Nije li???Portir_sa_ruzom wrote:Upozoravali su mnogi dobronamjerni, pametni, zabrinuti... istina, ali sta sad? Da im dignemo spomenike? Predijemo imena ulica?Ja opet pitam sta sa predratnim i jos bitnije PREDIZBORNIM "generalima"? Treba li ih samo tako shutnuti i ignorisati sve na sta su upozoravali?
A sto se drugog dijela tice, slazem se u potpunosti!
Problem je samo u tome sto ja ne sumnjam u namjere oniJEh preko Drine i onih iz lijepe njihove, ali se ne bi mogao zakleti da bi bilo ovako ili gore da je odbranu Bosne i Hercegovine pripremao i vodio neko drugi a ne jedna od nacionalistickih stranaka koje su vladale u njoj. Embarassed
Ocigledno nisu bili dovoljno uvjerljivi jer se desilo ono sto se desilo... Mozda ljudi nisu osjecali da im je legitimitet i vjerodostojnost dovoljno jaka? Mozda zato sto je vec jedan rat buktao nedaleko od nas? Mozda zato sto su se koristili ispranim frazama i komunistickom retorikom, nudili staro jednoumlje kao alternativu novom narastajucem? Dakle, htjedoh reci da je besmisleno govoriti "sta sam rekao" nakon toliko vremena i zrtava...
A sto se tice navodnog "pripremanja" odbrane BiH i njenog vodjenja kad se rat vec pokazao cinjenicom, sasvim logicno da bi za multikulturnu i multietnicku BiH bilo daleko bolje da se tog posla latio neko drugi a ne jedna od nacionalistickih stranaka... medjutim, ta stranka niti je imala monopol niti ekskluzivitet odbrane BiH... svi koji su zeljeli imali su tu mogucnost... politicki, lobisticki, materijalno, financijski, na liniji, u logistici, kroz medije... I oni koji su je zeljeli braniti, odnosno imali muda, oni su to i napravili... bez obzira da li je Alija, kao sto ocigledno tvrdis, opstruisao i onemogucavao efektivnost odbrane...
P.S. I sam smatram da Alija nije bio optimalan ratni, cak niti mirnodopski predsjednik, a politika SDA je daleko od mojih ubjedjenja, medjutim, neukusni su komentari na ovom forumu po tom pitanju...
Prezivljena Zemlja - Ko je, kada i gdje dijelio BiH
- Vodenjak
-
mr__bosnjak
To su tvoji "odgovori" a ono su "moji". Posto se nikada necemo slozit bezvezno je razglapat o tome na svakoj temi osim onih posveceni tome, za razliku od ove.danas wrote:ti mozda trazis neke odgovore -- ja sam svoje odgovore davno nasla. sve je rezimirano ovdje:mr__bosnjak wrote:Portir_sa_ruzom wrote:Kako god historija/istorija/povjest ili forumasi ocjenili lik i djelo, odnosno sposobnost i drzavnicke manire rahmetli Alije Izetbegovica nepobitna je cinjenica da je on prvi postjugoslovenski i ratni predsjednik nase drzave, da je Bosna i Hercegovina unatoc svemu opstala te zadrzala visevjekovni kontinuitet postojanja i koliko-toliko multikulturalni karakter kao osnovnu odliku, za sta se on, makar i deklarativno a vjerovatno i iskreno zalagao... dok je trenutna teritorijalna podjeljenost BiH administrativno pitanje... reintegracija dolazi kroz integraciju u EU... a ona kulturna kroz prijateljstva i ljubavi nas bosanaca jednih prema drugima, jednostavno zar ne?
![]()
![]()
![]()
@danas ovdje imas sve odgovore. A feljton elhamdullilah citam, samo to je feljton jednog covjeka a ne historijska knjiga. Ne mozes po njemu osudit Aliju, mozda bi opet sve izgledalo drugacije da neko drugi opisuje, sto ne znaci da Ivino opisivanje nije ispravno, niti da jeste.
zavrzlama wrote:Od dobrih strana Alije Izetbegovica su imali korist neprijatelji BIH..a od losih strana su imali stetu branioci i patriote BIH..pa sad skontajte..
