Ne guMo sad, zamorno je.... A možda sam te malkice i pobrk'o s nekim u ovom virtuelnom ludilu.... Al' par postova unazad malo smo naprđivali oko toga, skontaj loma. U svakom slučaju, ja sam od "vožda" učio samo informatiku, socijaldemokratiju jok.SherlockHolmes wrote:Vazi, Jimmy, samo me prvo direkt "kvotiraj" i ukazi na te nebulozne vizije politike vani.Jimmy_The_Saint wrote:Sherlock, jebo Zlaju, možda si u pravu glede njega. Al' definitivno bi pod hitno trebao pročitati kakvu SVJEŽIJU knjigu iz domena komparativne politike, principa demokratije ili tako nešto - previše suvereno nastupaš sa dosta nebuloznim vizijama politike vani. Bez uvrede, nisi paglu, valjda ćeš skontat' da palamudim o nečemu što mi je struka.SherlockHolmes wrote:Evo jos jednog "socijaldemokrate"koji bi da zatvori raspravu. Sa vama takvima, dobro ga niste i zvanicno proglasili dozivotnim predsjednikom.
Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!
- Jimmy_The_Saint
-
SherlockHolmes
Jimmy, dobro ga znas i upalit onda
Vjerovatno si me zamjenio, ali ako sta vidis, slobodno ti. Necu ti nista, jerbo ja od Zlaje nisam ucio bas nista.
- Jimmy_The_Saint
Ma Qrac bih ga upalio da nisam naučio engleski, a Gates izmislio ove Pendžers for d massiz. A onda ot'šo malo vani da se ODMORIM OD RATASherlockHolmes wrote:Jimmy, dobro ga znas i upalit ondaVjerovatno si me zamjenio, ali ako sta vidis, slobodno ti. Necu ti nista, jerbo ja od Zlaje nisam ucio bas nista.
-
SherlockHolmes
Nisam procitao, vec te ja pitam. Ako vec odlucujes ko simpatise soc-dem ideju a ko ne (bas kao sto Ivo Miro Ribar odlucuje ko je Hrvat, a ko nije), bar pojasni kriterije da znamo cemo se mozemo nadatspongebob wrote:ti stvarno imas problema sa percepcijom. gdje sam to spomenuo bilo kakve kriterije za simpatisanje sa soc-dem. idejom?SherlockHolmes wrote:Pa ko tebi dade pravo da odlucujes ko simpatise soc-dem ideju, ko ne? I koji su ti to kriteriji?
-
spongebob
Nisam odlucivao ko simpatise sa soc-dem idejom nego sam napisao post koji nema nikakve veze s ovim besmislenim insinuacijama, budi mi pozdravljen...SherlockHolmes wrote:Nisam procitao, vec te ja pitam. Ako vec odlucujes ko simpatise soc-dem ideju a ko ne (bas kao sto Ivo Miro Ribar odlucuje ko je Hrvat, a ko nije), bar pojasni kriterije da znamo cemo se mozemo nadatspongebob wrote:ti stvarno imas problema sa percepcijom. gdje sam to spomenuo bilo kakve kriterije za simpatisanje sa soc-dem. idejom?SherlockHolmes wrote:Pa ko tebi dade pravo da odlucujes ko simpatise soc-dem ideju, ko ne? I koji su ti to kriteriji?
- Jara
Zlaji kapa dolje
, bez obzira na sve !
Nagovaranja protivnika politike SDP-a da se Zlaja smijeni su komična , tipa "da se Vlasi ne dosete"
Mora se priznati da se trude - toliko tema o njemu...
A metode da se Zlaja smijeni su naivne, otrcane i staljinističke - evo primjera:
za vrijeme rezolucije IB-a Staljin je rekao da je KPJ dobra a da Tito ne valja pa članstvo mora da ga smijeni ( ne poredim ličnosti nego metode
).
Nagovaranja protivnika politike SDP-a da se Zlaja smijeni su komična , tipa "da se Vlasi ne dosete"
A metode da se Zlaja smijeni su naivne, otrcane i staljinističke - evo primjera:
za vrijeme rezolucije IB-a Staljin je rekao da je KPJ dobra a da Tito ne valja pa članstvo mora da ga smijeni ( ne poredim ličnosti nego metode
-
Bosnian_spring
#182 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!
Prosto je nevjerovatno koliko ljudi mogu biti zaslijepljeni pa da ne obrate elemtarnu paznju na tacnost svojih podataka i zakljucaka.aida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.
