IZRAEL - Do kada ovako?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je ovakva vojna akcija bila potrebna?

Da
15
18%
Ne
70
82%

Total votes: 85

Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Image

Hezbolah ne ubija civile, oni samo sade ruze.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

HALOO CORO CORAVI 3 ZAROBLJENA VOJNIKA NISU I NESMIJU BIT RAZLOG DA JEDNA DRZAVA NAPANE DRUGU materete suti gadi nam se od tvojih komentara
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Image

Je li se ovako ratuje sa Izraelom? Djete u ruku pa u rat. Ako si "heroj" uzmi pusku pa na liniju, a ostavi dijete kuci.
Beslija

Post by Beslija »

ipak sam se prevario.....

Bosnian Spring.......nisi ti od onih sto se "prave" glupi........

Ti si jednostavno MALOUMAN.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Image

Za rat je potrebno dvoje. Ko su ovi ljudi? To je mirovna skupina Hamas koja se zalaze za rat do istrebljenja.
Helem

Post by Helem »

Prapostojbina Palestina,tako kazu jevreji a nije ih bilo u toj prapostojbini ni saka.
Indijanci kazu da je Amerika prapostojbina Indijanaca, a Amerikanaca sada 700 milona,Indijanci u rezervatima.
Bosanci kazu Bosna prapostojbina Bosanaca,a Srbi zive na pola Bosne.

Alahh salamet,

Izrael i Srbija su tradicionalni vojni i ekonomski saveznici i Dodik nece imati problema da se uspostavi saradnja pola Bosne i Izraela.

I ne vidim nikavog nacina da tu treba osudjivati Dodika.

Dodik je krme iz Laktasa i to je to.
stickitout

Post by stickitout »

Beslija wrote:
Harrys wrote:
KAMI666 wrote: Jel bogati? Mrzi te sto se kaze kako jeste.
Jeste bogami.Osoba koja napise da onaj ko se ne slaze sa njegovim misljenjem mrzi sve muslimane svijeta moze biti samo glup,primitivac.U stvari on je takav,sto pripusuje drugima,dvolicnost,licemjerstvo,koji sve u zivotu gleda kroz prizmu religije i naravno mrzi sve druge.
MOje misljenje je sastavljeno iz niza procitanih knjga o datoj temi i niza
misljenja o datoj temi od vaznih i intelektualnih ljudi koji imaju obrazovanje koje ti i tvoja djeca zajedno necete imati........i onda nazivati mene , koji sa takvom podlogom ima to misljenje , glupim....je nazivati
sve ljude koji imaju svo ono znanje glupim.....pa sad skontaj sta si rekao...nije u pitanju da li ja tako mislim ili ne, stvar je u tome KAko jest i sta se dogada.....svaki od vas zna to , samo necete da priznate....vecina vas ne zna gdje je izrael na karti i s kime granici , a prica o mojim misljenjima....ako si toliko pametan , daj mi 5 argumenata koji validno proturijece mom misljenu...ako ti meni nabrojis 5 argumenata a ja ti ne uspijem pobiti iste , kunem se da cu skociti sa balkona (10. SPRAT).....haj da vidim koliko si pametan...ako ne uspijes navesti argumente , to ce dokazati moju tezu da si vjerovatno glup ili maloumnik...

hvala lipo :)
Konkretno mladicu, konkretno! Kakvo ti crno obrazovanje imas i podlogu pa da takve izjave dajes? Ravno vecernjoj skoli! I to ni manje ni vise na temu Plestina-Izrael.
U Narodu se kaze "ne seri mumine", jer da imas iole obrazovanja s kojim se busas ne bi ti ni na pamet palo da generalizujes, prozivas i lupetas, pogotovo bez temelja.
Izjava u velikim slovima dovoljno govori i o tvojoj zrelosti i nivou inteligencije.
Svaka dalja rasprava je suvisna sa tobom :oops: :oops:
Beslija

