SKOLA PO JORDANSKOM SISTEMU

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Treba li dopustiti da ova skola nastavi sa radom?

Poll ended at 20/12/2006 00:22

Naravno, to je u interesu ovdasnjih muslimana
8
12%
Nemam misljenje o tome
10
15%
Skandalozno, treba je odmah zatvoriti
50
74%

Total votes: 68

Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
SaraLe wrote:
Beatrix wrote: kome to ne smeta??? naravno da se bunim, ja sam jedna od rijetkih koja je u privatnom zivotu nesto cinila u vezi sa tim

ali braniti ovo sistemom: vidi ovo je vaznije, a vi jadne vehabije tjerate mi se gadi sara, izvini ali moram ti to reci ...

ili jos gore, kao oni nam pomagali u ratu, pa sta sad trebamo ko kurve da im se prodamo i da svoju evropsku tradiciju zamijenimo za teokratiju???

ma dajte molim vas

uostalom, za oruzje je mozda tako, ali arapske zemlje, pogotovo saudija, nisu ni na petom mjestu po udjelu u humanitarnoj pomocu u rati! da, vjerovali ili ne, to je istina. nordijske zemlje su na prvom mjestu.
Ja sam se vec izjasnila protiv ove skole 8)
Ali pogledaj to je samo jedna skola u kojoj mozda nema 10-15 ucenika
A koliko imamo ovih drugih skola, u kojima se skoro pa ne priznaje postojanje BiH kao samostalne drzave 10/20 skola, 1000/ 2000 ucenika
Pa ce onda za 10-15 godina tih 1000-2000 ucenika otici u ovu skolu gdje ima 10-15 ucenika da ih pobiju, da bi Evropa bila sigurna od "radikalnog islama" :-)
@Saro, je li se ovdje neko kada pobunio protiv, recimo, mekteba (iliti mejtefa, kako hoces...)? Dakle vjeronauke u okviru vjerske ustanove i pod patronatom IVZ-a?
Drugo, zasto pobogu ne otvoris temu o tim skolama pa da se i tamo razvezemo? Ovakvi komentari su prava drskost jer kontriras sa stvarima koje nemaju nikakve veze sa samom temom. :-)
U tvojim si odgovorima mogla navesti da u fudbalskim klubovima u BiH loptu shutaju skoro sami djecaci, te povezati to sa diskriminacijom djevojcica... :oops:
Otprilike toliko ima veze ovo sto pises sa temom! :roll:
Nemoj vise, tako ti zavjesa... :-) :oops:
stvarno, kako to da niko nikad niije pokrenuo temu o dvije skole pod jednim krovom? :roll:

tek cemo mi imati problema...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zena wrote: stvarno, kako to da niko nikad niije pokrenuo temu o dvije skole pod jednim krovom? :roll:

tek cemo mi imati problema...
Dok sam pisao ovaj gore post isto sam kontao... :-) :)

Jesmo se dodirivali toga onako usput, ali stvarno se ne sjecam da je iko to pokrenuo...
Dobro si, nismo se mi ni blizu rijesili frtutme... :oops:
Šandor

Post by Šandor »

Vodenjak wrote:Jesmo se dodirivali toga onako usput, ali stvarno se ne sjecam da je iko to pokrenuo...
Vodeni, bila je takva tema nekoliko puta. Al upališe se ovi što su im Škripari, Purgeri a bogme i Ultrasi srcu dragi. A sve lafo Bosna ovo ono.... :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

zena wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:
zena wrote: treba im zabraniti rad. zbog mnogocega...
kao sto treba zabraniti rad onima koji u "dvije skole pod istim krovom" proizvode buduce fasiste.
djeca su to. :(
ako stari sistem nije mogao sprijeciti "proizvod" koji smo osjetili u ratu...sta ce biti kad ova djeca izađu iz ovakvih skola? jest, kako rece ovo je bosna...
dođe mi na mars da se iselim. :(
@zeno, koliko to arapski skolski sistem inzinjera proizvodi godisnje??? :?
arapski svijet ima najveci procenat nepismenog stanovnistva..nek se arapi(draga nam braca) pozabave o sebi, nek pomognu sebi a nas nek puste na miru...donose nam samo (u europi) prevazidjene stvari...

BiH je EUROPA!!!
eto sa svim se slazem, vezano za arape...i nikad ni jednom rijecju nisam rekla drugacije.

i da BiH je Europa, i onda je li valjda zbog toga i legalno kod nas napraviti proizvodnju fasizma u malo vecim kolicinama....da nastavimo tradiciju stare kucke...?

p.s.
i ne znam koliko proizvode inzinjere, to i njihov skolski sistem me zanima i koliko je sljiva ove godine rodilo u mađarskoj.
taj proizvedeni fasizam je osamucen, dobio je jake udarce u glavu i nece izdrzati dugo...normalno je a i legalno da radimo na poboljsanju samih sebe i na ocuvanju vlastitog idenrtiteta i to naravno kroz skolstvo...

