Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
edikamedika

Post by edikamedika »

Ne svrsavam ni na HRT komentatore (cak mislim da su slicni debili kao i nasi, cast izuzecima tipa Vele) vec zelim imati njihov program, iz jednostavnog razloga sto je kvalitetniji.

Navedoh vec razloge, dok u studiju HRT-a sjor Ivan analizira tekmu (taj covjek je dobar sa vecinom trenerskih magova svijeta, dovoljno govori o kakvom se strucnjaku radi) kod nas ide ili dnevnik iz Haga ili Skija bulazni o Enveru Maricu i kako je on sedamdeset pete zabio gol Celiku.

Cista kvaliteta, nista drugo.
edikamedika

Post by edikamedika »

I naravno, evo ga, Shuko vodi tekmu izmedju Holandije i nas, ovaj, Srbije i Crne Gore.

Sad ce on malo navijati za Srbiju, klasika.
mostarac

Post by mostarac »

edikamedika wrote:I naravno, evo ga, Shuko vodi tekmu izmedju Holandije i nas, ovaj, Srbije i Crne Gore.

ah HRT nepristrasno: Utakmica istih ekipa:
Utakmica Nizozemska - Jugoslavija (1998), Čosič ili Sušec: penal za Jugoslaviju: Mijatović, Mijatović i prečka, Ima boga....
Eh zato mi je mrsko raspravljati i kazem da si glupson, a procitaj moj prvi post na ovoj temi pa vidi malo kako je Vela "kvalitetan" komentator koji nikad ne lupa gluposti. Bas ovo sto govoris ti, potvrdjuje sve ono sto govorim ja, a sad odoh gledat tekmu.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

