kompleks je cudoinduendo wrote:2:0![]()
KUP UEFA/2.pretkolo>FK Sarajevo-Rapid Bukurest
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fczeljo
buraz, nismo svi isti.Skoro wrote:kompleks je cudoinduendo wrote:2:0![]()
meni je krivo sto ste ispali, ali ste najvise krivi sami sebi.
da vam ne bi alaima i maxumica, pa i repuha mogli ste i do pobjede! maxumic zabio par golova i misli da je ronaldinho, pa sve hoce sam.
Last edited by fczeljo on 24/08/2006 20:47, edited 1 time in total.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Kad budes imao respektabilnu ligu i Savez.JBT wrote:Ne znam kako vama, ali meni su se vise ova pretkola popela na vrh neke stvari. Vazda pretkolo ovo - pretkolo ono. Kad cemo vise izaci iz tih pretkola!?
Rapid je bio bolji ali i prljaviji tim.
Mi otisli u Bukurest da cuvamo rezultat umjesto po svaku cijenu da zabijemo gol. Bolje bi bilo i da je 4:1 nego 2:0 iako nam se isto pise. Rumuni isto - ocajni i nesretni - ovaj Rapid definitivno nema sanse u grupi UEFA osim ako ove prljave finte ne prolaze u Europi svake godine.
Sve u svemu, neka nas kod kuce - kad nismo sposobni da gol ne primimo u 89 minuti i to iz napada kojih je bilo barem 5-6 istih, sa loptom koja prolazi kroz 16 s desne strane, a Alaim ko govedo samo je gleda. Golman je najveca nam taraba. Barem on ne moze reci da je trcao 90 minuta okolo - pa da - mu je opala koncentracija. Al' nista.
A Rumunima treba zapamtiti ovo. Pa ih fino docekati sljedeci put kako navijace tako i igrace. Gaziti preko njih ko preko stoke. Pa neka bude sta jos nije.
-
PITARKA_SA
Odlicno smo odigrali,dali sve od sebe..nema se sta reci,obrukali se nismo,za razliku kako su nas brukali drugi klubovi po evropi!
nisam sretna,ali mogu biti zadovoljna samom cinjenicom da smo ostavili SRCE NA TERENU!!!!!Alaima necu ni komentarisati ,da nebi psovala po forumu bezze
PS:ovi dusmani sto se raduju,,samo jedno im mogu reci NE MOZETE VI MRZITI SARAJEVO KOLIKO GA MI MOZEMO VOLITI
Neko gubi u evropskim utakmicama 2:0(tj,2:1) a neko po sumama i proplancima nase lige ,i opet imate nesto reci???kompleks je cudo!
"I KAD TI BUDU SVI LEDJA OKRENULI,UVJEK CE SJEVER TVOJ ZA TEBE GINUTI.."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idemo dalje....pussa mojim Pitarima,ignore kompleksase

nisam sretna,ali mogu biti zadovoljna samom cinjenicom da smo ostavili SRCE NA TERENU!!!!!Alaima necu ni komentarisati ,da nebi psovala po forumu bezze
PS:ovi dusmani sto se raduju,,samo jedno im mogu reci NE MOZETE VI MRZITI SARAJEVO KOLIKO GA MI MOZEMO VOLITI
Neko gubi u evropskim utakmicama 2:0(tj,2:1) a neko po sumama i proplancima nase lige ,i opet imate nesto reci???kompleks je cudo!
"I KAD TI BUDU SVI LEDJA OKRENULI,UVJEK CE SJEVER TVOJ ZA TEBE GINUTI.."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idemo dalje....pussa mojim Pitarima,ignore kompleksase
-
shadow
ma buraz, samo da alaim nije bio medju stativama, to bi bilo dovoljno...jebat ga, nema nazad, idemo dalje..fczeljo wrote:buraz, nismo svi isti.Skoro wrote:kompleks je cudoinduendo wrote:2:0![]()
da vam ne bi alaima i maxumica, pa i repuha mogli ste i do pobjede! maxumic zabio par golova i misli da je ronaldinho, pa sve hoce sam.
VOLIM TE SARAJ'VO
- strong69
fczeljo svaka cast za pozitivne komentare... Koliko god se nekom cinilo da Sarajevo nije odigralo dobro u krivu je... Svaka cast momci!!!fczeljo wrote: buraz, nismo svi isti.
-
fczeljo
jarane, pun mi je kurac, da se mi koljemo izmedju sebe, a seljaci uzimaju titule i idu u evropu.strong69 wrote:fczeljo svaka cast za pozitivne komentare... Koliko god se nekom cinilo da Sarajevo nije odigralo dobro u krivu je... Svaka cast momci!!!fczeljo wrote: buraz, nismo svi isti.
btw, evo dzemo vam strijelac;) za litex!
Last edited by fczeljo on 24/08/2006 21:39, edited 1 time in total.
