Majku li im j*b*m!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Je li vrijeme za pomirenje izmedju bivsih pripadnika ARBiH i agresora te podrzavaoca navedenih?

Jeste
10
17%
Nije jer bi to bila izdaja RBiH!
50
83%

Total votes: 60

BECHO

Post by BECHO »

Nemaju se dijasporci sta opravdavat ovima sto su ostali dole. Da su isti mogli, otisli bi rado preko grane i bili bi mozda gore galamdzije od nekih pojedinaca koji se javljaju na forumu. Ali dok ima dijasporaca, bice i onih dole koji zive od hadije, tj. od onog dolara ili franka sto mu posalje rodjo iz Kanade ili Svice, dok on frajercina gleda meksicke sapunice po vas cijeli dan i *ebe mater dijaspori po kaficima. Da ste imalo sposobni (ovi dole sto zive) k'o sto niste, napravili bi neku mini revoluciju, uzeli bi krampove u ruke i skidali lagano s qrca one koji vam ispiru mozak tolike godine. Ali nejse, dok god buraz salje donaciju iz dijaspore, *ebo krizu i revoluciju, *ebo izbore i glasacke listice. Jel tako? Tako je!
gladna sam

Post by gladna sam »

BECHO wrote:Nemaju se dijasporci sta opravdavat ovima sto su ostali dole. Da su isti mogli, otisli bi rado preko grane i bili bi mozda gore galamdzije od nekih pojedinaca koji se javljaju na forumu. Ali dok ima dijasporaca, bice i onih dole koji zive od hadije, tj. od onog dolara ili franka sto mu posalje rodjo iz Kanade ili Svice, dok on frajercina gleda meksicke sapunice po vas cijeli dan i *ebe mater dijaspori po kaficima. Da ste imalo sposobni (ovi dole sto zive) k'o sto niste, napravili bi neku mini revoluciju, uzeli bi krampove u ruke i skidali lagano s qrca one koji vam ispiru mozak tolike godine. Ali nejse, dok god buraz salje donaciju iz dijaspore, *ebo krizu i revoluciju, *ebo izbore i glasacke listice. Jel tako? Tako je!

e nek si nam ti odozgo' nama odozdo' reko'!!!!!
zzzzz

Post by zzzzz »

DaysleepeR wrote:
Fino reci ovima u dijaspori i ko je prodao Srebrenicu kako bi Sarajevo bilo slobodno da znaju taman pred izbore za koga godinama glasaju.

Lako je po automatiznu za SDA, al neznaju oni kako je zivjet u drzavi kojom SDA ( sa svojom koalicionom bracom SDS i HDZ ) vlada.
Sve to stoji ali bez obzira ko je prodao pola Bosne, mi smo ti koji uzivamo plodove te prodaje, pa ne prolazimo sa strahom kroz Ilidzu, Ilijas, Hadzice.....

Cijenu su platili oni koji su zavrsili u dijaspori a jos vecu njihovi sugradjani koji nisu imali tu srecu, pa su se nasli u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Bihacu. Oni su osudjeni da svakodnevno slusaju kako su "seljaci", "dosljaci", "da nisu branili svoje" itd, itd.

Umoran sam od polaganja ekskluzivnog prava na sudbinu BiH sa svih strana.
Stari

Post by Stari »

A ti ...kao da bi radije da ti neko odozdo ...to kaze :-? .