@zeno, da li bi ti svoju djecu poslala u nejku arapsku skolu???
Fair Life

Post by Fair Life »

Šandor wrote:
Vodenjak wrote:Jesmo se dodirivali toga onako usput, ali stvarno se ne sjecam da je iko to pokrenuo...
Vodeni, bila je takva tema nekoliko puta. Al upališe se ovi što su im Škripari, Purgeri a bogme i Ultrasi srcu dragi. A sve lafo Bosna ovo ono.... :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23175
Šandor

Post by Šandor »

Fair, to je samo jedna škola (ok, možda ih ima još dvije-tri negdje u Bosni? stvarno ne znam? ).

Na teritoriji s hrvatskom većinom svaka škola je katolički školski centar. S pratećom ornamentikom ( :D ) .
Fair Life

Post by Fair Life »

Šandor wrote:
Fair, to je samo jedna škola (ok, možda ih ima još dvije-tri negdje u Bosni? stvarno ne znam? ).

Na teritoriji s hrvatskom većinom svaka škola je katolički školski centar. S pratećom ornamentikom ( :D ) .
Šandor wrote:...
A sve lafo Bosna ovo ono.... :D
Ko li je Lejla Aksamlija??

:lol:
Šandor

Post by Šandor »

Fair Life wrote:Ko li je Lejla Aksamlija?? :lol:
Sultanija :D:D:D
Fair Life

Post by Fair Life »

Šandor wrote:
Fair Life wrote:Ko li je Lejla Aksamlija?? :lol:
Sultanija :D:D:D
Mnogo sto sta je previse povezano da bi mogli tvrditi da je slucajnost... Izgleda mi vise na... simptomaticnost.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

SaraLe wrote:
PITARKA_SA wrote:ma ukinut i vozdra zurim :D
chuj oni skolu prave u nekim napustenim prostorijama,i uce djecu nekim nebulozama..taman fino nove narastaje prave ..odlicno :-)
zivjela nam ovakva drzava :D kada sve posmatra i suti,a skupa sa njom i gospodin ceric,koji lukavo ,demagoski daje odgovore i svoje stavove o njima :oops:
Pa uce djecu nebulazama i u Katolickom skolskom centru, pa ljudi ne govore da tu skolu treba zatvoriti :?
stvarno i mene zanima kakvim to nebulozama uce djecu u KSC?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zena wrote:
treba im zabraniti rad. zbog mnogocega...
kao sto treba zabraniti rad onima koji u "dvije skole pod istim krovom" proizvode buduce fasiste.
A dvije skole pod jednim krovom se smatraju uspjehom medjunarodne zajednice... :( :( :(
A stvorio si malog Muju koji "zna" da se ne smije druziti sa malm Josipom, a Josip opet "zna" da ne smije imati simpatiju iz Mujinog razreda...
zena wrote: ako stari sistem nije mogao sprijeciti "proizvod" koji smo osjetili u ratu...sta ce biti kad ova djeca izađu iz ovakvih skola? jest, kako rece ovo je bosna...

nije losa ideja, kazu da su otkrili vodu....
taxi_driver

Post by taxi_driver »

a ko zna ,mozda u evropi priznaju diplome iz jordana.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mIRCerka wrote:
zena wrote:
A dvije skole pod jednim krovom se smatraju uspjehom medjunarodne zajednice... :( :( :(
A stvorio si malog Muju koji "zna" da se ne smije druziti sa malm Josipom, a Josip opet "zna" da ne smije imati simpatiju iz Mujinog razreda...
zena wrote: ako stari sistem nije mogao sprijeciti "proizvod" koji smo osjetili u ratu...sta ce biti kad ova djeca izaðu iz ovakvih skola? jest, kako rece ovo je bosna...
doðe mi na mars da se iselim. :(

Ja æu na Veneru... Puno ¾ena ka¾u tamo :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:
mIRCerka wrote:
zena wrote:
zena wrote: ako stari sistem nije mogao sprijeciti "proizvod" koji smo osjetili u ratu...sta ce biti kad ova djeca izađu iz ovakvih skola? jest, kako rece ovo je bosna...

Ja ću na Veneru... Puno žena kažu tamo :D
Nemoj da te preoblikujem sada, odmah sada!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ti obeæala modeliranje sinoæ :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:Ti obećala modeliranje sinoć :D
Ne, sinoc sam ti najavila da ce ti danas biti
Image
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

SaraLe wrote:[Tako da me je vise strah, da ce na ovo podrucje rat donijeti ovi koji uce nastavu po Srpskom i Hrvatskom planu programa, nego ovi sto ga uce po Jordanskom planu i programu :?
Toliko od mene na ovu temu, nemam namjeru se vise javljati ovdje :-)
I nemoj...

