Bi mi zaista drago vidjeti da se priprema taj nekakav karting nesto na Vilsonovom... I juce kada se to odrzavalo proci odatle, posmatrati izgubljenog drota koji gleda i ne haje sto auta pice kroz prvi dio Vilsonovog samo zato jer mu se ne prelazi cesta, a citava kolona ceka na zeleno... Broj auta puta cini mi se 50KM i eto njegove mjesecne plate... Ali nejse...
Zatim auta simpaticno parkirana po trotoarima, a on ih upucuje gdje ce se koje parkirati... Motoristi takodje pice trotoarom, a mame podizu kolica s djecom i ne vjeruju sta se to desava oko njih...
Ali nije problem ni to, nek' se nesto desava. Mozda drugi put bude na malo vecem, kulturnijem nivou, sa drotom koji ce znati sta mu je posao.
I prodjoh jutros Vilsom... Posmatram gumu na vrh grma... hajd reko' dobro, narkomani, uzjebani klinci... Kad ono gume cijelom lijevom stranom i dijelom desnom... Ok, nisam glup, jasno mi je za sta su te gume juce sluzile, ali stvarno mi je pun qrac da razumjevam za sta sluze danas, pogotovo nabacane i poredane po ono malo zelenih povrsina koje jedva cekaju gumu na sebi??? Prodjoh te gume, gledam na lijevo, idem prema Vrbanji - kamion istresa zemlju iz one nekakve rupetine koju kopaju iza MUP-a, a lik s nedovrsenom facom i cigarom u ustima stoji na vrhu svega toga i mjeri koliko im je jos istovara ostalo da dotaknu trotoar... Do kojeg su maltene vec dosli, a ako nista rastjerali su ljude s te strane trotoara jer se nikome ne gine zbog idiota...
Gdje je ta eko policija? Gdje je policija uopste? Ako je kazna parkirati auto na zelenu povrsinu, ne znam, 20KM, kolika je onda kazna zatrpati drvece i pjesacku zonu otpadom? Kako da tog istog otpada nije bilo tu kada su poceli praviti Tursku ambasadu i onaj drugi objekat? Gdje mi to zivimo?