Becho ...hajd jednom odozdo svega ti ...onako za raju. :D
Pearl

Post by Pearl »

BECHO wrote:Nemaju se dijasporci sta opravdavat ovima sto su ostali dole. Da su isti mogli, otisli bi rado preko grane i bili bi mozda gore galamdzije od nekih pojedinaca koji se javljaju na forumu. Ali dok ima dijasporaca, bice i onih dole koji zive od hadije, tj. od onog dolara ili franka sto mu posalje rodjo iz Kanade ili Svice, dok on frajercina gleda meksicke sapunice po vas cijeli dan i *ebe mater dijaspori po kaficima. Da ste imalo sposobni (ovi dole sto zive) k'o sto niste, napravili bi neku mini revoluciju, uzeli bi krampove u ruke i skidali lagano s qrca one koji vam ispiru mozak tolike godine. Ali nejse, dok god buraz salje donaciju iz dijaspore, *ebo krizu i revoluciju, *ebo izbore i glasacke listice. Jel tako? Tako je!
sreca pa zivim od dijaspore, rodjaka i prijatelja iz dijaspore.. blago meni...
idem sad da skacem od radosti i zahvalim se bogu na "vama" uvazena dijasporo...

de bogati, ne seri.. ako pomazes roditeljima i rodbini, to je jer ti zelis, ja bih im pomagala i da oni zive vani a ja ovdje, ako sam u mogucnosti a njima pomoc treba.. pa ti je ta prica o "ulaganju" suplja totalno..

izvini, ali nas stav stoji: dodji pa radi ovdje, kad vam eto gore ide od ruke, pa nam tek onda solite pamet kako i sta.. lako je gore biti, gdje te placaju adekvatno za svoj rad i pricati nama ovdje kako i sta trebamo.. bujrum u bosnu pa onda pricaj.. lako je preko internet veze pricati o stvarima o kojima saznas iz trece ruke, a iz prve kad dodjes na odmor, da nama jadama pare ostavis..

sretni li smo ..
BECHO

Post by BECHO »

gladna sam wrote:

e nek si nam ti odozgo' nama odozdo' reko'!!!!!
Ja samo tvrdim odozgo, ono sto se nerijetko desava odozdo!!!!
mr2

Post by mr2 »

regulara je da dijaspora potrosi-posalje-ulozi milijarde eura godisnje,ali nije regulara da se mjesa u unutrasnje stvari.....nadam se da ce te dozvoliti bar za lokalne izbore...da se i mi pitamo u vezi...parkova,rasvjete i slicnih stvari....
Pearl

Post by Pearl »

mr2 wrote:regulara je da dijaspora potrosi-posalje-ulozi milijarde eura godisnje,ali nije regulara da se mjesa u unutrasnje stvari.....nadam se da ce te dozvoliti bar za lokalne izbore...da se i mi pitamo u vezi...parkova,rasvjete i slicnih stvari....
nemojte brate nikako :D:D:D:D ja nesto ne znam da sam marke, eura, dinara od tih vasih "ulaganja" vidjela...

parkovi, rasvjeta i slicno ce doci na red kad skinemo s vlasti govna koja nam sad ne daju da zivimo kako treba... daj boze da su nam to glavni problemi..
a glavnina dijaspore glasa za govna, tu lezi nas problem..

kako rekoh, znam iz prve ruke, pola tih glasackih listica je preko moje ruke preslo... to sto TI mozda ne glasas za sda meni ne znaci nista, jer si ti jedno zdravo zrno u gomili trulih..
BECHO

Post by BECHO »

Pearl wrote:

de bogati, ne seri.. ako pomazes roditeljima i rodbini, to je jer ti zelis, ja bih im pomagala i da oni zive vani a ja ovdje, ako sam u mogucnosti a njima pomoc treba.. pa ti je ta prica o "ulaganju" suplja totalno..

izvini, ali nas stav stoji: dodji pa radi ovdje, kad vam eto gore ide od ruke, pa nam tek onda solite pamet kako i sta.. lako je gore biti, gdje te placaju adekvatno za svoj rad i pricati nama ovdje kako i sta trebamo.. bujrum u bosnu pa onda pricaj.. lako je preko internet veze pricati o stvarima o kojima saznas iz trece ruke, a iz prve kad dodjes na odmor, da nama jadama pare ostavis..