Post by Beslija »

stickitout wrote:
Beslija wrote:
Harrys wrote: Jeste bogami.Osoba koja napise da onaj ko se ne slaze sa njegovim misljenjem mrzi sve muslimane svijeta moze biti samo glup,primitivac.U stvari on je takav,sto pripusuje drugima,dvolicnost,licemjerstvo,koji sve u zivotu gleda kroz prizmu religije i naravno mrzi sve druge.
MOje misljenje je sastavljeno iz niza procitanih knjga o datoj temi i niza
misljenja o datoj temi od vaznih i intelektualnih ljudi koji imaju obrazovanje koje ti i tvoja djeca zajedno necete imati........i onda nazivati mene , koji sa takvom podlogom ima to misljenje , glupim....je nazivati
sve ljude koji imaju svo ono znanje glupim.....pa sad skontaj sta si rekao...nije u pitanju da li ja tako mislim ili ne, stvar je u tome KAko jest i sta se dogada.....svaki od vas zna to , samo necete da priznate....vecina vas ne zna gdje je izrael na karti i s kime granici , a prica o mojim misljenjima....ako si toliko pametan , daj mi 5 argumenata koji validno proturijece mom misljenu...ako ti meni nabrojis 5 argumenata a ja ti ne uspijem pobiti iste , kunem se da cu skociti sa balkona (10. SPRAT).....haj da vidim koliko si pametan...ako ne uspijes navesti argumente , to ce dokazati moju tezu da si vjerovatno glup ili maloumnik...

hvala lipo :)
Konkretno mladicu, konkretno! Kakvo ti crno obrazovanje imas i podlogu pa da takve izjave dajes? Ravno vecernjoj skoli! I to ni manje ni vise na temu Plestina-Izrael.
U Narodu se kaze "ne seri mumine", jer da imas iole obrazovanja s kojim se busas ne bi ti ni na pamet palo da generalizujes, prozivas i lupetas, pogotovo bez temelja.
Izjava u velikim slovima dovoljno govori i o tvojoj zrelosti i nivou inteligencije.
Svaka dalja rasprava je suvisna sa tobom :oops: :oops:
u narodu se kaze:

jel imas 5 argumenata ili samo seres iz usta?
stickitout

Post by stickitout »

Da dam 5 argumenata pa da nosim levata na dusi :D :D :D ne pada mi na pamet :D :D
Beslija

Post by Beslija »

stickitout wrote:Da dam 5 argumenata pa da nosim levata na dusi :D :D :D ne pada mi na pamet :D :D

:lol: :lol: ......... dobar dobar.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Eshek,
Izrael bombarduje civilne ciljeve. Gdje ti živiš?
Izrael je bombardovao Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova. Gdje ti živiš?
Ja zivim na planeti Zemlji. A ti? :)

Palestinska Vlada je pod upravom Hamasa koji je teroristicka organizacija proglasena od svih relevatnih faktora u svijetu osim vlade Irana i Hezbolaha.

Hamas hoce rat sa Izraleom i otima Izraelske vojnike. Palestinska vlast to podrzava. Dakle, institucije palestinske vlade su vojni ciljevi.

Vojni cilj nije civilno naselje u sjevernom Izraelu. Ok?

Tu je cista stvar.
Izrael je bio ili jeste okupator i agresor sve i jedne susjedne zemlje.
I.....gdje je sada Izrael? U svojim granicama medjunarodno priznatim i na svome.

Ima da jos vrate malo zemlje (Zapadnu Obalu) palestincima i da se dogovore oko Jerusalema i to je to.

Egipat u miru sa Izraelom, pa sa Jordanom itd.

BTW, arapske drzave su htjele da osvoje Izrael tamo nekih davnih godina. Pa vidjele da to ne ide bas tako, jer kad rat pocnes onda svasta se vraca kao bumberang, pa ga mozes izgubiti kao sto su ga izgubili od Izraela.