-
PITARKA_SA
stvarno ste smijesni ako mislite da nas dotice uopste vasa prica..hoce'l ko simpatisati ili ne f.k SARAJEVO
cinjenice su cinjenice..neko gubi na Evropskoj sceni a neko u Posusju
al naravno,sve su to "nijanse" heheeh
Hz'87
cinjenice su cinjenice..neko gubi na Evropskoj sceni a neko u Posusju
al naravno,sve su to "nijanse" heheeh
Hz'87
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Za ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.lahor wrote:Pa vec sam pomenuo...Iako ste u prvoj utakmici slavili,vi ste na sav glas napadali Zelju i covjeka kojji nema nikakve veze sa fudbalom i njegov narod.Znaci slavite pobjedu a vazda vam Zeljo na pameti samo zbog kompleksa nize vrijednosti jer ste za Zelju uvijek mali pa makar stanje na tabeli pokazivalo drugacije.Pogledajte malo sta ste sve srali po ovome forumu nakon prve utakmice.Budite bar malo realni........"AKO SMEEEEEEEEEEEEEETAAAAAAAAAAA TVOMEEEEEEEEE OCUUUUUUUUUU AKOOOO KAZE KAKO PITARI PUSEEEEEEEEEEEEEEE TI MU RECI DUSO MOJAAAAAAAAAAAA PITARI SU CIGANIIII IZ DUSEEEEEEEEEEEE..........shadow wrote:da li se vi (zeljo) mozda zovete siroki ili zrinjski? ne zovete! znaci da ste veliki kompleksasi cim se hvalite ili nam prijetite sa nekim drugimlahor wrote: .hahahahaha pogledajte istini u oci..a za prvenstvo zapamtite opet....Siroki ili Zrinjski...budite vec jednom realni...
Nego - putuj ZeljA - samo putuj - u Prvu Ligu. Potrebno je to jer ste nakupili svakakvih metiljavih manijaka iz svakog sela koje nema svoj tim u mjesnoj zajednici - pa od kompleksa prema gradu - stadose uz "prvaka".... neka nadju sad sebi - druge Sampinjone - to su oni - koji su i u Jugi naucili navijati za "tudje" a nikad "svoje" od Begisa do Maksimira...Radije primaju komsijskog u guzu, nego sto bi licnog stavili gdje treba. I slicno. Ti i takvi ko ti - "osvjesceni Zeljovci od pamtivjeka" tj. odkako je Djilda poginuo - nikad i nisu navijali za Zelju, vec protiv svih drugih.
Potrebna je Zelji jedna katarza. Prvo - ove smetljare - sto navijaju za Siroki i Zrinjski - da sredite. Pa onda, fino ko ljudi - da se vratite gdje vam je mjesto.
A lahoru porucujem - da dodje vaginalitet - pred sljedeci mec - poslacemo ekipu - da se s njim nadje, neka povede koga ima - pickin dim pa da cujem sta ce otpjevati. To - ako si namudaj neki.
Zaboravili su mnogi dane (Lahor nije zaboravio - nije nikad ni znao za dane, sta ce seljacic - zamjenioi motokurtivator za kompjuter, a oranicu za tastaturu, bestijalonst za online drka-drka djon i meketanje koze 4-ronoge, za blejanje turbofolk simentalke i slicni drugi - progresi koji su omoguceni ono-ratnom Seljackom Revolucijom) kad su u Sarajevo dolazili Crvena Zvijezda i Dinamo a Manijaci sa Pitarima stojali na istoj tribini - sjeveru (ili jugu) - odvojeno ali zajedno. Pa da vidimo ta nova "muda marjanova" sto se javljaju ovdje - gdje su, nema ih u Begisu, nema ih u Zenici, nema ih za Derby osim ako nije odvaljivati komade vlastitog stadiona da se razbijaju komsijske glave (sto jasno naglasava - prioritete). Cak su i Zagrebcani dosli, sa Ercegovancadima - da vas tuku na vasem stadionu - u toku prijateljske tekme (sto je opet svaljeno sve - na nekom "pitara u prolazu koji je sve zapoceo" - sve u godinu dana. Nizete samo poraze i nije to ni bitno. Al' treba postovati staru narodnu - u zlu se ne ponizi, a u dobru ne povisi. Ne znate vi - primit poraz ko pobjedu. Jer - to veliku vecinu "novih manijaka" - nikad nije ni interesovalo. Bitno je bilo da se navija za - Samipnjona.
Nemam ja sta - protiv Zelje. Samo znam - da ukoliko neki tim nije moj tim - onda me ne zanima ni tema, ni sta ko pise, ni rezultat, niti cu doci i srati po Sirokom sto je zijan od Basela ni po Manijacima - sto im dojucerasnji prvoligas uze dva boda sa domaceg terena pa su zadnji na tabeli poslje 3 odigrana kola. Ali izgleda da nije lako biti Drugi u Gradu a Prvi na Selu. U bilo cemu.