sretni li smo ..
Tipicna reakcija ovih odozdo. Meni je drago da ste vi sretni - i sam sam jos sretniji kad vidim vas sretne. Ali pazi, ovo nisu nikakva supljiranja nego fakti, lutko moja. Da objektivno nista ne radite, ne radite. Da niste sposobni da nesto promijenite, i to stoji. Da puno kukate i pljujete, ziva istina. Da nista ne poduzimate po tom pitanju da vam bude bolje, tako je. Da vas masa i dan-danas ne izlazi na izbore, notorna cinjenica. I hajd ti sad mene pobij sa argumentima da to nije tako. I molim te, prije nego sto reagujes, procitaj jos jednom hladne glave citav post pa se onda javi. Haj' Zlaje ti i crvenih mundira! :D
Pearl

Post by Pearl »

BECHO wrote:
Pearl wrote:

sretni li smo ..
Tipicna reakcija ovih odozdo. Meni je drago da ste vi sretni - i sam sam jos sretniji kad vidim vas sretne. Ali pazi, ovo nisu nikakva supljiranja nego fakti, lutko moja. Da objektivno nista ne radite, ne radite. Da niste sposobni da nesto promijenite, i to stoji. Da puno kukate i pljujete, ziva istina. Da nista ne poduzimate po tom pitanju da vam bude bolje, tako je. Da vas masa i dan-danas ne izlazi na izbore, notorna cinjenica. I hajd ti sad mene pobij sa argumentima da to nije tako. I molim te, prije nego sto reagujes, procitaj jos jednom hladne glave citav post pa se onda javi. Haj' Zlaje ti i crvenih mundira! :D
ko je rekao da smo sretni?
da, puno kukamo i pljujemo, a to je cisto nas problem...

ja imam problem kad mi neko soli pamet... kako i sta trebam.. umjesto da sam dodje i promijeni nesto.. kako rekoh, lako je iz daljine pricati kako i sta trebamo ;)

znaci ako se ne slazem s tobom, onda sam odmah sdp-ovka? e jadi moji :D:D:D:D

u potpisu: lutka tvoja...
mr2

Post by mr2 »

Pearl wrote:
mr2 wrote:regulara je da dijaspora potrosi-posalje-ulozi milijarde eura godisnje,ali nije regulara da se mjesa u unutrasnje stvari.....nadam se da ce te dozvoliti bar za lokalne izbore...da se i mi pitamo u vezi...parkova,rasvjete i slicnih stvari....
nemojte brate nikako :D:D:D:D ja nesto ne znam da sam marke, eura, dinara od tih vasih "ulaganja" vidjela...

parkovi, rasvjeta i slicno ce doci na red kad skinemo s vlasti govna koja nam sad ne daju da zivimo kako treba... daj boze da su nam to glavni problemi..

kako rekoh, znam iz prve ruke, pola tih glasackih listica je preko moje ruke preslo... to sto TI mozda ne glasas za sda meni ne znaci nista, jer si ti jedno zdravo zrno u gomili trulih..

vjerovatno zato sto nisi :D :D :D zidar-tesar -prodavac-mesar-zubar i tako dalje :D :D :D
izadi malo iz sarajeva ...otvori oci :-D :-D dodi recimo u tradicijonalni dijasporski kraj..zivinice :D :D pa ces vidjeti koliko ucinka imamo na lokalnu ekonomiju...recimo u zadnjih 30 godina.. :D :D :D
znas najlakse se je uvalit u neki biro i palamudit :D :D :D sta je dobro za prosijecnog gradanina ,a sto ne :D :D :D
BECHO

Post by BECHO »