Ej....da te pitam jarane -- je li ti to meni o pokretu nesvrstanih i "postenim ljudima" ili ti to ozbiljno?
Izrael je sa svojom sofisticiranom vojnom tehnologijom, metek po metak, uspio ubiti desetine puta više više civila nego teroristi sa primitivnim bombama. Gdje ti živiš??
Pogledaj malo statistiku, pa ces vidjeti kako "primitivne metode" ubijaju vrlo efikasno. Ogroman je broj zrtava i u Palestini i u Izraelu. Rat nikome ne odgovara. Usput, Hezbolah i Hamas imaju prilicno dobro narouzanje (jasno ne dovoljno kao Izrael), ali dovoljno da recimo sruse avion, potope brod i posalju raketu na 20-50 km daljine. Nije lose - za "nestasnu djecu".

Mojne' te price.
Izrael je već 1985. godine imao preko 100 nuklearnih bojevih glava (proguglaj malo i vidi ko je Mordechai Vanunu) i njegove namjere prema arapskom svijetu su očite. Gdje ti živiš?
I eto....koliko je tih nuklearki Izrael lanisrao? Svi ratovi vodjeni su bili iskljucivo konvencionalni. Kome je to Izrael prijetio upotrebom nuklearnog oruzja?

Sa druge strane Iran jedva ceka da isto napravi i unisti Izrael i sve ostale koji mu ne odgovaraju.

Jarane, tu nema poredjenja.
Iza napustajucih Izraelskih jedinica, Hezbolah je zaposjednuo teritoriju. Upravo si sam rekao ko je kriv za vladavinu Hezbolaha na jugu Libana!! Ovom izjavom si sam sebi skočio u trbuh i opovrgao sve što si gore napisao
E sad me uhvati :)

A gdje je Libanska Armija da zastiti svoju zemlju? Liban je suverena drzava i ima svoju vojsku. Sto oni tolerisu Hezbolah?

Sta ima Izrael da radi sa jugom Libana? Da ne trebaju oni da tu budu vjecno da Hezbolah ne bi tukao Izrael?

Umjesto toga, mislim da je sasvim ispravno sto je Izrael se povukao iz Libana. To je ok. Po meni Liban sam mora da se obracuna sa svojim problemima. Sto su dopustili da nikne radikalizam dole?
Čudiš se kako to palestinska djeca bacaju kamenje na tenkove, a nije ti čudno kada izraelski bombarder baci bombu od 500 kg na kuću u kojoj živi porodica sa 10tak djece, jer "pretpostavljaju da bi tu mogao biti" neki militant.
Da, cudim se sto palestinska djeca bacaju i kamenje i molotovljeve koktele i bombe na tenkove. Kakvi su to roditelji koji to dozvoljavaju?

Evo recimo ja znam da ima slucjaeva da su djeca u jakim-Hamas zonama od roditelja malte'ne nasilno odvodjena da se biju sa Izraelskom vojskom. Igrom slucaja znam more Palestinaca i svi su super raja i iskreno pricaju o mnogim stvarima. Vole svoju zemlju, ali kritikuju sve ono sto je negativno tamo (a ima toga za izvoz).

Ne podrzavam bacanje bombi po kucama. Odakle ti ta? I gdje sam to rekao? Mada u neku ruku i kontam Izraelsku logiku u bici sa Hamasom, da izoluju militante i da ih skidaju jednog po jednog. Nije losa vojna logika, ali po meni nije moralna niti opravdana zbog potencijalnih velikih civilnih zrtava.

Ja sam samo ovdje komentarisao da bi ubacio NIJANSE u igru o tome kako su Palestinci naivni i nevini. Toga nema.
"Dečko", glumiš đavoljeg advokata i navodiš neke "argumente" koje si u potpunosti izvadio iz konteksta, što je ekvivalent laži.
Moje su sve cinjenice tacne i jasno je sta mislim. Sve je lako provjerljivo. Dosta odgovora (jedno 40%) koja je ovdje stigla je bila tipa ideoloskog (ubij ko se ne slaze sa mnom) ili pak sta sam cuo od Vehabija o istoriji Palestine.

Odakle ti ideja da sam "decko". Moze bez paternalizacije, a sa vise cinjenica. Hvala unaprijed.
Ima par ljudi koji su Upravo si sam rekao ko je kriv za vladavinu Hezbolaha na jugu Libana!! Ovom izjavom si sam sebi skočio u trbuh i opovrgao sve što si gore napisao
Pogledaj gore sta sam rekao. Sve je jasno.

