Mada nisam neki fan njemacke reprezentacije i igre, mislim da su na guzove uzeli SP, uz obilatu pomoc sudaca. Valjda cemo im pokazati gdje im je mjesto
Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
navijac-xy
- Sir Charles
Najavili su da dolaze kompletni, pa sad....
- van Basten
A kad bi nam trebali doći? Čuo sam ja najave za tu tekmu odavno, sve neformalno, baratalo se sa raznim mjesecima - maj, juni, oktobar... pa jel šta konkretnije definisano?
Slažem se sa opservacijama in33sa vezano za Njemačku, ni ja njihov rukomet ne bendam ni 10%, ali činjenica je da su svjetski prvaci (rezultat se pamti, nažalost) i da bi nam prijateljska s njima valjala pravo...
Još kad bismo ih dernuli...
Slažem se sa opservacijama in33sa vezano za Njemačku, ni ja njihov rukomet ne bendam ni 10%, ali činjenica je da su svjetski prvaci (rezultat se pamti, nažalost) i da bi nam prijateljska s njima valjala pravo...
Još kad bismo ih dernuli...
- Sir Charles
Doalze ili u junu ili u oktobru. Kazu u savezu da im je svejedno kada dolaze, bitno je da dodju
-
The Realist
To bi bila prava stvar, gledati još jednu veliku reprezentaciju, a šta bi tek to značilo za naše igrače. Treba pripreme stalno sa jakima raditi, a onda u kvalifikacijama, kada naletiš na slabije protivnike, ne bi trebalo biti prevelikih problema, bar do tog baraža, a onda iskustvo u ovim utakmicama, bi moglo biti presudno!!
-
in33sa
Nemam ja vremena za tohemac wrote:e ba in33sa de napravi blog neki covjece
milina te citat
Evo jucer je dogovoreno da nasi pripreme za januarske kvalifikacije za SP odrade u decembru sa Hrvatima, oni se spremaju za Norvesku u to vrijeme.
To je prava stvar, pripreme sa Cervarom i njegovom ekipom iz strucnog stozera su pun pogodak. Vjerovatno ce se pripremati u Porecu, i bilo bi dobro proci taj njihov sistem priprema, mada nisam siguran da ce nam se poklapati termini kvalifikacija/EP-a (vezano za tempiranje forme) ali nebitno.
Samo jos malo srece u zdrijebu (ne znam znamo li mi protivnika u kvalifikacijama?) pa da se neke stvari poklope.
I zna li neko hoce li se u reprezentaciju vracati onaj Malesevic? nebi bilo lose pokusati angazirati golmana Sarica, za Srbiju vise ne zeli braniti a i Hrvati su ga kontaktirali, i rekao je da ce razmisliti. Lik ima pravo nastupa odmah, jer se SCG raspala pa ne mora cekati dvije godine. Bosanac je inace, tacnije Hrvat iz Doboja, a za SCG je branio igrom slucaja (igrao je u Zvezdi i oni ga prvi zvali)
- Sir Charles
Znam za Sarica da se nudio nasoj reprezentaciji i rekao da bi volio braniti za BiH i da bi mu to bila cast, dok je selektor bio Radja i rekao da ljudi u RS odluce da li ce ga zvati ili ne, ali se ne sjecam nekih reakcija ljudi iz RS. U svakom slucaju treba ga pozvati pa neka pojaca konkurenciju na golmanskoj poziciji pa taman i ne igrao
-
in33sa
Mislim da je Saric i kvalitetniji golman od Tahirovica, ima vise iskustva i brani odlicno u Asobalu.
On i Alilovic su i zvanicno najjaci golmanski tandem u najjacoj ligi svijeta. Mislim, po statistickim podacima. Naravno da su Sterbik ili Hvidt pojedinacno kvalitetniji, ali Ademar ima najjaci tandem.
Mada sumnjam u to da ce on braniti za BiH, citao sam nedavno njegov intervju beogradskom Sportu, rekao je decidirano da nema teoretske sanse da nastupa za Srbiju, o Hrvatskoj i ostalim susjednim reprezentacijama i ne razmislja.
Ali eto, vrijedi pokusati, bar uputiti poziv. Mozda samo pila naopako beogradskim medijima, jer nedavno je zagrebackim novinarima odgovorio da je dobio poziv od Gopca i da ce razmisliti o nastupu za Hrvatsku.
On i Alilovic su i zvanicno najjaci golmanski tandem u najjacoj ligi svijeta. Mislim, po statistickim podacima. Naravno da su Sterbik ili Hvidt pojedinacno kvalitetniji, ali Ademar ima najjaci tandem.
Mada sumnjam u to da ce on braniti za BiH, citao sam nedavno njegov intervju beogradskom Sportu, rekao je decidirano da nema teoretske sanse da nastupa za Srbiju, o Hrvatskoj i ostalim susjednim reprezentacijama i ne razmislja.
Ali eto, vrijedi pokusati, bar uputiti poziv. Mozda samo pila naopako beogradskim medijima, jer nedavno je zagrebackim novinarima odgovorio da je dobio poziv od Gopca i da ce razmisliti o nastupu za Hrvatsku.
- Sir Charles
Oh, vidi ko nam se probudio....Isabell wrote:Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
Niste posteni
- van Basten
Isabell wrote:Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
Niste posteni
in33sa - i ja sam pitao šta je sa Maleševićem (dodah tu i Trivundžu i E.Bašića), ali niko ne odgovori konkretno, biće da ne znaju... za Šarića se slažem, davno ga spomenuh... poziv ne košta ništa, treba probati
- van Basten
A ovdje tema RUKOMETNA reprezentacija BiH
Pa su se pravile paralele gledališta gdje je igrala ta reprezentacija.
