opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Vedo99

Post by Vedo99 »

Toppik je super proizvod da se popuni prorijedjena kosa odma, kozmetički.

Isto mu preporući Minoxdil 5%, najpopularniji lijek za protiv androgenetičke alopecije.
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Nisam se odavno javio, ali sam ja naručio TOPPIK još prije dva mjeseca, i super je proizvod da se popuni prorijedjena kosa. Uopšte se neprimjeti da si išta posuo u kosu, ovi naki makrofiberi se pospu. Nisam probavao ovaj Minoxidil, neka neki korisnik stavi više informacije da se pročita..
visine

Post by visine »

Pa ako nisi skonto, Minoxidil 5% ti je lijek u formi losiona koji ce ti zaustaviti opadanje kose i pomoci novom rastu kose. Toppik je super ali je kozmetika, najbolje obadvoje kombinovat.
kornjaca

Post by kornjaca »

Zvjezdane
Haha, banda, kako si ti skonto da je Capello uvoznik?
Uzmi bilo koji Minoxidil 5% ili Toppik, I pozada pakovanja fino pise ekskluzivni uvoznik Capello, I onda otisao I vidio da je najjeftinije, sto i treba ako su uvoznik. :D
brankabg

#180 .....

Post by brankabg »

NebaA wrote:Problem sa kosom lezi u masnoci kose. Najbolji preparat Rougj Hair Active, podgrupa SCHIUMA LAVANTE. To je pena za ciscenje temena, odstranjuje suvisnu masnocu veoma efikasno, te jaca koren kose. Ono sto je posebno namenjeno za jacanje kose jeste preparat ,,Caduta urto" iz iste grupe Rougj Hair Active preparata.

Dakle, najozbiljnije preporucujem ove preparate. Cena u Srbiji, te cistece pene, je 750 dinara, preparata Caduta urto ili slicnih iz grupe mililitarskih preparata (dve bocice od po 20 ml) su 1.600 dinara. Ovo ti dajem kao orijentir, dakle nije skupo, ali imaj u vidu da ce ti biti potrebno vise od jednog tretmana. Pre toga, idi na pregled temena kose mikrokamerom. Tada ces definisati problem i bice ti preporucen najbolji tretman.

Pozdrav!

mene zanima gde ovaj proizvod moze da se nabavi u bg
visine

Post by visine »

mene zanima gde ovaj proizvod moze da se nabavi u bg
Neznam ja, ali otidzi na web stranicu distributora ili ih zovni i mozes dobiti tu informaciju sigurno :D .

Ako ko drugi zna, javite... :?
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Uzmi bilo koji Minoxidil 5% ili Toppik, I pozada pakovanja fino pise ekskluzivni uvoznik Capello, I onda otisao I vidio da je najjeftinije, sto i treba ako su uvoznik. :D
Ma znam da piše pozada, koristim i ja iste te preparate, nego kako si na početku skontao ko je glavni uvoznik? :?
kornjaca

Post by kornjaca »

Zvjezdane,
Uzmi bilo koji Minoxidil 5% ili Toppik, I pozada pakovanja fino pise ekskluzivni uvoznik Capello, I onda otisao I vidio da je najjeftinije, sto i treba ako su uvoznik.
Vec sam ti to gore pisao buraz.
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Kornjaca, joj frajera znam i sam sta pise pozada, to sam ti odgovorio. Nego kako si POČETKU skontao ko je glavni uvoznik? :?
kornjaca

Post by kornjaca »

Bio kupio za uduplo kod frajera. Kad sam došo kući, okrenem boćicu i fino piše glavni uvoznik. :D

Otiso im na web stranicu i vidio da su cijene u pola. Onda sam konto da ubijem frajera koji me zakino, ali mi je ovo pomoglo pravo, pa dragom Bogu bilo. :-)
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Evo moji rezultata za Minoxidil. Zaista mi je zaustavio skoro sve opadanje kose.

