Šta je to Sarajlija/Sarajka ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danas

Post by danas »

Minnela wrote:
Latinica wrote:
danas wrote:
ma bilo bi to sega, da ne raste ko korov... :-) :-) :-)
:D Sha's moja ti...ovo je Europa...a tu su svi seljaci. :D
Nisu oni iz Centra :D
a posto se ove doslje razmnozavaju ko pacovi, ovi iz centra su usavrsili metodu kloniranja :D da keep up :lol:

eee.... jadna majko svoja... :-) :-) :-) :-)
sarajlija06

Post by sarajlija06 »

Ja mislim da ste vi gomila primitivaca, glupana i idiota koji su preplavili ovaj forum. Kad se ispucate - imat ćete moje odgovore iako s vama samo treba razgovarati preko mušice nišana.

Vi ste sami sebi kazna. Nakot jedne inferiorne rase (one što je 400 godina okupirala BiH). Samo toliko. I vama će doći kraj i konac.

Mali podli turski orci. :D :D :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

sarajlija06 wrote: Vi ste sami sebi kazna. Nakot jedne inferiorne rase (one što je 400 godina okupirala BiH)
OK, sada je vec puno jasnije :D :D
danas

Post by danas »

ma sve je bolje nego biti ljigavac i papak poput tebe :wink: ali to vec svi ionako znaju, dzaba ovoliki klonovi :D :-)
emmiirr

Post by emmiirr »

mIRCerka wrote:
DONY wrote:
Mirci,kakve su sanse za mene...vjeruj Centar-jezero..Tite mi.. :)
boga mi slabe su ti sanse, cukundeda ti je cukunbaku doveo sa CHwille...

Ako me sjecanje dobro sluzi prije je u LK za sve opcine pisalo Centar, ako se ne varam?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nije Mino nego posto se bolnica tj. porodiliste nalazi u opcini Centar svima u LK pise: Opcina/Opstina rodjenja - Centar.

Na to se papci najvise hvataju no to nije tema danasnje emisije :D:D:D:D
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

sarajlija06 wrote:Ja mislim da ste vi gomila primitivaca, glupana i idiota koji su preplavili ovaj forum. Kad se ispucate - imat ćete moje odgovore iako s vama samo treba razgovarati preko mušice nišana.

Vi ste sami sebi kazna. Nakot jedne inferiorne rase (one što je 400 godina okupirala BiH). Samo toliko. I vama će doći kraj i konac.

:lol: OMG jos jedan Rizzo :lol: :D
sarajlija06

Post by sarajlija06 »

A najdraže mi je što vas ovako fino provociram. Nije mi do ni do čega - već do zajebancije.

Nemogu da vjerujem da sam vas doguro do 8 stranice i ne prestajete. Samo naprijed - da se što više ismijem.

:D :D :D :D :D :D

Balkanski bekani :D :D :D
stripiii

Post by stripiii »

sarajlija06 wrote:Ja mislim da ste vi gomila primitivaca, glupana i idiota koji su preplavili ovaj forum. Kad se ispucate - imat ćete moje odgovore iako s vama samo treba razgovarati preko mušice nišana.

JJJJOOOOOJJJ PAPKA .... :x
taxi_driver

Post by taxi_driver »

jebote za osam sati osam stranica(moje radno vrijeme).tema ima bolji start nego piramide. :D :D :D :D :D :D
izblajhana

Post by izblajhana »

sarajlija06 wrote:A najdraže mi je što vas ovako fino provociram. Nije mi do ni do čega - već do zajebancije.

Nemogu da vjerujem da sam vas doguro do 8 stranice i ne prestajete. Samo naprijed - da se što više ismijem.

joj "sarajlija" de prvo nauci pravopis, pa se onda javi :roll:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Post - party ( nas prijatelj zasluzuje odmor :oops: )

Image
stripiii

Post by stripiii »

sarajlija06 wrote:A najdraže mi je što vas ovako fino provociram. Nije mi do ni do čega - već do zajebancije.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stripiii

Post by stripiii »

Latinica wrote:Post - party ( nas prijatelj zasluzuje odmor :oops: )

Image

A što mi je fin rodila ga majka... :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

stripiii wrote: A što mi je fin rodila ga majka... :D
:oops: Pssst ... odmara se ... lane ... :zzzz: :oops: :D
sarajlija06

Post by sarajlija06 »

Molim moderatora da me odmah banuje i zaključa temu - jer ova djeca i dalje nasjedaju na moju zajebanciju pa nema smisla stvarno :D :D :D :D :D :D

Neću se više javljati. Sarajlija out.
zvijerka

Post by zvijerka »

sarajlija06 wrote:
Straha od pridošlih nemam (iako se treba bojati njihove agresivnosti, primitivizma, noževa i pištolja, kao i auta) - ali se bojim da će Sarajevo biti najveća rupa i provincija na svijetu gora od Tirane za 20 godina kad i posljednje Sarajlije ostare, umru ili odu odavde. To je i poraz ljudske civilizacije pred barbarima i već sada se ocrtava.

Svaki sarajlija koji je prihvatio pridošlog je napravio pogrešku koja mu se ili njoj osvetila. Takvi kopaju jamu svome djetetu koje neće imati posla ili mjesta na fakultetu od takvih.
:D :D :D :D ovo neki supesarajlija niceg se ne boji :D
Edin H.