2000 godine SDP je imao 230 .000 glasova
2002 SDP je imao 113.000 glasova...
2006 SDP u federaciji ima 88.000 glasova.. a na drzavnom nivou oko 90.000... mislim da je statistika neumoljiva i da je lagmduija grobar socijaldemokratije.
i on i njegovo medijsko pseto bakir hadziomerovic treba da nestanu...
porazeni su i treba da idu..svi skupa
Evo tacnih rezultata od glasova SDP (Parlamentarna Skupstina BiH - Glasovi iz FBiH):
1998 138,004
2000 235,616
2002 112,258
2006 128,522 (zakljucno Oct 4 - jos se broji)
Uzmes digitron pa sracunas. Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).
Ako je tacna tvoja teorija da je "Lagumdzija grobar socijal-demokracije" onda kako je moguce da broj glasova raste, trebao bi da opada?? Jer zaboga ovi izbori su pokazali prema tebi da je Lagumdzija do kraja sve unistio. A gle cuda, ne bi bas tako?
Isto tako, smjesna je medijska hajka na Zlatka, jer se fokusira na njegov karakter koji je ama bas istovjetan arogantnom i narcisoidnom karakteru Siljadzica koji je ovaj put dobio izbore za Predsjednistvo.
Ne kontam - ako neko ne glasa za Zlatka jer je isti ljutit, arogantan, cvrsto-rukas i ima medijsko pseto, kako onda moze da glasa za Harisa koji je ama bas isti po tom pitanju (cak i gori) i ima cak mnogo boljeg medijskog graktala (Avaz)?
Jos manje kontam one koji ne glasaju za Zlatka po tom istom pitanju, a glasaju za Sefera koji je jos gori slucaj nego Haris po tom istom pitanju (njemu se ne moze prinijeti ni zlatnom lopatom)?
Opet ne kontam kad je Haris imao pad u izbornim glasovima, niko nije zvao na njegovu ostavku, a sad kad Lagumdzija ima porast, onda zovu na njegovu ostavku?
Dodji na planetu zemlju. Ovdje je rijec o besmislenoj politici, a ne cinjenicama.
Usput, sto se mene licno tice Lagumdzija nije nista posebno, ima podosta mahana (ne ovih o kojima se ovdje prica - dapace - narcisoidnost je osobina jakih politicara), ali je neki bar pristojni minimum dok sta bolje ne dodje.
Haris je ispod svakog dna - taj covjek nema elementarne veze o stvarima - npr. da politicke stranke daju "obecanja" u kampanji i da je to sustina politike. Nikome se ne daje mandat zato sto je "lijep" i sto hoce da se "trudi" da nesto uradi, nego prema konkretnim rezultatima i prema obecanjima.
Njegova ne zaintersovanost i ne znanje podataka su strahobalni. To prolazi u BiH jos....zato smo tu gdje jesmo. U normalnoj zemlji Haris ne bi mogao voditi djecije obdaniste.
O ostalim ne vrijedi trositi rijeci.
Uzivajte...imamo haman bas vlast kakvu i BiH zasluzuje.
-
SherlockHolmes
BraaavooooJara wrote:Zlaji kapa dolje, bez obzira na sve !
Nagovaranja protivnika politike SDP-a da se Zlaja smijeni su komična , tipa "da se Vlasi ne dosete"Mora se priznati da se trude - toliko tema o njemu...
za vrijeme rezolucije IB-a Staljin je rekao da je KPJ dobra a da Tito ne valja pa članstvo mora da ga smijeni ( ne poredim ličnosti nego metode).
-
nesvrstan
#184 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!
Blago vama nepopravljim Zlatkicevcima. Vama stvarno nema pomoci.Bosnian_spring wrote: ...Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).
Ne Zlatko lagumdzija ne treba jos da ode, ima jos visine za slobodan pad.
-
haris ubleha
#185 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!
Bosnian_spring wrote:Prosto je nevjerovatno koliko ljudi mogu biti zaslijepljeni pa da ne obrate elemtarnu paznju na tacnost svojih podataka i zakljucaka.aida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.
2006 SDP u federaciji ima 88.000 glasova.. a na drzavnom nivou oko 90.000... mislim da je statistika neumoljiva i da je lagmduija grobar socijaldemokratije.
Evo tacnih rezultata od glasova SDP (Parlamentarna Skupstina BiH - Glasovi iz FBiH):
1998 138,004
2000 235,616
2002 112,258
2006 128,522 (zakljucno Oct 4 - jos se broji)
Uzmes digitron pa sracunas. Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).