mostarac wrote:
sudnjidan wrote:
mostarac wrote: ne glupsone, nego nemaju novca :-)
Ja sam mislio da ti mozes argumentovano diskutovati... Greska... :roll:
mogu, ali mi se zaista neda da dsikutujem sa ljudima koji ne shvataju da mnogo jache drzave od nashe ne mogu finansijski izdrzati tri kanala drzavne televizije, a mi imamo 3 (PBS, RTRS, FTV) i onda donose zakljucke koji nemaju veze sa realnoscu i onda lupaju gluposti. NE, niko mi ne radi na drzavnoj televiziji, i ne branim je zbog toga. Branim je jednostavno iz razloga, sto za finansijska sredstva koja oni imaju mi dobijamo ekstra kvalitetan program, koji naravno nije kvalitetan i u rangu mnogo bogatijih televizija, ali za onaj novac kojim raspolaze nasa drzavna televizija oni prave cuda. Bas bi volio viditi kako bi se HRT ponasala sa 3 kanala i novcem koji ima BHT. Mi ipak, ako gledamo sa ove sportske strane, imamo ekstra program. Drzavna televizija prenosi njemacku i englesku ligu, prenosi ligu prvaka, prenosi sve vece sportske dogadjaje. Imali su gaf sa SP u Atletici, ali jebiga. Koliko imaju novca odlichnu televiziju imamo, a edikamedika, jedan repetitor mnogo mnogo vise kosta nego jedan sampanjac. Valjda bi toliko mogao shvatiti i znati, ali zbog takvih stupidnih zakljucaka ova rasprava je suvisna, jer ne smeta nama BHT zato sto ima lose komentare, nego sto smo mi navikli srati po svemu nasem i sto valja i sto ne valja. Zato to nama smeta. Da Baho komentarise na HRT-u ovde bi ga u zvijezde ukivali, ne bi mu trazili greske i svrsavali bi kad gfa cujete, ali Bahina nesreca je sto je komentator BHT-a. To smo mi, naopaki, GLUPI BOSANCI. Jebiga.
Nama je prepotentni Tarik Filipovic idol, a covjek je ziva arogancija i veoma neduhovit, a to stalno pokusava biti. Imamo boljih deset puta od njega, ali u nas ko bude vodio milioner jebo je jeza u ledja, jer ce ga stalno porediti sa Tarikom, i govoriti kako je Tarik ovo-ono, a od Tarika zaista nije tesko biti bolji, ali jebiga Tarik radi na HRT, a ne na BHT.
Zato nemamo, i nikad necemo imati drzavu i zato nam je ovakva Bosna, Bosna po mjeri njenih gradjana, onakvu kakvu njeni gradjani i zasluzuju, jer svojim odnosom prema njoj su je i doveli mnogo nize nego sto bi trebala biti. A sad vi idite i prosite da vam udjele malo HRT komentatora, jer zaboga oni su komentatori HRT-a, a ne nasi bosanski koji pojma nemaju.
Tuzno :(
Izvini, ali mani patetiku, hajmo pricati konkretno. Na trenutak mi zvucis kao ovi iz "patriotskog bloka" koji vlastiti lopovluk sakrivaju iza patriotskih fraza, jednom rjecju ubleha. Nemas, naravno, oraha u dzepu, i bas zato nemas razloga da branis necije nezasluzene pozicije.
Naravno da ni mnogo jace drzave od nase ne mogu izdrzati tri drzavne televizije, ali sta je rjesenje? Ukidanje neke od te tri drzavne televizije, odnosno prilagodjavanje trzisnim uslovima ili nastavak agonije kroz gusenje konkurencije? I mene je u poslu konkurencija izvana natjerala da vise radim jer je trebalo smanjiti troskove i broj radnika pa nisam imao RAK da me zastiti. Ja dozvoljavam da ti se Baho svidja a Tarik ne, sve je stvar ukusa. Meni bezvezni obojica. Mi ovdje uglavnom ne pricamo o tome, vec o nelegalnim odlukama organizacije RAK koja daje monopol "kvalitetu" ili "nekvalitetu", zavisi kako ko gleda. Posto nikome ne odgovaraju za svoj rad, nista ih ne sprijecava da sutra bijeljinsku BN proglase za javnog emitera. I vidi slucajnosti: RAK sada brani polozaj emitera koji takodje (skoro) nikome ne odgovara gdje odlaze novci koje gradjani daju za pretplatu.
Da se razumijemo: i ja sam za zastitu domaceg ali ne bilo kakvog domaceg. Od kraja rata do danas stalno slusamo tu frazu ali se "domace" stitilo jedino na dvije stvari gdje se nije smjelo stititi vec su odgovorni trebali u zatvor zbog carinskih i poreskih malverzacija: dozvoljavanjem Lijanovicima, Brajlovicima i slicnim da bez carine uvoze mesni otpad od kojeg prave "domace pastete" i "domace salame" i tako ostvaruju ekstra profit naustrb drzave. I drugi put kada se po jednakom obrascu omogucilo ASA AUTU da prozvodi "domace" aute koji nemaju ni domaceg zraka u gumama, ali je profit od carine i poreza umjesto drzave ubirao Nihad Imamovic. Sada imamo treci slucaj zastite "domaceg" bez ikakvih zakonskih osnova. A niko ne stiti Fabriku duhana Sarajevo od koje zivi stotine radnika u samoj fabrici i hiljade uzgajivaca duhana u Hercegovini, niko ne stiti Klas koji donosi primanja hiljadama poljoprivednika.
spongebob

Post by spongebob »

edikamedika wrote:I naravno, evo ga, Shuko vodi tekmu izmedju Holandije i nas, ovaj, Srbije i Crne Gore.

