Lova bas i nije sitna ... haah . Prednja suspenzija je smece obicno, kao i mjenjaci (altus). O kocnicama da ne pricam... U ovog bicikla vise placas brend nego li opremu .missko wrote:Evo nesto dobro za sitnu lovu
http://ciklocentar.com/index.php/bikesh ... ew/19/2018
Biciklo-gdje kupiti??
Moderator: anex
- skafiskafsnjak
#176 Re: Biciklo-gdje kupiti??
- 4m3l
#177 Re: Biciklo-gdje kupiti??
KOJI onda ti bajk preporucujes a da je do 1000km ?L00d wrote:Lova bas i nije sitna ... haah . Prednja suspenzija je smece obicno, kao i mjenjaci (altus). O kocnicama da ne pricam... U ovog bicikla vise placas brend nego li opremu .missko wrote:Evo nesto dobro za sitnu lovu
-
missko
#178 Re: Biciklo-gdje kupiti??
e koliko para toliko i muzike. jel mozda ima gdje bolji no name mtb koji ne tezi preko 14 kg sa boljom opremom za slicnu lovu? ovo je bar brand pa kad ga kasnije budes prodavao lakse se nadje kupacL00d wrote:Lova bas i nije sitna ... haah . Prednja suspenzija je smece obicno, kao i mjenjaci (altus). O kocnicama da ne pricam... U ovog bicikla vise placas brend nego li opremu .missko wrote:Evo nesto dobro za sitnu lovu
- skafiskafsnjak
#179 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ako ces polovno, ovaaj bicikll vrh --- http://www.pik.ba/artikal/3414538/bicikl-cube/4m3l wrote:KOJI onda ti bajk preporucujes a da je do 1000km ?L00d wrote:Lova bas i nije sitna ... haah . Prednja suspenzija je smece obicno, kao i mjenjaci (altus). O kocnicama da ne pricam... U ovog bicikla vise placas brend nego li opremu .missko wrote:Evo nesto dobro za sitnu lovu
Za novo, pravo da ti kazem, ne znam sta bih predlozio ...
- skafiskafsnjak
#180 Re: Biciklo-gdje kupiti??
@missko, druze ja kad sam kupovao bajk, vise sam gledao opremu nego brand ... A kod nas je takva raja .. Samo nek je Gt, Specialized, GOLF itd itd
Ev mog ljepotana : http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=3820.0
-
missko
#181 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Koliko para je tvoj bio?L00d wrote:@missko, druze ja kad sam kupovao bajk, vise sam gledao opremu nego brand ... A kod nas je takva raja .. Samo nek je Gt, Specialized, GOLF itd itd
Ja sam gledao neke no name mtb sa dobrom ili solidnom opremom pa izadju oko milju marak i to u Evropi gdje je izbor ogroman. Meni sto se svidja i sto bih uzeo a da je prioritet jeste izgled, hidro kocnice naprijed i nazad i da nije tezi od 13 kg i da je bar neki solidan brend, a ostalu opremu mogu nadograditi ili izmjeniti kasnije vremenom, mislim na amortizere mjenjace i ostalo.
- skafiskafsnjak
#182 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ovaj moj je bio milju , polovan
Ali skup jer nije puno star...
Hocu da ti kazem, nema veze brend koliko opprema... a druga stvar je u nas sto najvise ima GT i SPec. U susjednoj Hrvatskoj ih nema . Oni prodaju i Kone , koje su supperrr bajkovi ... itd itd.
U mene je tezak oko 13kg, hidraulicne su kocnice, deore oprema .
PS: izgled treba zadnji da bude, ako je uopste bitan. Ali uglavnom ovi sa diskovima imaju fine felge pa izgledaju fino .
Hocu da ti kazem, nema veze brend koliko opprema... a druga stvar je u nas sto najvise ima GT i SPec. U susjednoj Hrvatskoj ih nema . Oni prodaju i Kone , koje su supperrr bajkovi ... itd itd.
PS: izgled treba zadnji da bude, ako je uopste bitan. Ali uglavnom ovi sa diskovima imaju fine felge pa izgledaju fino .
-
zoraja
#183 Re: Biciklo-gdje kupiti??
L00d wrote:ovaj moj je bio milju , polovanAli skup jer nije puno star...
I da, gledam na piku, lik je prodavao odličan bike nekoliko mjeseci, i to dobro ispod realne cijene, i jedva ga je prodao jer marka nije "poznata"
- skafiskafsnjak
#184 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Na kraju krajeva, ne mislim ga prodavati ..a i kada prodavao, naci ce on svog kupca. Pa Deore XT zadnji mjenjac, sva ostala oprema DEORE . Jos cu mu preko zime staviti neke bolje kocnice, mozda Avid Juicy .