Usput, Hezbolah je izabran glasovima na jugu od stane glasaca. Ako glasas za teroriste, onda nemas bas svijetlu buducnost. Nema razlike tu izmedju svih onih Milosevicevih glasaca i Srba. Dok su glasali za Milosevica oni su htjeli li to ili ne se stavili na stranu terora.
- Glup si za tog posla
- Ljudi na ovom forumu nisu dovoljno glupi za tvoje finte
- Moralno nije ispravno
Izvini, ja tebe nisam vrijedao. A ti jesi. Iz mog pisanja mozes sve zakljuciti, osim to sto jesi napisao u prvom redu.

Ja diskutujem sto mi je merak, jer hocu da kuckam na nasem jeziku da ga boljem prakticiram. I pri tome na kulturan nacin razmjenim misljenje sa onim koji se slazui li ne slazu sa mnom.

Na ovom forumu ima gomila ljudi sa kojim cu se sloziti (70%), a manjina sa kojom nikad necu (30%). Ali mozemo diskutovati, zar ne?

Nazivati nekoga pogrdnim imenima, ne cini nista za tvoj argument osim da te baca na dole.

To nije ni ispravno ni moralno.

Ako je licni napad sve sto imas, onda je to zalosno.

U svakom slucaju pozdravi.
Helem

Post by Helem »

Sheket Jeledim,
Sheket Haverim.

Savlanut......

Ko ovo prevede neka prica o Izraelu,sa mnom.

Ovako,upravo sam u Izraelu reagovao na emisiju ruskih Jevreja koji su na ruskom jeziku u politickoj emisiji "7 dana prosle hefte",pricali protiv Bosne.Nazvao sam telefonom redakciju i trazio od urednika Ljidora da prestane propagandu protiv Bosne u Izraelu i da smo mi iz Bosne potpuno BESEDER.
Ljidor me upitao,na ruskom jeziku:"Koju skolu si zavrsio?
Odgovorio sam mu spika da prestane pricati na radiju a ne da me pita za skolu.
On mi je rekao ako nemam zavrsen fakultet da nece pricati sa mnom.
Helemm......pozvao me onda u svoj stan u Tel-Aviv da mi predoci dokumentaciju o ucescu sarajevskih Bosnjaka u napadu na Jerusalem,1948 godine.

U ruskoj kulturi persiranje vazi i u krevetu,zena persira muza a muz suprugu.
U hebrejskom jeziku ne postoji rijeca VI.
Samo TI.

SLIHA,znaci OPROSTI.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

shin wrote:Hajde makar znamo za koga navija. :-D
Image

Shin, nije los komentar, mada svi to znaju. Ne kontam sta je intrigantno tu? :? Nije tajna da je Izrael saveznik Amerike.

Bolje pitanje je zasto su Palestinci nesposobni da imaju saveznike u kljucnim drzavama, osim propalih arapskih drzava i dzihad pokreta.

Bio sam prilicno sretan kad je konacno Abas dosao na vlast i kad je Arafat sa Klintonom poceo da suruje.

No, sve je bilo kratkog daha, jer ocito Palestinci bi radije da glasaju za Hamas i Hezbolah. Sta ces....kako posijes, tako pozanjes.

Pozdravi jarane.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

nestasna wrote:Eh sad da ja vas sve kolektivno nesto pitam. Necu se vezati za BiH, jer necu da skrenem s teme, ali ne znam koliko vas je bilo tokom rata u BiH, za vas koji ste bili ovo posebno vazi.
Prije svega zelim da naglasim da ne opravdavam samoubilacke napade, da ne bi neko pogresno shvatio.
E hajmo ovako, dakle u Palestini vec godinama traje rat. Znaci, covjek se rodi u ratu, zivi u ratu, ozeni se/zena se uda, imaju djecu, koja takoder zive u ratu, pa onda imaju unuke, koji i dalje zive u ratu. Eh sad da ste vi na mjestu tog covjeka, zar vam nikada ne bi palo na pamet da izvrsite samoubilacki napad? Ali dobro, dobro razmislite, vratite se u period 92-95, sjetite se gladi, granata, cike, vriske...svega se sjetite, i zamislite da to traje 45 godina...
Nestasna, bas si me obradovala sa svojim zdravim pisanjem i dobrim komentarom.

