Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine :x

Ista govna svugdje :oops:
karanana

Post by karanana »

_BosanaC wrote:Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine :x

Za ovaj dio o obustavi izdavanja dozvola novim taksistima se slazem. Treba odrzavati broj taksista proporcionalan broju stanovnika.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

karanana wrote:
_BosanaC wrote:Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine :x

Za ovaj dio o obustavi izdavanja dozvola novim taksistima se slazem. Treba odrzavati broj taksista proporcionalan broju stanovnika.
Naravno da treba, ali na normalan nacin, sto znaci da se uspostavi neki standard a ne ko prvi do auta i reklame taj taksista.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

_BosanaC wrote:
karanana wrote:

Naravno da treba, ali na normalan nacin, sto znaci da se uspostavi neki standard a ne ko prvi do auta i reklame taj taksista.
ma bagra bolan...
citav biznis zasnovan na slobodnom trzistu i konkurenciji... jedino bi oni da budu zasticeni ko medjedi... (doduse ima i duhanjara... ni oni ne dopustaju konkurenciju)
ali ako pekaru i prodavnicu moze otvoriti svako.. ne znam sto bi taksisti bili iznimka
quantum

Post by quantum »

Trazenje da se obustavi izdavanje dozvola je bahatost i trazenje prava na monopol tamo gdje monopola ne bi trebalo biti.
Po meni postoje dva moguca rjesenja:
1. Da se ogranici broj taksista u skladu sa brojem stanovnika. S tim da niko nema ekskluzivno pravo na licencu nego se postave uslovi koje neko mora ispuniti da bi bio taksista npr. klasa, opremljenost i starost vozila, redovni i stroziji tehnicki pregledi, zatim obucenost taksiste, barem osnovno znanje jednog svjetskog jezika, maksimalni dozvoljeni broj prekrsaja u toku godine, itd.
2. Da se ne ogranicava broj taksista, pa neka onda trziste samo odredi broj. Ako ne bude dovoljno posla za sve neki ce jednostavno morati odustati. Ostace ce ih onoliko koliko je dovoljno a i ti koji ostanu ce morati drzati odredjeni nivo kvalitete usluge ukoliko zele opstati na trzistu.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

quantum wrote:Trazenje da se obustavi izdavanje dozvola je bahatost i trazenje prava na monopol tamo gdje monopola ne bi trebalo biti.
Po meni postoje dva moguca rjesenja:
1. Da se ogranici broj taksista u skladu sa brojem stanovnika. S tim da niko nema ekskluzivno pravo na licencu nego se postave uslovi koje neko mora ispuniti da bi bio taksista npr. klasa, opremljenost i starost vozila, redovni i stroziji tehnicki pregledi, zatim obucenost taksiste, barem osnovno znanje jednog svjetskog jezika, maksimalni dozvoljeni broj prekrsaja u toku godine, itd.
2. Da se ne ogranicava broj taksista, pa neka onda trziste samo odredi broj. Ako ne bude dovoljno posla za sve neki ce jednostavno morati odustati. Ostace ce ih onoliko koliko je dovoljno a i ti koji ostanu ce morati drzati odredjeni nivo kvalitete usluge ukoliko zele opstati na trzistu.
S ovim si eliminiso 95% taxista
strong69

Post by strong69 »

rajvosa^ wrote:
S ovim si eliminiso 95% taxista
Hahaha :-D Nego, prije neki dan sjeo sam u taxi kod Predsjednistva i prijatno se iznenadio taksistom, elokventnoscu, kulturom i opstim obrazovanjem. Ima OK ljudi a ovi kod Predsjednistva ili Danijela Ozme su uglavnom takvi...
Inace, na taxi stand u Merkatoru i Bus Stanici pozivam ili Zuti ili Crveni. Tu vise ja nikad ne sjedam u taxi.
skojotovski

Post by skojotovski »

dozivjeh i ja PRIJATNO iznenadenje. rijetkost, ali dese se, kada su taxisti u pitanju. kod prostorija KK Bosna, ide mi u susret sivi volvo, cini mi se s40, mahnem, staje, ulazim...SOK..."zapahnu" me prijatan miris, cista unutrasnjost, taxista nekih 50-tak godina, mozda koja kuka vise, obrijan, uredan, prijatan, kosulja, KRAVATA????!!!! sebi nisam mogao doci! tako da sam zaboravio uslikati auto i table. SVAKA CAST, MAJSTORE!
Timotije

