Idioti na motorima u Sarajevu

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Will Nix

Post by Will Nix »

DaysleepeR wrote:
Will Nix wrote:
phil manzanera wrote:Zato i postoje klubovi (jedan od razloga) da se ekipiras sa sebi ravnim i dragim ljudima i da se distanciras od kretena. I upravo ZATO je tesko uci u bilo koji MC klub (ovdje govorim SAMO o klubovima koji su priznati od strane drugih klubova, tako da u ove grupe ne ubrajam samozvane "PP MIKI KOMERC MOTO KLUB-ove").

Elem, ima nesto respektiranih MC klubova u Sarajevu (ne bih o broju, posto je to harmonika, medjunarodna pravila kazu minimum 6 clanova, a kod nas ima i onih "ONE MAN BAND MC KLUB", samo takvi ne mogu dalje od Doljana, ili najdalje do Zadra, obzirom da je vec na sjeveru Hrvatske CELICNA ZAVJESA i nepriznati klubovi SA OZNAKAMA ne mogu proci bez rizika).

Sta sam zelio reci, ustvari: jednostavno i najcesce kada vidis bikera sa oznakama MC kluba, mozes biti siguran da nije kreten, uglavnom, mada ruku na srce ima i toga, ali koliko ja znam u Sarajevu - nema i ovo sto ima regularnih i priznatih klubova, svi imaju odlicno clanstvo.
Ako ti nije tesko mozes li mi objasniti kakav je to rizik u pitanju,jesu li to neki ratovi medju bikerima? Sto se tice rizika,je li to zivot u pitanju ili samo klasicne batine?
Momak puno pitaš za slučajnog prolaznika.

Ako nisi u tom svijetu, jednostavno te se to ne dotiče.
Ne nisam u tom svijetu zato i pitam,inace imam strah od motora,kao klinac sam sjeo sa budalom na motor ne sjecam se ni marke ali znam da je bio spotrski,kreten je raspalio toliko da sam se poslije voznje tresao ko' banjaluka.Nikad poslije toga nisam vise smjeo sjesti na motor,prosle godine odlucim i skupim hrabrosti pa sjednem za "mikser" (tako zovem one od 50cc) i krenem polako,ahh kakva sloboda...stvarno dobar osjecaj,neopisiv ali opet osjecam strah,nekako mi sve izgleda komplikovano a pogotovo kada mi vozilo dolazi u susret ili ulazim u krivinu.Voliio bih, ali imam taj strah hebemu,inace sam na 4 tocka i mogu za sebe reci da sam polu profesionalac ali motor me privlaci,taj osjecaj slobode,nekako kad sjedne covjek osjeca se drugacije...boli ga k za sve.Auto je isto perfekcija ali se robuje u njemu i stalno sam pod pritiskom,uvijek razmisljam i procjenjujem,znas vala i sam kako to hoda.
Pitam jer mi nije jasno....evo zbog cega.Kontam kada mi djeca odrastu i kada se mnoge stvari stabilizuju u zivotu kupiti sebi neki motor,nista snazno ili napucano,nesto obicno, dovoljno za bijeg od svega,od svih sranja koje prate covjeka u zivotu.Bijeg na makar tri sata,sam samcat,sanjarim o tome kako vozim preko planina,preko predivnih krajolika....
Kada sam procitao ono,kontam sjednem na motor,napokon svladam strah i onda me neka budala napadne bez razloga,znam sebe kakav sam i umjesto slobode da zavrsim u zatvoru...jok bolan.Kontas me sad? To mi nije jasno...zato pitam.
Eshek

Post by Eshek »

Zadnji put sjeo na motor prije 9 godina i napravio totalnu štetu od motora, a sebe da ne spominjem. Ni danas mi nije jasno kako sam preživio bez većih ozlijeda. Od tada sam se ježio na sam pomen motora.