Imas pravo u nekoj mjeri da stalni zivot u ratu te natjera da cinis sulude stvari. No, na kraju balade, ipak nema za to sve opravdanja.

Vjeruj ja licno imam 1000 i jedan razlog za ljutnju na mnoge Srbe sto su bili pasivni i glasali za onaj rat kod nas. Ali opet ekvivaletno nikad ne bi potegao oruzje na nevinog.

Ne znam, mozda sam glupi Bosanac, ali je to tako i nijedni oko mene nisu takvi bili.
nestasna wrote:I jos jedno pitanje, koje je vec neko postavio na forumu, sta je to vama svima falilo u Sarajevu pa ste otisli u Izrael, kolika je to ljubav za zemljom u kojoj nikada niste bili, iz jednog rata otisli ste u drugi? Ovo pitanje bih inace volila postaviti svima koji su otisli u tzv. Veliku Srbiju, Hrvatsku, itd.
Ja licno, koliko god mi je lijepo bilo u nekoj drugoj drzavi, ne bih Sarajevo ostavila i odselila se recimo u Palestinu, Tursku, Maleziju, itd.
Hvala na komentaru, i nemoj te mi sta zamjeriti. :D
Genijalno pitanje, nestasna! Vidi se odmah zenska simernost i pamet. 8-)

Ja licno ne bih nikad u Izrael, Srbiju, Hrvatsku, Tursku itd. Pogtovo ne u rat koji se mene ne tice ;)

Ali bi uvijek na razvijen zapad gdje sad i jesam. Ali nikad ne bi na zapad dok je moja Bosna u ratu, zato sam i ostao na liniji do kraja. Otisao sam iz Bosne jer nemam vremena da tracim zivot u narednih 20-30 godina (jer nemam vise zivota) na gluposti, nacionalne stranke, vehabije, cetnike, ustase i lopove.

Ja sa druge strane investiram vec u Bosnu i to je moja zemlja i sve cu uciniti da je ekonomski (zdravo) pomognem.

Za ostale ne znam.

Svako dobro - odlicna pitanja i komentari! Samo tako nastavi.[/quote]
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Moja greska - pritisnuo enter vise puta. Izvinjavam se.
Last edited by Bosnian_spring on 15/07/2006 21:04, edited 1 time in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

lampard wrote:probajte da razmisljate u krupnijim okvirima ukoliko zelite da dodjete do ispravnog zakljucka na ovu temu.stalnim ponavljanjem istih navoda nece se nista rjesiti
Slazem se.... Dobra poenta!
Last edited by Bosnian_spring on 15/07/2006 21:08, edited 2 times in total.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

... .... ....
Beslija

Post by Beslija »

Bosnian_spring wrote:Eshek,

Ja zivim na planeti Zemlji. A ti? :)

Palestinska Vlada je pod upravom Hamasa koji je teroristicka organizacija proglasena od svih relevatnih faktora u svijetu osim vlade Irana i Hezbolaha.

Hamas hoce rat sa Izraleom i otima Izraelske vojnike. Palestinska vlast to podrzava. Dakle, institucije palestinske vlade su vojni ciljevi.

Vojni cilj nije civilno naselje u sjevernom Izraelu. Ok?

Tu je cista stvar.

- Ko je proglasio Hamas teroristickom organizacijom i zasto je hamas teroristicka organizacija???
Koliko ljudi je ubijeno u ovo nekoliko dana napada(civila)??

I.....gdje je sada Izrael? U svojim granicama medjunarodno priznatim i na svome.

Ima da jos vrate malo zemlje (Zapadnu Obalu) palestincima i da se dogovore oko Jerusalema i to je to.

Egipat u miru sa Izraelom, pa sa Jordanom itd.