Post by Timotije »

skojotovski wrote:dozivjeh i ja PRIJATNO iznenadenje. rijetkost, ali dese se, kada su taxisti u pitanju. kod prostorija KK Bosna, ide mi u susret sivi volvo, cini mi se s40, mahnem, staje, ulazim...SOK..."zapahnu" me prijatan miris, cista unutrasnjost, taxista nekih 50-tak godina, mozda koja kuka vise, obrijan, uredan, prijatan, kosulja, KRAVATA????!!!! sebi nisam mogao doci! tako da sam zaboravio uslikati auto i table. SVAKA CAST, MAJSTORE!
Stajaliste na Kosevskom brdu je vrlo fin i pozitivan primjer, ima ih oko 25, ali su uglavnom svi vrlo uredni, ljubazni i susretljivi....
Sve su to uglavnom kratke rute, ali nikad nisam dozivio da se nesto zbog toga prenemazu. Slucaj za primjer i pravo ih je zadovoljstvo imati u komsiluku...
Stajaliste Bascarsija, stoji sam na stajalistu, iznad njega parkirana povisoko dva vozila bez vozaca, i odbija turu (kad je vidio familiju 2+2 sitne djece) do istog brda. Kratko mu, a i vrucina brate....!!!?
Tesssa

Post by Tesssa »

Ja se bas cesto vozim taxijem i od 10 voznji zapadne mi jedan kreten. Sto Mirci gore kaze, kad udjes sa osmijehom, normalno razgovaras dobit ces i bolju uslugu. S druge strane nas taxi je smijesno jeftin, a koliko para toliko muzike. Ne mozes ocekivati da ce voznja od 3 marke (koliko kosta jedna i po tramvajska karta) biti komforna, sa klimom i nasmijanim taksistom.
Tesssa

Post by Tesssa »

bosmen wrote:A bil sjela u taxi kad cujes da taxista slusa Dinu Merlina :D :D
postao si fakat naporan :roll:
skojotovski

Post by skojotovski »

a da sjednes bez dine merlina? :-) :-) :-)
to_the_roots

Post by to_the_roots »

Santos wrote:Ja jednom uso na Alipasinu reko do malte kad hadjo progovori minimala polovka se osjeti iz njega.Tampi ga ja jesi ga to mazno kaze on meni sta si ti jesi drot pa me pitas.Jok reko nego osjeti se rakija pa reko da upitam mojne se ljutit.Nervozan znojav nikakav jebe se meni malta kratka relacija ali zamislite kad neko udje sa tane u taj taxi.

ala! pa bas zbog ljudi poput tebe te pijandure i dalje voze taksije. trebao si izac, izrazit negodovanje, zalit se kod njegovog poslodavca, ista!! al neee... radije se poklopit, ucutat i trpjet. pa ko vam je onda kriv, jebemuja!

u ovoj drzavi je sramota reci konobaru da nisi narucio mineralnu, nego kafu. :roll:
dia81

Post by dia81 »

ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
gaius

Post by gaius »

meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..

platim.. i još me jebe na nacionalnoj osnovi..
to_the_roots

Post by to_the_roots »

dia81 wrote:ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
!!!!!!!!!!!!!!! pa sto dash da ti psuju majku?! jebote, ako on nema sitnih, ko ce imat. znam da je upravo suprotno slucaj, al time se ne smije miriti. trebala si izac iz taksija. koliko ja znam, on bi trebalo da ima spremnog sitnisha nekog. i jos te napada zbog toga STO JE ON ZASRAO. stvarno se cudim sta ljudi sve trpe cutke.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:35, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

gaius wrote:meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..

:D E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ... :oops: :zzzz:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:38, edited 1 time in total.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

pape wrote:
gaius wrote:meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..

:D E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ... :oops: :zzzz:
Jes' vala ... šta njeg briga kako sam ... :D
van Basten

Post by van Basten »

Dirty Harry wrote:
pape wrote:

možda je čovjek izgledao bolešljivo pa nam se gaius uplašio hoće li ga uopšte živ odvesti do odredišta :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

van Basten wrote:
Dirty Harry wrote:
pape wrote: :D E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ... :oops: :zzzz:
možda je čovjek izgledao bolešljivo pa nam se gaius uplašio hoće li ga uopšte živ odvesti do odredišta :lol:
:lol: :lol: :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Zato mu odma spucas onu brzinsku "dobar dan, kako ste"...pa nek izabere. :-D
dia81

Post by dia81 »

to_the_roots wrote:
dia81 wrote:ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
!!!!!!!!!!!!!!! pa sto dash da ti psuju majku?! jebote, ako on nema sitnih, ko ce imat. znam da je upravo suprotno slucaj, al time se ne smije miriti. trebala si izac iz taksija. koliko ja znam, on bi trebalo da ima spremnog sitnisha nekog. i jos te napada zbog toga STO JE ON ZASRAO. stvarno se cudim sta ljudi sve trpe cutke.
ne znam, pokusavam da se borim dobrim odgojem al ne ide
to_the_roots

Post by to_the_roots »

dia81 wrote:
to_the_roots wrote:
ne znam, pokusavam da se borim dobrim odgojem al ne ide
al ne mozes ti papku dokazat finim manirima. ne kazem da dobar odgoj treba u potpunosti da izostane, ali - u takvim situacijama treba biti ljubazan, al IZRICIT .)
Post Reply