ja navijam za Holandiju. Nadam se visokom porazu nasih susjeda. Onu svinjariju na Marakani im nikad necu zaboraviti

dakle, hopefully

NL - nepostojeca SCG
5:0
sudnjidan

Post by sudnjidan »

zzzzz wrote:Vec sam se raspitao za Njemacku, utakmice prenose tri kanala ZDF, ARD, RTL, svaka od kuca prenosi utakmice u jednom danu ali NIKAD ne ide ista utakmica na dva kanala istovremeno. Prava su otkupili zajednicki i podjelili su termine[/b]

zato @sudnjidan ne siri dezinformacije
Ja se stvarno pitam da li se pravis glup (moram biti ovako grub kao Mostarac) ili provociras. Nemas nikakvih argumenata za svoju pricu, lupas ko Maksim po diviziji, namjerno izvrces teze, hvatas se za neke sitnice koje nemaju veze sa sustinom, sve da bi ti se odgovaralo i gubilo vrijeme. Kakve veze u nasoj prici ima to sto su ARD, ZDF i RTL zajednicki otkupili prava prenosa (nisam to ranije dovoljno precizno pojasnio), odnosno kakva je razlika da je to samo uradio ARD? Da li bi ista mijenjalo da su prava za BiH kupili BHT, FTV i RTRS umjesto samo BHT. Uostalom, utakmica Holandija-SCG sada ide i na BHT-u i na RTRS, utakmice zadnjeg kola predtakmicenja po grupama koje ce igrati u isto vrijeme ici ce paralelno i na drzavnoj i na entitetskim TV.
Sustina price je da u Austriji prava na TV prenose ima drzavna televizija ORF a niko ne sprijecava ARD, ZDF i RTL da se emituju preko kablovskih operatera.
sulesavic

Post by sulesavic »

De mi objasnite protivnici BHT-a ¹ta vam smeta:

BHT-ov komentator?

RAK-ova odluka o zabrani emitovanja na kablu?

Kablov potez da vas/nas naguzi za HRT2 (oèito je da su ranije znali za ogranièenja)?
Beslija

Post by Beslija »

mislim da su vecinom hrvati ti koji zele hrt...a oni koji nisu samo hoce malo paznje.........

kao sto sam rekao... BHT je dobar kanal , imaju ok komentatore i bahu koji je legenda...

kome se ne svida , njegova stvar ali sve te price su gluposti , ja cu gledati tekmu i na alzirskom tv-u i na Italijanskom

goooool

roben....1-0
Last edited by Beslija on 11/06/2006 15:24, edited 1 time in total.
FaceOff

Post by FaceOff »

Kome se ne svidja gledanje na BHT-u nek sebi kupi satelitsku antenu i gleda na Al Arabiji ako hoce. BHT je kupio prava za Bosnu i Hercegovinu i oni jedini mogu emitovati SP na području BiH i tačka.
edikamedika

Post by edikamedika »

Mostarac, mene tvoja mrznja prema Hrvatima ne zanima, niti si u Sarajevu niti te se tice ovaj problem.

Onako ukratko.

Mi imamo problem sa kvalitetom programa, ne sa Hrvatima, ustasama ili ne znam kime.

Evo ga Shuko, sav se ozario kada je cetnik sa Pala Koroman usao u igru, ko da mu je babo na terenu.
Slavko Klisura

Post by Slavko Klisura »

Mislim da nema razloga za teske rijeci na ovu temu.
Meni je u stvari najvise zao sto tamo nema reprezentacije BiH :bih:
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Ja ne znam je li iko primjetio, ali je njemački RTL (koji sam gledao, JUHU!!) uživo prenosio utakmicu SCG i Holandije.

E, kako to da sad važe propisi za HRT, a ne važe za RTL????

Ovo je najbolji dokaz da im smetaju samo bolji komentatori.
Sva sreća pa razumijem švapski.
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

meni je stvarno jadno da uvijek, al baš uvijek se mora potegnuti nacionalizam, mržnja i ostala sranja... fakat je prejadno...
Deluxe

Post by Deluxe »

Tipičan BH mentalitet - kritikuj sve što neko drugi radi i smatraj sebe stručnjakom za sve. Koliko ste se navalji gluposti mogliste cijelu utakmicu odgledati. Ili nešto drugo korisno uraditi.