- testovi
#185 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ako ces biciklo za gradsku voznju najjeftinije sto mozes nac je 410km polar sa simano opremom i alu felge alu ram
malta bivsa slasticarna kornet preko glavne ceste preko puta poste
ja sam ga kupio prije 4 dana i prezadovoljan sam lijeo izgleda i udobno je 4 dana kako sam ga kupio skoro da ne ulazim u kucu za 4 dana 200kilometara sam preso kupio sam mjerac pa i to pratim
evo slika bicikla http://www.polarbikes.com/wp-content/ga ... d-2011.jpg
Veličina rama | L(50cm)/XL(55cm)
Veličina točka / Broj brzina | 26”/21
Ram | 6061 ALUMINUM
Viljuška | HI-TEN ČELIK KRUTA
Ležaj viljuške | 1-1/8″ NAVOJ, OVERSIZE
Lula volana | PROMAX, OVERSIZE
Volan | ZOOM, ALU
Ručke volana | HERMANS, KRATON
Cev sedišta | ZOOM, ALU 27,2×350
Sedište | SELLE BASSANO VOLARE MAN
Obruči | BERETTA ALU DUPLI ZID 36H
Prednja glavčina | ALU 36H SA EKSCENTROM
Zadnja glavčina | ALU 36H SA EKSCENTROM
Ručice kočnica | PROMAX MTB ALU
Prednja kočnica | PROMAX V-ALU
Zadnja kočnica | PROMAX V-ALU
Prednji menjač | SHIMANO FD-TX51
Zadnji menjač | SHIMANO RD-TX35
Ručice menjača | SHIMANO SL-TX50 3×7
Zadnji zupčanik | SHIMANO MF-TZ21-7 14-28
Lanac | KMC Z-50
Ležaj / osovina srednje glave | THUN PATRONA
Prednji lančanik | PROWHEEL ALU 48x38x28 170mm
Pedale | MTB PVC-ČELIK
Nogica | ALU PODESIVA
Gume | KENDA 26X2.10
Boja 1 | Bela
Boja 2 | Crna / Bela
na oglasu mozes nac neka jeftinija ali ja sam se odlucio za novo u radnji zbog papira da u slucaju da neko kaze da je ukradeno da mu odma pokazem racun
ili da midrot kaze ukradeno da mu ga odma dam i da mu kazem daj potvrdu o ouzmanju a ja cu po biciklo doc u stanicu za 20min
a poslije nek se pegla sa svojom papirologijom
preko oglasa nikad ne mozes bit siguran ako nema papire a ako te neko zaustavi i prepozna svoje biciklo ti si na gubitku
preporucujem radnju planet bike na malti ljudi su usluzni za razliku od onih smecara iz capriola iz vranica nebodera
prodavcu kad sam reko mogu da pogledam biciklo odgovorio mi je moze ako ces kupit
capriolo ima poslivnicu i na vilsonovom a kroz razne forume sam vidio da i ne tu poslovnicu ljudi imaju prituzbe na njihovu uslugu
sutra na maltu i pogledaj polar blizzard od 410km
malta bivsa slasticarna kornet preko glavne ceste preko puta poste
ja sam ga kupio prije 4 dana i prezadovoljan sam lijeo izgleda i udobno je 4 dana kako sam ga kupio skoro da ne ulazim u kucu za 4 dana 200kilometara sam preso kupio sam mjerac pa i to pratim
evo slika bicikla http://www.polarbikes.com/wp-content/ga ... d-2011.jpg
Veličina rama | L(50cm)/XL(55cm)
Veličina točka / Broj brzina | 26”/21
Ram | 6061 ALUMINUM
Viljuška | HI-TEN ČELIK KRUTA
Ležaj viljuške | 1-1/8″ NAVOJ, OVERSIZE
Lula volana | PROMAX, OVERSIZE
Volan | ZOOM, ALU
Ručke volana | HERMANS, KRATON
Cev sedišta | ZOOM, ALU 27,2×350
Sedište | SELLE BASSANO VOLARE MAN
Obruči | BERETTA ALU DUPLI ZID 36H
Prednja glavčina | ALU 36H SA EKSCENTROM
Zadnja glavčina | ALU 36H SA EKSCENTROM
Ručice kočnica | PROMAX MTB ALU
Prednja kočnica | PROMAX V-ALU
Zadnja kočnica | PROMAX V-ALU
Prednji menjač | SHIMANO FD-TX51
Zadnji menjač | SHIMANO RD-TX35
Ručice menjača | SHIMANO SL-TX50 3×7
Zadnji zupčanik | SHIMANO MF-TZ21-7 14-28
Lanac | KMC Z-50
Ležaj / osovina srednje glave | THUN PATRONA
Prednji lančanik | PROWHEEL ALU 48x38x28 170mm
