Bila sam u brakumoonca wrote:Ne znam da li si u braku --ali promjena ima. Brak totalno promjeni neke osobe.Pogotovo ako jurisaju na prvo dijete.Velika radost veliki stres- u vecini je i razlog za razvode. Skriveni-niko to nece priznati -ja licno mislim da je.nuovavita wrote:Nikada neću shvatiti konstataciju u vezi je bio divan/divna, a čim smo ušli u brak se promijenio/promijenila.Pogotovo kada veza traje duže od braka.
Ako si odlučila da se razvedeš nikakva priča zašto je, kako i zbog čega tako nema smisla. U svakom slučaju smatram da mu trebaš saopštiti da želiš da se razvedeš. Starateljstvo nad djecom je potpuno druga priča jer može jednako pripasti i tebi i njemu...zavisi od više faktora.
Ljudi...razgovarajte tako da slušate, čujete i razumijete jedno drugo, a ne samo da bi odgovorili. Mnogi problemi se mogu prevenirati zdravom komunikacijom.
Najbolji advokat za razvod
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- nuovavita
#176 Re: Najbolji advokat za razvod
-
moonca
#177 Re: Najbolji advokat za razvod
Ne podrzavam ni ja nakon stupanja u brak radjati djecu -vec naredne godine.nuovavita wrote:moonca wrote:Ne znam da li si u braku --ali promjena ima. Brak totalno promjeni neke osobe.Pogotovo ako jurisaju na prvo dijete.Velika radost veliki stres- u vecini je i razlog za razvode. Skriveni-niko to nece priznati -ja licno mislim da je.nuovavita wrote:Nikada neću shvatiti konstataciju u vezi je bio divan/divna, a čim smo ušli u brak se promijenio/promijenila.Pogotovo kada veza traje duže od braka.
Ako si odlučila da se razvedeš nikakva priča zašto je, kako i zbog čega tako nema smisla. U svakom slučaju smatram da mu trebaš saopštiti da želiš da se razvedeš. Starateljstvo nad djecom je potpuno druga priča jer može jednako pripasti i tebi i njemu...zavisi od više faktora.
Ljudi...razgovarajte tako da slušate, čujete i razumijete jedno drugo, a ne samo da bi odgovorili. Mnogi problemi se mogu prevenirati zdravom komunikacijom.
Bila sam u brakuNe osporavam da se vremenom osobe mijenjaju. Pogotovo ako su mladi ušli u brak. A da u svemu tome ne prate jedno drugo, ne komuniciraju, ne interesuju se...pa nakon nekog vremena kažu ti nisi osoba za koju sam se udala/oženio. Moja konstatacija se odnosila na situaciju da jedna strana uspješno sakriva svoje pravo lice godinama, i bukvalno preko noći, poslije potpisivanja papira, da se drastično promijeni. A tako sam shvatila iz ove teme (možda griješim). Možda se i dešava tako, možda sam ja naivna...
Ali ako i jeste tako...zašto onda prave djecu...rađaju
Raziđete se fino na vrijeme i svako na svoju stranu.
No, kada naidju na probleme - neke misle da ce ga dijete promjeniti, da ce biti privrzeniji --
- nuovavita
#178 Re: Najbolji advokat za razvod
Meni je žao kada vidim koliki broj žena koriste trudnoću i dijete za manipulaciju.moonca wrote:
Ne podrzavam ni ja nakon stupanja u brak radjati djecu -vec naredne godine.![]()
No, kada naidju na probleme - neke misle da ce ga dijete promjeniti, da ce biti privrzeniji --
U tom zecu leži grm
-
moonca
#179 Re: Najbolji advokat za razvod
Pocetak braka je i ujedno borba za prevlast, obiljezavanje terena .nuovavita wrote:Meni je žao kada vidim koliki broj žena koriste trudnoću i dijete za manipulaciju.moonca wrote:
Ne podrzavam ni ja nakon stupanja u brak radjati djecu -vec naredne godine.![]()
No, kada naidju na probleme - neke misle da ce ga dijete promjeniti, da ce biti privrzeniji --![]()
U tom zecu leži grm![]()
Što dosta ljudi ne pristupa rješavanju problema razumno, već prikrivaju i sklanjaju pod tepih kontajući da će samo od sebe se nešto riješiti. Nažalost i tom metodom koju si ti navela. Pa onda stvore još veće probleme
- nuovavita
#180 Re: Najbolji advokat za razvod
Pa majku mu ne ulazimo u ratmoonca wrote:
Pocetak braka je i ujedno borba za prevlast, obiljezavanje terena .
