Vase umjetnicke slike
Moderator: Chloe
-
Abale2
#178 Re: Vase umjetnicke slike
Moja vjecna tema-jabuke-olovka 29x21 cm ostala sacuvana jer se nalazi u Bregani.

-
simpozijum delirijum
#179 Re: Vase umjetnicke slike
za mene je ovo najbolja tema na forumu !
ja sam trenutno muralista u USA i radim za jednu malu likovnu kompaniju ( ne zaradjujem basnoslovno niti sam bogzna kao lafo' poznat, ali kazu da sam profesionalac i da imam izuzetan talenat)
ne volim se hvaliti , niti mi je to cilj , ja samo volim svoj posao !
zadivljen sam pojedinim radovima koje su ovdje pokazali cijenjeni forumasi , pa ovdje ima super talenata !
pozdrav svima i slijedeci post ce biti prikaz nekih mojih radova
P.S.
posto imam kakvo -takvo skolovanje ( skola primijenjenih umjetnosti Sarajevo) te vise godina radnoga iskustva u likovnoj struci , i ako vam trebaju savjeti i pomoc za sve vas ljubitelje i stvaraoce likovne umijetnosti , samo pitajte !
ja sam trenutno muralista u USA i radim za jednu malu likovnu kompaniju ( ne zaradjujem basnoslovno niti sam bogzna kao lafo' poznat, ali kazu da sam profesionalac i da imam izuzetan talenat)
ne volim se hvaliti , niti mi je to cilj , ja samo volim svoj posao !
zadivljen sam pojedinim radovima koje su ovdje pokazali cijenjeni forumasi , pa ovdje ima super talenata !
pozdrav svima i slijedeci post ce biti prikaz nekih mojih radova
P.S.
posto imam kakvo -takvo skolovanje ( skola primijenjenih umjetnosti Sarajevo) te vise godina radnoga iskustva u likovnoj struci , i ako vam trebaju savjeti i pomoc za sve vas ljubitelje i stvaraoce likovne umijetnosti , samo pitajte !
-
simpozijum delirijum
#180 Re: Vase umjetnicke slike
evo moj crtez ! na formatu A-4 , tehnika je pero i tus , uradedjeno za dvije noci 1992 kada sam bio zaposlen kao nocni cuvar na gradilistu

drugi rad je akvarel tehnika , na formatu A-3 , fabrijano papir 420 grama i akvarel boje ;"windsor"( trudite se da koristite samo doista najkvalitetniji materijal , jeste skupo ( akavarel kistovi koje koristim kostaju i do 80 maraka ( 50$)po komadu ! ) ali sto se kaze ;" bez alata nema zanata" i znatno olaksava rad )

pozdrav !

drugi rad je akvarel tehnika , na formatu A-3 , fabrijano papir 420 grama i akvarel boje ;"windsor"( trudite se da koristite samo doista najkvalitetniji materijal , jeste skupo ( akavarel kistovi koje koristim kostaju i do 80 maraka ( 50$)po komadu ! ) ali sto se kaze ;" bez alata nema zanata" i znatno olaksava rad )

