Sta su nam pozitivno donijeli Vehabije???
-
Razmjeran
Posto nasi ljudi i kad bi ocima svojim vidjeli neke stvari,opet nebi vjerovali,kao sto cine Jevreji....
Evo malo slika,o kojim ce "opet neki" reci fotomontaza.

Ovde je prikazno drvo,na sedzdi i lici na covjeka...

Ove je prikazan dlan,sa njegovim crtama i sta znace..Ko nezna engleski neka ga uci

Ovde je jasno prikazana slika uslikana iz satelita nad zemljom gdje se vidi na arapskom ispisano ime Allah..

Ovde je prikazana planina u Turskoj,gdje je snijegom ispisano ime Bozije..

Poslije udara Cunamija,steta ogromna ali "Dzamija" stoji na mjestu(jedna od 4 slike)

Kaktus koji svojim oblikom i rastom cini ime Allah dz.s.

Aurora iznad Alaske u USA

Cvijet u kojem je napisano ime Allah dz.s.

Stijena na moru tj "Sedzdi" kao morski greben

Vrsta ribe u Indiji

Dzamije u Meki i Medini iz satelita,bjele se kao zvjezde u noci

Planina u Kanadi na kojoj se vidi ispisano ime Allah dz.s.

Snimak NASA iznad Afrike,jasno ukazuje na ime Allah dz.s.

Uho bebe,cija unutrasnjost pokazuje na ime Allah dz.s

Pcelinjak na kojem jasno pise Allah dz.s.

Isjecak iz novina,Patlidzan u kojem pise Allah dz.s.

Paradajz u kojem pise Allah
Toliko za sad Sellam...
Evo malo slika,o kojim ce "opet neki" reci fotomontaza.

Ovde je prikazno drvo,na sedzdi i lici na covjeka...

Ove je prikazan dlan,sa njegovim crtama i sta znace..Ko nezna engleski neka ga uci

Ovde je jasno prikazana slika uslikana iz satelita nad zemljom gdje se vidi na arapskom ispisano ime Allah..

Ovde je prikazana planina u Turskoj,gdje je snijegom ispisano ime Bozije..

Poslije udara Cunamija,steta ogromna ali "Dzamija" stoji na mjestu(jedna od 4 slike)

Kaktus koji svojim oblikom i rastom cini ime Allah dz.s.

Aurora iznad Alaske u USA

Cvijet u kojem je napisano ime Allah dz.s.

Stijena na moru tj "Sedzdi" kao morski greben

Vrsta ribe u Indiji

Dzamije u Meki i Medini iz satelita,bjele se kao zvjezde u noci

Planina u Kanadi na kojoj se vidi ispisano ime Allah dz.s.

Snimak NASA iznad Afrike,jasno ukazuje na ime Allah dz.s.

Uho bebe,cija unutrasnjost pokazuje na ime Allah dz.s

Pcelinjak na kojem jasno pise Allah dz.s.

Isjecak iz novina,Patlidzan u kojem pise Allah dz.s.