Ne solim ti ja pamet, lutko moja, nego govorim cisto o odnosima dijaspora-Bih. I nemoj se ljutit za one "crvene mundire", to je bilo cisto metaforicki! :wink:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Naravno da nemaju svako ima pravo na svoj zivotni put. Medjutim ovdje je veoma ruzno sto postoji ta podjela na dijasporce i nas koji zivimo u BiH. Svi mi smo potekli iz jedne zemlje i djeliti nesto sto se dijeliti ne moze je bolesno. E sad glupa ti je recenica da dok ima dijaspore da ce se ovdje ziviti od hedije. Ti tu hediju dajes svojoj familiji sto je i normalno i ne dajes nikome drugom. Sto se tice revolucije zamolio bih te da ne proteziras tu temu jer da nije bilo revolucije 92 ne bi bilo ni BiH. Ja od tvoje hedije nemam nista i ne trebam da imam niti mi treba bilo cija hedija a ti ako smatras da ako nekemo kome saljes saljes hediju onda si sam spucaj samarcinu jer je to najmanje sto si zasluzio. Sto se tice glasackih listica samo da ti kazem da je odziv dijaspore zadnje izbore bio ocajan ali naravno ne kazem da je to uticalo na rezultate.
E sad stvarno zar vam nije dosta preseravanja na relaciji dijaspora-BiH. Jesu li to oni bolji sada sto su gore ili smo mi sto smo u BiH. Tako je kod pojedinaca postoji zavist prema dijasporcima a kod pojedinih dijasporaca postoji bezobrazluk prema ljudima koji su proveli rat u BiH. Ajmo naci zlatnu sredinu jer kad sva govna skupimo na gomilu skontamo da su nam razmisljanja o BiH ista i da svi zelimo da imamo drzavljanstvo jedne normalne zemlje. Sve zemlje Balkana imaju izuzetno jake dijaspore ali na ovaj nacin sigurno ne vrse medjusobnu konverzaciju. Uvijek je bilo ljudi sa vise i manje srece, ljudi i neljudi i samo tako i treba da se djelimo.
Pearl

Post by Pearl »

mr2 wrote:
Pearl wrote:

vjerovatno zato sto nisi :D :D :D zidar-tesar -prodavac-mesar-zubar i tako dalje :D :D :D
izadi malo iz sarajeva ...otvori oci :-D :-D dodi recimo u tradicijonalni dijasporski kraj..zivinice :D :D pa ces vidjeti koliko ucinka imamo na lokalnu ekonomiju...recimo u zadnjih 30 godina.. :D :D :D
znas najlakse se je uvalit u neki biro i palamudit :D :D :D sta je dobro za prosijecnog gradanina ,a sto ne :D :D :D
kako god ti kazes ;)
Stari

Post by Stari »

Eih...ovo mi vec pocinje liciti na diskusiju nedostojnu ovog foruma. Jedni se zale da ne vidjese ni pare prebijene od dijasporskih sredstava ....? Pa ....lutko Bechina ...otvori, ako zelis dijasporske pare, cevabdzinicu, burekdzinicu, slasticarnicu, dzamiju, kafanu, salon za masazhu (napucaj to sve sa raskosnim stereo uredjajem na kojem se vrte svabski , svicarski, svedski i austrougarski m rock'n'rol motivi ....i eto ti rahatluka) ....ili ako ti je mrsko zajebavati se sa tim glupostima ....udaj se za dijaspocra.... i eto para i investicija (ko schodera)
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

mr2 wrote:
Pearl wrote:

Imate li neki forum u Živinicama :D
Santos

Post by Santos »

Nedirajte uvazenu Sarajevsku sminku.Ovi sto njanjake dole za ove gore su uvazena Sarajevska sminka kojima je Tata ili Babo obezbjedio internet a uvazena radnicka klasa i srednji stalez sad se bori kako da prezivi i libo ih racku i za Bosnu i dijasporu.Ja sad uzivam fala bogu a i zasluzio sam.Nisam neki radnik ali Holandija je Tito za neradnike.Malo dira pa lafo bolestan pa bolovanje pa socijala pa lagano dole Nova godina pa opet malo dira i tako ukrug a ima se svega.Imene pogleda malo ovaj gore ili dole svjedno.Dabogda nama svima bilo lijepo i ovima gore i ovima dole.
Pearl

Post by Pearl »

