Ista govna svugdje
Sarajevski taksisti- dno dna
-
_BosanaC
Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine
Ista govna svugdje
Ista govna svugdje
- karanana
Za ovaj dio o obustavi izdavanja dozvola novim taksistima se slazem. Treba odrzavati broj taksista proporcionalan broju stanovnika._BosanaC wrote:Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine![]()
Ista govna svugdje
-
_BosanaC
Naravno da treba, ali na normalan nacin, sto znaci da se uspostavi neki standard a ne ko prvi do auta i reklame taj taksista.karanana wrote:Za ovaj dio o obustavi izdavanja dozvola novim taksistima se slazem. Treba odrzavati broj taksista proporcionalan broju stanovnika._BosanaC wrote:Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine![]()
Ista govna svugdje
-
Sarafcina
ma bagra bolan..._BosanaC wrote:Naravno da treba, ali na normalan nacin, sto znaci da se uspostavi neki standard a ne ko prvi do auta i reklame taj taksista.karanana wrote:Za ovaj dio o obustavi izdavanja dozvola novim taksistima se slazem. Treba odrzavati broj taksista proporcionalan broju stanovnika._BosanaC wrote:Citam sinoc da su se uz*eb'li i Bijeljinski taksisti. Naime, ljudi traze da se prestanu izdavati dozvole novim taksistima, nego ko je jamio jamio, da im se haman pa ukinu dadzbine, te su juce uredno blokirali bili pola Bijeljine![]()
Ista govna svugdje
citav biznis zasnovan na slobodnom trzistu i konkurenciji... jedino bi oni da budu zasticeni ko medjedi... (doduse ima i duhanjara... ni oni ne dopustaju konkurenciju)
ali ako pekaru i prodavnicu moze otvoriti svako.. ne znam sto bi taksisti bili iznimka
-
quantum
Trazenje da se obustavi izdavanje dozvola je bahatost i trazenje prava na monopol tamo gdje monopola ne bi trebalo biti.
Po meni postoje dva moguca rjesenja:
1. Da se ogranici broj taksista u skladu sa brojem stanovnika. S tim da niko nema ekskluzivno pravo na licencu nego se postave uslovi koje neko mora ispuniti da bi bio taksista npr. klasa, opremljenost i starost vozila, redovni i stroziji tehnicki pregledi, zatim obucenost taksiste, barem osnovno znanje jednog svjetskog jezika, maksimalni dozvoljeni broj prekrsaja u toku godine, itd.
2. Da se ne ogranicava broj taksista, pa neka onda trziste samo odredi broj. Ako ne bude dovoljno posla za sve neki ce jednostavno morati odustati. Ostace ce ih onoliko koliko je dovoljno a i ti koji ostanu ce morati drzati odredjeni nivo kvalitete usluge ukoliko zele opstati na trzistu.
1. Da se ogranici broj taksista u skladu sa brojem stanovnika. S tim da niko nema ekskluzivno pravo na licencu nego se postave uslovi koje neko mora ispuniti da bi bio taksista npr. klasa, opremljenost i starost vozila, redovni i stroziji tehnicki pregledi, zatim obucenost taksiste, barem osnovno znanje jednog svjetskog jezika, maksimalni dozvoljeni broj prekrsaja u toku godine, itd.
2. Da se ne ogranicava broj taksista, pa neka onda trziste samo odredi broj. Ako ne bude dovoljno posla za sve neki ce jednostavno morati odustati. Ostace ce ih onoliko koliko je dovoljno a i ti koji ostanu ce morati drzati odredjeni nivo kvalitete usluge ukoliko zele opstati na trzistu.
- rajvosa^
S ovim si eliminiso 95% taxistaquantum wrote:Trazenje da se obustavi izdavanje dozvola je bahatost i trazenje prava na monopol tamo gdje monopola ne bi trebalo biti.
- strong69
Hahaharajvosa^ wrote:
S ovim si eliminiso 95% taxista
Inace, na taxi stand u Merkatoru i Bus Stanici pozivam ili Zuti ili Crveni. Tu vise ja nikad ne sjedam u taxi.
-
skojotovski
dozivjeh i ja PRIJATNO iznenadenje. rijetkost, ali dese se, kada su taxisti u pitanju. kod prostorija KK Bosna, ide mi u susret sivi volvo, cini mi se s40, mahnem, staje, ulazim...SOK..."zapahnu" me prijatan miris, cista unutrasnjost, taxista nekih 50-tak godina, mozda koja kuka vise, obrijan, uredan, prijatan, kosulja, KRAVATA????!!!! sebi nisam mogao doci! tako da sam zaboravio uslikati auto i table. SVAKA CAST, MAJSTORE!
-
Timotije
Stajaliste na Kosevskom brdu je vrlo fin i pozitivan primjer, ima ih oko 25, ali su uglavnom svi vrlo uredni, ljubazni i susretljivi....skojotovski wrote:dozivjeh i ja PRIJATNO iznenadenje. rijetkost, ali dese se, kada su taxisti u pitanju. kod prostorija KK Bosna, ide mi u susret sivi volvo, cini mi se s40, mahnem, staje, ulazim...SOK..."zapahnu" me prijatan miris, cista unutrasnjost, taxista nekih 50-tak godina, mozda koja kuka vise, obrijan, uredan, prijatan, kosulja, KRAVATA????!!!! sebi nisam mogao doci! tako da sam zaboravio uslikati auto i table. SVAKA CAST, MAJSTORE!
Sve su to uglavnom kratke rute, ali nikad nisam dozivio da se nesto zbog toga prenemazu. Slucaj za primjer i pravo ih je zadovoljstvo imati u komsiluku...