BTW, arapske drzave su htjele da osvoje Izrael tamo nekih davnih godina. Pa vidjele da to ne ide bas tako, jer kad rat pocnes onda svasta se vraca kao bumberang, pa ga mozes izgubiti kao sto su ga izgubili od Izraela.

Ej....da te pitam jarane -- je li ti to meni o pokretu nesvrstanih i "postenim ljudima" ili ti to ozbiljno?

- KO je priznao granice Izraela , kako je Izrael dosao do tih granica?..da vrate malo zemlje, da se dogovore?? , koliko to traje , koliko ce NEVINIH ljudi poginuti do tada....

Pogledaj malo statistiku, pa ces vidjeti kako "primitivne metode" ubijaju vrlo efikasno. Ogroman je broj zrtava i u Palestini i u Izraelu. Rat nikome ne odgovara. Usput, Hezbolah i Hamas imaju prilicno dobro narouzanje (jasno ne dovoljno kao Izrael), ali dovoljno da recimo sruse avion, potope brod i posalju raketu na 20-50 km daljine. Nije lose - za "nestasnu djecu".

Mojne' te price.

- haj malo POGLEDAJ broj zrtava u palestini/libiji i u Izraelu.......pa nam ovdje iznesi....."hamas ima prilicno dobro naoruzanje"???......da li znas koliko oruzje koje kako ti kazes "rusi avione" POmaze u stvarnom rusenju protiv aviona koji se bez Dobrog radara(sto hamas nema) ne mogu vidjeti ili locirati??...

I eto....koliko je tih nuklearki Izrael lanisrao? Svi ratovi vodjeni su bili iskljucivo konvencionalni. Kome je to Izrael prijetio upotrebom nuklearnog oruzja?

Sa druge strane Iran jedva ceka da isto napravi i unisti Izrael i sve ostale koji mu ne odgovaraju.

Jarane, tu nema poredjenja.

a ti si neki Bog pa znas sta ce Iran uraditi sa nuklearnim oruzjem?? ili si mozda pricao sa nekim od vodecih glava irana??.....koje pravo ima USA ili Izrael da pravi nuklearno oruzje???...a Iran nema???....

Da, cudim se sto palestinska djeca bacaju i kamenje i molotovljeve koktele i bombe na tenkove. Kakvi su to roditelji koji to dozvoljavaju?

Evo recimo ja znam da ima slucjaeva da su djeca u jakim-Hamas zonama od roditelja malte'ne nasilno odvodjena da se biju sa Izraelskom vojskom. Igrom slucaja znam more Palestinaca i svi su super raja i iskreno pricaju o mnogim stvarima. Vole svoju zemlju, ali kritikuju sve ono sto je negativno tamo (a ima toga za izvoz).

Ne podrzavam bacanje bombi po kucama. Odakle ti ta? I gdje sam to rekao? Mada u neku ruku i kontam Izraelsku logiku u bici sa Hamasom, da izoluju militante i da ih skidaju jednog po jednog. Nije losa vojna logika, ali po meni nije moralna niti opravdana zbog potencijalnih velikih civilnih zrtava.

Ja sam samo ovdje komentarisao da bi ubacio NIJANSE u igru o tome kako su Palestinci naivni i nevini. Toga nema.

- a sta treba da se po tebi uradi??'...da se pusti izrael da osvoji i unisti(kontrolise) jedan narod??'...da li bi volio da tvoj neprijatelj nad tobom upravlja(nemoj odgovarati jer ti nemas nikakve casti , cim si postavio pitanje o roditeljima u palestini).......samim tim sto opravdavas napade izraela , opravdavas civilne zrtve , jer TAKTIKA izraela je sto vise civilnih zrtava....

Moje su sve cinjenice tacne i jasno je sta mislim. Sve je lako provjerljivo. Dosta odgovora (jedno 40%) koja je ovdje stigla je bila tipa ideoloskog (ubij ko se ne slaze sa mnom) ili pak sta sam cuo od Vehabija o istoriji Palestine.