Pitanje: primjetim da malo nova kosa je pocela da raste gdje je prije nije bilo, ali je ova nova kosa malo tanja, moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje, zasto tanko raste? :shock:

Uglavno djeluje, meni je super. :lol:
B@snj@

Post by B@snj@ »

vatrogasac1 wrote:Evo moji rezultata za Minoxidil. Zaista mi je zaustavio skoro sve opadanje kose.

Pitanje: primjetim da malo nova kosa je pocela da raste gdje je prije nije bilo, ali je ova nova kosa malo tanja, moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje, zasto tanko raste? :shock:

Uglavno djeluje, meni je super. :lol:
Ma udebljace se nebrini :D i ja koristim vec 3 mjeseca i prezadovoljan sam opadanje stalo a i vratilo se malo kosice :-D .
Vedo99

Post by Vedo99 »

Evo moji rezultata za Minoxidil. Zaista mi je zaustavio skoro sve opadanje kose.

Pitanje: primjetim da malo nova kosa je pocela da raste gdje je prije nije bilo, ali je ova nova kosa malo tanja, moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje, zasto tanko raste?

Uglavno djeluje, meni je super.
Vatrogasac1,

Koliko dugo koristis Minoxidil 5%? Treba namanje 2 mjeseca da ti zaustavi opadanje, pa teko onda da pocne da raste. Isto tako, da li koristis Toppik?
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Da, koristim Toppik i snjim sam prezadovoljan. :-D

Minoxidil 5% koristim oko 3 mjeseca i vidim rezultate, ali sam zato pitao zasto kosa koja se povraca da raste je tanja nego kosa koja mi nikada nije opala? :?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Ma haj ba, pusti reklame, evo ja imam kosu pa nisam zbog tog nista bolji od tebe :-D
krkanko

Post by krkanko »

Dajte ljudi suplja, to ti mozda moze donekle usporiti opadanje, dakle sto ces ocelaviti za 5godina, ocelavices za 4 i po. Pa po pricama ispade sad da Tihic stavi Minoxidil imao bi kose ko Tina Tarner. Da ne spominjem ostale javne i puno bogatije licnosti od naseg Merlina do svjetskog Zidana ili Brus Vilisa, pa kupili bi sve moguce preparate. Narocito spominjem upravo ove jer vise puta sam citao da smatraju upravo celavost nekim nedostatkom. A sto se drugih prica tice, mislim da se vise radi o elementu na psihickoj bazi, dakle osjetis mali pomak, tebi se cini kao ogroman, a za onoga ko te gleda sa strane ni ne primjeti ista. Ne kazem da ne pomaze donekle i na uspori proces, ali po pricama jebo topshop sta se ovdje moze procitati. :D
semmy

Post by semmy »

pogledaj tamo, ima i pitanja zasto ti opada , jer ima vise razloga, genetika i sl.. pokusaj , mislim da ce ti pomoci
Vedo99

Post by Vedo99 »

Da, koristim Toppik i snjim sam prezadovoljan.

Minoxidil 5% koristim oko 3 mjeseca i vidim rezultate, ali sam zato pitao zasto kosa koja se povraca da raste je tanja nego kosa koja mi nikada nije opala?
Vatrogasac 1,

Razlog sto je kosa tanja na pocetku rasta - ta kosa koja je opala i nije rasla, sjeti se kako opada. ne otpadne odjednom, nego je sve vise tanja i tanja i jednom vise i ne naraste. To je radi to ga sto hormon dht unistava korijen kose. E sada, kad ti koristis lijek, korijen kose dolazi sebi, pa napocetku pocinje da raste tanja kosa koji mjesec dana dok korijen ne doze u punu formu i kosa ce da raste sve deblja i deblja dok nedoze do normale. Dok nastavis koristiti Minoxidil, uvijek ce ti kosa rasti i nikada nece opasti, Minoxidil je lijek vec duze godina sa milione korisnika u svijetu. :D
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Vedo99 Upisano: 08/02/2007 01:42

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:

Minoxidil 5% koristim oko 3 mjeseca i vidim rezultate, ali sam zato pitao zasto kosa koja se povraca da raste je tanja nego kosa koja mi nikada nije opala?