Paradajz u kojem pise Allah
Toliko za sad Sellam...
Last edited by Razmjeran on 21/12/2006 16:21, edited 11 times in total.
-
KOGOD KADGOD
da svako nalazi oko sebe dokaze za ono sto hoce da vjeruje... tako se i katolici (narocito u Meksiku i Sjevernoj Americi uopste) nalaze palacinka sa slikom "djevice", statua koja "place", slika "Marije i Isusa" u bundevi, i tako...digger wrote:OK @Razmjeran... i sta si htio da kazes?
pravo cudesni i interesantni fenomeni se mogu naci u Kabbali (jevrejskoj svetoj knjizi, sa ranim Objavama) kao i u Qur'anu - specijalnim matematckim kodovima (odredjenih numera=slova) koje otkrivaju zaista nadriljudske kalkulacije i poruke skrivene u okviru vanjskog teksta...
ko je proucavao stari Egipat (ne po "prosjecnim" egiptolozima) zna na sta mislim...
-
zuti-kisobran
Evo bas sam sa zanimanjem iscitala sve ove vase odgovore na ovu temu . I moj zakljucak je na karaju da su zapravo svi bosanci to jest kako vi volite sebe da nazivate bosnjaci zapravo vehabije. Na osnovu cega sam to zakljucila pa eto prosto i jednostavno postoje vehabije po kojima se na prvi pogled vidi da su muslimani i da postuju svoju vjeru .E sad postoji ona druga grupa zamaskiranih vehabija to su ti oni izbrijani sto se zele prestaviti kao moderni muslimani to jest oni koji ne postuju svoju vjeru . A ko ne postuje svoje taj ne moze postovati ni tudje. Te vehabije nisu ni od kuda dosle vec su uvijek i postojale e sad zvali ih mi
muslimani sa malim slovom m ili muslimani sa velimik slovom M ili ih zvali balije,mudzahedini, bosnjaci ili ovo najnovije vehabije ma sasvim je svejedno kad je rijec o jednim te istim ljudima. Te iste su srbi jos devedesetih godina optuzivali da prave dzamahijriju u evropi e ti isti ce sad da zarate izgleda medjusobno a srbi ce sve to da gledaju iz prikrajka i da trljaju ruke. Pa ni Karadzic bolji scenario nebi mogao smisliti i na karaju ce reci ma sta se bolje moze ocekovati od glupih bosanac .A vi bosanci samo nastavite da srbi imaju o kom pricati viceve mrzite se ubijajte se medjusobno dokazite svoju glupost tako sto cete se ovako sto vise iskazati i dokazati u nepoznavanju vjere kojoj tvrdite da pripadate.Cast izuzecima ,ali pojedini stvarno u sebi nose toliko primitivizma da je to nepodnosljivo.
muslimani sa malim slovom m ili muslimani sa velimik slovom M ili ih zvali balije,mudzahedini, bosnjaci ili ovo najnovije vehabije ma sasvim je svejedno kad je rijec o jednim te istim ljudima. Te iste su srbi jos devedesetih godina optuzivali da prave dzamahijriju u evropi e ti isti ce sad da zarate izgleda medjusobno a srbi ce sve to da gledaju iz prikrajka i da trljaju ruke. Pa ni Karadzic bolji scenario nebi mogao smisliti i na karaju ce reci ma sta se bolje moze ocekovati od glupih bosanac .A vi bosanci samo nastavite da srbi imaju o kom pricati viceve mrzite se ubijajte se medjusobno dokazite svoju glupost tako sto cete se ovako sto vise iskazati i dokazati u nepoznavanju vjere kojoj tvrdite da pripadate.Cast izuzecima ,ali pojedini stvarno u sebi nose toliko primitivizma da je to nepodnosljivo.
-
forUMASH
...sta su pozitivno donijele vehabije....zuti-kisobran wrote:Evo bas sam sa zanimanjem iscitala sve ove vase odgovore na ovu temu . I moj zakljucak je na karaju da su zapravo svi bosanci to jest kako vi volite sebe da nazivate bosnjaci zapravo vehabije. Na osnovu cega sam to zakljucila pa eto prosto i jednostavno postoje vehabije po kojima se na prvi pogled vidi da su muslimani i da postuju svoju vjeru .E sad postoji ona druga grupa zamaskiranih vehabija to su ti oni izbrijani sto se zele prestaviti kao moderni muslimani to jest oni koji ne postuju svoju vjeru . A ko ne postuje svoje taj ne moze postovati ni tudje. Te vehabije nisu ni od kuda dosle vec su uvijek i postojale e sad zvali ih mi
....mudzizu...
.....mirikl....
- Fair Life
-
digger
Moras biti jasnija: daj mi objasni vezu sa faraonskim Egiptom ali bez da po vlastitim arsinima dijelis egiptologe na prosjecne ili vec kakve. Jer ako ima u starom faraonskom Egiptu—koga "prosjecno" poznam—nesto sto ima vezu sa Islamom, volio bih da znam vise.KOGOD KADGOD wrote:
ko je proucavao stari Egipat (ne po "prosjecnim" egiptolozima) zna na sta mislim...
Ali istovremeno znam sta je hriscanstvo "pokupilo" od Egipta—naravno, ne obratno.
Last edited by digger on 23/12/2006 04:42, edited 1 time in total.
- danas
ma pusti bolan... ona je nasla istinudigger wrote:Moras biti jasnija: daj mi objasni vezu sa faraonskim Egiptom ali bez da po vlastitim arsinima dijelis egiptologe na prosjecne ili vec kakve. OK?KOGOD KADGOD wrote:
- danas
da, isti 'kod' je 'pronadjen' u skoro svakoj knjizi na koju se primjeni... od moby dick-a pa do rata i mira...KOGOD KADGOD wrote:
pravo cudesni i interesantni fenomeni se mogu naci u Kabbali (jevrejskoj svetoj knjizi, sa ranim Objavama) kao i u Qur'anu - specijalnim matematckim kodovima (odredjenih numera=slova) koje otkrivaju zaista nadriljudske kalkulacije i poruke skrivene u okviru vanjskog teksta...
dir dizuz
-
patrius
#194 Re: Sta su nam pozitivno donijeli Vehabije???
Hajd' preformulisi,pitaj nas sta su nam negativno donijeli,da imamo o cemu pricat!Moze?forza milan wrote:pokusavao sam par puta kroz razlicite teme dobiti odgovor na ovo pitanje ali avaj
zato pitam sve one koji misle da smo ''profitirali'' pojavljivanjem vehabija u BiH da objasne sta su to pozitivno priskrbili muslimanima u Bosni, dakle Bosnjacima
ima par nickova koji svim srcem brane vehabije pa bujrum, prije svih pitanje je upuceno njima
a mogu i drugi
- Bosanac sa dna kace
Ja mi jake mudzize,sve okolo je bilo od drveta, jedino je dzamija napravljena kakko treba!, i naravno da ce ostat citava, isto se desilo i u Turksoj, gdje vise od 50% bespravno izgradjeno i bez ikakvog kvaliteta, a dzmija je makar imala dozvolu i neki kvalitet gradnje!Razmjeran wrote:
al slazem se s tobom, za ibreta je to ipak!
-
Razmjeran
Koliko mene razum sluzi,a dobro pamtim,nevidim da sam rekao da je "Mudziza" a mozda i jeste Allahu Alem,nego si pogresnog citirao ...Bosanac sa dna kace wrote:Ja mi jake mudzize,sve okolo je bilo od drveta, jedino je dzamija napravljena kakko treba!, i naravno da ce ostat citava, isto se desilo i u Turksoj, gdje vise od 50% bespravno izgradjeno i bez ikakvog kvaliteta, a dzmija je makar imala dozvolu i neki kvalitet gradnje!Razmjeran wrote:
al slazem se s tobom, za ibreta je to ipak!
Ali ovo mi lici na mudzizu, a ogovoro je u stablima drveca jer pise na arapskom La Illahe Illalah Muhemmeden resulullah

