Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kojsino wrote:gdje i kada ?
u tz prije par godina, pa smo neslavno propali :D

za koji mjesec slijedi drugi pokusaj

al zaboli me, ja sam svojoj guzici nasao posla... preporucio bi da isto ucine i volonteri/kopaci piramida...
semm

Post by semm »

Alfons Kauders wrote:

al zaboli me, ja sam svojoj guzici nasao posla... preporucio bi da isto ucine i volonteri/kopaci piramida...
Da nije poslije gajbe sarajevskog i buđenja na Bembaši ?
Narod glup,hm ,hm .A ti se ko biva vazdigo iznad puka!
Harrys

Post by Harrys »

Treba dignuti glavu,gledati unaprijed,gledati od cega se zivi.
A zivi se od rada,ne od ubleha. :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

semm wrote:
Alfons Kauders wrote:

Da nije poslije gajbe sarajevskog i buđenja na Bembaši ?
Narod glup,hm ,hm .A ti se ko biva vazdigo iznad puka!
jok, ja sam se budio na banji, poslije gajbe tuzlanskog i polovke badela...

nije narod glup... narod je jako pametan... samo pogledaj petnaestak godina unazad... sve genijalac do genijalca... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Harrys wrote:Treba dignuti glavu,gledati unaprijed,gledati od cega se zivi.
A zivi se od rada,ne od ubleha. :)
navikne narod... zivi od sane, sitnog sverca, muljanja, posredovanja i usluga...

sto je najgore... ne zive ovi semovi ratoborni pobornici od ubleha... vec samo sem i par njegovih fakina... :D :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Semke hapa pare, a i Smailbegovic se nesto uzradio ... eno, spasava Tuzlu od propadanja ... :lol: :lol: :lol:

http://www.piramida.bloger.hr/post/bosa ... 49224.aspx
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Gospon Macola wrote:Semke hapa pare, a i Smailbegovic se nesto uzradio ... eno, spasava Tuzlu od propadanja ... :lol: :lol: :lol:

dakle najebali smo... ima da potone sve, od irca do slavinovica... :D :D al mozda izroni piramida... il atlantida... :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Alfons Kauders wrote:
Gospon Macola wrote:Semke hapa pare, a i Smailbegovic se nesto uzradio ... eno, spasava Tuzlu od propadanja ... :lol: :lol: :lol:

dakle najebali smo... ima da potone sve, od irca do slavinovica... :D :D al mozda izroni piramida... il atlantida... :D
Svi ce se oni nahapati para i dobrih reklama za svoje tupave web-stranice, gdje reklamiraju kojekakve "magicne materijale". Sve je to samo "business as usual".

http://www.piramida.bloger.hr/post/trij ... 49278.aspx
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Image

SESIRDZIJE
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

semm

Post by semm »

Murat Sabanovic wrote:http://www.piramida.bloger.hr/post/trij ... 49278.aspx

Brojač posjeta
76
Evo i mene 77.-og .Inače čitam samo kletve.Ovaj put je ih je Edhem dobro zabravio.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

semm wrote:

Brojač posjeta
76
Evo i mene 77.-og .Inače čitam samo kletve.Ovaj put je ih je Edhem dobro zabravio.
Kletve?

Nema vece kletve nego: "da Bog da ti Semir kopao po basti".
semm

Post by semm »

Gospon Macola wrote:
semm wrote:

Brojač posjeta
76
Kletve?

Pa nisam baš uvjeren da je tačna.Koliko se da vidjeti to njegovo kopanje je narodu jako interesantno.
Kod Edhema četiri kletve ukupno.
stranacc

Post by stranacc »

semm wrote:
Pa nisam baš uvjeren da je tačna.Koliko se da vidjeti to njegovo kopanje je narodu jako interesantno.
Ma narodu je i borba bikova interesantna
nikad (cjelokupni) narod nije bio mjerilo vrijednosti...

p.s. nego jesi li ti nazvao onaj broj sto se donira 3 marke ili si samo na verbalnoj podrsci :oops:
semm

Post by semm »

stranacc wrote:
semm wrote:

p.s. nego jesi li ti nazvao onaj broj sto se donira 3 marke ili si samo na verbalnoj podrsci :oops:
Bio i dao 200 KM i lopatao.Od mene dovoljno.A od tebe čak i previše ako ne filozofiraš.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

semm wrote:
stranacc wrote:
semm wrote:

Bio i dao 200 KM i lopatao.Od mene dovoljno.A od tebe čak i previše ako ne filozofiraš.
de naleti do mene na vikendicu, malo treba pokosit i okopat par vocki... ne moras mi dati 200 km... dosta je i stoja... :D :D :D
semm

Post by semm »

Alfons Kauders wrote:

Kako vidim iz priloženog ,ti si se jako dobro snašao.Već si i vikendicu sa voćkama zaradio.Nemoras bas svaku uslugu naplačivati.A mogao bi da preskočiš i koju gajbu tuzlanskog,sad kad je posao uhodan.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

semm wrote:
Gospon Macola wrote:
semm wrote: Evo i mene 77.-og .Inače čitam samo kletve.Ovaj put je ih je Edhem dobro zabravio.
Kletve?

