A joj nineac, pa ja tebe nisam pitala niti optuzila sto si otisao covjece!! Pa procitaj sta sam napisala....nineac wrote:OK, Lola posto smo dosli ocito ovdje zasto je ko otisao, evo da ja malo dublje svoje razloge iznesem, nadajuci se da momak iz carsije nece sa svojim prizemnim komentarima uletiti, jer ocito mu je carsija bila cilj u zivotu, tj. da je se docepa pa da sebe moze nazvati "carsijskim" momkom!
Ja sam Lola 4 godine radio za neke mizerne pare koje su mi bile dovoljne za jednu kafu dnevno, nebil uspio sa drugim ljudima uspostaviti jedan drzavni sportski savez (nevazno koji). Nakon tih 4 godine trpljenja svakavih gluposti, gledajuci kako nasi politicari, ukljucujuci sadasnjeg premijera nemilice trose pare na raznorazne vecere i putovanja, dok su djeca koja su nam trebala igrati po evropskim prvenstvima morala sebi placati karte da bi nam drzavu predstavljala.
Meni je puko film 2001 kada sam se vratio sa evropskog prvenstva gdje sam otisao sa malo vise od 1.500km, na put od 2.800km sa 3 djece, i gdje nam se uz put pokvario kombi, jer nismo mogli nista bolje dobiti, pa nam posudjivale pare druge reprezentacije, i kada sam dosao nazad da bi vidio kako te nase "patriote" organizuju veceru koja kosta preko 5.000KM (vidio racun, jer sam radio na tim poslovima). Zamisli situaciju sa troje maloljetne djece za koju si ti odgovoran, i dodjes u takvu situaciju! Ja sam svoje djetinstvo ostavio u sportu, i nikad mi nece biti zao, ali od 2001 samo prodjem pored sportskog kompleksa, nekad se samo sa jednim prijateljem dogovorim pa se malo izluftamo, i to je to. Danas ovdje to mi je posao, i danas ja Lola pomazem mladim ljudima u BiH, tako sto ih dovodim vamo da studiraju i da mogu izgraditi sebi bolju buducnost, a ja nemam nikakve koristi od toga, niti hocu da imam, jednostavno hocu da im pomognem!
A sto se tice porodicnog biznisa, kod nas vec 6 godina se pripravnici smjenjuju i placeni su kako treba!
Nadam se da sam ti odgovorio na tvoje pitanje!
Nema veze....ja ti iskreno zelim srecu, kao i svim nasim ljudima koji su krenuli da negdje pronadju sansu za sebe..ja sam eto odlucila da istu potrazim ovdje u SA, gdje jedino mogu biti iskreno sretna...
E sada, ljudi se razlikuju...ti i ja nismo isti..i to je tako. Ja sam odlucila da rizikujem i vjerovatno uz dosta srece i svog truda nasla mjesto za sebe ovdje...a svi smo mi dozivjeli svoj razocarenja...Kada bih ti ja pisala sta sam dozivjela ovdje ne bi vjerovao..
Meni je iskreno u tvojim komentarima zasmetalo to sto s pristojne udaljenosti pljujes po svemu ovdje...a i malo si ne dosljedan u stavovima...
Opet ti kazem, sretno.
Daj Boze, da u ovoj zemlji jednog dana budu uslovi da se vrate nasi ljudi ciju pamet vise vani cijene nego ovdje...nazalost. To je luksuz koji ova zemlja sebi nikada nije smjela priustiti...jer gluposti imamo za izvoz, a pameti...slabo.
PS Atheista, rekoh ti daj pusti covjeka na miru...Vidim sinoc i na drugim temama si mu se naklatio na kosti i ne popustas..