-
Portir_sa_ruzom
Ma daj, sad si neozbiljan... zar stvarno mislis da je iskljucivo i ekskluzivno SDA i Alija osnova odbrane BiH??? Pa sam Komsic je protuargument tvojoj tvrdnji...Vodenjak
PorukaUpisano: 25/10/2006 22:17 Naslov poruke:
Portir_sa_ruzom (citat):
Citat:
Ja opet pitam sta sa predratnim i jos bitnije PREDIZBORNIM "generalima"? Treba li ih samo tako shutnuti i ignorisati sve na sta su upozoravali?
A sto se drugog dijela tice, slazem se u potpunosti!
Problem je samo u tome sto ja ne sumnjam u namjere oniJEh preko Drine i onih iz lijepe njihove, ali se ne bi mogao zakleti da bi bilo ovako ili gore da je odbranu Bosne i Hercegovine pripremao i vodio neko drugi a ne jedna od nacionalistickih stranaka koje su vladale u njoj. Embarassed
Upozoravali su mnogi dobronamjerni, pametni, zabrinuti... istina, ali sta sad? Da im dignemo spomenike? Predijemo imena ulica?
Ocigledno nisu bili dovoljno uvjerljivi jer se desilo ono sto se desilo... Mozda ljudi nisu osjecali da im je legitimitet i vjerodostojnost dovoljno jaka? Mozda zato sto je vec jedan rat buktao nedaleko od nas? Mozda zato sto su se koristili ispranim frazama i komunistickom retorikom, nudili staro jednoumlje kao alternativu novom narastajucem? Dakle, htjedoh reci da je besmisleno govoriti "sta sam rekao" nakon toliko vremena i zrtava...
A sto se tice navodnog "pripremanja" odbrane BiH i njenog vodjenja kad se rat vec pokazao cinjenicom, sasvim logicno da bi za multikulturnu i multietnicku BiH bilo daleko bolje da se tog posla latio neko drugi a ne jedna od nacionalistickih stranaka... medjutim, ta stranka niti je imala monopol niti ekskluzivitet odbrane BiH... svi koji su zeljeli imali su tu mogucnost... politicki, lobisticki, materijalno, financijski, na liniji, u logistici, kroz medije... I oni koji su je zeljeli braniti, odnosno imali muda, oni su to i napravili... bez obzira da li je Alija, kao sto ocigledno tvrdis, opstruisao i onemogucavao efektivnost odbrane...
P.S. I sam smatram da Alija nije bio optimalan ratni, cak niti mirnodopski predsjednik, a politika SDA je daleko od mojih ubjedjenja, medjutim, neukusni su komentari na ovom forumu po tom pitanju...
Nije li???
- danas
da, svako ima svoje odgovore. a meni se eto ucinilo da je ovo tema posvecena ovakvoj diskusiji. jer kao sto rekosmo, tema je o tome ko je dijelio BH. za tudjmana i milosevica i njihove pretenzije smo vec znali, tako da je jos jedino alijina uloga u tom trojstvu ostala za prodiskutovati.mr__bosnjak wrote:
To su tvoji "odgovori" a ono su "moji". Posto se nikada necemo slozit bezvezno je razglapat o tome na svakoj temi osim onih posveceni tome, za razliku od ove.
- Vodenjak
Jes` cula @danas? I nemoj da covjek vise ponavlja!mr__bosnjak wrote:To su tvoji "odgovori" a ono su "moji". Posto se nikada necemo slozit bezvezno je razglapat o tome na svakoj temi osim onih posveceni tome, za razliku od ove.danas wrote:ti mozda trazis neke odgovore -- ja sam svoje odgovore davno nasla. sve je rezimirano ovdje:mr__bosnjak wrote:![]()
@danas ovdje imas sve odgovore. A feljton elhamdullilah citam, samo to je feljton jednog covjeka a ne historijska knjiga. Ne mozes po njemu osudit Aliju, mozda bi opet sve izgledalo drugacije da neko drugi opisuje, sto ne znaci da Ivino opisivanje nije ispravno, niti da jeste.
zavrzlama wrote:Od dobrih strana Alije Izetbegovica su imali korist neprijatelji BIH..a od losih strana su imali stetu branioci i patriote BIH..pa sad skontajte..