Pedale | MTB PVC-ČELIK
Nogica | ALU PODESIVA
Gume | KENDA 26X2.10
Boja 1 | Bela
Boja 2 | Crna / Bela
na oglasu mozes nac neka jeftinija ali ja sam se odlucio za novo u radnji zbog papira da u slucaju da neko kaze da je ukradeno da mu odma pokazem racun
ili da midrot kaze ukradeno da mu ga odma dam i da mu kazem daj potvrdu o ouzmanju a ja cu po biciklo doc u stanicu za 20min
a poslije nek se pegla sa svojom papirologijom
preko oglasa nikad ne mozes bit siguran ako nema papire a ako te neko zaustavi i prepozna svoje biciklo ti si na gubitku
preporucujem radnju planet bike na malti ljudi su usluzni za razliku od onih smecara iz capriola iz vranica nebodera
prodavcu kad sam reko mogu da pogledam biciklo odgovorio mi je moze ako ces kupit
capriolo ima poslivnicu i na vilsonovom a kroz razne forume sam vidio da i ne tu poslovnicu ljudi imaju prituzbe na njihovu uslugu
sutra na maltu i pogledaj polar blizzard od 410km
-
quarterback
#186 Re: Biciklo-gdje kupiti??
za 30 KM vise se kupi GT
http://www.ciklocentar.ba/index.php/bik ... iew/1/1997
- skafiskafsnjak
#187 Re: Biciklo-gdje kupiti??
....koji nije aluminijski .quarterback wrote:za 30 KM vise se kupi GT
- muhanata
#188 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Eh, vidim kao ti se razumiješ u kočnice, pa bih te zamolila za preporuku. Imam 18-ku (divna, krasna , ljubičanstvenaL00d wrote:... Jos cu mu preko zime staviti neke bolje kocnice, mozda Avid Juicy .
Hvala!
-
quarterback
#189 Re: Biciklo-gdje kupiti??
nekome ko ce voziti po vilsonovom to je od presudne vaznostiL00d wrote:....koji nije aluminijski .quarterback wrote:za 30 KM vise se kupi GT
-
quarterback
#190 Re: Biciklo-gdje kupiti??
l00d govori o diskovima a ti nisi napisala da li imas diskove ili V brake (klasicne), pretpostavljam da imas klasicne i da kada pricas o promjeni kocnica zapravo mislis na promjenu gumica od kocnica. To je jednostavno za uraditi i kod kuce ali ako nisi vicna majstorisanju mozes odvesti i u neki servis da to srede za desetak minuta (usput neka promjene kocione sajle posto sumnjam da su skoro mijenjane). Trazi trobojne gumice (zeleno, crveno, crne) jer su se pokazale kao najbolje medju onim koje su prihvatljive cijene.muhanata wrote:Eh, vidim kao ti se razumiješ u kočnice, pa bih te zamolila za preporuku. Imam 18-ku (divna, krasna , ljubičanstvenaL00d wrote:... Jos cu mu preko zime staviti neke bolje kocnice, mozda Avid Juicy .) ali je vakat da joj mijenjam kočnice
i sad mi reci šta i gdje da tražim. Da li odvezem biciklo u ove radnje i pokažem prodavaču na licu mjesta šta mi treba ili odem i kupim kočnice pa ja montiram
(smijem se pomisli da ja to montiram, al' eto ako BAŠ mora
) i pliiz preporuči mi marku za koju smatraš da nije vrh (čitaj preskupa), a nije ni neki fuš i koja će mi odgovarati za 18-ku
Hvala!
izgledaju slicno ovima

kasnije samo mijenjas ove gumene umetke dok metalni nosaci ostaju
ne uzimaj ove

one su najpreci put do prvog drveta kada ides brzo po nizbrdici i naletis na krivinu
- Qler
#191 Re: Biciklo-gdje kupiti??
quarterback wrote:nekome ko ce voziti po vilsonovom to je od presudne vaznostiL00d wrote:....koji nije aluminijski .quarterback wrote:za 30 KM vise se kupi GT
Osim tezine, koja je jos prednost aluminija? Gledma ovaj GT od 500KM mi se cini dobar..
