Ne nisam u tom svijetu zato i pitam,inace imam strah od motora,kao klinac sam sjeo sa budalom na motor ne sjecam se ni marke ali znam da je bio spotrski,kreten je raspalio toliko da sam se poslije voznje tresao ko' banjaluka.Nikad poslije toga nisam vise smjeo sjesti na motor,prosle godine odlucim i skupim hrabrosti pa sjednem za "mikser" (tako zovem one od 50cc) i krenem polako,ahh kakva sloboda...stvarno dobar osjecaj,neopisiv ali opet osjecam strah,nekako mi sve izgleda komplikovano a pogotovo kada mi vozilo dolazi u susret ili ulazim u krivinu.Voliio bih, ali imam taj strah hebemu,inace sam na 4 tocka i mogu za sebe reci da sam polu profesionalac ali motor me privlaci,taj osjecaj slobode,nekako kad sjedne covjek osjeca se drugacije...boli ga k za sve.Auto je isto perfekcija ali se robuje u njemu i stalno sam pod pritiskom,uvijek razmisljam i procjenjujem,znas vala i sam kako to hoda.DaysleepeR wrote:Momak puno pitaš za slučajnog prolaznika.Will Nix wrote:Ako ti nije tesko mozes li mi objasniti kakav je to rizik u pitanju,jesu li to neki ratovi medju bikerima? Sto se tice rizika,je li to zivot u pitanju ili samo klasicne batine?phil manzanera wrote:Zato i postoje klubovi (jedan od razloga) da se ekipiras sa sebi ravnim i dragim ljudima i da se distanciras od kretena. I upravo ZATO je tesko uci u bilo koji MC klub (ovdje govorim SAMO o klubovima koji su priznati od strane drugih klubova, tako da u ove grupe ne ubrajam samozvane "PP MIKI KOMERC MOTO KLUB-ove").
Elem, ima nesto respektiranih MC klubova u Sarajevu (ne bih o broju, posto je to harmonika, medjunarodna pravila kazu minimum 6 clanova, a kod nas ima i onih "ONE MAN BAND MC KLUB", samo takvi ne mogu dalje od Doljana, ili najdalje do Zadra, obzirom da je vec na sjeveru Hrvatske CELICNA ZAVJESA i nepriznati klubovi SA OZNAKAMA ne mogu proci bez rizika).
Sta sam zelio reci, ustvari: jednostavno i najcesce kada vidis bikera sa oznakama MC kluba, mozes biti siguran da nije kreten, uglavnom, mada ruku na srce ima i toga, ali koliko ja znam u Sarajevu - nema i ovo sto ima regularnih i priznatih klubova, svi imaju odlicno clanstvo.
Ako nisi u tom svijetu, jednostavno te se to ne dotiče.
Pitam jer mi nije jasno....evo zbog cega.Kontam kada mi djeca odrastu i kada se mnoge stvari stabilizuju u zivotu kupiti sebi neki motor,nista snazno ili napucano,nesto obicno, dovoljno za bijeg od svega,od svih sranja koje prate covjeka u zivotu.Bijeg na makar tri sata,sam samcat,sanjarim o tome kako vozim preko planina,preko predivnih krajolika....
Kada sam procitao ono,kontam sjednem na motor,napokon svladam strah i onda me neka budala napadne bez razloga,znam sebe kakav sam i umjesto slobode da zavrsim u zatvoru...jok bolan.Kontas me sad? To mi nije jasno...zato pitam.