Nego, da si ubuduce, kad nesto hoces da doznas, otvorila wikipediu i tamo ces saznati sve sto te zanima. A ne da tamo citas neke subjektivne dozivljaje tamo nekog clana Predsjednistva BiH!
Zna se da je samo Predsjednik tog Predsjednistva (i to PRVI!
-
mr__bosnjak
Znam, ali ocito necemo mjenjat misljenja. Ili?danas wrote:da, svako ima svoje odgovore. a meni se eto ucinilo da je ovo tema posvecena ovakvoj diskusiji. jer kao sto rekosmo, tema je o tome ko je dijelio BH. za tudjmana i milosevica i njihove pretenzije smo vec znali, tako da je jos jedino alijina uloga u tom trojstvu ostala za prodiskutovati.mr__bosnjak wrote:
To su tvoji "odgovori" a ono su "moji". Posto se nikada necemo slozit bezvezno je razglapat o tome na svakoj temi osim onih posveceni tome, za razliku od ove.
- danas
ja svoje ne. ti svoje -- ne znammr__bosnjak wrote:Znam, ali ocito necemo mjenjat misljenja. Ili?danas wrote:da, svako ima svoje odgovore. a meni se eto ucinilo da je ovo tema posvecena ovakvoj diskusiji. jer kao sto rekosmo, tema je o tome ko je dijelio BH. za tudjmana i milosevica i njihove pretenzije smo vec znali, tako da je jos jedino alijina uloga u tom trojstvu ostala za prodiskutovati.mr__bosnjak wrote:
- Vodenjak
Ja znam!danas wrote:ja svoje ne. ti svoje -- ne znammr__bosnjak wrote:Znam, ali ocito necemo mjenjat misljenja. Ili?danas wrote: da, svako ima svoje odgovore. a meni se eto ucinilo da je ovo tema posvecena ovakvoj diskusiji. jer kao sto rekosmo, tema je o tome ko je dijelio BH. za tudjmana i milosevica i njihove pretenzije smo vec znali, tako da je jos jedino alijina uloga u tom trojstvu ostala za prodiskutovati.
-
mr__bosnjak
Nema sansedanas wrote:ja svoje ne. ti svoje -- ne znammr__bosnjak wrote:Znam, ali ocito necemo mjenjat misljenja. Ili?danas wrote: da, svako ima svoje odgovore. a meni se eto ucinilo da je ovo tema posvecena ovakvoj diskusiji. jer kao sto rekosmo, tema je o tome ko je dijelio BH. za tudjmana i milosevica i njihove pretenzije smo vec znali, tako da je jos jedino alijina uloga u tom trojstvu ostala za prodiskutovati.
-
zzzzz
Veliki doprinos ovom usuglašavanju dao je ministar Granić. U jednom trenutku sam se pobojao da će se ostati ne samo bez konačnog mirovnog sporazuma, već raspasti i Federacija. Pozicije su bile tvrde i udaljene. Ovi "moji" nisu uopće bili zainteresirani za zejedničku državu sa Srbima i njene institucije. Silajdžić (uz veliku podršku eksperata) inzistirao je na centralizaciji tih institucija do te mjere da bi se funkcioniranje Federacije moglo dovesti u pitanje. Sreća da su Nijemci preuzeli na sebe koordinaciju oko ovog problema i da su izvršili veliki pritisak. Sreća da je Izetbegović bio odlučio naći kompromis oko ovog pitanja i želio je definitivno završen paket dogovora o provedbi Federacije. On je stalno na našim sastancima na tome inzistirao. Prekjučer sam savjetovao Zubaka da se ne obazire na oštre reakcije i izjave Silajdžića, posebno ne eksperata, jer to sve pravi lošu klimu, već da direktno s Izetbegovićem razgovara o svemu. U njemu će imati sigurno dobrog sugovornika. Kada smo sinoć dobili zadnju verziju Sporazuma, na koji su se odmah eksperti, kao ljekari oko bolesnika, narogušili i počeli tražiti greške, Izetbegović ih je upozorio da ga interesiraju samo principijelne primjedbe, jer mu je do ovog sporazuma stalo. Tih primjedbi nije bilo i usaglašavanje sa Zubakom i Prlićem, te delegacijom Republike Hrvatske, trajalo je veoma kratko. - Prvi put, od kada smo ovdje, primijetio sam vidno raspoloženje kod svih. Federacija je ne samo spašena, već će dobiti i značajne poticaje. Tek poslije ovoga mogla bi disati punim kapacitetom. Ostaje još da se dogovore kadrovska pitanja.
