propisno izgazat jer ste se pobunili.
I vezano za džamije i zatvaranje istih. Bolje je i da je zatvorena nego da zbog neke usijane glave padne krv. Džamije su formalno pravno u nadležnosti IZ, i ako IZ ne dadne saglasnost za korištenje to je kraj priče, sviđalo se to kome ili ne. Ako Barčić ima potrebu da preobraća svijet nek fino iznajmi kakvu dvoranu u gradu i tamo obavlja svoju misionarsku "obavezu". Na kraju krajeva i Sulejman Bugari drži, neka, predavanja u "civilnim" objektima. Pa se ne diže prašina oko toga.
Odužih ja, halalite, ali nisam mogao više "šutiti".
-
VOLIMJESTIRIBU
A TI BI SE RIJEŠAVAO NEKOG.......
A KAKO TO IDE IMAM i JA HEBET RAJE DA IH SE RIJEŠIM, idu mi na k...c ko što nekom idu vehabije......
SARIN, RADIOAKTIVNI IZOTOPI, PLINSKE KOMORE, METAK U ČELO......
ŠTA DA RADIMO I JELI TO RIJEŠENJE PROBLEMA....
A KAKO TO IDE IMAM i JA HEBET RAJE DA IH SE RIJEŠIM, idu mi na k...c ko što nekom idu vehabije......
Last edited by VOLIMJESTIRIBU on 28/02/2007 00:55, edited 1 time in total.
-
VOLIMJESTIRIBU
DA NE BUDE ZABUNE RADI SE O LEGALNO IZABRANIM NARODNIM PREDSTAVNICIMA.......
JA BIH PRVO NJIH, I ČITAVU HALKU KLEPTOKRATIJSKU U ISTI KOŠ, PA ONDA VEHABIJE, PEDERE (ONE U DUŠI, NE PRAVE, JER PRAVI SU BOLJI LJUDI OD OVIH PRVIH - POLITIČARA I KLEPTOKRATSKE HALKE I TREĆIH - PEDERI U DUŠI), A OVI ŠTO OSTANU, NEK SE ONDA DOGOVARAJU....
JA BIH PRVO NJIH, I ČITAVU HALKU KLEPTOKRATIJSKU U ISTI KOŠ, PA ONDA VEHABIJE, PEDERE (ONE U DUŠI, NE PRAVE, JER PRAVI SU BOLJI LJUDI OD OVIH PRVIH - POLITIČARA I KLEPTOKRATSKE HALKE I TREĆIH - PEDERI U DUŠI), A OVI ŠTO OSTANU, NEK SE ONDA DOGOVARAJU....
- seljak_cojek
Prvo, ne moraš vikati.VOLIMJESTIRIBU wrote:A TI BI SE RIJEŠAVAO NEKOG.......
A KAKO TO IDE IMAM i JA HEBET RAJE DA IH SE RIJEŠIM, idu mi na kurac ko što nekom idu vehabije......
Drugo čitaj kako piše. Ja bih riješio problem vehabija , zakonskim mjerama. Znači za svako narušavanje zakona, odgovarajuća sankcija. Šta je tu sporno?
-
VOLIMJESTIRIBU
SA VEHABIJAMA JE LAKO, NA SELO, NEK ZADUŽE KONJE I VOLOVE (NE TREBAJU IM TAD SEMAFORI), NEK IM I ŽENE BUDU ZAVIJENE KAKO HOĆE (DA KOMŠIJA U DOKOLICI NE BI ZABELEGIJO) I NEK PROVODE SVOJU POLITIKU MEĐU SOBOM (NEK SJEKU RUKE SVOJOJ DJECI KAD ŽVAKU UKRADU I SLIČNO) BILI BI BAŠ INTERESANTAN SOCIOLOŠKI SLUČAJ ZA POSMATRANJE...... DA NEŠTO I MODERNA NAUKA NAUČI......VOLIMJESTIRIBU wrote:DA NE BUDE ZABUNE RADI SE O LEGALNO IZABRANIM NARODNIM PREDSTAVNICIMA.......
JA BIH PRVO NJIH, I ČITAVU HALKU KLEPTOKRATIJSKU U ISTI KOŠ, PA ONDA PEDERE (ONE U DUŠI, NE PRAVE, JER PRAVI SU BOLJI LJUDI OD OVIH PRVIH - POLITIČARA I KLEPTOKRATSKE HALKE I TREĆIH - PEDERI U DUŠI), A OVI ŠTO OSTANU, NEK SE ONDA DOGOVARAJU....
SVE JA TO na k.... PO KRATKOM POSTPKU
-
VOLIMJESTIRIBU
da ne vičem, ok
imamo mi zakone za svašta nešto, od korupcije pa nadalje.......
ako ćemo pravnu državu, nek neko kaže od danas u ovoj opštini pravna država...... pa da vidimo.....
ako ćemo pravnu državu, nek neko kaže od danas u ovoj opštini pravna država...... pa da vidimo.....
- seljak_cojek
Dakle, čini se da se možemo složiti da je veći problem u ne provođenju zakona nego u samim vehabijama.VOLIMJESTIRIBU wrote:da ne vičem, ok
-
VOLIMJESTIRIBU
brate seljak, evo i ja sam seljak,
nego na temu, nemamo se mi slagati oko čega, to je faktičko stanje, ZAKON JE TU DA SE KRŠI, još ako imaš zaleđinu prođeš nekažnjeno......
eh sad ti počni odjednom primjenjivati zakon samo na vehabije i pojavi se strah, strah od odmazde,
prvo nema im (izvršnoj vlasti) arapskih para jer zaboga oni-vehabije ne prave probleme (trenutno a šta će biti sutra boli kar izvršnu vlast jer stanovi u gratzu su kupljeni, djeca se tamo školuju i tako, pomalo), nego šire islam na način koji oni misle da je ispravan.......
jesu li ruke svezane ili šta ???
kažeš geopolitika....
neko se nasmijao, ah da to je siniša se smeo pa na seno seo.....
nego na temu, nemamo se mi slagati oko čega, to je faktičko stanje, ZAKON JE TU DA SE KRŠI, još ako imaš zaleđinu prođeš nekažnjeno......
eh sad ti počni odjednom primjenjivati zakon samo na vehabije i pojavi se strah, strah od odmazde,
prvo nema im (izvršnoj vlasti) arapskih para jer zaboga oni-vehabije ne prave probleme (trenutno a šta će biti sutra boli kar izvršnu vlast jer stanovi u gratzu su kupljeni, djeca se tamo školuju i tako, pomalo), nego šire islam na način koji oni misle da je ispravan.......
kažeš geopolitika....
- seljak_cojek
Hajd' dobro....VOLIMJESTIRIBU wrote:brate seljak, evo i ja sam seljak,![]()
kažeš geopolitika....