Samo svi mijesate nesto. Srbi, hrvati i bosnjaci su konstitutivni narodi u BiH, pa samim tim imaju i ustavno pravo raditi po hrvatskom, srpskom ili bosnjackom programu. Naravno u okviru normativa koji su zakonom propisani. (ako te zanima opisacu ih)

Jordanci nisu konstitutivan narod u BiH, samim tim niti njihov skolski plan i program je nevazeci. Uporedjujte vehabijski, cetnicki ili ustaski program i parametri su zadovoljeni ali mijesati hrvatski ili srpski program sa vehabijskim je jos jedan poziv na linc.
njonjica

Post by njonjica »

horns&drums wrote:
SaraLe wrote:[Tako da me je vise strah, da ce na ovo podrucje rat donijeti ovi koji uce nastavu po Srpskom i Hrvatskom planu programa, nego ovi sto ga uce po Jordanskom planu i programu :?
Toliko od mene na ovu temu, nemam namjeru se vise javljati ovdje :-)
I nemoj...

Samo svi mijesate nesto. Srbi, hrvati i bosnjaci su konstitutivni narodi u BiH, pa samim tim imaju i ustavno pravo raditi po hrvatskom, srpskom ili bosnjackom programu. Naravno u okviru normativa koji su zakonom propisani. (ako te zanima opisacu ih)

Jordanci nisu konstitutivan narod u BiH, samim tim niti njihov skolski plan i program je nevazeci. Uporedjujte vehabijski, cetnicki ili ustaski program i parametri su zadovoljeni ali mijesati hrvatski ili srpski program sa vehabijskim je jos jedan poziv na linc.
Hvala @horns.....

Pa ako ti nije tesko....
horns&drums

Post by horns&drums »

SaraLe wrote:
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
Ali ipak tu skolu su osnovali ljudi koji su se borili protiv nase drzave :?

Ovi su branili nasu zamlju po tebi?

Image

Mene Boga mi nisu, daleko im kuca
horns&drums

Post by horns&drums »

Ukratko, djeca mogu uciti sta je tjedan i nogostup ali ne smiju biti ucena da sedmica ili trotoar ne valja.

Djeca imaju pravo da ne sjede u klupi sa pripadnicima suprotnog spola ali im se mora dati do znanja da na to u drzavi BiH imaju pravo, i tako dalje...

Na tom principu je pisan taj zakon
Harrys

Post by Harrys »

njonjica wrote: Jordanci nisu konstitutivan narod u BiH, samim tim niti njihov skolski plan i program je nevazeci. Uporedjujte vehabijski, cetnicki ili ustaski program i parametri su zadovoljeni ali mijesati hrvatski ili srpski program sa vehabijskim je jos jedan poziv na linc.
Hvala @horns.....

Pa ako ti nije tesko....[/quote]

:D Imas tezak dan danas?Jel pomoglo serbe. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

http://skupstinabd.ba/ba/index.php?opti ... &Itemid=85

ako se ne varam, u pitanju je Maoca, koja spada u Brcko Distrikt.
Obrazovanje je jos uvijek pod jurisdikcijom kantona/distrikta/vlade RSa.

Eto gore link o Zakonu o obrazovanju u distriktu...
njonjica

Post by njonjica »

Harrys wrote:
njonjica wrote: Jordanci nisu konstitutivan narod u BiH, samim tim niti njihov skolski plan i program je nevazeci. Uporedjujte vehabijski, cetnicki ili ustaski program i parametri su zadovoljeni ali mijesati hrvatski ili srpski program sa vehabijskim je jos jedan poziv na linc.
Hvala @horns.....

Pa ako ti nije tesko....
:D Imas tezak dan danas?Jel pomoglo serbe. :D[/quote]

Jasta je, hvala....gdje culi i neculi 8) :-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

horns&drums wrote:
SaraLe wrote:
Slazem se ja MIRCI da je velika razlika izmedju ove dvije skole i da je KSC respektabilna skola
Ali ipak tu skolu su osnovali ljudi koji su se borili protiv nase drzave :?

Ovi su branili nasu zamlju po tebi?

Image

Mene Boga mi nisu, daleko im kuca
7. muslimanska kao i HOS su bile najbolje jedinice Armije BiH. Ja im skidam kapu. Volio bih da su i Jevreji organizovali svoju jedinicu, ali eto oni su ponosno napustili grad...
Reina

Post by Reina »

kako tad tako i sad, kazem
hvala svima koji su nas branili .....
Post Reply