Ako je tacna tvoja teorija da je "Lagumdzija grobar socijal-demokracije" onda kako je moguce da broj glasova raste, trebao bi da opada?? Jer zaboga ovi izbori su pokazali prema tebi da je Lagumdzija do kraja sve unistio. A gle cuda, ne bi bas tako?
Isto tako, smjesna je medijska hajka na Zlatka, jer se fokusira na njegov karakter koji je ama bas istovjetan arogantnom i narcisoidnom karakteru Siljadzica koji je ovaj put dobio izbore za Predsjednistvo.
Ne kontam - ako neko ne glasa za Zlatka jer je isti ljutit, arogantan, cvrsto-rukas i ima medijsko pseto, kako onda moze da glasa za Harisa koji je ama bas isti po tom pitanju (cak i gori) i ima cak mnogo boljeg medijskog graktala (Avaz)?![]()
Jos manje kontam one koji ne glasaju za Zlatka po tom istom pitanju, a glasaju za Sefera koji je jos gori slucaj nego Haris po tom istom pitanju (njemu se ne moze prinijeti ni zlatnom lopatom)?
Opet ne kontam kad je Haris imao pad u izbornim glasovima, niko nije zvao na njegovu ostavku, a sad kad Lagumdzija ima porast, onda zovu na njegovu ostavku?
Dodji na planetu zemlju. Ovdje je rijec o besmislenoj politici, a ne cinjenicama.
Usput, sto se mene licno tice Lagumdzija nije nista posebno, ima podosta mahana (ne ovih o kojima se ovdje prica - dapace - narcisoidnost je osobina jakih politicara), ali je neki bar pristojni minimum dok sta bolje ne dodje.
Haris je ispod svakog dna - taj covjek nema elementarne veze o stvarima - npr. da politicke stranke daju "obecanja" u kampanji i da je to sustina politike. Nikome se ne daje mandat zato sto je "lijep" i sto hoce da se "trudi" da nesto uradi, nego prema konkretnim rezultatima i prema obecanjima.
Njegova ne zaintersovanost i ne znanje podataka su strahobalni. To prolazi u BiH jos....zato smo tu gdje jesmo. U normalnoj zemlji Haris ne bi mogao voditi djecije obdaniste.
O ostalim ne vrijedi trositi rijeci.
Uzivajte...imamo haman bas vlast kakvu i BiH zasluzuje.
Vise nego dovoljno argumenata... Ja mislim da ce ovako razmisljati i clanovi SDP-a... na veliku zalost ovih dusebriznika...
Njihovi ljubimci su osvojili mandat da jos 4 godinje unistavaju drzavu... jos kada bi eliminisali jedinog opozicionara... pa Bakira i 60 minuta... pa Slobodnu Bosnu... onda im izbori vise i ne bi trebali... uz pomoc Radoncica vladali bi i krali u narednih 100 godina...
-
branimir_s
nemojte brojke. Dajte nam procente glasova. Zna se da je ove godine izaslo vise biraca. Hajmo matematicari.
- jeza u ledja
Nemoj mi zamjeriti sto cu biti ovako vulgaran jer vidim da si fin momakjoker wrote:Pretpostavljam da te to interesuje da shvatis zasto sam ovoliko ogorcen na Zlatka Lagumdziju i zasto ga ovoliko napadam (primjetices da SDP vrlo oprezno stavljam u negativan kontekst i kada stavljam obicno je uz njega Zlatkovo ime ili ono krnji). Ako su ovo razlozi zbog kojih te interesuje za koga sam glasao reci cu ti.jeza u ledja wrote: Izvini, mozemo li znati za koju si stranku glasao?
Ali prvo za one izbore iz 2000-te godine. Za SDP na kantonalnom i federalnom nivo, a SBiH na drzavnom. Poslije tih izbora i nakon svih cistki u kojoj je ocistio sve ono sto je valjalo (osim pojedinaca-cast izuzecima), ovakav krnji SDP sa Zlatkom na vrhu od mene nece vise dobiti ni glasa. A ovako razmislja i vecina onih koji su ga tada podrzali. Podsjecanja radi SDP je tada dobio priblizno glasova kao SDA 2002.
Na ovim izborima je SDP dobio manje nego tada iako je ovaj put na izbore u Federaciji izaslo preko 200 hiljada ljudi vise nego 2000-te. Ovo samo da predocite sliku sebi poraza i stete koju Zlatko nanosi SDP-u, ali i ostaloj opoziciji (jer su zbog njega ljudi poceli razmisljati "ma sve su to ista govna").