-
moonca
#181 Re: Najbolji advokat za razvod
Rat jeste ali onaj sanuovavita wrote:Pa majku mu ne ulazimo u ratmoonca wrote:
Pocetak braka je i ujedno borba za prevlast, obiljezavanje terena .![]()
Onda su razlozi za taj brak pogrešni
Mislim da je jako bitno kako se shvata brak za razliku od zabavlajnja.
Nije pogresan, donosi drugu dimenziju,zbog toga se neki ne snalaze. Rijetki ce reci -negdje sam pogrijesio /la a ne optuzivati drugu stranu.
- mad_max_ba
#182 Re: Najbolji advokat za razvod
moonca wrote:Rat jeste ali onaj sanuovavita wrote:Pa majku mu ne ulazimo u ratmoonca wrote:
Pocetak braka je i ujedno borba za prevlast, obiljezavanje terena .![]()
Onda su razlozi za taj brak pogrešni
![]()
Nije pogresan, donosi drugu dimenziju,zbog toga se neki ne snalaze. Rijetki ce reci -negdje sam pogrijesio /la a ne optuzivati drugu stranu.
- nuovavita
#183 Re: Najbolji advokat za razvod
Rat u krevetu nije ratmoonca wrote: Rat jeste ali onaj sa![]()
Suština veze/braka jeste da zajedno gledate u istom pravcu. Jedno pored drugog...jednaki. A ne da se borite za dominaciju.
Ne snalaze se oni koji žele ući u brak a da se apsolutno ništa ne promijeni u njihovom životu. To je nemoguće.
-
zoomba
#184 Re: Najbolji advokat za razvod
nuovavita wrote:Rat u krevetu nije ratmoonca wrote: Rat jeste ali onaj sa![]()
Nije pogresan, donosi drugu dimenziju,zbog toga se neki ne snalaze. Rijetki ce reci -negdje sam pogrijesio /la a ne optuzivati drugu stranu.![]()
![]()
Suština veze/braka jeste da zajedno gledate u istom pravcu. Jedno pored drugog...jednaki. A ne da se borite za dominaciju.
Ne snalaze se oni koji žele ući u brak a da se apsolutno ništa ne promijeni u njihovom životu. To je nemoguće.
-
moonca
#185 Re: Najbolji advokat za razvod
nuovavita wrote:Rat u krevetu nije ratmoonca wrote: Rat jeste ali onaj sa![]()
Nije pogresan, donosi drugu dimenziju,zbog toga se neki ne snalaze. Rijetki ce reci -negdje sam pogrijesio /la a ne optuzivati drugu stranu.![]()
![]()
Naravno da imate iste zajednicke ciljeve ako je u opstem dobru. No, ima brak i individualnih prohtjeva ciljeva - tu zapne oko jednakosti. Mala dominacija mora biti na strani muskarca, inece nece stimati.
- nuovavita
#186 Re: Najbolji advokat za razvod
Da bi zajedništvo funkcionisalo moramo sebi priuštiti i individualna zadovoljstvamoonca wrote:
Aj dobro nije ...
Naravno da imate iste zajednicke ciljeve ako je u opstem dobru. No, ima brak i individualnih prohtjeva ciljeva - tu zapne oko jednakosti. Mala dominacija mora biti na strani muskarca, inece nece stimati.
-
moonca
#187 Re: Najbolji advokat za razvod
Kao?nuovavita wrote:Da bi zajedništvo funkcionisalo moramo sebi priuštiti i individualna zadovoljstvamoonca wrote:
Aj dobro nije ...