A mislim da je ionako vrijeme da se okrenemo novim akcijama, Hrvatska i prva dekada aprila su već iza nas
Pa su se pravile paralele gledališta gdje je igrala ta reprezentacija.
A mislim da je ionako vrijeme da se okrenemo novim akcijama, Hrvatska i prva dekada aprila su već iza nas
-
atko1977
Imam kolegu na poslu koji je školski sa Edinom Bašićem, kaže da ovaj neće da igra, kao do sada loša organizacija u i oko repke, pa mu se lijeno zamarati. Ali svakako da ga treba probati angažovati. Kada se priča o golmanima, zna li neko šta je sa Počućom?van Basten wrote:Isabell wrote:Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
Niste posteni![]()
a ti si prebrojala takvih zastava u Zetri... koliko?
in33sa - i ja sam pitao šta je sa Maleševićem (dodah tu i Trivundžu i E.Bašića), ali niko ne odgovori konkretno, biće da ne znaju... za Šarića se slažem, davno ga spomenuh... poziv ne košta ništa, treba probati
- van Basten
Ako sam dobro uhvatio vijest u medijima, reprezentacija će junsku EHF sedmicu za reprezentacije iskoristiti za nastup na turniru u Makedoniji gdje bi uz nas i domaćine nastupili još Rumunija i Rusija, a eventualni susret za Njemačkom prolongira se za oktobar.
Također jedna novost u kvalifikacijama za EP 2010 - igraće se fudbalski sistem - znači sve ekipe u grupe, 7 grupa po 6 ekipa, svako sa svakim kući i na strani, 2 najbolja iz grupe + domaćin i branilac titule idu u završnicu.
Također jedna novost u kvalifikacijama za EP 2010 - igraće se fudbalski sistem - znači sve ekipe u grupe, 7 grupa po 6 ekipa, svako sa svakim kući i na strani, 2 najbolja iz grupe + domaćin i branilac titule idu u završnicu.
- van Basten
eh, evo da podignemo ovu temu pri sami vrh... bliže se kvalifikacije za baraž, mi smo u grupi sa Finskom i Litvom ako ko ne zna. Moj skromni sud je da smo tu izraziti favoriti da se plasiramo u baraž.
Počele su pripreme, trenutno nastupamo na turniru u Švici.
Prvi dan: BiH - Portugal 32:39
drugi dan: BiH - Švica 32:26
Počele su pripreme, trenutno nastupamo na turniru u Švici.
Prvi dan: BiH - Portugal 32:39
drugi dan: BiH - Švica 32:26
-
rikardoreis
baraz ne gine...sve ostalo je stvar i srece, ima prejakih reprezentacija u barazu...
- van Basten
eto, dobili smo i Tunis 31:26. Sasvim zadovcoljavajuće s obzirom da su se okupili tek dan pred početak turnira
-
Šandor
Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led. 
-
rikardoreis
super vijesti, onda bi trebalo da su odbranili naslov turnira?van Basten wrote:eto, dobili smo i Tunis 31:26. Sasvim zadovcoljavajuće s obzirom da su se okupili tek dan pred početak turnira
bilo je i nekih povreda pa kad se sve to ukomponuje, bice i bolje...
jedva cekam tekme
- van Basten
Portugal je valjda prvi, jer oni, mi i Tunis imamo po 4 boda, a u trokutu oni imaju najbolju gol razliku. No, to i nije toliko bitno u ovoj fazi priprema. Ja sam vrlo zadovoljan sa ovim rezultatima... a baraž? pa dobro, ima još do njega i imaćemo kad razmišljati jesmo li dobro prošli ili ne.
Pročitaj 4-5 postova prije ovog, moj post iz aprila... mjenja se sistem kvalifikacija, prelazi se na "fudbalski sistem", ako nisu opet nešto promjeniliŠandor wrote:Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led.
-
Šandor
Teško je reći koliko je to negativno? Sad sam na brzinu preturio u glavi ozbiljne evropske rukometne reprezentacije. Nema ih više od 16. Tačno koliko je i učesnika na EP. Izostavio sam pojedine koji se pojave svake prestupne.van Basten wrote:Portugal je valjda prvi, jer oni, mi i Tunis imamo po 4 boda, a u trokutu oni imaju najbolju gol razliku. No, to i nije toliko bitno u ovoj fazi priprema. Ja sam vrlo zadovoljan sa ovim rezultatima... a baraž? pa dobro, ima još do njega i imaćemo kad razmišljati jesmo li dobro prošli ili ne.
Pročitaj 4-5 postova prije ovog, moj post iz aprila... mjenja se sistem kvalifikacija, prelazi se na "fudbalski sistem", ako nisu opet nešto promjeniliŠandor wrote:Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led.
-
in33sa
Zasto nijedna BH tv kuca ne prenosi predstojece utakmice CRO-SLO kupa u rukometu??
Kada znamo da nasa reprezentacija igra tamo, HRT2 u nedelju prenosi utakmicu BiH i Hrvatke, no jasno tv ekrani ce u Sarajevu biti zatamnjeni, a FTV prenosi utakmicu engleskog FA cupa
BHT jos uvijek nema pregled programa za nedelju, ali i njima je 100% vazniji engleski nogomet.
I hiljadu puta, zasto?
Kada znamo da nasa reprezentacija igra tamo, HRT2 u nedelju prenosi utakmicu BiH i Hrvatke, no jasno tv ekrani ce u Sarajevu biti zatamnjeni, a FTV prenosi utakmicu engleskog FA cupa
I hiljadu puta, zasto?