Ovaj put sam na kantonu glas dao za SDU, a na ostalim nivoima zna se 100% (mada sam na federalnom htio opet za SDU, ali treba biti realan, SDU je tesko mogao preci izborni prag, pa da ne bi moj glas isao u kompenzacijske mandate koji mi ne bi bili po volji, ovako je sigurnije da ce moj glas otici tamo gdje ja zelim).
Veliki je broj ljudi koji razmisljaju slicno kao i ja sto su pokazali ovi izbori. To bi ovi zastitnici Lagumdzije trebali uzeti u obzir kada mu opet staju u zastitu.
P.S. Silajdzic je dobio 288 hiljada glasova od prebrojanih oko 700 hiljada. Dok prebroje sve bice njegovih 350 do 400 hilada glasova. Taj iznos se ne moze zanemariti i reci kako su svi oni glupi. Za razliku pd njega, volio bih vidjeti Zlatkov skor. Imovinsku kartu sam mu vec vidio. Ako osnuju agenciju za "otimanje" nezakonito stecene imovine prvom njemu bi trebali otici i pitati ga "zivotari li se profesore od te vase profesorske plate?"...
Isto pitanje za ovog Sherlocka.
Ja ne kontam fakat, evo mene uopste ne zanima da li recimo Silajdzic ili Tihic trebaju da odu sa vrha svojih stranaka, ne znam uopste ni sta se desava u tim partijama nit me nesto extra zanima. Njima nikad nece ici moj glas jer su njihove osnovne politicke odrednice razlicite od mojih. I uopste mi nije jasno kako neko (i zasto bi ga mi uopste trebali slusati) moze pametovati o 'socijaldemokratiji', a davati svoj glas strankama sa dijametralno suprotnim nacelima?!?!
A zasto, pa isto kao i do sad, ljudi imaju izgovore - 'ja cu glasati za moje jer ce oni anamo glasati za njihove'. Toliko ljudi ne zeli da prizna da gotivi stranke koje su non stop na vlasti jer im je sve gore i gore pa ih je valjda stid sta li. Recite bolan fino - volite SDA, volite SBiH i tako glasate, ne izigravajte dusebriznike jer vas grize savjest sto uvijek tipujete za pobjednike, a vama lose u zivotu.
- Liberalism
#188 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!
Sta li se ti bunis, ni ti za Zlaka nisi glasalaaida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.
Da si glasala za SDP znala bi zbog cega je SDP osvojio ovoliko glasova koliko je osvojio.
-
SherlockHolmes
Vidim da su i Al Azira i Senad Balavdic vec javili za koga glasam i ko mi je na srcu, a posto u vozdovoj socijaldemokratiji pravo na misljenje imaju samo oni koje on odabere, necu se ovdje jaljati bar jedno pet minuta.
U medjuvremenu, forza babine demokrate!!!
U medjuvremenu, forza babine demokrate!!!
-
zavrzlama
Poraz i propadanje SDP-a je posljedica,jacanja antibosanskih snaga u BIH..... da je Dodik pravi socijaldemokrata ,automatski bi i rejting SDP-a bio bolji i bila bi sansa da pobijedi na izborima u federaciji...lojalni gradani BIH su pod strahom da se BIH ne raspadne jer kakvi se glasovi cuju od separatista normalno je da ce ozivjeti homogeniziranje naroda...Lagumdzija je potpisivanjem ustavnih promjena koje su legalizovale trajno postojanje entiteta izgubio povjerenje naroda i stvorio se strah da u nekom narednom periodu ne uradi i potpisivanje podjele BIH.Silajdzic je to iskoristio u pravo vrijeme,i jos kad se doda da je Dodik izigrao sve principe socijaldemokratije,Lagumdzija je djelovao kao prevareno dijete...SDP je buducnost BIH ,treba prvo odraditi vise stvari da bi se stekla podloga i osnova za tu ideju socijaldemokratije.
-
spongebob
e vala da ti se u svoje ime zahvalim na ovom "crtezu".zavrzlama wrote:Poraz i propadanje SDP-a je posljedica,jacanja antibosanskih snaga u BIH..... da je Dodik pravi socijaldemokrata ,automatski bi i rejting SDP-a bio bolji i bila bi sansa da pobijedi na izborima u federaciji...lojalni gradani BIH su pod strahom da se BIH ne raspadne jer kakvi se glasovi cuju od separatista normalno je da ce ozivjeti homogeniziranje naroda...Lagumdzija je potpisivanjem ustavnih promjena koje su legalizovale trajno postojanje entiteta izgubio povjerenje naroda i stvorio se strah da u nekom narednom periodu ne uradi i potpisivanje podjele BIH.Silajdzic je to iskoristio u pravo vrijeme,i jos kad se doda da je Dodik izigrao sve principe socijaldemokratije,Lagumdzija je djelovao kao prevareno dijete...SDP je buducnost BIH ,treba prvo odraditi vise stvari da bi se stekla podloga i osnova za tu ideju socijaldemokratije.