Stari wrote:Eih...ovo mi vec pocinje liciti na diskusiju nedostojnu ovog foruma. Jedni se zale da ne vidjese ni pare prebijene od dijasporskih sredstava ....? Pa ....lutko Bechina ...otvori, ako zelis dijasporske pare, cevabdzinicu, burekdzinicu, slasticarnicu, dzamiju, kafanu, salon za masazhu (napucaj to sve sa raskosnim stereo uredjajem na kojem se vrte svabski , svicarski, svedski i austrougarski m rock'n'rol motivi ....i eto ti rahatluka) ....ili ako ti je mrsko zajebavati se sa tim glupostima ....udaj se za dijaspocra.... i eto para i investicija (ko schodera)
jebo lud zbunjenog :shock: :shock:
jel ja trazim te pare? NE!!!
ne zelim da mi neko soli pamet i govori da on treba da ucestvuje u odlucivanju o stanju u Bosni na osnovu toga sto mi zivimo od para koje nam on/oni salju...

ja zivim od svog rada, hvala lijepo, i nicija "sadaka" mi ne treba, pogotovo sto on smatra da time ima pravo da odlucuje o mojoj i sudbini ljudi koji ovdje, za razliku od njih, zive...

prijatelja koji zive vani imam jako puno, koji mi ne sole pamet kako JA treba da zivim, niti mi govore da ja od njihovih para i ulaganja prezivljavam...
shin

Post by shin »

Imam ja rodjaka debila koji kad krene iz njemacke na odmor kupi gajbe sokova cak i sladoled djeci. Da ne bi koji dinar ostavio ovdje. Usput imam kontakta sa prodajom, pa u ljetnom periodu svaki dan ''kod nas gore je to 1€ ili 10€'' rijetko koji sta da kupi.

Pusti suplju, ono piva sto popijete na bazenima to nam ostane.
mr2

Post by mr2 »

shin wrote:

Imam ja rodjaka debila koji kad krene iz njemacke na odmor kupi gajbe sokova cak i sladoled djeci. Da ne bi koji dinar ostavio ovdje. Usput imam kontakta sa prodajom, pa u ljetnom periodu svaki dan ''kod nas gore je to 1€ ili 10€'' rijetko koji sta da kupi.

Pusti suplju, ono piva sto popijete na bazenima to nam ostane.

pusti ti ..starci su mi bili 37 godina vani..vratli se i ulozili smo vecinu ustedevine dole..sarajevo-zivinice....da bi meni neko sad odredivo..sta mogu ili ne......
ps.na bazenima nikad nisam bijo.
Stari

Post by Stari »

Mravojed:
drugo

kad nogiraš djevojku, nemaš se više pravo miješat u njen ljubavni život primjenom rollerrulera povlačim paralelu
Ja sve nesto sjedim i gledim u ovu literarnu bravuru ...i sta da vam kazem mili moji... da sam kojim slucajem Horns najvjerovatnije bih pao na guzicu...ali eto slucaj je htio da nisam. I sad vjerovatno uslijed hronicnog odsustva intelekta, ne znam ...na sta da padnem. Znaci, dijasporci su sad eto taj nekakav macho tip ...Sto je iskoristio ...chednu prelijepu, mladu i naivnu Bosnu ....ono u stilu... jebucn'o jednom i nogirao, pa onda kasnije spoznao razmjere toga kolika je zivotinja ispao ...pa bi (taj isti neodgojeni mrmak dakle ) sad da se mijesa u zivot tog prelijepog curetka koji je upravo ...nakon 10-tak godina povrijedjenosti tim vulgarno-okrutnim cinom nogiranja....pocela da se druzi i vidja sa ...finijim ....ono...gradskim momcima.

Kad vidim slike mojih nekadasnjih komsija (ovdje sebe ne mogu ubrajati jer ja sam fakat otisao iz Bosne prije toga) .... datirane onog njima vjerovatno nezaboravnog ljeta 1992 ...iz Omarske, Trnopolja, Manjace Keraterma....prije ce biti da je cijela ta prica ...sa curetkom ...i sa krmkom koji je ostavi pa bi sad da jooj se mijesa u zivot....malcice izoblicena. I kad malo bolje razmislim i nije bas ...malcice.