-
Razmjeran
Veoma zanimljiva stvar,jest da nije za ove teme,(a trebao bi je neko otvorit)..
Kratkometrazni snimak Lava u zoloskom vrtu koji "Govori Allah"
SubahAllah
http://www.youtube.com/watch?v=puRVej3A ... ed&search=
SubahAllah
-
njonjica
Bilo je vec.Razmjeran wrote:Veoma zanimljiva stvar,jest da nije za ove teme,(a trebao bi je neko otvorit)..
SubahAllah
-
brdo
izgleda da ti imas zuticu dok tako glupo mislis zutizuti-kisobran wrote:Evo bas sam sa zanimanjem iscitala sve ove vase odgovore na ovu temu . I moj zakljucak je na karaju da su zapravo svi bosanci to jest kako vi volite sebe da nazivate bosnjaci zapravo vehabije. Na osnovu cega sam to zakljucila pa eto prosto i jednostavno postoje vehabije po kojima se na prvi pogled vidi da su muslimani i da postuju svoju vjeru .E sad postoji ona druga grupa zamaskiranih vehabija to su ti oni izbrijani sto se zele prestaviti kao moderni muslimani to jest oni koji ne postuju svoju vjeru . A ko ne postuje svoje taj ne moze postovati ni tudje. Te vehabije nisu ni od kuda dosle vec su uvijek i postojale e sad zvali ih mi