Ovo nije crno-bijeli svijet, valjda bi nam to svima trebalo biti jasno. Ko ne moze iz ovog svega procitanog iznijansirati svoj zakljucak, onda mu ne bi pomoglo ni da je ucestvovo u Dejtonu kao posmatrac.
Ovo nije crno-bijeli svijet, valjda bi nam to svima trebalo biti jasno. Ko ne moze iz ovog svega procitanog iznijansirati svoj zakljucak, onda mu ne bi pomoglo ni da je ucestvovo u Dejtonu kao posmatrac.
- Vodenjak
Ja vjerujem da je veoma mali broj onih koji kad "ospu paljbu" po Dejtonu i potpisima u Dejtonu misle upravo na same pregovore u tom gradu!zzzzz wrote: Veliki doprinos ovom usuglašavanju dao je ministar Granić. U jednom trenutku sam se pobojao da će se ostati ne samo bez konačnog mirovnog sporazuma, već raspasti i Federacija. Pozicije su bile tvrde i udaljene. Ovi "moji" nisu uopće bili zainteresirani za zejedničku državu sa Srbima i njene institucije. Silajdžić (uz veliku podršku eksperata) inzistirao je na centralizaciji tih institucija do te mjere da bi se funkcioniranje Federacije moglo dovesti u pitanje. Sreća da su Nijemci preuzeli na sebe koordinaciju oko ovog problema i da su izvršili veliki pritisak. Sreća da je Izetbegović bio odlučio naći kompromis oko ovog pitanja i želio je definitivno završen paket dogovora o provedbi Federacije. On je stalno na našim sastancima na tome inzistirao. Prekjučer sam savjetovao Zubaka da se ne obazire na oštre reakcije i izjave Silajdžića, posebno ne eksperata, jer to sve pravi lošu klimu, već da direktno s Izetbegovićem razgovara o svemu. U njemu će imati sigurno dobrog sugovornika. Kada smo sinoć dobili zadnju verziju Sporazuma, na koji su se odmah eksperti, kao ljekari oko bolesnika, narogušili i počeli tražiti greške, Izetbegović ih je upozorio da ga interesiraju samo principijelne primjedbe, jer mu je do ovog sporazuma stalo. Tih primjedbi nije bilo i usaglašavanje sa Zubakom i Prlićem, te delegacijom Republike Hrvatske, trajalo je veoma kratko. - Prvi put, od kada smo ovdje, primijetio sam vidno raspoloženje kod svih. Federacija je ne samo spašena, već će dobiti i značajne poticaje. Tek poslije ovoga mogla bi disati punim kapacitetom. Ostaje još da se dogovore kadrovska pitanja.
Potezi koje su sve tri strane vukle prije tih pregovora, samo su dobili formu u Dejtonu! Dejton je dakle samo premijerna izvedba balkanske tragikomedije pripremana sto iza kulisa sto javno punih pet godina!
Akteri te tragikomedije, otkrivajuci svoja lica na sceni u Dejtonu, samo su pokazali kako su dobro uvjezbavali cijeli komad.
Ako postoji neko medju glumcima ko nije vjezbao i tempirao formu za premijeru, onda se radi o obicnom amatercicu koji je na daske koje (drugima) zivot znace dospio preko veze, slucajno, po mnoge jako, jako nesretno...
- Jimmy_The_Saint
Alija je najgori.
Alija je smetlje.

Alija je smetlje.
-
zzzzz
Vodenjak, za Izedbegovica znamo otprilike kako je funkcionisao ali meni je interesantno da je ovaj feljton bacio svjetlo na drugu, najcesce spominjanu, licnost u vezi sa Dejtonom a to je Haris Silajdzic.
"Ovi "moji" nisu uopće bili zainteresirani za zejedničku državu sa Srbima i njene institucije. Silajdžić (uz veliku podršku eksperata) inzistirao je na centralizaciji tih institucija do te mjere da bi se funkcioniranje Federacije moglo dovesti u pitanje"
Ova recenica govori da se Silajdzic zauzimao za ono za sta se zauzima i danas kad su ustavne promjene na tapetu, samo sto nije imao podrske cak ni kod onih koje smatramo umjerenim, Ive Komsica npr.