Samo vi sanjajte ... ne daj Boze da mislite svojom glavom.
stranacc

Post by stranacc »

semm wrote:
stranacc wrote:
semm wrote:

sVEGA TI NA SVIJETU ZA STA SI DAO 200 MARAKA??
Sta ocekujesh od toga ...sta su tvoja nadanja ..il hajd samo nek se radi makar i sizifov posao...
Buraz trebash preispitati svoja gledanja na stvari :zzzz:
Za lopatanje ..hajd to ti dodje kao exercise
a ja ma daj ... zar mislish da sam toliko lud da nazocvem neki glupi broj i oni mi uzmu 3 marke za semira ....
semm

Post by semm »

Gospon Macola wrote:
semm wrote:
Gospon Macola wrote: Kletve?

Eto vidi se na tvom primjeru.Moj savjet:raskini sve linkove a naročito sa Edhemom.
semm

Post by semm »

stranacc wrote:
semm wrote:
stranacc wrote: Ma narodu je i borba bikova interesantna

sVEGA TI NA SVIJETU ZA STA SI DAO 200 MARAKA??
Sta ocekujesh od toga ...sta su tvoja nadanja ..il hajd samo nek se radi makar i sizifov posao...
Buraz trebash preispitati svoja gledanja na stvari :zzzz:
Za lopatanje ..hajd to ti dodje kao exercise
a ja ma daj ... zar mislish da sam toliko lud da nazocvem neki glupi broj i oni mi uzmu 3 marke za semira ....
Pa neznam ko ovdje predstavlja Sizifa.U svakom slučaju kompjuter koji koristis i konekcija nisu besplatni,buraz.
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

semm wrote:
Gospon Macola wrote:
semm wrote: Pa nisam baš uvjeren da je tačna.Koliko se da vidjeti to njegovo kopanje je narodu jako interesantno.
Eto vidi se na tvom primjeru.Moj savjet:raskini sve linkove a naročito sa Edhemom.
Tek kad ti skines tetoviranog Semketa sa glave. :lol:
stranacc

Post by stranacc »

semm wrote:

Pa neznam ko ovdje predstavlja Sizifa.U svakom slučaju kompjuter koji koristis i konekcija nisu besplatni,buraz.
Pretplata je mjesecna ..trosi koliko hoces
kompach sam davno lupio... et` ./..... buraz
al` dati 200 marola levatu....nc nc nc
ferdo

Post by ferdo »

Morao sam. Citam da je na jucerasnjoj konferenciji profesor Hidajet Repovac iznio pretposatvku da je sve djelo rimljana koji su na ovim prostorima i boravili. A pet minuta prije toga kazu da je 8-12 hiljada godina staro????
Znaci rusi se i rimska povijest i pomjera 8 hiljada godina unatrag. Rim, Pompeji, August i Cezar sve je dakle laz i obmana. Pa mislim da je ovo dovoljno da se vidi strucnost te komisije.
Dobro jos nisu rekli da su nasli krompire u onom rimskom podrumu. Mozda su teleportovani iz amerike.
A moj djecace semm ti njima jos i pare dade. Pa sto nisi neku opcu enciklopediju bolan kupio pa procitaj stagod.
semm

Post by semm »

ferdo wrote:Morao sam. Citam da je na jucerasnjoj konferenciji profesor Hidajet Repovac iznio pretposatvku da je sve djelo rimljana koji su na ovim prostorima i boravili. A pet minuta prije toga kazu da je 8-12 hiljada godina staro????
Znaci rusi se i rimska povijest i pomjera 8 hiljada godina unatrag. Rim, Pompeji, August i Cezar sve je dakle laz i obmana. Pa mislim da je ovo dovoljno da se vidi strucnost te komisije.
Dobro jos nisu rekli da su nasli krompire u onom rimskom podrumu. Mozda su teleportovani iz amerike.
A moj djecace semm ti njima jos i pare dade. Pa sto nisi neku opcu enciklopediju bolan kupio pa procitaj stagod.
Ovo je kao grom iz vedra neba!
Ferdo, nemoj bolan samo čitati izvještaje,dođi ,vidi i ostaćeš.Pa svrha bilo koje "opšte" enciklopedije nije da se selektivno razmišlja i donose tako ishitreni zaključci.
Međutim ,jedno ti moram priznati .Ti nas upozoravaš da se nebavimo našim malenkostima.Najiskrenije , kud bi nas to odvelo kad nas je na desetine hiljada ,ovakvih nenačitanih.Uzalud je ,pa svakim danom dolaze novi.
Ja mislim da na narod bolje djeluje kad mu se trubi ovo : o sprezi politike i tajnih fondova ,krađe sa leđa poreskih obveznika,onda o Osmanagiću ublehašu,predizbornim kampanjama, izjavama da tu nema ništa,proračunima i potonućima heil. doktora itd,itd.
Post Reply