Vatrogasac 1,

Razlog sto je kosa tanja na pocetku rasta - ta kosa koja je opala i nije rasla, sjeti se kako opada. ne otpadne odjednom, nego je sve vise tanja i tanja i jednom vise i ne naraste. To je radi to ga sto hormon dht unistava korijen kose. E sada, kad ti koristis lijek, korijen kose dolazi sebi, pa napocetku pocinje da raste tanja kosa koji mjesec dana dok korijen ne doze u punu formu i kosa ce da raste sve deblja i deblja dok nedoze do normale. Dok nastavis koristiti Minoxidil, uvijek ce ti kosa rasti i nikada nece opasti, Minoxidil je lijek vec duze godina sa milione korisnika u svijetu.
Hvala na savjetu, pricao sam i sa durgim korisnicima i citao druge forume, ista informacija kao sto si ti napisao. :lol: Ali mi je sada skroz prestala opadati, za druge citaoce, nije reklama, proizvod zaista djeluje.
neutral

Post by neutral »

PILFUD --- nas prozivod (bosnalijek) a u stvari to je minoxidil 5% ... cijena 29 km... djeluje kao i svi ti skuplji.. :) da se pare ne bacaju...
Vedo99

Post by Vedo99 »

Vedo99 Upisano: 08/02/2007 01:42

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:

Vatrogasac 1,

Razlog sto je kosa tanja na pocetku rasta - ta kosa koja je opala i nije rasla, sjeti se kako opada. ne otpadne odjednom, nego je sve vise tanja i tanja i jednom vise i ne naraste. To je radi to ga sto hormon dht unistava korijen kose. E sada, kad ti koristis lijek, korijen kose dolazi sebi, pa napocetku pocinje da raste tanja kosa koji mjesec dana dok korijen ne doze u punu formu i kosa ce da raste sve deblja i deblja dok nedoze do normale. Dok nastavis koristiti Minoxidil, uvijek ce ti kosa rasti i nikada nece opasti, Minoxidil je lijek vec duze godina sa milione korisnika u svijetu.

Hvala na savjetu, pricao sam i sa durgim korisnicima i citao druge forume, ista informacija kao sto si ti napisao. Ali mi je sada skroz prestala opadati, za druge citaoce, nije reklama, proizvod zaista djeluje.
Samo da znas za sebe i drugi citaoci, radi toga sto kosa geneticki opada, moras da nastavis da koristis Minoxidil 5%, jeli ako prestanes, nakon 6-12 mjeseci, kosa ce opet poceti da ti opada. Minoxidil ce zaustaviti i pomoci novom rastu kose u vecine ljudi, prema tome ako fino nastavis mozes se pomiriti da ce prestati opadati.
Maksim

Post by Maksim »

Posto ce se stop osto u skorijoj buducnost pronaci opet nesto efektivnije, citao sam da je riskantno sa Minoxidila npr. preci na nesto novo.
bih_finest

Post by bih_finest »

Ev izgleda da i Britney opada kosa, pa se šišnula na nulu
http://news.sawf.org/Gossip/33694.aspx :-)

Image

Zar nije bolje šišnuti se na nulu, pustiti malo brkove i bradicu i et šmiiiiinke 8-)
penzioner

Post by penzioner »

Vedo99 wrote:Toppik je super proizvod da se popuni prorijedjena kosa odma, kozmetički.

Isto mu preporući Minoxdil 5%, najpopularniji lijek za protiv androgenetičke alopecije.
Odličan je. Toplo preporučam. 8-)
pekarce

Post by pekarce »

Opadanje kose je do genetike, ne moze se tu nista promjeniti. Evo, na primjer, svi Kiprani imaju kosu k'o Samson, mogu drvo iscupati iz grude im rodne.

Dzabalesku svi napori. Mozda se moze usporiti, sli tesko da se moze zaustaviti ili okrenuti u suprotnom smjeru. Ne vjeruj reklamama...Sorry :sad:
Post Reply