Tek me sad počelo ponovo vući da okrenem koji krug... možda se nekad i bude imalo para za kakvog Harlića :D :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Will Nix wrote:
DaysleepeR wrote:
Will Nix wrote: Ako ti nije tesko mozes li mi objasniti kakav je to rizik u pitanju,jesu li to neki ratovi medju bikerima? Sto se tice rizika,je li to zivot u pitanju ili samo klasicne batine?
Momak puno pitaš za slučajnog prolaznika.

Ako nisi u tom svijetu, jednostavno te se to ne dotiče.
Ne nisam u tom svijetu zato i pitam,inace imam strah od motora,kao klinac sam sjeo sa budalom na motor ne sjecam se ni marke ali znam da je bio spotrski,kreten je raspalio toliko da sam se poslije voznje tresao ko' banjaluka.Nikad poslije toga nisam vise smjeo sjesti na motor,prosle godine odlucim i skupim hrabrosti pa sjednem za "mikser" (tako zovem one od 50cc) i krenem polako,ahh kakva sloboda...stvarno dobar osjecaj,neopisiv ali opet osjecam strah,nekako mi sve izgleda komplikovano a pogotovo kada mi vozilo dolazi u susret ili ulazim u krivinu.Voliio bih, ali imam taj strah hebemu,inace sam na 4 tocka i mogu za sebe reci da sam polu profesionalac ali motor me privlaci,taj osjecaj slobode,nekako kad sjedne covjek osjeca se drugacije...boli ga k za sve.Auto je isto perfekcija ali se robuje u njemu i stalno sam pod pritiskom,uvijek razmisljam i procjenjujem,znas vala i sam kako to hoda.
Pitam jer mi nije jasno....evo zbog cega.Kontam kada mi djeca odrastu i kada se mnoge stvari stabilizuju u zivotu kupiti sebi neki motor,nista snazno ili napucano,nesto obicno, dovoljno za bijeg od svega,od svih sranja koje prate covjeka u zivotu.Bijeg na makar tri sata,sam samcat,sanjarim o tome kako vozim preko planina,preko predivnih krajolika....
Kada sam procitao ono,kontam sjednem na motor,napokon svladam strah i onda me neka budala napadne bez razloga,znam sebe kakav sam i umjesto slobode da zavrsim u zatvoru...jok bolan.Kontas me sad? To mi nije jasno...zato pitam.
Nista se nemoj bojati.

Znas kako kazu, ko se igra sa vatrom od vatre i strada, prema tome ti kupi motor i vozi se gdje god hoces, nece ti niko nista reci.

Ako te interesuje vise informacija javi se na pp, nije to tema za javnost.

Pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eshek wrote:Zadnji put sjeo na motor prije 9 godina i napravio totalnu štetu od motora, a sebe da ne spominjem. Ni danas mi nije jasno kako sam preživio bez većih ozlijeda. Od tada sam se ježio na sam pomen motora.

Tek me sad počelo ponovo vući da okrenem koji krug... možda se nekad i bude imalo para za kakvog Harlića :D :D
Pa eto buraz kazu da je covjek pravi bajker ako ponmovo sjedne na motor nakon sto se razbije.

Kratak je zuivot i bez one 4 godine sto nam uzese dusmani, te covjek stvarno nebi trebao sebi nista da uskrati.

To je neko moje glediste...
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote:
Eshek wrote:Zadnji put sjeo na motor prije 9 godina i napravio totalnu štetu od motora, a sebe da ne spominjem. Ni danas mi nije jasno kako sam preživio bez većih ozlijeda. Od tada sam se ježio na sam pomen motora.

Pa eto buraz kazu da je covjek pravi bajker ako ponmovo sjedne na motor nakon sto se razbije.

Kratak je zuivot i bez one 4 godine sto nam uzese dusmani, te covjek stvarno nebi trebao sebi nista da uskrati.

