halo ba.....jesmo rekli dijaspora nema pravo glasacHupjahalic@ wrote:Ja volim pitu.![]()
Jedan glas za pitu od krompira.
halo ba dijaspora
- cHupjahalic@
Pa ja dobila formulare, ispunila ih i poslala. Eto pitaj cika muhu, on sjedi u tom komitetu.pitt wrote:halo ba.....jesmo rekli dijaspora nema pravo glasa![]()
![]()
- cHupjahalic@
Znaci moj glas se ne pikapitt wrote:dzaba, stela ne pali
Burek pobijedio?
- cHupjahalic@
Ti se k`o da vidim nisi ni registrovao.pitt wrote:Burek pita....zelji kita cvijeca:D
tako ti je to kad smo iskljuceni iz lokalnih desavanja:D
Ja bo`me citam hAvaz svaki dan po 2 po 3 x.
- pitt
To ne bih ni u slucaju nuzde,....tj nedostatka toalet papira koristiocHupjahalic@ wrote:Ti se k`o da vidim nisi ni registrovao.pitt wrote:Burek pita....zelji kita cvijeca:D
![]()
Ja bo`me citam hAvaz svaki dan po 2 po 3 x.![]()
- muha_sa
Vidiš ti ovog pitta--počinje i Želju pominjat--djeluje le djelujecHupjahalic@ wrote:Ti se k`o da vidim nisi ni registrovao.pitt wrote:Burek pita....zelji kita cvijeca:D
![]()
Ja bo`me citam hAvaz svaki dan po 2 po 3 x.![]()
-
AenemA
Ma nisam ni isao sa namjerom da trazim posao u BH ili sta vec...bio sam u posjeti pa sam pokucao na par vrata da se raspitam kako to hoda sa stranim diplomama i sl, posto jednog dana sam kao namjeravao nazad mozda. Medjutim, doticna gospoda kojoj sam se obracao manje-vise nije ni obracala paznju o skoli ili programu, vise je bilo ono ..ti sa ba stranac (u rodjenom zemlji), imas strano drzavljanstvo (kao i BH), stranu diplomu...nema mjesta za tebe ovdje..itd itd, gomila gluposti, ono nista ni sa cim'..Tako da sam izbio tu ideju iz glave, na kraju krajeva...mnogo vise vrata mi je otvoreno sa ovom diplomom ionako, sirom svijeta, a mozgovi u BH nek' dizu nos i zamisljaju se u nekim naucnim visinama...Pustite se te suplje price, treba vam dijaspora....ne treba vama dijaspora, samo novac iz dijaspore....Nosferatu wrote:Ama gori si ti i tvoja pamet - koja je otisla diplomu prevoditi u BiH. Sto nisi otisao kod Svabe, Australca il' Japanca? To ako si ti ko neki - namudaj inzinjerski. Ako si mislio u BiH - mogao si komotno kod Amish-a, se vratiti - isti ti djavol. Hem bi bio blizi famaliji u Pensilvaniji, hem nebi morao da brines se hoce li ti djete ici ratovati za neke budale, sto im se kara nije digla na Maru evo treci dan, pa ne mogasmo drukcije nego da stignemo Mogadishu i Nagornji Karabah po stoli drzavnim stoli ekonomskim pitanjima.
I da odgovorim pokretacu teme. Jebe mi se jaro - sto Madjarska mora nema. A ne moze kuja - zeca nikad stici. Niti mogu ja Bosnu izvoditi na selamet. Ako necu ja, ko ce? Nece niko. Ko sto nije do sada, i nije kroz istoriju, nece ni od sad. Imam precih stvari u zivotu - kao prva - izvest sebe samoga na pravi put, kao druga, uzivati u svom selametu. Da proslavim svaki dan kako sam pobjegao s uzice genetici tora i tri zajednice babuna crvenoguzih. Ja ne igro za raju, niti fildzana viska ne ostavljao. A Bosanstvinu ostavi djetetu u amanet, kad ga budes po sehidlucima setao i pokazivao mu sve one koji vjerovase da je bolje glavu ostaviti za kucni prag, umjesto hinjski pobjeci negdje u svjet i steci za 5 godina sve ono sto ti je familija u 500 ostavila u BiH.
- cHupjahalic@
Pih, zato i ne znas koja je pita najbolja.pitt wrote:To ne bih ni u slucaju nuzde,....tj nedostatka toalet papira koristio
- cHupjahalic@
Nego da se i ja malo drzim teme i kazem ukratko:
- Namjera je, ako islo sve po ps-u, poslije zavrsenog studija vratiti se u Bosnu. Koliko cu od svega toga uspjeti ostvariti ne znam trenutno i vrijeme ce pokazati svoje.