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#188 Re: Najbolji advokat za razvod
Sex vjerovatno.moonca wrote:Kao?nuovavita wrote:Da bi zajedništvo funkcionisalo moramo sebi priuštiti i individualna zadovoljstvamoonca wrote:
Aj dobro nije ...
-
moonca
#189 Re: Najbolji advokat za razvod
Uh , dobro je .
Mislila sam da je nesto-
- nuovavita
#190 Re: Najbolji advokat za razvod
Bez sexa ne meRe (jedno s drugim naravno)heat wrote:Sex vjerovatno.moonca wrote:Kao?nuovavita wrote:
Da bi zajedništvo funkcionisalo moramo sebi priuštiti i individualna zadovoljstva
A kao npr. kafa/piće sa prijateljima, samostalna kupovina, odlazak u teretanu....stvari koje činimo odvojeno. To su valjda individualni prohtjevi/ciljevi koje si spomenula. Bar se nadam da jesu
-
moonca
#191 Re: Najbolji advokat za razvod
Pice /kafa je uzitak, i ako je tokom dana je ok.Ostalo je vise potreba .nuovavita wrote:Bez sexa ne meRe (jedno s drugim naravno)heat wrote:Sex vjerovatno.moonca wrote:
Kao?![]()
A kao npr. kafa/piće sa prijateljima, samostalna kupovina, odlazak u teretanu....stvari koje činimo odvojeno. To su valjda individualni prohtjevi/ciljevi koje si spomenula. Bar se nadam da jesu
Odlazak na godisnji odmor/sam/sama je vec diskutabilno.
-
kakavdanakneiskustvu
#192 Re: Najbolji advokat za razvod
Pice /kafa je uzitak, i ako je tokom dana je ok.Ostalo je vise potreba .moonca wrote:Bez sexa ne meRe (jedno s drugim naravno)nuovavita wrote:Sex vjerovatno.heat wrote:
Kao?![]()
Odlazak na godisnji odmor/sam/sama je vec diskutabilno.[/quote]
ja znam ženu koja non stop na godisnji,na produzeni vikend ide bez muza,a vecinom i bez djeteta,ali nisam cuo da se razvode,valjda oboma to odgovara
-
ifaufa
#193 Re: Najbolji advokat za razvod
Pocela sam da radim, i ja se malo bolje osjecam. Naravno da sad je tu mnogo vise obaveza i rasporeda koje treba uklopiti i organizovati ali sve je moguce. Bitno je da su djeca sretna i zadovoljna. Polako se "cupam" uglavnom, jedan po jedan cilj. Bitno mi je da nije sabotirao moju namjeru da se zaposlim, i ako mu naravno nije drago.moonca wrote:Desava li se ista ?
-
moonca
#194 Re: Najbolji advokat za razvod
ifaufa wrote:Pocela sam da radim, i ja se malo bolje osjecam. Naravno da sad je tu mnogo vise obaveza i rasporeda koje treba uklopiti i organizovati ali sve je moguce. Bitno je da su djeca sretna i zadovoljna. Polako se "cupam" uglavnom, jedan po jedan cilj. Bitno mi je da nije sabotirao moju namjeru da se zaposlim, i ako mu naravno nije drago.moonca wrote:Desava li se ista ?
Super, da si pocela raditi.
Bitno je da si ti sretna i zadovoljna i svoju srecu i zadovoljstvo ces prenijeti i na djecu.
-
ifaufa
#195 Re: Najbolji advokat za razvod
moonca wrote:ifaufa wrote:Pocela sam da radim, i ja se malo bolje osjecam. Naravno da sad je tu mnogo vise obaveza i rasporeda koje treba uklopiti i organizovati ali sve je moguce. Bitno je da su djeca sretna i zadovoljna. Polako se "cupam" uglavnom, jedan po jedan cilj. Bitno mi je da nije sabotirao moju namjeru da se zaposlim, i ako mu naravno nije drago.moonca wrote:Desava li se ista ?