Svim drugim "kladionicarima" - predlazem da do kraja godine - ulazu 1 -cu na svoj tim kad je god u gostima - ukoliko hoce da imaju - za kafu i kutiju cigara...jer - za taman toliko bi vas 50% prodalo i rodjenu mater, drzavu, da ne govorimo o dva propala fudbalska tima, koja samo pokazuju koliki olos i gnjide zive u ljudima i medju nama - i direktan su dokaz onda zasto je sve ovo ovako. Primjera radi - par dana prije utakmice s Rapidom - zakljucane kapije na Kosevu i onemogucen trening igracima Sarajeva - jer - tako je to kad ti drugi kapu kroje, a Kosevo nije - stadion FCS-a. Mene samo interesuje - ciji to stadion treba da bude? Ko su oni Sehidi sto leze oko stadiona na pomocnim terenima? Ko su oni koji pune stadion za vrijeme svake utakmice? I ostala "politcka sranja" i "pisanja". Jebi ga - ako nije nas - treba ga minirati - posto smo mi naucili samo rusiti - pa da onda vidimo - ko ce naplacivati kiriju - za svaku utakmicu - dok igraci igraju za prosjecnu platu koja im kasni. I opet su - prvi na tabeli, odigrali sa Rapidom - najbolje kako su mogli i znali. Do 89 minute druge utakmice - nije nista bilo rijeseno. I sad - se trebaju moroni nasladjivati. Rumunija je zemlja od 22 miliona ljudi. Bukurest grad od 2 miliona. Imaju barem jos dva tima - Dinamo i Steaua u Bukurestu. U timu im igra Australijanski reprezantativac. Vidjeli ste i sami stadion. Koliko je guzonja bilo na tribinama? Ovo je tim - koji je u zadnjih 10 godina - najvise postigao u svojoj istoriji - tj. odkako su otisli sa vlasti komunisti 1996-te, znaci novi tim burzujske i koruptivne Rumunije - koja nema pardona ni na terenu ni na tribinama (drago mi je na kraju da nije niko isao - trositi svoju crkavicu - da bude na milost i ne milost cigana). U poredenju sa njima - BiH je 5 puta manja zemlja, dva put ima manja primanja prosjecna, nas su primili u FIFU 1996 a u UEFU 1998. Znaci prije 8 godina. I treba biti - covjek barem jednom u zivotu i reci - sto se moglo uraditi - uradjeno je.
Last edited by Nosferatu on 25/08/2006 00:27, edited 1 time in total.
-
cpt.picard
Kakve veze ima KK Bosna? Repka? Hoces reci Manijaci ne prate rep? hahahahaha Ocito ne pratis, ali ima nas na svakom gostovanjuZa ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.
Sanjaj. I cuvena teorija: kad seljak dodje u grad pocne navijati za Zelju. Zar nije logicnije da pocne navijati za Sarajevo?Nego - putuj ZeljA - samo putuj - u Prvu Ligu. Potrebno je to jer ste nakupili svakakvih metiljavih manijaka iz svakog sela koje nema svoj tim u mjesnoj zajednici - pa od kompleksa prema gradu - stadose uz "prvaka"....
Nebih dalje, nije tema... Uzivajte u trenutku
- Nosferatu
Cuvena teorija je da seljak navija za Sampinjona. Nekoc Zvezda, ponekad Partizan, Hajduk, onda Zeljo, sad su ocigledno zbunjeni - pa Siroki simpatisu, a "vode se ko Zeljovci" - valjda sto ne znaju sta ce sa jednim salom i dresom sa buvljaka u ormaru.cpt.picard wrote:Kakve veze ima KK Bosna? Repka? Hoces reci Manijaci ne prate rep? hahahahaha Ocito ne pratis, ali ima nas na svakom gostovanjuZa ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.
Sanjaj. I cuvena teorija: kad seljak dodje u grad pocne navijati za Zelju. Zar nije logicnije da pocne navijati za Sarajevo?Nego - putuj ZeljA - samo putuj - u Prvu Ligu. Potrebno je to jer ste nakupili svakakvih metiljavih manijaka iz svakog sela koje nema svoj tim u mjesnoj zajednici - pa od kompleksa prema gradu - stadoseuz "prvaka"....
Nego koliko je Manijaka iz Sarajeva bilo u Beogardu na Marakani u Oktobru 2005-te? Daj mi - reci. Broj, ime i prezime. Ja znam za jednog. Idete vi - samo kad je turizam u pitanju. Ono, objesis transparent i zalegnes, kao - veliki fanatik, odgledas tekmu s NewCastle pa do nekog pub-a i to je to. A moze i po selima i livadama - nase zemlje ponose, idu cete Manijaka, slavu Zelji pronose. Evo da vas vidim - u sljedecem kolu - koliko vas s foruma ide na gostovanje u Modricu?
I KK Bosna svakako da ima veze. HZ su navijale i stajale uz KK Bosnu - uvijek i vazda. Od prije rata, poslje rata kad je Brotnjo znao biti sampion one lige (nekakve dvije lige, pa onda play off i slicne gluposti) pa do dana danasnjeg. Zeljini Manijaci su se hvalili kako imaju - Sportsko drustvo - pa u njemu - sve i jedan kolektiv koji nosi ime - Zeljeznicar je njihov. Po tome - KK Bosna - nije nikad bila - niti ce biti - Zeljin izdanak niti produzena ruka.