Odakle ti ideja da sam "decko". Moze bez paternalizacije, a sa vise cinjenica. Hvala unaprijed.

- bijedan pokusaj kontrolisanja razgovora....ako su tvoje cinjenice lahko provjerljive zasto nas ne pocastis kojim linkovima sa "validnih" stranica??

Pogledaj gore sta sam rekao. Sve je jasno.

Usput, Hezbolah je izabran glasovima na jugu od stane glasaca. Ako glasas za teroriste, onda nemas bas svijetlu buducnost. Nema razlike tu izmedju svih onih Milosevicevih glasaca i Srba. Dok su glasali za Milosevica oni su htjeli li to ili ne se stavili na stranu terora.

- opet greska.....da nije hezbolah izabran na vlast bi dosli ljudi pod kontrolom "USA" isto tako sto je sad situacija u Iraq-u.......i samim tim bi se predali u borbi protiv okupatora..........!

Izvini, ja tebe nisam vrijedao. A ti jesi. Iz mog pisanja mozes sve zakljuciti, osim da ne razumijem stvari i da ne znam da se izrazim.

Ja diskutujem sto mi je merak, jer hocu da kuckam na nasem jeziku da ga boljem prakticiram. I pri tome na kulturan nacin razmjenim misljenje sa onim koji se slazui li ne slazu sa mnom.

Na ovom forumu ima gomila ljudi sa kojim cu se sloziti (70%), a manjina sa kojom nikad necu (30%). Ali mozemo diskutovati, zar ne?

Nazivati nekoga pogrdnim imenima, ne cini nista za tvoj argument osim da te baca na dole.

To nije ni ispravno ni moralno.

Ako je licni napad sve sto imas, onda je to zalosno.

U svakom slucaju pozdravi.
- Jos jedan bijedan pokusaj u cilju kontrole razgovora i prenosenje "samopouzdanja" na citaoca , ....radi se pretezno koncentrisanjem na stvar koja nema veze sa temom i odgovaranja na blago sarkastican i provokativan nacin.

hvala lipo. :)
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Spring, golanska visoravan je jedino sto je vrijedno u tom krsu jer se tu nalazi vitalna kolicina vode za cijeli region i gues what, tu Izrael nije u miru sa svojim susjedima niti ima namjeru da se odrekne tog strateskog resursa iako je i to oteo od susjeda.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Eshek wrote:I manite se priča kako su tu Jevreji živjeli mnogo prije islama i palestinaca...

Moj otac je prije 20 godina prodao vikendicu za koju me vežu lijepe uspomene. Da li ja sada imam pravo otići tamo i maltretirati sadašnjeg vlasnika jer je to tobože "moja vikendica", i ja sam tu bio prije njega :? :?
I gdje je granica istorijska? 20 godina unazad, 100 godina unazad ili 1000-godina unazad? Eto sad je neki Izraelac u kuci i idemo ga nogirati vani? Ili pak neki Palestinac je u kuci pa ga nogiramo vani?

Dakle, kako vidis i sam istorija nista ne odgovara. Granica "gdje prestaje" istorija je arbitrarna i odredjena od strane politicara - kako njima odgovara.

Zato jedina alternativa je mirovni sporazum i onako kako je to zapisano u Oslu, UN rezoluciji i mnogim sastancima po ovom pitanju.

Kad ce Palestinci da se prodju rata?
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

shin wrote:Vidi ovo, dodjes nekom u kucu sa bagerom, poravnas je sa zemljom otjeras ga u izbjeglicki kamp. Ko to ima pravo?

Ko ima pravo jednog covjeka istjerati sa ognjista da bi doselio drugi?
Nema niko pravo. Kao sto nema ni pravo da sada opet nekog istjera sto je prije bio istjeran.

BTW, gomila jevreja koja se naselila se naselila na praznu zemlju. Nazalost, jedan dio njih se naselio putem istjerivanja ljudi iz kuca.

Pravda mora biti zadovoljena i ti ljudi moraju dobiti postenu kompenzaciju po meni (samo oni koji su direktno osteceni). Ali ne na racun novih zrtava, vec kompenzacijom od Izraela.
Beslija

Post by Beslija »

Bosnian_spring wrote:
Kad ce Palestinci da se prodju rata?