Post by Edin H. »

A kako provjeravas licne ako je treba pokrivena u skladu sa novim sarajevskim obicajima? :D
sarajlija06

Post by sarajlija06 »

Ovi izgleda i dalje puše moju priču :lol: :lol: :lol:

Jeli to moguće ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van Basten

Post by van Basten »

eto šaljivo momče dođe do kraja vica... malo morgen
ovakvih priča sam se naslušao više nego se može zamisliti... najžalosnije od svega je što su upravo "čaršijaneri" (ljudi po rođenju i mjestu življenja locirani na čaršiji ili nekoj okolnoj mahali) ti koji su, istorijski gledano najmanje doprinijeli razvoju grada. Lijenčine par exelance
Sarajlija se ne rađa, sarajlija se postaje ponašanjem i doprinosom prema gradu. Mogao bih se složiti da dobar broj novopridošlih stanovnika grada po tome ne bi mogle nositi "titulu" sarajlije, al brate ni dobar dio sugrađana rođenih u opštini Centar to ne mogu.
Da ne bi bilo nesporazuma oko prebrojavanja - rođen na Jezeru i za dosadašnjeg života nisam izbivao iz grada na duže od 15 dana u komadu ( doduše opština N. Sarajevo, valjda nije veliki minus :D )
pisko

Post by pisko »

Ako dozvolite, onako sa strane, kao nesarajlija...
Sarajlije su iz rata izasle kao uzasni kompleksasi.
Njihova evolucija u smislu povratka na normalu jos nije zavrsena.
Obzirom da ovde i nije rijec o evoluciji nego o nekom uravnotezavanju,
a da su u nekim drugim gradovima ljudi zaista evoluirali, danasnje Sarajlije su na prilicno mizernom nivou.
Pa hajde da kazem da imate nekih izgleda ako budete disali Bosnu a ne svoja vlastita prkna.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Image

What is an Internet Troll/ Forum troll?

* An "Internet troll" or "Forum Troll" is a person who posts outrageous message to bait people to answer. Forum Troll delights in sowing discord on the forums. A troll is someone who inspires flaming rhetoric, someone who is purposely provoking and pulling people into flaming discussion. Flaming discussions usually end with name calling and a flame war.

A classic CureZone troll is trying to make us believe that he is a skeptic. He is divisive and argumentative with need-to-be-right attitude, "searching for the truth", flaming discussion, and sometimes insulting people or provoking people to insult him. Troll is usually an expert in reusing the same words of its opponents and in turning it against them.

While he tries to present himself as a skeptic looking for truth ... his messages usually sound as if it is the responsibility of other forum members to provide evidence that what forum is all about is legitimate science.

I will give you few examples of classic troll messages & discussion threads:
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=361&i=5126
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=443&i=207
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=264&i=1001

He (and in 90% of cases it is he) tries to start arguments and upset people.

Sometimes, he is skeptical, trying to scare people, trying to plant fear in their hearts. Many curezone trolls are people trying to promote Quackwatch / ratbags agenda.

Sometimes, Internet troll is trying to spin conflicting information, is questioning in an insincere manner, flaming discussion, insulting people, turning people against each other, harassing forum members, ignoring warnings from forum moderators.
Trolling is a form of harassment that can take over a discussion. Well meaning defenders can create chaos by responding to trolls. The best response is to ignore it, or to report a message to a forum moderator. CureZone moderators usually delete troll messages or block trolls. Negative emotions stirred up by trolls leak over into other discussions. Normally affable people can become bitter after reading an angry interchange between a troll and his victims, and this can poison previously friendly interactions between long-time users.

Finally, trolls create a paranoid environment, such that a casual criticism by a new arrival can elicit a ferocious and inappropriate backlash.

When trolls are ignored they step up their attacks, desperately seeking the attention they crave. Their messages become more and more foul, and they post ever more of them. Alternatively, they may protest that their right to free speech is being curtailed. Perhaps the most difficult challenge for a webmaster is deciding whether to take steps against a troll that a few people find entertaining. Some trolls do have a creative spark and have chosen to squander it on being disruptive. There is a certain perverse pleasure in watching some of them. Ultimately, though, the webmaster has to decide if the troll actually cares about putting on a good show for the regular participants, or is simply playing to an audience of one -- himself.
Next time you are on a message board and you see a post by somebody whom you think is a troll, and you feel you must reply, simply write a follow-up message entitled "Troll Alert" and type only this:

The only way to deal with trolls is to limit your reaction and not to respond to rolling messages. It is well known that most people don't read messages that nobody responds to, while 99% of forum visitors first read the longest and the largest threads with the most answers.

* Troll Message is an outrageous message posted to a message board, newsgroup or mailing list to bait people to answer.

* Trolls of Scandinavian Mythology: another Troll, internet troll & forum troll
Once upon a time, evil dwarfs were living in hills, forests and mounds. They were stumpy, misshapen, humpbacked, with a long nose, long hair and a long tail. Trolls were inclined to thieving, and fond of carrying off children. They would substitute one of their own offspring for that of a human mother. They were called "hill-people", and they were especially averse to noise, from a recollection of the time when god Thor used to fling his hammer after them. Not all trolls were evil!. Some trolls were helping people. Some trolls were only playing games. But, evil trolls were the one that kids were most afraid of. Some trolls were small, other were giants.
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

sarajlija06 wrote:Ovi izgleda i dalje puše moju priču :lol: :lol: :lol:

Jeli to moguće ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni licno vise zvucis, kao da se izvlacis iz septicke jame u koju si sam upao...nije mi namjera vrijedzati.
Reina

Post by Reina »

Reina wrote:
neupucena wrote:Lozi se, lozi... a vani uopste nije hladno :roll:
ma doso' pali ljudi... ne vjerujem mu ni rijec...
u pravu si, u Bosni je pravo ljeto, predivni dani... ko bi reko' da ce uskoro zima :roll:

ljudi sta je ovako toplo vani :roll:
Lika

Post by Lika »

tip ocito uspjeva u namjeri, zar je zasluzio 9 stranica...

treba ga ignorisat i okrenut glavu ko kad vidis govno na prtini...

Ignored...
Post Reply