-
branimir_s
Nije reklama ali ima u Danima odlican clanak o ovim izborima. O porazu SDP-a ima napisano na dva-tri mjesta pa ko hoce da cita... Bujrum. Inace nista drugo pismeno nisam procitao u ovom broju tako da se ne isplati dati tri marke za ovakvu novinu.
-
SherlockHolmes
zavrzlama wrote:Poraz i propadanje SDP-a je posljedica,jacanja antibosanskih snaga u BIH..... da je Dodik pravi socijaldemokrata ,automatski bi i rejting SDP-a bio bolji i bila bi sansa da pobijedi na izborima u federaciji...lojalni gradani BIH su pod strahom da se BIH ne raspadne jer kakvi se glasovi cuju od separatista normalno je da ce ozivjeti homogeniziranje naroda...Lagumdzija je potpisivanjem ustavnih promjena koje su legalizovale trajno postojanje entiteta izgubio povjerenje naroda i stvorio se strah da u nekom narednom periodu ne uradi i potpisivanje podjele BIH.Silajdzic je to iskoristio u pravo vrijeme,i jos kad se doda da je Dodik izigrao sve principe socijaldemokratije,Lagumdzija je djelovao kao prevareno dijete...SDP je buducnost BIH ,treba prvo odraditi vise stvari da bi se stekla podloga i osnova za tu ideju socijaldemokratije.
Jedna (prva?) od tih stvari je i skinuti Zlatanceta.
- jeza u ledja
Ti se i dalje javljas?SherlockHolmes wrote: Jedna (prva?) od tih stvari je i skinuti Zlatanceta.
-
haris ubleha
SherlockHolmes wrote:Jedna (prva?) od tih stvari je i skinuti Zlatanceta.
-
SherlockHolmes
Aha, isteklo pet minuta a Zlaja me jos nije demokratski poslao na Goli.jeza u ledja wrote:Ti se i dalje javljas?SherlockHolmes wrote: Jedna (prva?) od tih stvari je i skinuti Zlatanceta.
-
Grom iz vedra neba
Vrijeme je fakat, da Zlatko konacno ode. On se ponasa kao i nacionalisti, ne da fotelje, pa ne da, ko da mu je za lijeka, a za to vrijeme socijaldemokratija i ljevica generalno propada...
...Idealno bi bilo da Zeljko dodje za predsjednika SDP, prvo jer uziva veliku popularnost, drugo jer je mlad i pun snage (a Zlatko se zalaze za mlade), trece, jer bi vratio rejting SDP-u koji je uzivao kod Bosnjaka ranije, s obzirom da su Zeljka vecinom podrzali Bosnjaci, cetvrto, jer je vrijeme da konacno dodje neko iz drugog naroda osim Bosnjaka za predsjednika SDP-a, do sada su bili Nijaz i Zlatko u cugu...i peto, nama treba ljevica kao i u svakoj evropskoj zemlji.
...Idealno bi bilo da Zeljko dodje za predsjednika SDP, prvo jer uziva veliku popularnost, drugo jer je mlad i pun snage (a Zlatko se zalaze za mlade), trece, jer bi vratio rejting SDP-u koji je uzivao kod Bosnjaka ranije, s obzirom da su Zeljka vecinom podrzali Bosnjaci, cetvrto, jer je vrijeme da konacno dodje neko iz drugog naroda osim Bosnjaka za predsjednika SDP-a, do sada su bili Nijaz i Zlatko u cugu...i peto, nama treba ljevica kao i u svakoj evropskoj zemlji.
-
SherlockHolmes
dripac wrote:Ne znam zašto ti, a i svi ostali reagujete na njihove provokacije. Zašto daješ priliku kompleksašima da liječe svoje komplekse.jeza u ledja wrote:Ti se i dalje javljas?SherlockHolmes wrote: Jedna (prva?) od tih stvari je i skinuti Zlatanceta.
Kaze neko kome prvo smrde Srbi, Hrvati i Bosnjaci, pa onda ukazuje na volju srpskog naroda
Dijete, haj ga baci na Zlajinu sliku, pa se vrati smiren.