- chinese_water
Sada sto nema KK Sarajevo...niko nije kriv...vi ste samo tu uletili, i nikakve vi veze nemate sa KK Bosna, osim sto idete fol organizovano...gdje ste bili kad KK Bosna nije imala nikakvih uspjeha poslije rata?Poceli ste organizovano ici od kada Bosna igra goodyear ligu, i iskreno, muka mi je kada mi neko to spomene. Sva sarajevska sminka na jednom mjestu=najbolji momenat za potpale...Nosferatu wrote:Cuvena teorija je da seljak navija za Sampinjona. Nekoc Zvezda, ponekad Partizan, Hajduk, onda Zeljo, sad su ocigledno zbunjeni - pa Siroki simpatisu, a "vode se ko Zeljovci" - valjda sto ne znaju sta ce sa jednim salom i dresom sa buvljaka u ormaru.cpt.picard wrote:Kakve veze ima KK Bosna? Repka? Hoces reci Manijaci ne prate rep? hahahahaha Ocito ne pratis, ali ima nas na svakom gostovanjuZa ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.
Sanjaj. I cuvena teorija: kad seljak dodje u grad pocne navijati za Zelju. Zar nije logicnije da pocne navijati za Sarajevo?Nego - putuj ZeljA - samo putuj - u Prvu Ligu. Potrebno je to jer ste nakupili svakakvih metiljavih manijaka iz svakog sela koje nema svoj tim u mjesnoj zajednici - pa od kompleksa prema gradu - stadoseuz "prvaka"....
Nego koliko je Manijaka iz Sarajeva bilo u Beogardu na Marakani u Oktobru 2005-te? Daj mi - reci. Broj, ime i prezime. Ja znam za jednog. Idete vi - samo kad je turizam u pitanju. Ono, objesis transparent i zalegnes, kao - veliki fanatik, odgledas tekmu s NewCastle pa do nekog pub-a i to je to. A moze i po selima i livadama - nase zemlje ponose, idu cete Manijaka, slavu Zelji pronose. Evo da vas vidim - u sljedecem kolu - koliko vas s foruma ide na gostovanje u Modricu?
I KK Bosna svakako da ima veze. HZ su navijale i stajale uz KK Bosnu - uvijek i vazda. Od prije rata, poslje rata kad je Brotnjo znao biti sampion one lige (nekakve dvije lige, pa onda play off i slicne gluposti) pa do dana danasnjeg. Zeljini Manijaci su se hvalili kako imaju - Sportsko drustvo - pa u njemu - sve i jedan kolektiv koji nosi ime - Zeljeznicar je njihov. Po tome - KK Bosna - nije nikad bila - niti ce biti - Zeljin izdanak niti produzena ruka.
Drugo pricas decko o nekim manijacima i odlascima u BG...odmah da ti kazem...grijesis debelo, isao ja i jos moja 2 prijatelja manijaka privatnim vozilom...i jedan pitar...koji uopste nije bio sa nama na tribini nego je sjedio medu cetnicima...ma jah...ja zaboravih s kojom bagrom se upustam u dijalog....soli...nikad vise... FCS je nastao na jedan supacki nacin i kao takav klub moze da ima navijace koji nisu supcine???Ma ni Tom Cruise to nebi izveo u MI4!!! Do sad nisam mrzio sarajevo, ali eto...vidim da nije jabuka daleko od jabuke pala.
Vise na ovaj supacki dio foruma ne zalazim...
- Nosferatu
chinese_water wrote:Sada sto nema KK Sarajevo...niko nije kriv...vi ste samo tu uletili, i nikakve vi veze nemate sa KK Bosna, osim sto idete fol organizovano...gdje ste bili kad KK Bosna nije imala nikakvih uspjeha poslije rata?Poceli ste organizovano ici od kada Bosna igra goodyear ligu, i iskreno, muka mi je kada mi neko to spomene. Sva sarajevska sminka na jednom mjestu=najbolji momenat za potpale...Nosferatu wrote:Cuvena teorija je da seljak navija za Sampinjona. Nekoc Zvezda, ponekad Partizan, Hajduk, onda Zeljo, sad su ocigledno zbunjeni - pa Siroki simpatisu, a "vode se ko Zeljovci" - valjda sto ne znaju sta ce sa jednim salom i dresom sa buvljaka u ormaru.cpt.picard wrote: Kakve veze ima KK Bosna? Repka? Hoces reci Manijaci ne prate rep? hahahahaha Ocito ne pratis, ali ima nas na svakom gostovanju
Sanjaj. I cuvena teorija: kad seljak dodje u grad pocne navijati za Zelju. Zar nije logicnije da pocne navijati za Sarajevo?
Drugo pricas decko o nekim manijacima i odlascima u BG...odmah da ti kazem...grijesis debelo, isao ja i jos moja 2 prijatelja manijaka privatnim vozilom...i jedan pitar...koji uopste nije bio sa nama na tribini nego je sjedio medu cetnicima...ma jah...ja zaboravih s kojom bagrom se upustam u dijalog....soli...nikad vise... FCS je nastao na jedan supacki nacin i kao takav klub moze da ima navijace koji nisu supcine???Ma ni Tom Cruise to nebi izveo u MI4!!! Do sad nisam mrzio sarajevo, ali eto...vidim da nije jabuka daleko od jabuke pala.