Super, da si pocela raditi.![]()
Bitno je da si ti sretna i zadovoljna i svoju srecu i zadovoljstvo ces prenijeti i na djecu.
Nije mu drago --to navodi na zakljucak da nije spreman za razvod?
Ma za razvod nece da cuje. Zasto bi se razvodila..imam sve..zivim kao kraljica(to on kaze)..a i voli me..kao..eto da nije tako pustio bi me. Ma kad se stavim u njegovu poziciju..relativno mlad..uspjesan..ima novca..auta..lazni drugova koji djele iste "ideale"....kurvi..ovamo ima suprugu koja sve radi i trpi..djecu..njemu je savrseno. Zasto bi sve to kvario. Kada sam ispricala savjetnici cijelu pricu, to mi je i sama rekla..naravno da sam i ja kriva zato sto sam trpila i sutila toliko, njega boli briga a ja se jedem..
-
zoomba
#196 Re: Najbolji advokat za razvod
Imas modernog covjeka 
-
moonca
#197 Re: Najbolji advokat za razvod
Da zivis u nekoj Arapskoj zemlji, to bilo ok. No, bojim se da i nasa sadasnja Bosna tezi tom mentalitetu.ifaufa wrote:moonca wrote:ifaufa wrote:
Pocela sam da radim, i ja se malo bolje osjecam. Naravno da sad je tu mnogo vise obaveza i rasporeda koje treba uklopiti i organizovati ali sve je moguce. Bitno je da su djeca sretna i zadovoljna. Polako se "cupam" uglavnom, jedan po jedan cilj. Bitno mi je da nije sabotirao moju namjeru da se zaposlim, i ako mu naravno nije drago.
Super, da si pocela raditi.![]()
Nije mu drago --to navodi na zakljucak da nije spreman za razvod?
Ma za razvod nece da cuje. Zasto bi se razvodila..imam sve..zivim kao kraljica(to on kaze)..a i voli me..kao..eto da nije tako pustio bi me. Ma kad se stavim u njegovu poziciju..relativno mlad..uspjesan..ima novca..auta..lazni drugova koji djele iste "ideale"....kurvi..ovamo ima suprugu koja sve radi i trpi..djecu..njemu je savrseno. Zasto bi sve to kvario. Kada sam ispricala savjetnici cijelu pricu, to mi je i sama rekla..naravno da sam i ja kriva zato sto sam trpila i sutila toliko, njega boli briga a ja se jedem..
Ipak, moram se pitati- nije li te zbog toga i privukao sto je , ovim redom cu -- relativno mlad, uspjesan, ima novaca, auto, ugledna famailija....
da bi u braku upoznala, agresivnost,lazne drugove .... druge zene....
hm , kako izaci iz ove situacije ---moras naci nacina da on bude taj koji ce traziti razvod. Da mu ego ostane na povrijedjen ..
-
amko761
#198 Re: Najbolji advokat za razvod
Mislim da većina nalazi utjehu u šupljim pričama tipa to ti je nafaka, sudbina, tako ti je Allah, Isus ili koji već bog namijenio, pa eto pokušaj i tiifaufa wrote:Ma za razvod nece da cuje. Zasto bi se razvodila..imam sve..zivim kao kraljica(to on kaze)..a i voli me..kao..eto da nije tako pustio bi me. Ma kad se stavim u njegovu poziciju..relativno mlad..uspjesan..ima novca..auta..lazni drugova koji djele iste "ideale"....kurvi..ovamo ima suprugu koja sve radi i trpi..djecu..njemu je savrseno. Zasto bi sve to kvario. Kada sam ispricala savjetnici cijelu pricu, to mi je i sama rekla..naravno da sam i ja kriva zato sto sam trpila i sutila toliko, njega boli briga a ja se jedem..
Pa javi pali li.