Onda kad izrael prestane sa napadima na njihovu zemlju i vjeru.......!
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

gavrilo wrote:kako je lako probuditi antisemitizam. metode su i posle 2000 godina iste...
Nazalost jesu. Jedni razlog sto pisem ovdje pored zelje da pisem na nasem jeziku je taj da mi je dotuzilo da slusam po Bosni kojekave anti-semitske price i slaganje sa Vehabijama po ovom pitanju. Srecom, to je ipak manjina, ali stvarno van svake pameti.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Sinapsa wrote:
lalemali wrote:RADUJEM SE DANU KADA CE MRSKA, FASISTICKA, NAGUZOVESKLEPANA, ZIDOVSKA DRZAVA ZVANA IZRAEL IZGORJETI U PLAMENU!
PS. SAMO NEK NE DOLAZE U EVROPU. ENO IM JAPAN, KINA ILI STATIJAZNAM KOJA PRIPIZDINA!
PS2. OVI STO BRANE CIONISTICKU BAGRU NEK SE NOSE DOVRAGA!
Jebo ga ti momak,
kad god se javis, ti bi da nekoga palis....ako se sa necim ne slazes, ne moras odmah pucati oko sebe... :( Valjda postoje i drugi nacini da izrazis svoje nezadovoljstvo... :roll:
Slazem se sinapsa. To je ono sto je opasno po nas u Bosni. Mi ne treba da uvozimo Hamas/Hezbolah i druge metode, nego nove tehnologije i da gajimo toleranciju.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

KAMI666 wrote:
Harrys wrote:
Beslija wrote:Citam ovo sto se pise i likovi govore kako Izrael ne bi radio to i to da "palestinska djeca" ne rade to i to.........pa mislim , to samo maloumnik moze reci.....

Covjece , Izrael hoce da Palestina nestane....Izrael napada.....Palestina se brani SVIM silama protiv izraela.....palestinac ubije "vojnika" ,on je terorista....Izraelac ubije " dijete " on se brani od teroriste...

sta je nejasno...????

to je to...... kako zaustaviti??...ili svi muslimani lagano u palestinu pa branite "svoju bracu" ILI cekajte dok svi palestinci poginu pa da vas pocnu napadati...

svaki onaj koji se suprostavlja gore napisanom

1. je nacionalista koji mrzi muslimane
2. se pravi glup
3. je maloumnik

hvala lipo..... :)
Ovako nesto moze napisati samo maloumnik i glup,primitivac,osoba koja mrzi sve oko sebe.
Jel bogati? Mrzi te sto se kaze kako jeste. Ako svijet zatvara oci pred terorizmom sa strane Izraela, vjeruj mi, vecina nas je po svijetu sto znamo kako jeste, samo je bed sto bas tim svijetom vlada para i vladaju glupani.
Za Zidove je svako ko je protiv njih, odmah popizde i derus e da si antisemit - to je njihova politika. Hebo ti takav narod kada je non-stop u pravu i nikada ne osudjuje svoje napade i svoje greske, nego kaze da je uvijek neko drugi kriv. :roll:
Da su normalniji, svako bi im rekao bujrum, ovako se porede sa onima koje oni sami optuzuju i samo postaju gori.
Kami, razlicita su misljenja ljudi. Suludo je pisati kao da si ti ALLAHU djelesanuhuu i da imas jedino ispravno misljenje, a ko se ne slaze sa tobom da ga treba.......<ko zna sta>.....

Vidis vrijeme je da se naucis da diskutujes, umjesto prijetnji bilo kome.

I pravi razliku izmedju izraelske politike i semitizma.

Mozes biti protiv izraelske politike, ali biti anti-semita je vrlina Hamas/Hezbolah pristalica kao i neo-nacista. Ako hoces da budes u tom klubu, bujrum.....povezi bombe oko sebe i pravac bliski istok....

Nadam se da si malo pametniji. Nemoj me razocarati promasenim komentarima.
Post Reply