Željko Komšić: Kad igraju Hrvatska i BiH, navijam za Bosnu!

Post Reply
yole

Post by yole »

Pa treba ti viza,meni ne sa Croatian passport,znam ja English ne sekiraj se,nju malo podjebavam
Mrmak

Post by Mrmak »

Samo da se zna ja sa yoletom nemam nista!!
Samo istu putovnicu i to nam je sve sto imamo zajednicko.

Jebi ga, yole, ja bih te u ime naseg jedinstva branio al' ti si vec neobranjiv slucaj.
Last edited by Mrmak on 04/10/2006 19:39, edited 1 time in total.
yole

Post by yole »

Tko tebi da putovnicu,izdajico roda svoga,Judo obicni.De im se jos u supak uvuci,ja bar imam karakter,hvala Bogu ne dam svoj,necu ni tudje prokleto je.
Mrmak

Post by Mrmak »

yole wrote:Tko tebi da putovnicu,izdajico roda svoga,Judo obicni.De im se jos u supak uvuci,ja bar imam karakter,hvala Bogu ne dam svoj,necu ni tudje prokleto je.
Znas li makar ko je bio Juda? Za nekoga ko je ateista on nista ne predstavlja.
Ti si malo vece loncice polup'o al' slabo da ces ti to uferciti. Za to treba malo sive mozdane mase u glavi, no izgleda kada je bila podjela toga ti si taj red preksocio. Bio si u onom u kojem se dijelila putovnica.
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

yole ti si gloop :D
yole

Post by yole »

Znam ja tko je Juda ne brini,al ti izgleda ne znas,jer da znas znao bi da on predstavlja najveceg izdajnika,obicni olos,koji bi malo vamo malo tamo.A ti ludi kurcu ohladi malo.Peace!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

yole wrote:Znam ja tko je Juda ne brini,al ti izgleda ne znas,jer da znas znao bi da on predstavlja najveceg izdajnika,obicni olos,koji bi malo vamo malo tamo.A ti ludi kurcu ohladi malo.Peace!
yole, cccc

opet ti ne pricas hrvatski nego bosanski
BECHO

Post by BECHO »

Yole je u ekstazi poslije dobivenih izbora! :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Image

Yole fer preziident!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

yole reci mi da li ti govoris rijeci kao:

- dućan
- kat
- temelj

ili govoriš

- radnja, granap
- sprat
- podloga, osnova
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

DaysleepeR wrote:yole reci mi da li ti govoris rijeci kao:

- dućan
- kat
- temelj

ili govoriš

- radnja, granap
- sprat
- podloga, osnova
Eee, jako smo se izolirali, jako. :roll:

Kako mi sad para uši granap, sprat, kafa, ne biste vjerovali :D
danas

Post by danas »

ducan je turska, moguce i perzijska rijec :D
kat isto :D a cini mi se i temelj... :lol: :lol: :lol:
njonjica

Post by njonjica »

yole wrote:Pa normalno,a ti dayleeperu caci govori svome to.Ja govorim Hrvatskim,navijam za Hrvatsku,ako bog da zivjeti cu u Hrvatskoj.
Insallah (jesam li dobro napisala? :oops: )
Da te se kutarisemo.... :P
Dont Let

Post by Dont Let »

yole wrote:Prvo ja zivim u Travniku,drugo ja ne branim nikoga tko je primitivan,pa tako ni Hrvate primitivce,ali jesi li znala jednu stvar,kod vas muslimana roditelji brane djeci da hodaju sa Srbima ili Hrvatima.
Ko ti to slomi srce? :( Ne brini, ljubav sve prebrodi :roll:

Samo mi nije jasno kako toliko mješanih brakova? :roll: Mora da je i to zavjera protiv takvih kao ti? :-)
Dont Let

Post by Dont Let »

danas wrote:ducan je turska, moguce i perzijska rijec :D
A ako pogledamo po(d)rijeklo riječi TISUĆA, najpoznatije :D HR riječi, prvi put se (h)istoriji pojavljuje ... gdje? kad? U Srbiji, kod cara Dušana (ili tako nekog cara, da sad ne tražim, jer se stvarno ne interesujem za (h)istoriju)...Imam i dokaz ako treba priložiti, da ne bi bilo da je i ovo propaganda... :D

P.S. Nemam ništa protiv jezika (množina), unaprijed da kažem. Čak šta više...:P...Što više jezika znaš...itd.
klif

Post by klif »

Mrmak wrote:Domoljublje se ne iskazuje time za koga ces navijati vec koliko si hrabar boriti se za istinu pa cak i ako su u toj istini oni u koje se zaklinjes crnji od samoga vraga. Nije lako al' sto prije odrecitujemo "mea culpa", ne zbog recitacije, vec zbog ubjedjenja svima ce nam mozda biti mrvicu bolje.
Mrmak, biljezim se s dubokim postovanjem!
danas

Post by danas »

Dont Let wrote:
A ako pogledamo po(d)rijeklo riječi TISUĆA, najpoznatije :D HR riječi, prvi put se (h)istoriji pojavljuje ... gdje? kad? U Srbiji, kod cara Dušana (ili tako nekog cara, da sad ne tražim, jer se stvarno ne interesujem za (h)istoriju)...Imam i dokaz ako treba priložiti, da ne bi bilo da je i ovo propaganda... :D

P.S. Nemam ništa protiv jezika (množina), unaprijed da kažem. Čak šta više...:P...Što više jezika znaš...itd.
tisuca je slavenska rijec, tj. slavenskog porijekla, dok je hiljada -- ako se dobro sjecam -- grckog.

