Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
in33sa

Post by in33sa »

Nadam se u kompletnom sastavu.

Mada nisam neki fan njemacke reprezentacije i igre, mislim da su na guzove uzeli SP, uz obilatu pomoc sudaca. Valjda cemo im pokazati gdje im je mjesto :D
navijac-xy

Post by navijac-xy »

Ovo je definitivno prava stvar.

http://helpbhsport.blogger.ba/
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Najavili su da dolaze kompletni, pa sad....
van Basten

Post by van Basten »

A kad bi nam trebali doći? Čuo sam ja najave za tu tekmu odavno, sve neformalno, baratalo se sa raznim mjesecima - maj, juni, oktobar... pa jel šta konkretnije definisano?
Slažem se sa opservacijama in33sa vezano za Njemačku, ni ja njihov rukomet ne bendam ni 10%, ali činjenica je da su svjetski prvaci (rezultat se pamti, nažalost) i da bi nam prijateljska s njima valjala pravo...
Još kad bismo ih dernuli... 8)
hemac

Post by hemac »

e ba in33sa de napravi blog neki covjece
milina te citat :D
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Doalze ili u junu ili u oktobru. Kazu u savezu da im je svejedno kada dolaze, bitno je da dodju
The Realist

Post by The Realist »

To bi bila prava stvar, gledati još jednu veliku reprezentaciju, a šta bi tek to značilo za naše igrače. Treba pripreme stalno sa jakima raditi, a onda u kvalifikacijama, kada naletiš na slabije protivnike, ne bi trebalo biti prevelikih problema, bar do tog baraža, a onda iskustvo u ovim utakmicama, bi moglo biti presudno!!
in33sa

Post by in33sa »

hemac wrote:e ba in33sa de napravi blog neki covjece
milina te citat :D
Nemam ja vremena za to :(

Evo jucer je dogovoreno da nasi pripreme za januarske kvalifikacije za SP odrade u decembru sa Hrvatima, oni se spremaju za Norvesku u to vrijeme.
To je prava stvar, pripreme sa Cervarom i njegovom ekipom iz strucnog stozera su pun pogodak. Vjerovatno ce se pripremati u Porecu, i bilo bi dobro proci taj njihov sistem priprema, mada nisam siguran da ce nam se poklapati termini kvalifikacija/EP-a (vezano za tempiranje forme) ali nebitno.

Samo jos malo srece u zdrijebu (ne znam znamo li mi protivnika u kvalifikacijama?) pa da se neke stvari poklope.

I zna li neko hoce li se u reprezentaciju vracati onaj Malesevic? nebi bilo lose pokusati angazirati golmana Sarica, za Srbiju vise ne zeli braniti a i Hrvati su ga kontaktirali, i rekao je da ce razmisliti. Lik ima pravo nastupa odmah, jer se SCG raspala pa ne mora cekati dvije godine. Bosanac je inace, tacnije Hrvat iz Doboja, a za SCG je branio igrom slucaja (igrao je u Zvezdi i oni ga prvi zvali)
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Znam za Sarica da se nudio nasoj reprezentaciji i rekao da bi volio braniti za BiH i da bi mu to bila cast, dok je selektor bio Radja i rekao da ljudi u RS odluce da li ce ga zvati ili ne, ali se ne sjecam nekih reakcija ljudi iz RS. U svakom slucaju treba ga pozvati pa neka pojaca konkurenciju na golmanskoj poziciji pa taman i ne igrao
in33sa

Post by in33sa »

Mislim da je Saric i kvalitetniji golman od Tahirovica, ima vise iskustva i brani odlicno u Asobalu.
On i Alilovic su i zvanicno najjaci golmanski tandem u najjacoj ligi svijeta. Mislim, po statistickim podacima. Naravno da su Sterbik ili Hvidt pojedinacno kvalitetniji, ali Ademar ima najjaci tandem.

Mada sumnjam u to da ce on braniti za BiH, citao sam nedavno njegov intervju beogradskom Sportu, rekao je decidirano da nema teoretske sanse da nastupa za Srbiju, o Hrvatskoj i ostalim susjednim reprezentacijama i ne razmislja.

Ali eto, vrijedi pokusati, bar uputiti poziv. Mozda samo pila naopako beogradskim medijima, jer nedavno je zagrebackim novinarima odgovorio da je dobio poziv od Gopca i da ce razmisliti o nastupu za Hrvatsku.
Isabell

Post by Isabell »

Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
Niste posteni :D
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Isabell wrote:Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
Oh, vidi ko nam se probudio.... :lol: :lol: :lol:
van Basten

Post by van Basten »

Isabell wrote:Sve u redu, smetaju vam sahovnice na tribinama, a ne smetaju vam zelene zastave sa zvijedom i mjesecom i neke sa arapskim slovima na njima???
:shock: :shock: a ti si prebrojala takvih zastava u Zetri... koliko?
in33sa - i ja sam pitao šta je sa Maleševićem (dodah tu i Trivundžu i E.Bašića), ali niko ne odgovori konkretno, biće da ne znaju... za Šarića se slažem, davno ga spomenuh... poziv ne košta ništa, treba probati
Isabell

Post by Isabell »

Ne rekoh u Zetri.
van Basten

Post by van Basten »