Vrijedi pokusati a ako ne islo nije problem vratiti se odakle sam i dosla.
- Namjera je, ako islo sve po ps-u, poslije zavrsenog studija vratiti se u Bosnu. Koliko cu od svega toga uspjeti ostvariti ne znam trenutno i vrijeme ce pokazati svoje.
- cHupjahalic@
Onda ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.pitt wrote:pa ako odes u serijetsku hrvatsku vidjet ces da su sve pite bureci:D Burek sa sirom...burek sa mesom ....
:D
Last edited by cHupjahalic@ on 27/10/2006 21:55, edited 1 time in total.
- pitt
Ja ne mislim ici nazad dok se ne uspostavi normalna prava drzava, gdje su svi ravnopravni i gdje se poslovi u drzavnom i privatbnom sektoru dobijaju prema sposobnostima i kvalifikacijama a ne prema rodbinskim i stranackim vezama. helem, istruhnut cu na zapaducHupjahalic@ wrote:Nego da se i ja malo drzim teme i kazem ukratko:
- Namjera je, ako islo sve po ps-u, poslije zavrsenog studija vratiti se u Bosnu. Koliko cu od svega toga uspjeti realizovati ne znam trenutno i vrijeme ce pokazati svoje.
- pitt
Nije valjda da avaz citas dok grickas zvrk krompirushe? Kako ti se samo primi nakon togacHupjahalic@ wrote:Ona ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.pitt wrote:pa ako odes u serijetsku hrvatsku vidjet ces da su sve pite bureci:D Burek sa sirom...burek sa mesom ....
![]()
Avaz je za dijetu dobar
-
mandy
onda haj u RSpitt wrote:Ja ne mislim ici nazad dok se ne uspostavi normalna prava drzava, gdje su svi ravnopravni i gdje se poslovi u drzavnom i privatbnom sektoru dobijaju prema sposobnostima i kvalifikacijama a ne prema rodbinskim i stranackim vezama. helem, istruhnut cu na zapaducHupjahalic@ wrote:Nego da se i ja malo drzim teme i kazem ukratko:
- Namjera je, ako islo sve po ps-u, poslije zavrsenog studija vratiti se u Bosnu. Koliko cu od svega toga uspjeti realizovati ne znam trenutno i vrijeme ce pokazati svoje.
ako bude dje zapelo zovi
-
FFK as Lucy01
Vala i opasan, moze te natjerat' da postanes bolimicarpitt wrote:Nije valjda da avaz citas dok grickas zvrk krompirushe? Kako ti se samo primi nakon togacHupjahalic@ wrote:Ona ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.pitt wrote:pa ako odes u serijetsku hrvatsku vidjet ces da su sve pite bureci:D Burek sa sirom...burek sa mesom ....
![]()
Avaz je za dijetu dobar
- pitt
To ako pretjeras........samo sport i crnu hroniku preporucujuLucy01 wrote:Vala i opasan, moze te natjerat' da postanes bolimicarpitt wrote:Nije valjda da avaz citas dok grickas zvrk krompirushe? Kako ti se samo primi nakon togacHupjahalic@ wrote: Ona ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.![]()
Avaz je za dijetu dobar
Eki RS......kud u dark ages da me tjeras
- cHupjahalic@
Ipak je vrijedno koje slovo ostaviti...pitt wrote:Nije valjda da avaz citas dok grickas zvrk krompirushe? Kako ti se samo primi nakon togacHupjahalic@ wrote:Ona ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.pitt wrote:pa ako odes u serijetsku hrvatsku vidjet ces da su sve pite bureci:D Burek sa sirom...burek sa mesom ....
![]()
Avaz je za dijetu dobar
p.s. O`sla 4-5 kg gore.
- pitt
to skupljas winter supplies (ovo malo na jeziku dijaspore)cHupjahalic@ wrote:Ipak je vrijedno koje slovo ostaviti...pitt wrote:Nije valjda da avaz citas dok grickas zvrk krompirushe? Kako ti se samo primi nakon togacHupjahalic@ wrote: Ona ne znaju sta je najbolje jesti, pardon citati.![]()
Avaz je za dijetu dobar....u sebi
, za ne daj Boze.
![]()
![]()
p.s. O`sla 4-5 kg gore.
- cHupjahalic@
Lucy01 wrote:Vala i opasan, moze te natjerat' da postanes bolimicar
- cHupjahalic@
I ja bih... pricala... al` zao mi da drugi vide koliko znam.pitt wrote:to skupljas winter supplies (ovo malo na jeziku dijaspore)cHupjahalic@ wrote:Ipak je vrijedno koje slovo ostaviti.......u sebi
, za ne daj Boze.
![]()
![]()
p.s. O`sla 4-5 kg gore.:D