PS a mogu i ja priloziti dokaze za kat, temelj i ducan -- koje se i dalje koriste u turskom jeziku (iako su neke rijeci dosle iz perzijskog)... samo, ne znam za sta su to dokazi -- mozda za to da su hrvati iranskog podrijetla :D :D :D
Dont Let

Post by Dont Let »

danas wrote:
Dont Let wrote:

tisuca je slavenska rijec, tj. slavenskog porijekla, dok je hiljada -- ako se dobro sjecam -- grckog.

PS a mogu i ja priloziti dokaze za kat, temelj i ducan -- koje se i dalje koriste u turskom jeziku (iako su neke rijeci dosle iz perzijskog)... samo, ne znam za sta su to dokazi -- mozda za to da su hrvati iranskog podrijetla :D :D :D
:roll: Kako god... :D
klif

Post by klif »

Uz par stranih, razumijem i mogu reci govorim bosanski, hrvatski, srpski, srpsko-hrvatski, hrvatsko-srpski, bosanski/hrvatski/srpski itd. Nadam se da nisam ispustio neki jezik ili jezicku kombinaciju. Ako jesam, ja se izvinjam i ispricavam svima koji me nisu razumjeli.
Hendrix

Post by Hendrix »

Vidiš Yole ti nisi svjestan koliko pojma nemaš o svome jeziku i uopšte o tome koliko ljudi u Hrvatskoj uopšte brinu o tome.Ja sam u izbjeglištvu bio 3 godine u pravoj hrvatskoj školi u Splitu i vidi divna čuda preživio sam!Niko me nije zajebavo za jezik kao što bi ti volio,jedina riječ koju sam govorio je bila tisuća a i nju ponekad jer je većina ljudi govorila hiljada,o onim sranjima koje Ivo jima propagira ni govora.Kako to?E pa vidiš Split je grad a ne selendra u kojoj se liječe kompleksi veličine hrvatstva.Ljudi su normala i pričaju kako im volja a ne kako je nekome debilu palo na pamet,naprimjer sjećam se zajebancije oko riječi ŠPORT, pa to su ljudi mjesecima šprdali a hrvati,možeš zamislit.Zato molim te ne seri nego pričaj kako si naučio,cijenim tvoj trud ali nećeš nikad biti najveći hrvat na svijetu niti ćeš ikada skontati taj neki izvorni hrvatski,iskuliraj najbolje ti je.
Napomena,jedine probleme koje sam imao tokom izbeglištva su bili problemi sa hrvatima iz BiH koji su se u Splitu sjetili da smo mi balije i tome slično tako da je s njima bilo guravo,nijedan splićanin mi nikada nije rekao ružnu riječ ili mi spomenuo majku kada sam govorio neke izvorne mahalske riječi,čak štaviše bilo im je interesantno.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

yole wrote:Pitarko suti znas boja dresa boja fesa,moj savjet izadji negdje iz BiH,ne mislim do Neuma ili do Makarske,nego negdje kao do Beca,Pariza,Berlina itd,al pardon imas bh putovnicu,ne mozes maknut nigdje
Ne volim se ku...citi, ali kad cujem ovakvog kretena, onda...

Turska, Grcka, Italija, Monako, Francuska, Spanija, Portugal, Njemacka, Holandija, Belgija, UK (Engleska, Vels, Skotska, Sj. Irska), Irska, Norveska, Danska, US, + Hrvatska, Srbija, Crna Gora.

Sve to ove godine sa bosanskim pasosem.

P.S. Znas li ti pokazati sve ove drzave na mapi???
Dont Let

Post by Dont Let »

GandalfSivi wrote:
yole wrote:Pitarko suti znas boja dresa boja fesa,moj savjet izadji negdje iz BiH,ne mislim do Neuma ili do Makarske,nego negdje kao do Beca,Pariza,Berlina itd,al pardon imas bh putovnicu,ne mozes maknut nigdje
Ne volim se ku...citi, ali kad cujem ovakvog kretena, onda...

Turska, Grcka, Italija, Monako, Francuska, Spanija, Portugal, Njemacka, Holandija, Belgija, UK (Engleska, Vels, Skotska, Sj. Irska), Irska, Norveska, Danska, US, + Hrvatska, Srbija, Crna Gora.

Sve to ove godine sa bosanskim pasosem.

P.S. Znas li ti pokazati sve ove drzave na mapi???
Dobro ti (tebi, koji sramotiš Bosanske Katolike) je rekao Gandalf...Kao da posjedovanje putovnice nešto govori? Ili nekog drugog pasoša...Znam ja ljudi koji igrom slučaja imaju USA pasoš (koji je sada skoro kao nekad SFRJ pasoš, ali o-tom-po-tom), pa ne misle da su pokupili svu pamet svijeta.

A i sa putovnicom će te vratiti iz tone zemalja, jer nemaš papir koji pokazuje koji k... radiš tamo.

Rijetko koristim ovaj način komunikacije, ali si baš zatucan!
nineac

Post by nineac »

Sta se raspravljate sa djetetom! Gori ste vi od njega!
nineac

Post by nineac »

Gandalfe puno trazis od momka! Cekaj dokdodje bar do 8 razreda, onda mu to pitanje postavi :lol:
Dont Let

Post by Dont Let »

nineac wrote:Sta se raspravljate sa djetetom! Gori ste vi od njega!
Istina :roll: , ali možda ga prosvjetlimo :D ko zna... :-)
Post Reply