Stajaliste Bascarsija, stoji sam na stajalistu, iznad njega parkirana povisoko dva vozila bez vozaca, i odbija turu (kad je vidio familiju 2+2 sitne djece) do istog brda. Kratko mu, a i vrucina brate....!!!?
- Tesssa
Ja se bas cesto vozim taxijem i od 10 voznji zapadne mi jedan kreten. Sto Mirci gore kaze, kad udjes sa osmijehom, normalno razgovaras dobit ces i bolju uslugu. S druge strane nas taxi je smijesno jeftin, a koliko para toliko muzike. Ne mozes ocekivati da ce voznja od 3 marke (koliko kosta jedna i po tramvajska karta) biti komforna, sa klimom i nasmijanim taksistom.
-
skojotovski
a da sjednes bez dine merlina?

-
to_the_roots
Santos wrote:Ja jednom uso na Alipasinu reko do malte kad hadjo progovori minimala polovka se osjeti iz njega.Tampi ga ja jesi ga to mazno kaze on meni sta si ti jesi drot pa me pitas.Jok reko nego osjeti se rakija pa reko da upitam mojne se ljutit.Nervozan znojav nikakav jebe se meni malta kratka relacija ali zamislite kad neko udje sa tane u taj taxi.
ala! pa bas zbog ljudi poput tebe te pijandure i dalje voze taksije. trebao si izac, izrazit negodovanje, zalit se kod njegovog poslodavca, ista!! al neee... radije se poklopit, ucutat i trpjet. pa ko vam je onda kriv, jebemuja!
u ovoj drzavi je sramota reci konobaru da nisi narucio mineralnu, nego kafu.
-
dia81
ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
-
gaius
meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..
platim.. i još me jebe na nacionalnoj osnovi..
-
to_the_roots
!!!!!!!!!!!!!!! pa sto dash da ti psuju majku?! jebote, ako on nema sitnih, ko ce imat. znam da je upravo suprotno slucaj, al time se ne smije miriti. trebala si izac iz taksija. koliko ja znam, on bi trebalo da ima spremnog sitnisha nekog. i jos te napada zbog toga STO JE ON ZASRAO. stvarno se cudim sta ljudi sve trpe cutke.dia81 wrote:ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
- Amazonka27
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
gaius wrote:meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..
- Amazonka27
- Dirty Harry
Jes' vala ... šta njeg briga kako sam ...pape wrote:gaius wrote:meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..
platim.. i još me jebe na nacionalnoj osnovi..E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ...
![]()
- van Basten
možda je čovjek izgledao bolešljivo pa nam se gaius uplašio hoće li ga uopšte živ odvesti do odredištaDirty Harry wrote:Jes' vala ... šta njeg briga kako sam ...pape wrote:gaius wrote:meni je taksista (wtf) davao pridike o načinu pozdravljanja.. lagana kišica pada.. moja tašna pretrpana papirinama.. zaustavljam golf 2.. nekako se ubacujem unutra (naravno prljavo do bola).. i valjda pozdravim na jedan od meni svojstvenih načina: "kako ste" (iz dijapazona: dobro jutro, zdravo i sl.).. te me taksista napadne.. te kakav je to pozdrav.. te folovi te golovi.. te bošnjaci izmišljaju nove pozdrave.. što fino ne kažu dobro jutro..
platim.. i još me jebe na nacionalnoj osnovi..E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ...
![]()
- Edin H.
van Basten wrote:možda je čovjek izgledao bolešljivo pa nam se gaius uplašio hoće li ga uopšte živ odvesti do odredištaDirty Harry wrote:Jes' vala ... šta njeg briga kako sam ...pape wrote:E, i ja bih ti isto uradio, ... cuj mu pozdrava, ... "kako ste", ...
![]()
-
dia81
ne znam, pokusavam da se borim dobrim odgojem al ne ideto_the_roots wrote:!!!!!!!!!!!!!!! pa sto dash da ti psuju majku?! jebote, ako on nema sitnih, ko ce imat. znam da je upravo suprotno slucaj, al time se ne smije miriti. trebala si izac iz taksija. koliko ja znam, on bi trebalo da ima spremnog sitnisha nekog. i jos te napada zbog toga STO JE ON ZASRAO. stvarno se cudim sta ljudi sve trpe cutke.dia81 wrote:ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas
-
to_the_roots
al ne mozes ti papku dokazat finim manirima. ne kazem da dobar odgoj treba u potpunosti da izostane, ali - u takvim situacijama treba biti ljubazan, al IZRICIT .)dia81 wrote:ne znam, pokusavam da se borim dobrim odgojem al ne ideto_the_roots wrote:!!!!!!!!!!!!!!! pa sto dash da ti psuju majku?! jebote, ako on nema sitnih, ko ce imat. znam da je upravo suprotno slucaj, al time se ne smije miriti. trebala si izac iz taksija. koliko ja znam, on bi trebalo da ima spremnog sitnisha nekog. i jos te napada zbog toga STO JE ON ZASRAO. stvarno se cudim sta ljudi sve trpe cutke.dia81 wrote:ma mene redovno izbace iz taksija il nece da me voze jer su im relacije prekratke a svaki dan se vozim skoro...nidje veze...odron su pozoriste i katedrala al bas odronaza...kosevo je super a i zuti taxi me nedavno izbacio- prvo rekla sam mu odmah da nemam sitno i da mi stane negdje da rasitnim - padala je kisa zato sam i usla..drugo htio me je izbaciti pa me nakraju ipak odlucio voziti pa mi je psovao majku cijelim putem i kad sam htjela da usitnim u prodavnici napao me i izbacio iz auta i nakraju me vozio dzaba a mogao je samo se skulirat i fino me odvest...od soka nisam vidjela ni broj taxija...uzas