Jos uvijek ne znam na sta bih pao...ja bih najradije da padnem na kakvu dobro-drzecu...tepsiju bureka
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

rista, ti ako osjećaš potrebu da svojim glasom mijenjaš stanje u pradomovini, bujrum. to pravo ti je zagrantirano zakonom. ja to pravo ne mislim iskoristiti jer mi ne pada na pamet krojit život drugima.
King Kikapu

Post by King Kikapu »

ja nemam ama bas nista protiv dijaspore, nit im osporavam pravo na nosenje nacionalnog, drzavnog etc. identiteta i kulturnu vezu s BiH. sa ono raje sto imam u italiji, svedskoj, norveskoj, danskoj, holandiji, njemackoj i engleskoj redovno se vidjam i nemam ni najmanjeg problema s njima, njihovim, mentalitetom, stanjem i statusom.
ali svima osporavam pravo da bolje od mene znaju sta treba raditi za moje dobro, pogotovo ako to podrazumijeva konstantno podgrijavanje nacionalistickih tenzija sa sigurne distance. niko ovdje nije nije zaboravio rat, ali nikom se oko rata ne vrti svijet iako mnogi jos uvijek osjecaju njegove posljedice. neko pred promjenu vremena, a neko kada vidi prazno mjesto na kaucu.
pretjerao sam sa izjavama o oduzimanju prava glasa, jebi ga, temperament, ali jos uvijek za sve one koji price o krajnjoj ljudskoj patnji iskoristavaju kako bi reklamirali vlastite desne stavove smatram supcinama. jednako kao i glavonje koji su srebrenicke i ostale majke koje su izgubile sinove pretvorili u valutu za politicka potkusurivanja.
Stari

Post by Stari »

MRAVOJED wrote:rista, ti ako osjećaš potrebu da svojim glasom mijenjaš stanje u pradomovini, bujrum. to pravo ti je zagrantirano zakonom. ja to pravo ne mislim iskoristiti jer mi ne pada na pamet krojit život drugima.
Ne osjecam ...barem ne prijeku potrebu...eto ako ces mi vjerovati...u BiH nisam bio ...evo vec 16-ta godina...glasao nisam ni jedan jedini put... toliko osjecam potrebu za mijesanjem.

Osjecam medjutim potrebu ...za necim drugim...naime za pojasnjenjem one maloprije citirane stilske figure ...o curi ...i mangupu koji bi da joj se mijesa u zivot nakon sto ju je ....svasta nesto i onako kurvanjski ostavio jadnu.

I mislim da je bas lijepo od tebe sto si se udostojio javiti se...sad mogu dobiti objasnjenje iz prve ruke....Dakle jesam li ja krivo shvatio tvoj text?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

objašenje ne možeš dobiti :D jer da mi se prvi put opširnije pisalo ne bih se ni javljao u šiframa :D

uostalom, i sam si sebi objasnio poantu.
Ne osjecam ...barem ne prijeku potrebu...eto ako ces mi vjerovati...u BiH nisam bio ...evo vec 16-ta godina...glasao nisam ni jedan jedini put... toliko osjecam potrebu za mijesanjem.
a ako te pak muči to što niječem pravo :D momku finom i kulturnom kakav sam i sam (ne sjećam se da sam spominjao nikakve mangupe :D ) da se miješa u buduće ljubavne zavrzlame ostavljenje mu djevojke :D ha bože moj, ne kažem da me ne bi, ovako fina i kulturna, takve stvari kopkale :D ali, ovako fin i kulturan, si ne bih dopustio nikakvu akciju u tom pogledu

ima li nade da sam udovoljio tvom zahtjevu za objašnjenjem :D
Post Reply