Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

umro je mostar wrote:
HOOLIGANS wrote:
FIKUS2 wrote: to je zato što su uglavnom pismena raja na internetu (usput vidi ima negdje na forumu koji smo u svijetu po korištenju istog)

:P :P :P
Jesi Ti svjestan koji si djubre, nema sta hrabar si jako na internetu ne cudi me lako se sakrivati iza NICKA
ps. hoces da kazes da su ljud koji poste nepismeni i da ne koriste internet!!??
ja samo znam da tvoj nick i ramazanski post nikako ne mogu ici zajedno, ali sta ces doslo je takvo vrijeme da su vecina postacha takvi kao ti, tj. postaci da mahala zna i jer je to moderno, a ne zbog toga sto upraznjavaju nacin vjere u boga koji propisuje islam kao religija. I onda je jos najbolja varijanta kad se na Bajram iznapijaju ti silni postachi. TO je ponizenje i za islam i za vjernike. Jos je dobar biser kad govore "ne pijem za ramazan". Ali se inache ostalih 11 mjeseci nalaze vise na ispumpavanju zeludca nego kuci. Koje je to licemjerje jebote i sto je najgore oni traze da ih se postuje. Iskreno umorio sam se od ramazana u Bosni. U Mostaru masa raje i ne zna da je ramazan i kad je. Ne bi ni ja znao da nisam na ovom forumu i nema tih "postacha radi mahale" i nema izjava i bisera "ne pijem za ramazan". Ko pije pije i kad je ramazan i kad nije, a ko ne pije ne pije nikako. Po meni mnogo posteniji odnos, nego licemjerni koji sam sreo u cijeloj Bosni. Ja licno ne znam nikoga ko posti i ko ce postiti, jer ovde ljudi ne idu u dzamije 11 mjeseci pa ne praktitkuju ni taj 12. kao ni sve sto uz njega ide. Ako ne vjerujete slobodno dodjite u bilo koji kafic u Mostaru i vidite sta raja piju dan prije ramazana i u toku ramazana. Naci cete iste stvari i jos jednom kazem, to je mnogo postenije, nego licemjerno nepijenje samo tokom ramazana i onda me ono gleda ostrim pgoledom sa pitanjem "kako te nije stid da jedes kad vidis da postim". Pred takvima mirne duse sjedim i pred iftar jedem, jer me apsolutno ne zanimaju, a i posaljem im cesto onu poruku:
"Mole se oni koji su na Allahovom putu da se sklone da Allah moze proc".
Kome vise licemjerstvo i dvolicnost. Budite to sto jeste i ne glumite,a prije svega ne varajte sebe same, jer sa tim najvise varate sebe, a drugima stvarate psihozu i nekakvo stanje kao da ste vi bolji, jachi, pamewtniji, zato sto postite.
Ovo se odnosilo na one "vjernike" koji su to samo tokom ramazana. Onakve kao sto je SD-6 sto selam i govno strpaju u jednu recenicu.
Cuj, ja sam ATEISTA ne postim, nikad nisam usao u djamiju, pijem za Ramazan pijem i poslije Ramazana
Ali cijenim ISLAM kao vjeru i smeta mi kad neko blati sveti mjesec (po islamu)
rehaktor

Post by rehaktor »

zazelio bih svim muslimanima ramazan serif mubarek...

(fikus2... :-) )
mostarac

Post by mostarac »

HOOLIGANS wrote:
umro je mostar wrote:
HOOLIGANS wrote: Jesi Ti svjestan koji si djubre, nema sta hrabar si jako na internetu ne cudi me lako se sakrivati iza NICKA
ps. hoces da kazes da su ljud koji poste nepismeni i da ne koriste internet!!??
ja samo znam da tvoj nick i ramazanski post nikako ne mogu ici zajedno, ali sta ces doslo je takvo vrijeme da su vecina postacha takvi kao ti, tj. postaci da mahala zna i jer je to moderno, a ne zbog toga sto upraznjavaju nacin vjere u boga koji propisuje islam kao religija. I onda je jos najbolja varijanta kad se na Bajram iznapijaju ti silni postachi. TO je ponizenje i za islam i za vjernike. Jos je dobar biser kad govore "ne pijem za ramazan". Ali se inache ostalih 11 mjeseci nalaze vise na ispumpavanju zeludca nego kuci. Koje je to licemjerje jebote i sto je najgore oni traze da ih se postuje. Iskreno umorio sam se od ramazana u Bosni. U Mostaru masa raje i ne zna da je ramazan i kad je. Ne bi ni ja znao da nisam na ovom forumu i nema tih "postacha radi mahale" i nema izjava i bisera "ne pijem za ramazan". Ko pije pije i kad je ramazan i kad nije, a ko ne pije ne pije nikako. Po meni mnogo posteniji odnos, nego licemjerni koji sam sreo u cijeloj Bosni. Ja licno ne znam nikoga ko posti i ko ce postiti, jer ovde ljudi ne idu u dzamije 11 mjeseci pa ne praktitkuju ni taj 12. kao ni sve sto uz njega ide. Ako ne vjerujete slobodno dodjite u bilo koji kafic u Mostaru i vidite sta raja piju dan prije ramazana i u toku ramazana. Naci cete iste stvari i jos jednom kazem, to je mnogo postenije, nego licemjerno nepijenje samo tokom ramazana i onda me ono gleda ostrim pgoledom sa pitanjem "kako te nije stid da jedes kad vidis da postim". Pred takvima mirne duse sjedim i pred iftar jedem, jer me apsolutno ne zanimaju, a i posaljem im cesto onu poruku:
"Mole se oni koji su na Allahovom putu da se sklone da Allah moze proc".
Kome vise licemjerstvo i dvolicnost. Budite to sto jeste i ne glumite,a prije svega ne varajte sebe same, jer sa tim najvise varate sebe, a drugima stvarate psihozu i nekakvo stanje kao da ste vi bolji, jachi, pamewtniji, zato sto postite.
Ovo se odnosilo na one "vjernike" koji su to samo tokom ramazana. Onakve kao sto je SD-6 sto selam i govno strpaju u jednu recenicu.
Cuj, ja sam ATEISTA ne postim, nikad nisam usao u djamiju, pijem za Ramazan pijem i poslije Ramazana
Ali cijenim ISLAM kao vjeru i smeta mi kad neko blati sveti mjesec (po islamu)
postujem ;)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