pozdrav !
- 100urbanihlegendi
#181 Re:
Slazem se, fantastican rad!Bonnie-Clydova mala wrote:Super slika!black wrote:detalj apstrakcije..Le Rouge et le Noir
- black
#182 Re: Vase umjetnicke slike
simpozijum delirijum wrote:evo moj crtez ! na formatu A-4 , tehnika je pero i tus , uradedjeno za dvije noci 1992 kada sam bio zaposlen kao nocni cuvar na gradilistu
pozdrav !
meni akvarel slabo ide
-
strujnik
#184 Re: Vase umjetnicke slike
Svidja mi se ovaj rad, iako mi se radovi u olovci cine nekako sumornim i "mirnim" ovaj je nekako ziv i tjera nas da razmisljamo o izrazu lice osobe na ovoj slici, sta se iza njega krije ..._veleposlanik wrote:
- _veleposlanik
#185 Re: Vase umjetnicke slike
hvala @strujnik 
meni je olovka nekako........... jedina koju znam koristiti
svidjaju mi se tvoji akvareli. prelistao sam cijelu temu i ima stvarno dobrih radova. bilo bi dobro da smo malo aktivniji...
planiram uskoro poceti sa pastelima (ne znam jel se ovako zove), kao kreda. i tek kasnije bih da dotaknem i akvarel... vidjecemo sta ce biti od toga...
pozdrav (i chekam USABlues da nas malo osvjezi
)
PS Abale2 odlicni radovi
meni je olovka nekako........... jedina koju znam koristiti
svidjaju mi se tvoji akvareli. prelistao sam cijelu temu i ima stvarno dobrih radova. bilo bi dobro da smo malo aktivniji...
planiram uskoro poceti sa pastelima (ne znam jel se ovako zove), kao kreda. i tek kasnije bih da dotaknem i akvarel... vidjecemo sta ce biti od toga...
pozdrav (i chekam USABlues da nas malo osvjezi
PS Abale2 odlicni radovi
- mofo33
#186 Re: Re:
odlicno100urbanihlegendi wrote:Slazem se, fantastican rad!Bonnie-Clydova mala wrote:Super slika!black wrote:detalj apstrakcije..Le Rouge et le Noir
- Zox
#187 Re: Vase umjetnicke slike
Evo jedan i od mene. Ilustracija. Digitala.

- USAblues
-
unasound
#189 Re: Vase umjetnicke slike
strujnik wrote:Nisam pronasao da je neko pokrenuo rubriku za nas likovnjake, pa eto ja cu pokrenuti.
Lijepo bi bilo kad bi ostavljali ovdje svoje slike i komentarisali o njima, sta im fali, sta treba, svako iskustvo i svaki prijedlog dobro dodje.
Prvi cu ja krenuti sa svojom slikom
Bavim se isto slikarstvom iz hobija ,Ova slika mi je dobra,pozadina je 5+ ,,toliko od mene
-
unasound
#190 Re: Vase umjetnicke slike
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=15591230
evo ako se moze ovako i jedna od mene..Acril
evo ako se moze ovako i jedna od mene..Acril
- USAblues
-
unasound
#192 Re: Vase umjetnicke slike
Hvala @USAblues..!!! na ovom linku ima puno slika ili na mom web siteu http://www.unasound.de.tl u galeriji umjetnicke slike.Ko zeli i ima vremena moze da pogleda.Sve je uglavnom ULJE I ACRYL.Inace mi ovo slabo ide sa uploadom.I nije mozda bas fora da ubacujem jednu po jednu ,nek se nadje mjesta i za druge forumase.Vidio sam jako dobrih radova ovdje ,,svaka cast i za ovu temu..pzdrav svima
-
unasound
-
unasound
- therrarrius
#196 Re: Vase umjetnicke slike
Nisam siguran koliko ce se vidjeti ali eto

Ulje na platnu 1998

Ulje na platnu 1998
-
unasound
-
simpozijum delirijum
#199 Re: Vase umjetnicke slike
evo jos jedne moje , nazovimo ilustracije , kombinacija tehnika je svasta -nesto
( nacrtano hemijskom olovkom sa crnom i plavom tintom pa doradjeno air-brush-om , pa skenirano u PC i doradjeno u adobe photoshop
pohvala svima koji zele da podijele svoje stvaralastvo sa SAX-ovcima ! i siroj publici ! , odlicni radovi !

pohvala svima koji zele da podijele svoje stvaralastvo sa SAX-ovcima ! i siroj publici ! , odlicni radovi !

-
unasound
#200 Re: Vase umjetnicke slike
Jako interesantan uradak,svidja mi se..Pozzsimpozijum delirijum wrote:evo jos jedne moje , nazovimo ilustracije , kombinacija tehnika je svasta -nesto( nacrtano hemijskom olovkom sa crnom i plavom tintom pa doradjeno air-brush-om , pa skenirano u PC i doradjeno u adobe photoshop