Vise na ovaj supacki dio foruma ne zalazim...![]()
Pa sto ne kazes - ti si onaj sto je otisao - da bi pobjegao sa stadiona prije kraja utakmice - onaj sto je molio - da ga puste da izadje - da se uhvati noge i zbrise iz Begisa - i preko grane - prije nego sto budu morali - ljudi s autobusima da idu. Usput - sasro se ko grlica - da te nebi neko prepoznao - od cetnika medju kojima si sjedio. I to sto pises - znas koliko ti vjerujem da je jedan otisao sjediti - s cetnicima - a ostali vi - na tribinu sa BHF. Da si mislio ici kao BHF - isao bi kao BHF - bili su organizovani autobusi i sve drugo. Svako normalan - bi isao busem a ne vukao svoje vozilo, ali - to samo u slucaju da budes primoran sa navijacima da budes na tribini. Ovako - si bio "s drugom pitarom" ako je i isao sa vama, blizu jednog od 10-tak Noz, Zica transparenata....
Ama ne trebas ti meni nista govoriti evo vam - vasi problemi
Odkud ovoliki dugovi (da se nije koja utakmica kupila a mozda i jos koja prodala - doduse za privatne dzepove, ne da se sa njom - vracaju operativna dugovanja) - a bilo se sampion dva puta, islo se u Europu plus - toliki vjerni Zeljni navijaci kupuju karte za svaku tekmu? Sto vas 100.000 a sigurno vas ima toliko - ne uplati po 10-15km - da se rijesi klub dugovanja? Pa da mogu dovesti igraca? Ovo je zalosno - da od 1999 do 2006-te, 7 godina vucete - ovakve cifre i isplacuje se - samo ono sto se nuzno mora.PREGLED FINANSIJSKOG DUGA F.K. «ŽELJEZNIČAR» PO GODINAMA,
KOJEG SU NAPRAVILI RANIJI SAZIVI PREDSJEDNIŠTVA KLUBA
Do 31.12.1999. godine – 166.379,00 KM
2000. – 2001. godine – 131.584,74 KM
2002. – 2003. godine – 1.041.576,62 KM
Samo – 2004. godine – 577.138,22 KM
Do 22.06.2005. godine – 557.892,89 KM
Ukupan dug sa 22.06.2005. godine – 2.602.830,64 KM
SMANJENI UKUPNI DUG F.K. «ŽELJEZNIČAR» ZA PROTEKLI MANDAT OD JEDNE
GODINE OVOG SAZIVA PREDSJEDNIŠTVA KLUBA, SA DANOM 26.05.2006. GODINE
Isplaćeno – smanjen dug – 491.717,26 KM
Isplaćeno prinudnim izvršenjem sudskim presudama – 206.383,39 KM
Ukupano otplaćen dug sa 23.05.2006. godine – 698.100,65 KM
OSTATAK UKUPNOG DUGA F.K. «ŽELJEZNIČAR»
zajedno sa reprogramiranim dugovima po bankarskim
kreditima, reprogramiranim poreznim dugovima,
reprogramiranim doprinosima za penzijsko i invalidsko
osiguranje igrača i uposlenih PIO/MIO i zdravstveno
osiguranje, kao i ostala potraživanja prema Klubu,
po kojima se vode sudske parnice, .
OSTATAK UKUPNOG DUGA sa danom 23.05.2006. god.– 1.904,729,99 KM
-
ero_sa_onog_svijeta
nemoj tako. Vidiš da je čovjek realan!shadow wrote:da li se vi (zeljo) mozda zovete siroki ili zrinjski? ne zovete! znaci da ste veliki kompleksasi cim se hvalite ili nam prijetite sa nekim drugimlahor wrote:.hahahahaha pogledajte istini u oci..a za prvenstvo zapamtite opet....Siroki ili Zrinjski...budite vec jednom realni...Nosferatu wrote:Meni samo nije jasno - sta to Zeljeznicar gubi ako FCS pobijedi, i sta to dobija ako FCS zijani? I ako ne dobija - jel to 100% malogradjanska manijacka spika koja se ovom temom provlaci ili ne?
Pola sest je ujutro u seheru, a u Americi pola jedaneast navece. Uprkos svemu, utakmica je za 12 sati a ja se navodim po onoj - jos uvijek spavam po navici u bordo majici...
Igraj bordo-bijeli i Causevski navija za vas!
-
hool
Primi moje saucescePITARKA_SA wrote:Odlicno smo odigrali,dali sve od sebe..nema se sta reci,obrukali se nismo,za razliku kako su nas brukali drugi klubovi po evropi!
nisam sretna,ali mogu biti zadovoljna samom cinjenicom da smo ostavili SRCE NA TERENU!!!!!Alaima necu ni komentarisati ,da nebi psovala po forumu bezze![]()
PS:ovi dusmani sto se raduju,,samo jedno im mogu reci NE MOZETE VI MRZITI SARAJEVO KOLIKO GA MI MOZEMO VOLITI![]()
"I KAD TI BUDU SVI LEDJA OKRENULI,UVJEK CE SJEVER TVOJ ZA TEBE GINUTI.."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
Idemo dalje....pussa mojim Pitarima,ignore kompleksase![]()
![]()
Ali nemas razloga da budes tuzna, dobro ste igrali, jos da Alaim nije rupa
Nego glavu gore (sise takodje
- Mahalac
Ovaj covjek da ima imalo obraza zbog ranijih "intervencija" a pogotovo zbog sinocnjih napustio bi klub za sva vremena a ako to ne uradi treba ga za rukicu i pokazati mu vrata.