- Karabaja
#192 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Samo aluminij!
- muhanata
#193 Re: Biciklo-gdje kupiti??
[quote="quarterback" l00d govori o diskovima a ti nisi napisala da li imas diskove ili V brake (klasicne), pretpostavljam da imas klasicne i da kada pricas o promjeni kocnica zapravo mislis na promjenu gumica od kocnica. [/quote]
Za ove diskove ili V brake me ne pitaj, nisam odavLe
mislim da je najpametnije da ja odem sa biciklom do ove radnje, s tim da ću zapisati sve što si rekao i ne idem nigdje dok mi ne namjesti kočnice
Hvala ti puno, srce si!
Za ove diskove ili V brake me ne pitaj, nisam odavLe
Hvala ti puno, srce si!
- hamalalija
#194 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ma dobar ko dobar dan, handrim ga evo vec dvije godine i nista u ne moguQler wrote:
Osim tezine, koja je jos prednost aluminija? Gledma ovaj GT od 500KM mi se cini dobar..
jest malo tezi ali to je samo plus, jer ipak vozim bic prije svega zbog kondicije
Jos ima i nogaru
Zamisli tezine
-
quarterback
#195 Re: Biciklo-gdje kupiti??
nema na cemu 
ovo je vbrake
ovo su diskovi

servisi su sada uglavnom zatrpani biciklima pa gledaj da odes u doba dana kada nema guzve ili kada nije bas prelijepo vrijeme u protivnom ces se ili nacekati
ovo je vbrake
ovo su diskovi

servisi su sada uglavnom zatrpani biciklima pa gledaj da odes u doba dana kada nema guzve ili kada nije bas prelijepo vrijeme u protivnom ces se ili nacekati
- skafiskafsnjak
#196 Re: Biciklo-gdje kupiti??
ma stipu tu pricu ... aluminij i tacka !hamalalija wrote:Ma dobar ko dobar dan, handrim ga evo vec dvije godine i nista u ne moguQler wrote:
Osim tezine, koja je jos prednost aluminija? Gledma ovaj GT od 500KM mi se cini dobar...
jest malo tezi ali to je samo plus, jer ipak vozim bic prije svega zbog kondicije![]()
Jos ima i nogaru![]()
Zamisli tezine
- Qler
#197 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Pa pise da je od aluminija ovaj od 500KM... GT 3.0 neka verzija (valjda noviji software
)
- testovi
#198 Re: Biciklo-gdje kupiti??
na losim biciklima dobijes komplet opremu ali biciklo je lose
npr ovo moje 410km
na to sam moro jos dodat para za stvari koje sam kupovo posebno preko oglasa ili radnjama
potrebno izdvojit jos 50 do 70 km zavisi ko ce sta da uzme
pumpa manja koja stane u torbicu 9km OBAVEZNO IMAT
rezervna unutrasnja guma 5km OBAVEZNO IMAT
svjetlo prednje zadnje 9km I NIJE OBAVEZNO AKO NE VOZIS NOCU
baterije za svjetlo prednje zadnje kvalitetnije baterije 7km
kljuc za skidanje tocka 3km OBAVEZNO IMAT
brzinomjer 20km NIJE OBAVEZNO
pakovanje fleka 5km OBAVEZNO
mini flasica pumpica masinskog ulja 2,5km AKO MISLITE PRAT BICIKLO TREBA GA I PODMAZAT POSLIJE PRANJA
pakovanje hanzaplasta i neka mini prva pomoc 10km OBAVEZNO
KLJESTA SARAFCIGER SKALPER I JOS NEKI STVARCICA SAM IMO KUCI ZA TO NEMA TROSKA
npr ovo moje 410km
na to sam moro jos dodat para za stvari koje sam kupovo posebno preko oglasa ili radnjama
mini flasica pumpica masinskog ulja 2,5km AKO MISLITE PRAT BICIKLO TREBA GA I PODMAZAT POSLIJE PRANJA
- Dr.Mr.Fr.
#199 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Cemu rezervna guma, ako vec imaš pakovanje fleka !?
testovi wrote:na losim biciklima dobijes komplet opremu ali biciklo je lose
npr ovo moje 410km
-
glockov kolac
#200 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Za nedajBože da ti dva ili više puta pukne ista guma...Dr.Mr.Fr. wrote:Cemu rezervna guma, ako vec imaš pakovanje fleka !?
testovi wrote:na losim biciklima dobijes komplet opremu ali biciklo je lose
npr ovo moje 410km