To je neko moje glediste...
Ma slažem se ja s tobom, samo ne bih da sebi uskratim život... :D :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

To Will Nix: sve si divno napisao i stekao si moje simpatije u sekundi. Posebno mi se svidja onaj dio kada kazes da si vozio mali motor, jer ja smatram da nema bikera ako nije prosao "stepenice" od pocetka.

Svaka cast na razmisljanju.

Ona tvoja druga pitanja koja se odnose na klupske stvari, nemaju nikave veze sa tobom, to su klupske stvari i neka te to ne tangira.

Ti si slobodni biker i klupske stvari se ne aplicirau na tebe, a sa druge srane nemas nikakvog razoga da se bojis, jer kao individualac nisi nikome prijetnja, tako da te tako drugi i vide i nisi im interesantan.

Zato, uzivaj, ali korak po korak, motocikl je opasna stvar.

Obzirom da imas odlicno razmisljanje, kad se okurazis i skupis lovu i kupis motocikl, javi se da pijemo kafu. No, NEMOJ ni razmisljati o motociklu koji je po cijeni ispod barem 7.000 - 10.000 KM. Bolje ti je biti pjesak, nego na govancetu, ili pak na sporetu na kojem ces izgubiti glavu radi (skrivene) neispravnosti.

Hajd zivio.
Neelix

Post by Neelix »

da ne bude da samo rondam na bajkere na ovoj temi :D

danas sam se pozitivno iznenadio, kada sam vozeci glavnom gradskom saobracajnicom kod otoke vidio 2 motora-oni sto se voze pogrbljeno :D pod punom opremom i kako voze 60 km/h iako je ispred njih bilo prostora da piche.

daysleeper, ovako ja tebe zamisljam

Image

:-D :D
Dori

Post by Dori »

Neelix wrote:da ne bude da samo rondam na bajkere na ovoj temi :D

danas sam se pozitivno iznenadio, kada sam vozeci glavnom gradskom saobracajnicom kod otoke vidio 2 motora-oni sto se voze pogrbljeno :D pod punom opremom i kako voze 60 km/h iako je ispred njih bilo prostora da piche.

Image

Blizu si :lol:
Smeker

#184 Re: Idioti na motorima u Sarajevu

Post by Smeker »

Edmond wrote:Čast izuzecima,pravim bajkerima,ali ne mogu se otresti osjećaja da me nerviraju ovi idoti,majmuni,kreteni,nabildani kompleksaši i ne znam više kako da ih nazovem, što misle da su na nekim GP 500cc trkama,što svaku noć ulicama Sarajeva maltretiraju građane Sarajeva. Pa ne znam da li imate priliku slušati te startove na semaforima,ali na Alipašinom polju se ne može zaspati do kasno u noć,valjda im se otvori semafor do Grasa. Pa vjerujte kao da mi turira u spavaćoj,to je stvarno užas. A gdje su tada naši dragi plavci,što sad ne rade svoj posao,nego fataju raju koja prekorači brzinu za 10-20 KM/h ? Ljut sam pravo na naš sistem i na našu policiju i na njihov lažni moral. Neka samo kažu jedno ime bajkera kojeg su zaustavili,a o kažnjavanju neću nema govora. Eto,nekako mi sad lakše. Hajde laku noć ... :-?
Ne budi tako staromodan ako ljudi imaju motore onda treba malo i gasa dat. 8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Image

Ipak si daleko buraz, ne vozim, nit su brzaneri moj tip motora. :D
Yamahalac

Post by Yamahalac »

DaysleepeR wrote:

Image

nego day, hocel bit ta piva na walterovoj motorijadi?

mislim da te poznajem od prije, al eto da potvrdimo :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Yamahalac wrote:
DaysleepeR wrote:

Image

nego day, hocel bit ta piva na walterovoj motorijadi?

mislim da te poznajem od prije, al eto da potvrdimo :D
A hoce sto nebi bila :)
Post Reply