RAMAZAN MUBAREK OLSUN!

:) :) :)
danas

Post by danas »

svima koji slave, zelim da mjesec ramazana provedu u sreci i zdravlju sa svojim najblizima. :)
rei

Post by rei »

SVIMA ZELIM LIJEP RAMAZAN :)

RAMAZAN MUBAREK OLSUN! :)
ziggy

Post by ziggy »

Esselamu alejkum!
Napokon je dosao taj mjesec kad sam ja najsretnija.
Zelim svima onima koji ce Ramazan provesti u skladu sa propisima da ga provedu sa svojom porodicama,da iz Ramazana izidju oplemenjeni,bolji ljudi i vjernici!
BECHO

Post by BECHO »

Lijep post vam zelim! :)
pitt

Post by pitt »

Image
Toozla

Post by Toozla »

....sretan ramazan.... :)
Harrys

Post by Harrys »

Sretan i lijep mjesec Ramazana. :)
mosor1

Post by mosor1 »

Sretan Ramazan i svako dobro svima. (Ne zamjerite ako sam stogod krivo rekao.)
hananah

Post by hananah »

Sretan Ramazan i ugodan post svima koji poste :)
DJ Cool

Post by DJ Cool »

RAMAZAN MUBAREK OLSUN SVIMA....... :)
avicena

Post by avicena »

Prvo, hvala na lijepim željama, a muslimanima RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Image
Last edited by avicena on 04/10/2005 00:46, edited 1 time in total.
PR80.

Post by PR80. »

Ramazan Mubarek Olsun svima sirom svijeta... :-) :-)
Eh, sad bi bilo dobro doci u Bosnu i dozivjeti car i ljepotu... Ovamo, nazalost, drugi osjecaj. :(
Dezze

Post by Dezze »

Raja,

Ramazan Mubarek Olsun svakom kome ovaj mjesec znaci nesto u zivotu!

Posebno zelim Ramazan Mubarek Olsun i sve najbolje onima koji ce postiti.

Uzivajte! :-D
No_Comment

Post by No_Comment »

RAMAZAN SHERIF MUBAREK OLSUN... 8) 8) 8) 8)
SD-6

Post by SD-6 »

Toozla wrote:....sretan ramazan.... :)
:oops:
hocemo na arapskom :D :wink:
-----------
još malo i dolazi nam najdrazi gost :D... Ramadan :)
evo ja već sehurim...mjesec dana raznih odricanja :-)(pa čak i na forumu) nek' mi je Bog na pomoci...
lani sam 20 dana ispostio ...nadam se da cu oboriti licni rekord 8) :
Toozla

Post by Toozla »

SD-6 wrote:
...ne umijem al' nikad nije kasno da se nesto novo nauci.....posalji na PP, pa cu ja to postirat... :D
kekec

Post by kekec »

...ne umijem al' nikad nije kasno da se nesto novo nauci.....posalji na PP, pa cu ja to postirat...
Nema prepisivanja. :-)
Nauci, a zatim ovdje izrecituj. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6 wrote:
Ko bi tebi ugodio ?

Image
Toozla

Post by Toozla »

...evo i od mene jos jednom...
Image
....sretno... :D
1234/5

Post by 1234/5 »

Image

Svim ljudima dobre volje, Sellam i sretan naj drazi gost Ramazan!!

Image

Image
Last edited by 1234/5 on 04/10/2005 04:19, edited 1 time in total.
Ocean

Post by Ocean »

رمضان كريم
Locked