"Prekjučer sam savjetovao Zubaka da se ne obazire na oštre reakcije i izjave Silajdžića, posebno ne eksperata, jer to sve pravi lošu klimu, već da direktno s Izetbegovićem razgovara o svemu. U njemu će imati sigurno dobrog sugovornika."
Znam da niko od pristalica SDP-a nece prevaliti preko usta da se za djelidbu BiH ne mogu podjednako teretiti Izedbegovic i Silajdzic (nakon ovakve kampanje SDP, kojem je upravo Haris najveci problem u BiH)
Interesantno je to da je Silajdzic najomrazeniji politicar u Zapadnoj Hercegovini, medju Dodikovim sljedbenicima i SDP-ovcima
Znam da nije tema ali pod utiskom Tihicevog i Lagumdzijinog izleta u Aleksandrovac morao sam malo o ovome....pichkurine jadne (oprostite na rijecniku ali za njih nista bolje nemam reci) Da ne zaboravim da mu je i HDZ dosao na noge, sve ih je postrojio
"Ovi "moji" nisu uopće bili zainteresirani za zejedničku državu sa Srbima i njene institucije. Silajdžić (uz veliku podršku eksperata) inzistirao je na centralizaciji tih institucija do te mjere da bi se funkcioniranje Federacije moglo dovesti u pitanje"
Ova recenica govori da se Silajdzic zauzimao za ono za sta se zauzima i danas kad su ustavne promjene na tapetu, samo sto nije imao podrske cak ni kod onih koje smatramo umjerenim, Ive Komsica npr.
"Prekjučer sam savjetovao Zubaka da se ne obazire na oštre reakcije i izjave Silajdžića, posebno ne eksperata, jer to sve pravi lošu klimu, već da direktno s Izetbegovićem razgovara o svemu. U njemu će imati sigurno dobrog sugovornika."
Znam da niko od pristalica SDP-a nece prevaliti preko usta da se za djelidbu BiH ne mogu podjednako teretiti Izedbegovic i Silajdzic (nakon ovakve kampanje SDP, kojem je upravo Haris najveci problem u BiH)
Interesantno je to da je Silajdzic najomrazeniji politicar u Zapadnoj Hercegovini, medju Dodikovim sljedbenicima i SDP-ovcima
Znam da nije tema ali pod utiskom Tihicevog i Lagumdzijinog izleta u Aleksandrovac morao sam malo o ovome....pichkurine jadne (oprostite na rijecniku ali za njih nista bolje nemam reci) Da ne zaboravim da mu je i HDZ dosao na noge, sve ih je postrojio
-
zzzzz
Popularnost mu je porasla nakon Tudjmanovog prisilnog potpisivanja Vasingtonskog sporazuma a od tada je u stalnom porastuLiska wrote:Reci cu ti i kada je Silajdzic postao najnepopularniji politicar u Hercegovini. To je bio onaj dan kad je pukla auto-bomba u zapadnom Mostaru i kada je Hare izjavio da su auto bombu postavili Hrvati.
- Vodenjak
Ma svakome je jasno da je iskljucivo Izetbegovic odgovoran za sve sto je uradila strana koju je vodio. Taj je covjek svojim merhametom samo krio svoju samovolju. O tome ima svjedocenja koliko hoces ali na zalost, ne piju vode zbog onih kojima je stalo da zadrze o Izetbegovicu sliku dobricine i jadnicka koji se samo dovijao kako je mogao u okruzenju bezobraznih i vakih-nakih komsija...zzzzz wrote:Vodenjak, za Izedbegovica znamo otprilike kako je funkcionisao ali meni je interesantno da je ovaj feljton bacio svjetlo na drugu, najcesce spominjanu, licnost u vezi sa Dejtonom a to je Haris Silajdzic.
Harisov problem je vise druge prirode. Kad je smogao snage i napustio SDA, vjerovao sam u njega. Iskreno!
Da je tad ostao van tora, danas bi vjerovatno bio bosanski Stipe Mesic.
Ovako... Zao mi je...