Inace sam zadovoljan igrom Sarajeva i zalaganjem sto je najbitnije...izdvojio bih i Maksumica kao odgovornog za sebicnost i neupjeh pjedinih napada.
Ova drzava je jednostavno ukleta i ne da nam se napiti vode ama bas nikako
-
fczeljo
jarane, pretjero si debelo.Nosferatu wrote:Za ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.lahor wrote:Pa vec sam pomenuo...Iako ste u prvoj utakmici slavili,vi ste na sav glas napadali Zelju i covjeka kojji nema nikakve veze sa fudbalom i njegov narod.Znaci slavite pobjedu a vazda vam Zeljo na pameti samo zbog kompleksa nize vrijednosti jer ste za Zelju uvijek mali pa makar stanje na tabeli pokazivalo drugacije.Pogledajte malo sta ste sve srali po ovome forumu nakon prve utakmice.Budite bar malo realni........"AKO SMEEEEEEEEEEEEEETAAAAAAAAAAA TVOMEEEEEEEEE OCUUUUUUUUUU AKOOOO KAZE KAKO PITARI PUSEEEEEEEEEEEEEEE TI MU RECI DUSO MOJAAAAAAAAAAAA PITARI SU CIGANIIII IZ DUSEEEEEEEEEEEE..........shadow wrote: da li se vi (zeljo) mozda zovete siroki ili zrinjski? ne zovete! znaci da ste veliki kompleksasi cim se hvalite ili nam prijetite sa nekim drugim
Nego - putuj ZeljA - samo putuj - u Prvu Ligu. Potrebno je to jer ste nakupili svakakvih metiljavih manijaka iz svakog sela koje nema svoj tim u mjesnoj zajednici - pa od kompleksa prema gradu - stadose uz "prvaka".... neka nadju sad sebi - druge Sampinjone - to su oni - koji su i u Jugi naucili navijati za "tudje" a nikad "svoje" od Begisa do Maksimira...Radije primaju komsijskog u guzu, nego sto bi licnog stavili gdje treba. I slicno. Ti i takvi ko ti - "osvjesceni Zeljovci od pamtivjeka" tj. odkako je Djilda poginuo - nikad i nisu navijali za Zelju, vec protiv svih drugih.
Potrebna je Zelji jedna katarza. Prvo - ove smetljare - sto navijaju za Siroki i Zrinjski - da sredite. Pa onda, fino ko ljudi - da se vratite gdje vam je mjesto.
A lahoru porucujem - da dodje vaginalitet - pred sljedeci mec - poslacemo ekipu - da se s njim nadje, neka povede koga ima - pickin dim pa da cujem sta ce otpjevati. To - ako si namudaj neki.
Zaboravili su mnogi dane (Lahor nije zaboravio - nije nikad ni znao za dane, sta ce seljacic - zamjenioi motokurtivator za kompjuter, a oranicu za tastaturu, bestijalonst za online drka-drka djon i meketanje koze 4-ronoge, za blejanje turbofolk simentalke i slicni drugi - progresi koji su omoguceni ono-ratnom Seljackom Revolucijom) kad su u Sarajevo dolazili Crvena Zvijezda i Dinamo a Manijaci sa Pitarima stojali na istoj tribini - sjeveru (ili jugu) - odvojeno ali zajedno. Pa da vidimo ta nova "muda marjanova" sto se javljaju ovdje - gdje su, nema ih u Begisu, nema ih u Zenici, nema ih za Derby osim ako nije odvaljivati komade vlastitog stadiona da se razbijaju komsijske glave (sto jasno naglasava - prioritete). Cak su i Zagrebcani dosli, sa Ercegovancadima - da vas tuku na vasem stadionu - u toku prijateljske tekme (sto je opet svaljeno sve - na nekom "pitara u prolazu koji je sve zapoceo" - sve u godinu dana. Nizete samo poraze i nije to ni bitno. Al' treba postovati staru narodnu - u zlu se ne ponizi, a u dobru ne povisi. Ne znate vi - primit poraz ko pobjedu. Jer - to veliku vecinu "novih manijaka" - nikad nije ni interesovalo. Bitno je bilo da se navija za - Samipnjona.
Nemam ja sta - protiv Zelje. Samo znam - da ukoliko neki tim nije moj tim - onda me ne zanima ni tema, ni sta ko pise, ni rezultat, niti cu doci i srati po Sirokom sto je zijan od Basela ni po Manijacima - sto im dojucerasnji prvoligas uze dva boda sa domaceg terena pa su zadnji na tabeli poslje 3 odigrana kola. Ali izgleda da nije lako biti Drugi u Gradu a Prvi na Selu. U bilo cemu.