- JThomas
#199 Re: Najbolji advokat za razvod
danju k'o kraljica a noću k'o carica 
-
ifaufa
#200 Re: Najbolji advokat za razvod
[quote="moonca"][quote="ifaufa"][quote="moonca"][quote="ifaufa"]
Sad i da kazem da nije tako niko mi ne bi vjerovao. Vecina smatra da je novac bio u pitanju. A nije tako bilo. Ja sam prosla mnogo toga u zivotu i za sve sam se borila.sama. skolovala sam se sama..studij sam zavrsila u americi, ovde sam dobila dobar i fino placen posao s obzirom kako sam bila mlada. Sa njim me upoznala kolegica koja je odrasla sa njim i koja je smatrala da bi bili super skupa jer smo dijelili ljubav prema istim stvarima. Tada je zivio od "dzeparca" a ja od place i slagali smo se zaista. I on je studij zavrsio vani i tada smo imali dosta zajednickog i veza nam je bila stabilna. Tezili smo da krenemo skupa i stvorimo nesto zajedno. Da skratim pricu..tek poslije je dosao u kontakt sa ozbiljnim parama..fo tada je imao placu kao i ja...imali smo jedno noemalno auto...ja sam tada vec uveliko bila trudna. I tada se desila promjena..poceo je da ostaje duze na poslu..pravdajuci se poslom. Mislio je da ja ne znam nista a informacije su same dolazile. Kada sam ga prvi put suocila sa istinom..da znam sve..tad se poceo nasilnicki ponasati..poceo je da prijeti i verbalno me maltretira. Roditelji su dosli 2 puta po mene..haos mi je tad napravio(to je za one koji osuduju roditelje) nisu mi mogli pomoci..imali smo djecu i preko njih je prijetio..u jednom momentu se kao i pokajao i trajalo je mjesec i sve po starom..ja sam i pored jako teskog porodaja nakon 2 mjeseca bila opet ista..trudila sam se da budem normalna..dotjerana..fizicki.. misleci da je to..ali kada sam vidjela te druge shvatila sam da ljepota nije bitna vec eto svi to rade..svi imaju djevojke..on se krece u tom drustvu i da se oslobodi njih sigurno bi bio koliko toliko normalan.
Sad i da kazem da nije tako niko mi ne bi vjerovao. Vecina smatra da je novac bio u pitanju. A nije tako bilo. Ja sam prosla mnogo toga u zivotu i za sve sam se borila.sama. skolovala sam se sama..studij sam zavrsila u americi, ovde sam dobila dobar i fino placen posao s obzirom kako sam bila mlada. Sa njim me upoznala kolegica koja je odrasla sa njim i koja je smatrala da bi bili super skupa jer smo dijelili ljubav prema istim stvarima. Tada je zivio od "dzeparca" a ja od place i slagali smo se zaista. I on je studij zavrsio vani i tada smo imali dosta zajednickog i veza nam je bila stabilna. Tezili smo da krenemo skupa i stvorimo nesto zajedno. Da skratim pricu..tek poslije je dosao u kontakt sa ozbiljnim parama..fo tada je imao placu kao i ja...imali smo jedno noemalno auto...ja sam tada vec uveliko bila trudna. I tada se desila promjena..poceo je da ostaje duze na poslu..pravdajuci se poslom. Mislio je da ja ne znam nista a informacije su same dolazile. Kada sam ga prvi put suocila sa istinom..da znam sve..tad se poceo nasilnicki ponasati..poceo je da prijeti i verbalno me maltretira. Roditelji su dosli 2 puta po mene..haos mi je tad napravio(to je za one koji osuduju roditelje) nisu mi mogli pomoci..imali smo djecu i preko njih je prijetio..u jednom momentu se kao i pokajao i trajalo je mjesec i sve po starom..ja sam i pored jako teskog porodaja nakon 2 mjeseca bila opet ista..trudila sam se da budem normalna..dotjerana..fizicki.. misleci da je to..ali kada sam vidjela te druge shvatila sam da ljepota nije bitna vec eto svi to rade..svi imaju djevojke..on se krece u tom drustvu i da se oslobodi njih sigurno bi bio koliko toliko normalan.