Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1 Neba mi i noćne zvijezde! 2 Kako bi ti mogao znati što je to noćna zvijezda? 3 To je jedna zvijezda koja sija živim sjajem.
4 Jedan čuvar stoji uz svaku dušu.
5 Nek' čovjek dakle razmišlja o onom od čega je bio stvoren. 6 On je bio stvoren od jedne prosute kapljice vode 7 koja je izišla između križa i rebara.
8 Da, Bog ima moć da ga uskrsne. 9 na Dan kad će tajne biti odkrivene. 10 - Čovjek ne će naći, tada, ni snage, ni branitelja.-
11 Prisežem nebom koje vraća kišu u njeno vrijeme! 12 Zemljom koja se rascjepljuje! 13 Evo, uistinu, odlučne riječi, 14 a ne jednog lakoumnog govorenja.
15 Oni pripravljaju jednu lukavštinu 16 i, ja također, ja pripravljam jednu lukavštinu.
17 Dodijeli dakle nevjernicima jednu odgodu; dodijeli im jedan kratak rok!
Prenosi se da su neki mudraci kazivali:
"Sastali se znanje, imetak i čast, ali nedugo nakon toga olučiše da se raziđu i da svako ide svojim putem.
Imetak reče: " Braćo, ja vam odoh. Ako me budete tražili, znate gdje me možete naći; potražite me u onom veličanstvenom zamku."
Znanje kaza: " Mene, ako budete trebali, možete naći u onoj velikoj džamiji."
Čast ne progovori ni riječ, pa ovo dvoje upitaše: " A šta je s tobom? Gdje ćemo tebe naći?"
Čast im odgovori: " Ja ako odem, otići ću zauvijek i nikada se više neću vratiti!"
I-won't he-si-ta-te
no more no more
It cannot wait
I'm yours
Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find
Love love love love
Listen to the music of the moment
people dance and sing
We are just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved
Love love love loved
So I-won't he-si-ta-te
no more no more
It cannot wait
I'm suuuure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate I'm yours
I guess what I'll be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue
I-won't he-si-ta-te
no more no more
It can-not wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
this is our fate
I'm yours
Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find the sky is yours
No please don't hesitate
no more no more
It cannot wait
I'm your's
Juce je PROSLOST, Sutra je MISTERIJA, a DANAS........DANAS JE POKLON !!!!
Zato trebamo biti ZAHVALNI na poklonu, Pokorni DAVATELJU POKLONA,tj.ALLAHU DZ.S., i biti pazljivi sa Poklonom.....
Juce je PROSLOST, Sutra je MISTERIJA, a DANAS........DANAS JE POKLON !!!!
Zato trebamo biti ZAHVALNI na poklonu, Pokorni DAVATELJU POKLONA,tj.ALLAHU DZ.S., i biti pazljivi sa Poklonom.....
sancica wrote:Juce je PROSLOST, Sutra je MISTERIJA, a DANAS........DANAS JE POKLON !!!!
sancica wrote:Juce je PROSLOST, Sutra je MISTERIJA, a DANAS........DANAS JE POKLON !!!!
Htjeli vi ili ne, svidjalo vam se ili ne,prihvatali to ili ne, ljudi su ROBOVI UZVISENOG GOSPODARA SVIH SVJETOVA...
Svi smo mi Allahovi i Njemu cemo se vratiti .....medjutim to mogu da razmiju samo razumom obdareni i iskreni vjernici......