Svim drugim "kladionicarima" - predlazem da do kraja godine - ulazu 1 -cu na svoj tim kad je god u gostima - ukoliko hoce da imaju - za kafu i kutiju cigara...jer - za taman toliko bi vas 50% prodalo i rodjenu mater, drzavu, da ne govorimo o dva propala fudbalska tima, koja samo pokazuju koliki olos i gnjide zive u ljudima i medju nama - i direktan su dokaz onda zasto je sve ovo ovako. Primjera radi - par dana prije utakmice s Rapidom - zakljucane kapije na Kosevu i onemogucen trening igracima Sarajeva - jer - tako je to kad ti drugi kapu kroje, a Kosevo nije - stadion FCS-a. Mene samo interesuje - ciji to stadion treba da bude? Ko su oni Sehidi sto leze oko stadiona na pomocnim terenima? Ko su oni koji pune stadion za vrijeme svake utakmice? I ostala "politcka sranja" i "pisanja". Jebi ga - ako nije nas - treba ga minirati - posto smo mi naucili samo rusiti - pa da onda vidimo - ko ce naplacivati kiriju - za svaku utakmicu - dok igraci igraju za prosjecnu platu koja im kasni. I opet su - prvi na tabeli, odigrali sa Rapidom - najbolje kako su mogli i znali. Do 89 minute druge utakmice - nije nista bilo rijeseno. I sad - se trebaju moroni nasladjivati. Rumunija je zemlja od 22 miliona ljudi. Bukurest grad od 2 miliona. Imaju barem jos dva tima - Dinamo i Steaua u Bukurestu. U timu im igra Australijanski reprezantativac. Vidjeli ste i sami stadion. Koliko je guzonja bilo na tribinama? Ovo je tim - koji je u zadnjih 10 godina - najvise postigao u svojoj istoriji - tj. odkako su otisli sa vlasti komunisti 1996-te, znaci novi tim burzujske i koruptivne Rumunije - koja nema pardona ni na terenu ni na tribinama (drago mi je na kraju da nije niko isao - trositi svoju crkavicu - da bude na milost i ne milost cigana). U poredenju sa njima - BiH je 5 puta manja zemlja, dva put ima manja primanja prosjecna, nas su primili u FIFU 1996 a u UEFU 1998. Znaci prije 8 godina. I treba biti - covjek barem jednom u zivotu i reci - sto se moglo uraditi - uradjeno je.
ako se neki nas balavac nasladjuje vasom mukom, nemoras odma ovako vrijedjat. mi ispadosmo po ovom tvom gori od ch.et.nika!
-
Skoro
Steta, steta, steta
Ipak, hvala svima na podrsci i lijepim zeljama.
Stav vecine navijaca Sarajeva je pretocen u jednom jedinom tekstu koji se moze procitati na indexu sajta http://www.hordezla.org
To je to, da se ne supljira previse
Ipak, hvala svima na podrsci i lijepim zeljama.
Stav vecine navijaca Sarajeva je pretocen u jednom jedinom tekstu koji se moze procitati na indexu sajta http://www.hordezla.org
To je to, da se ne supljira previse
- Edin H.
Pozitivno naravoucenije iz ovog poraza je da mi je drago da ste konacno shvatili da Sarajevu nije mjesto u Evropi.
Ukoliko se jedini klub koji nas dostojno predstavlja a to je naravno FK Zeljeznicar ne kvalifikuje nema potrebe da nas iko predstavlja.
PS Ne spominjite Litex - to smo se samo salili
DRZAVA ZELJO
Ukoliko se jedini klub koji nas dostojno predstavlja a to je naravno FK Zeljeznicar ne kvalifikuje nema potrebe da nas iko predstavlja.
PS Ne spominjite Litex - to smo se samo salili
DRZAVA ZELJO
-
vryzas
Nosferatu wrote:Cuvena teorija je da seljak navija za Sampinjona. Nekoc Zvezda, ponekad Partizan, Hajduk, onda Zeljo, sad su ocigledno zbunjeni - pa Siroki simpatisu, a "vode se ko Zeljovci" - valjda sto ne znaju sta ce sa jednim salom i dresom sa buvljaka u ormaru.cpt.picard wrote:Kakve veze ima KK Bosna? Repka? Hoces reci Manijaci ne prate rep? hahahahaha Ocito ne pratis, ali ima nas na svakom gostovanjuZa ovu godinu dana je KK Bosna - igrala u Final 4, a Sarajevo stiglo do 2 kola kvalifikacija za KUP EUFA. Reprezentacija BiH igrala u Beogradu (djelio ih par bodova od SP) - 1 autobus HZ, par drugih autobusa - Red Army, Robijasi, nesto Fukara, BH Legion, BHFanaticos. To je to - nemamo mi vise - navijiaca. ZeljA ne ide u vatru. Odkako su u Banjaluci docekali ih sa Noz Zicom Srebrenicom...I kako se godina dana od Anera Kasapovica namiri.
hahahahahaha kakvih sve likova ima...
- Nosferatu

Sezone 1982.g. K.K.Željezničar se takmiči u 2 ligi EX-Jugoslavije, sa velikim uspjehom i bez izgubljene utakmice, pod vodstvom trenera Miodraga Veskovića (sadašnji selektor Srbije i Crne Gore), osvaja 1 mjesto i klub vraća u 1 ligu.
Sa veoma malim izborom igračica tim uspijeva u sezoni 1983/84 g. da izbori opstanak u 1 ligi.