Prevrtaner kao i mnogi drugi!
- Jimmy_The_Saint
Aquarius, ne diraj Dobričinu. Smrđeće ti ruke.
U nas u ratu došla naredba, da k'o osuje Allaha dobije mjesec zatvora, k'o osuje Armiju dva mjeseca, a k'o osuje Aliju, tri mjeseca zatvora.
Pa je raja 'sovala: "Jeb'o te jedan čo'jek iz Saraj'va".

U nas u ratu došla naredba, da k'o osuje Allaha dobije mjesec zatvora, k'o osuje Armiju dva mjeseca, a k'o osuje Aliju, tri mjeseca zatvora.
-
Liska
Ja mogu shvatiti tvoje divljenje prema Haretu,ali dozvoli da ima nas koji se ne divimo velikanima i knjizevnicima, ustavotvorcima poput njega. Sto opet ne znaci da se divim Tihicu, Covicu ili Lagumdziji. Haretova nepopularnost medju Hrvatima je prerasla u izrazitu nepopularnost poslije gore navedene izjave, za koju se nije potrudio izreci bar neko objasnjenje. Mislim da je bio duzan prema gradjanima BiH da im objasni svoje razloge pogotovo poslije sudske presude o slucaju auto-bombe. Presuda je pokazala da nijedan Hrvat nije imao nista sa postavljanjem eksploziva. Hare, kao odgovorni politicar kakvim se voli prikazivati, je bio duzan bar ponuditi svoju ispriku jer bi za njega svi gradjani BiH trebali biti jednaki.
- Vodenjak
Jimmy_The_Saint wrote:Aquarius, ne diraj Dobričinu. Smrđeće ti ruke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zzzzz
Eh sta su mnogi bili duzni prema nama, a i danas su, pa ih trpimo bez ikakvog izvinjenja. To o auto-bombi je prica za malu djecu, Silajdzic je najvecu "popularnost" dostigao kad je doveo Hrvatsku pred sankcije.Liska wrote:Ja mogu shvatiti tvoje divljenje prema Haretu,ali dozvoli da ima nas koji se ne divimo velikanima i knjizevnicima, ustavotvorcima poput njega. Sto opet ne znaci da se divim Tihicu, Covicu ili Lagumdziji. Haretova nepopularnost medju Hrvatima je prerasla u izrazitu nepopularnost poslije gore navedene izjave, za koju se nije potrudio izreci bar neko objasnjenje. Mislim da je bio duzan prema gradjanima BiH da im objasni svoje razloge pogotovo poslije sudske presude o slucaju auto-bombe. Presuda je pokazala da nijedan Hrvat nije imao nista sa postavljanjem eksploziva. Hare, kao odgovorni politicar kakvim se voli prikazivati, je bio duzan bar ponuditi svoju ispriku jer bi za njega svi gradjani BiH trebali biti jednaki.
-
Liska
Dozvoli ipak da bolje znam situaciju nego ti. Ti nisi bio u Mostaru kada je puklo niti si vidio, osjetio reakciju ljudi poslije njegove izjave. U najmanju ruku je bio duzan ispricati se. To se ipak desilo poslije rata a Hare je politicar kome su svi gradjani podjednako vazni, zar ne? Mene ne iznenadjuje sto nije, jer on te ljude i ne smatra nicim vaznim, sto je sasvim u skladu sa njegovom orijentacijom. A ja se mogu nasmijati na Hareta i sankcije. Jel to onaj Hare sto je, unatoc prijetnji sankcijama, imao apartman u Zagrebu u jednom hotelu tokom citavog rata? Eto kolika je prijetnja bio Hrvatskoj da su mu placali smjestaj u hotelu. Kao i sve ostalo, nije uspio finalizirati jer sankcija nije bilo.zzzzz wrote:Eh sta su mnogi bili duzni prema nama, a i danas su, pa ih trpimo bez ikakvog izvinjenja. To o auto-bombi je prica za malu djecu, Silajdzic je najvecu "popularnost" dostigao kad je doveo Hrvatsku pred sankcije.Liska wrote:Ja mogu shvatiti tvoje divljenje prema Haretu,ali dozvoli da ima nas koji se ne divimo velikanima i knjizevnicima, ustavotvorcima poput njega. Sto opet ne znaci da se divim Tihicu, Covicu ili Lagumdziji. Haretova nepopularnost medju Hrvatima je prerasla u izrazitu nepopularnost poslije gore navedene izjave, za koju se nije potrudio izreci bar neko objasnjenje. Mislim da je bio duzan prema gradjanima BiH da im objasni svoje razloge pogotovo poslije sudske presude o slucaju auto-bombe. Presuda je pokazala da nijedan Hrvat nije imao nista sa postavljanjem eksploziva. Hare, kao odgovorni politicar kakvim se voli prikazivati, je bio duzan bar ponuditi svoju ispriku jer bi za njega svi gradjani BiH trebali biti jednaki.