A ovdje tema RUKOMETNA reprezentacija BiH :-)
Pa su se pravile paralele gledališta gdje je igrala ta reprezentacija.
A mislim da je ionako vrijeme da se okrenemo novim akcijama, Hrvatska i prva dekada aprila su već iza nas
atko1977

Post by atko1977 »

van Basten wrote:
:shock: :shock: a ti si prebrojala takvih zastava u Zetri... koliko?
in33sa - i ja sam pitao šta je sa Maleševićem (dodah tu i Trivundžu i E.Bašića), ali niko ne odgovori konkretno, biće da ne znaju... za Šarića se slažem, davno ga spomenuh... poziv ne košta ništa, treba probati
Imam kolegu na poslu koji je školski sa Edinom Bašićem, kaže da ovaj neće da igra, kao do sada loša organizacija u i oko repke, pa mu se lijeno zamarati. Ali svakako da ga treba probati angažovati. Kada se priča o golmanima, zna li neko šta je sa Počućom?
van Basten

Post by van Basten »

Ako sam dobro uhvatio vijest u medijima, reprezentacija će junsku EHF sedmicu za reprezentacije iskoristiti za nastup na turniru u Makedoniji gdje bi uz nas i domaćine nastupili još Rumunija i Rusija, a eventualni susret za Njemačkom prolongira se za oktobar.
Također jedna novost u kvalifikacijama za EP 2010 - igraće se fudbalski sistem - znači sve ekipe u grupe, 7 grupa po 6 ekipa, svako sa svakim kući i na strani, 2 najbolja iz grupe + domaćin i branilac titule idu u završnicu.
van Basten

Post by van Basten »

eh, evo da podignemo ovu temu pri sami vrh... bliže se kvalifikacije za baraž, mi smo u grupi sa Finskom i Litvom ako ko ne zna. Moj skromni sud je da smo tu izraziti favoriti da se plasiramo u baraž.
Počele su pripreme, trenutno nastupamo na turniru u Švici.
Prvi dan: BiH - Portugal 32:39
drugi dan: BiH - Švica 32:26
rikardoreis

Post by rikardoreis »

baraz ne gine...sve ostalo je stvar i srece, ima prejakih reprezentacija u barazu...
van Basten

Post by van Basten »

eto, dobili smo i Tunis 31:26. Sasvim zadovcoljavajuće s obzirom da su se okupili tek dan pred početak turnira
Šandor

Post by Šandor »

Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led. :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

van Basten wrote:eto, dobili smo i Tunis 31:26. Sasvim zadovcoljavajuće s obzirom da su se okupili tek dan pred početak turnira
super vijesti, onda bi trebalo da su odbranili naslov turnira?
bilo je i nekih povreda pa kad se sve to ukomponuje, bice i bolje...
jedva cekam tekme :D
van Basten

Post by van Basten »

Portugal je valjda prvi, jer oni, mi i Tunis imamo po 4 boda, a u trokutu oni imaju najbolju gol razliku. No, to i nije toliko bitno u ovoj fazi priprema. Ja sam vrlo zadovoljan sa ovim rezultatima... a baraž? pa dobro, ima još do njega i imaćemo kad razmišljati jesmo li dobro prošli ili ne.
Šandor wrote:Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led. :D
Pročitaj 4-5 postova prije ovog, moj post iz aprila... mjenja se sistem kvalifikacija, prelazi se na "fudbalski sistem", ako nisu opet nešto promjenili
Šandor

Post by Šandor »

van Basten wrote:Portugal je valjda prvi, jer oni, mi i Tunis imamo po 4 boda, a u trokutu oni imaju najbolju gol razliku. No, to i nije toliko bitno u ovoj fazi priprema. Ja sam vrlo zadovoljan sa ovim rezultatima... a baraž? pa dobro, ima još do njega i imaćemo kad razmišljati jesmo li dobro prošli ili ne.
Šandor wrote:Imamo šanse samo ako budemo imali neku ludu sreću u baražu. Ali kvalitet u Evropi je takav da ako bi se jednom plasirali morali bi biti baš veliki pehovi da nas u slijedećem baražu dočeka neka reprezentacija koju ne možemo pobijediti. Samo treba probiti led. :D
Pročitaj 4-5 postova prije ovog, moj post iz aprila... mjenja se sistem kvalifikacija, prelazi se na "fudbalski sistem", ako nisu opet nešto promjenili
Teško je reći koliko je to negativno? Sad sam na brzinu preturio u glavi ozbiljne evropske rukometne reprezentacije. Nema ih više od 16. Tačno koliko je i učesnika na EP. Izostavio sam pojedine koji se pojave svake prestupne.
in33sa

Post by in33sa »

Zasto nijedna BH tv kuca ne prenosi predstojece utakmice CRO-SLO kupa u rukometu??

Kada znamo da nasa reprezentacija igra tamo, HRT2 u nedelju prenosi utakmicu BiH i Hrvatke, no jasno tv ekrani ce u Sarajevu biti zatamnjeni, a FTV prenosi utakmicu engleskog FA cupa :-) BHT jos uvijek nema pregled programa za nedelju, ali i njima je 100% vazniji engleski nogomet.

I hiljadu puta, zasto?
Post Reply