Naredne sezone 1984/85 g. tim se izuzetno pojačava sa par igračica među kojima je i Vesna Bajkuša (igračica pomladka K.K.Željezničar), i uspijeva da osvoji izvanredno 4 mjesto a samim tim izbori pravo takmičenja u Kupu Liliane Ronchetti. Sa nedovoljno iskusnim i uz to veoma mladim igračicama ispada već u prvom kolu od predstavnika Hrvatske K.K.Montmontaže.
Naredne sezone 1985/86 g. ponovo osvaja 4 mjesto u šampionatu EX-Jugoslavije i ponovo učešstvuje u Kupu Liliane Ronchetti, ovaj put uspijeva biti bolji od predstavnika Grčke i Italije. Na kraju gubi od predstavnika Čehoslovačke (K.K.Slavija Prag).
U sezoni 1986/87 g. osvaja 5 mjesto u šampionatu EX-Jugoslavije.
Sezona 1987/88 g. donosi mnogo novina u K.K.Željezničar na mjesto direktora kluba dolazi gosp. Nuko Grebović i od tada u klubu počinju bolji dani.
U klub dolazi nekoliko igračica, evropskog i svijetskog kvaliteta, Slavica Šuka (Delibašić), Slavica Pecikoza (obje reprezentativke EX-Jugoslavije), Marina Gadže, Alisa Tunja, Silvana Mirvić, Aleksandra Samardžić (sve reprezentativke omladinskog pogona EX-Jugoslavije), Tima Đebo (Imširović) kao i Vesna Bajkuša, koja je već postala poznata evropska igračica.
Samim tim K.K.Željezničar postaje ozbiljan kandidat za titulu prvaka EX-Jugoslavije, da se sve to i ostvaruje dokaz je plasman tima u finale Kupa Jugoslavije gdje u jednoj zaista ravnopravnoj utakmici u finalu biva poražen od K.K.Jedinstvo AIDA – Tuzla (tadašnji prvak evrope), u prvenstvu osvaja 4 mjesto i plasman u Kup Liliane Ronchetti, gdje postiže velikim uspijeh plasmanom u grupu od 4 tima i osvaja 3 mjesto što nažalost nije dovoljno za nastavak takmičenja.
Sezona 1988/89 g. donosi opet finale kupa i poraz od K.K.Ježica-Ljubljana.
Na mjesto trenera dolazi Momo Milatović trener sa ogromnim iskustvom i znanjem i time počinju da se stvaraju sasvim nove konture košarkaškog kluba Željezničar.
U klubu se već osjeća drugačija atmosvera (pobjednička) što dokazuje velika pobjeda u Beogradu nad ekipom K.K.Crvene Zvezde (sa nevjerovatnih 26 poena razlike), velikim favoritom za titulu prvaka EX-Jugoslavije.
U toj jednoj od najboljih utakmica istoriji kluba tada malo poznata Tima Imširović postiže 40 poena.
Klub u sezoni 1989/90 g. dolazi do polufinala play offa prvenstva EX-Jugoslavije i biva poražen od K.K.Jedinstvo AIDA – Tuzla.
Sezona 1990/91 g. klub je ponovo u vrhu prvenstva EX-Jugoslavije i postaje jedan od renomiranih klubova kako u Jugoslavije tako i u Evropi.
Iz porodičnih razloga klub napušata trener Momo Milatović a umjesto njega na kormilo dolazi Slobodan Lukić (trener bivšeg prvaka evrope K.K.Jedinstvo AIDA-Tuzla).
Da bi se što uspješnije pripremio za narednu sezonu, klub pod novim imenom K.K.CENEX-Željezničar odlazi na turneju u Italiju u periodu od 30.augusta do 19. septembra 1991 g. (tada već na prostorima bivše Jugoslavije izbijaju sukobi u susjednoj Sloveniji i Hrvatskoj).
Klub na turneji u Italiji ostavlja izvanredan utisak kako ponašanjem tako i u takmičarskom pogledu.
Na turniru u Ćezeni u finalnoj utakmici sa tadašnjim prvakom evrope K.K.Čezenom biva poražen.
U Anconi na turniru osvaja 1 mjesto i takođe ostavlja pozitivan trag. U Bariju na 3 turniru biva poražen od jedne od najjačih ekipa Evrope K.K.CSKA Moskva. Poslije tih uspijeha već je bilo dogovoreno učestvovanje na par turnira u Italiji i Španiji. (taj aranžman priprema za narednu sezonu nije ostvaren radi ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini tokom 1992 godine.)
Poslije povratka u Sarajevo, Željezničar je nastavio takmičenje u prvoj košarkaškoj ligi EX-Jugoslavije (tada sa Srbijom, Crnom Gorom,Vojvodinom i Makedonijom).
Poslije neočekivanog poraza u prvom kolu trener Slobodan Lukić daje neopozivu ostavku, a na njegovo mjesto dolazi novi-stari trener Miodrag Vesković, u toj sezoni klub ulazi u finale Kupa Jugoslavije, gdje biva u dramatičnoj utakmici poražen od K.K.Crvena Zvezda-Beograd. Sa istim tim timom igra u polufinalu play offa, u prvoj utakmici u Beogradu gubi utakmicu sa 4 poena razlike, na revanš susret K.K.Crvena Zvezda dolazi u Sarajevo 06.04.1992 g. i utakmica nije odigrana radi početka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.