-
zzzzz
Ma nije pobjego' nego da ne razvodnim diskusijufurlan wrote:pobjeze prethodni komentar
Ponovicu ja za tebe "u bespticju je i guzica slavuj" (nadam se da sam bio doslovan). Slazem se s tobom, kad vidim ko je konkurencija Harisu, zlatan je kakav god bio
-
zzzzz
Koliko su ljudi POBILI nakon rata u Mostaru pa ko se za to ispricao??? Ma boli me neka stvar sto se nije ispricao, pravo da ti kazemLiska wrote:Dozvoli ipak da bolje znam situaciju nego ti. Ti nisi bio u Mostaru kada je puklo niti si vidio, osjetio reakciju ljudi poslije njegove izjave. U najmanju ruku je bio duzan ispricati se. To se ipak desilo poslije rata a Hare je politicar kome su svi gradjani podjednako vazni, zar ne? Mene ne iznenadjuje sto nije, jer on te ljude i ne smatra nicim vaznim, sto je sasvim u skladu sa njegovom orijentacijom. A ja se mogu nasmijati na Hareta i sankcije. Jel to onaj Hare sto je, unatoc prijetnji sankcijama, imao apartman u Zagrebu u jednom hotelu tokom citavog rata? Eto kolika je prijetnja bio Hrvatskoj da su mu placali smjestaj u hotelu. Kao i sve ostalo, nije uspio finalizirati jer sankcija nije bilo.zzzzz wrote:Eh sta su mnogi bili duzni prema nama, a i danas su, pa ih trpimo bez ikakvog izvinjenja. To o auto-bombi je prica za malu djecu, Silajdzic je najvecu "popularnost" dostigao kad je doveo Hrvatsku pred sankcije.Liska wrote:Ja mogu shvatiti tvoje divljenje prema Haretu,ali dozvoli da ima nas koji se ne divimo velikanima i knjizevnicima, ustavotvorcima poput njega. Sto opet ne znaci da se divim Tihicu, Covicu ili Lagumdziji. Haretova nepopularnost medju Hrvatima je prerasla u izrazitu nepopularnost poslije gore navedene izjave, za koju se nije potrudio izreci bar neko objasnjenje. Mislim da je bio duzan prema gradjanima BiH da im objasni svoje razloge pogotovo poslije sudske presude o slucaju auto-bombe. Presuda je pokazala da nijedan Hrvat nije imao nista sa postavljanjem eksploziva. Hare, kao odgovorni politicar kakvim se voli prikazivati, je bio duzan bar ponuditi svoju ispriku jer bi za njega svi gradjani BiH trebali biti jednaki.
Bezveze ti prica, cilj nisu bile sankcije vec ono sto je uslijedilo nakon prijetnje da ce se uvesti a to je Vasingtonski sporazum. Znam i na svojoj kozi sam osjetio sta je taj sporazum znacio za nasEto kolika je prijetnja bio Hrvatskoj da su mu placali smjestaj u hotelu. Kao i sve ostalo, nije uspio finalizirati jer sankcija nije bilo.
-
Liska
Pobili su ih dosta, ali je li mozda neki hrvatski politicar rekao kao ljudi nisu pobijeni ili kako ih je pobio neki Bosnjak. Pobijeno je i Hrvata po srednjoj Bosni, pa isto nista? Teza je ako se Hare vec proglasava gradjanskim politicarem onda su mu svi jednaki, a ne neki jednakiji od drugih. Ili je Hare ipak samo bosnjacki politicar? Ako to jeste, onda neka se fino takvim i proglasi.