I komentar za one što kažu da svi uzmaju Kablovsku zbog HRT-a.
Ja, i mnogi koje poznajem uopšte ne gledaju HRT (ne znam stvarno šta tamo ima vidjeti), ali ima mnogo drugih kanala koji se ne mogu hvatati zemaljskom antenom, a koji su skupi za pojedinačnu kupovinu za satelit (Discovery, Civilisation, Science, Travel&Living, Halmark, Cartoon Netvork, VH1 itd.)

Stoga, gledajte i šutite.

:bih:
sudnjidan

Post by sudnjidan »

alphonse kauders wrote:Ja ne znam je li iko primjetio, ali je njemački RTL (koji sam gledao, JUHU!!) uživo prenosio utakmicu SCG i Holandije.

E, kako to da sad važe propisi za HRT, a ne važe za RTL????

Ovo je najbolji dokaz da im smetaju samo bolji komentatori.
Sva sreća pa razumijem švapski.
Na ARD-u strucni komentator Ginter Necer, na RTL-u Rudi Feler, a na BHT-u Miro Purivatra. :lol: Stvarno, ja ne shvatam kako nekome moze smetati sve sto je "nase". 8)
edikamedika

Post by edikamedika »

sudnjidan wrote: Na ARD-u strucni komentator Ginter Necer, na RTL-u Rudi Feler, a na BHT-u Miro Purivatra. :lol: Stvarno, ja ne shvatam kako nekome moze smetati sve sto je "nase". 8)
Neka Mire, neka on melje do iznemoglosti o SFF u emisiji o Svjetskom prvenstvu, moze preci i na pricu o klizistima na padinskim dijelovima starog grada i poplavama u Posavini, to je njegovo pravo i pravo BHT urednika da im takav lik glumi strucnog komentatora.

Ali daj i meni pravo da gledam nesto drugo.
mostarac

Post by mostarac »

edikamedika wrote:Mostarac, mene tvoja mrznja prema Hrvatima ne zanima, niti si u Sarajevu niti te se tice ovaj problem.

Onako ukratko.

Mi imamo problem sa kvalitetom programa, ne sa Hrvatima, ustasama ili ne znam kime.

Evo ga Shuko, sav se ozario kada je cetnik sa Pala Koroman usao u igru, ko da mu je babo na terenu.
Izvini, ali po cemu ti zakljucujes da ja mrzim Hrvate? Je li po tome sto ti kazem da ti je tudje govno draze od domace pite? To nema nikave veze sa Hrvatima, ali ima veze sa tobom kao...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Dok na RTL-u Pjer Litbarski uvodi gledaoce u susret Meksiko-Iran, iza prekrasne scene BHT-a svoje radove cita Emir Imamovic, ekspert za sve, a zapravo za nista, jedan od najvecih mediokriteta na javnoj sceni BiH. Be continued...
mostarac

Post by mostarac »

sudnjidan wrote:Dok na RTL-u Pjer Litbarski uvodi gledaoce u susret Meksiko-Iran, iza prekrasne scene BHT-a svoje radove cita Emir Imamovic, ekspert za sve, a zapravo za nista, jedan od najvecih mediokriteta na javnoj sceni BiH. Be continued...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Je li to majke ti po broju strucnjaka poredis 80-milionsku Njemacku, trostrukog svjetskog prvaka, evropskog prvaka, organizatora evropskih i svjetskih prvenstava i Bosnu i Hercegovinu, ciji je najveci domet zeljino polufinale s Videotonom i Velezovo cetvrtfinale kupa UEFA sa Twente-om. Mislim uporediti to dvoje halooooooooooooooooo.

Ako uzmemo da prvenstvo traje 30 dana i da svaki dan bude 4-5 gostiju onda je sasvim jasno da u emisijama ne mogu biti gosti sve sami fudbalski strucnjaci. Maloprije je bio Sabandzovic. Ne znam sta hocete vise majke mi.

Cuj poredi jednu Njemacku i BiH. Ovo je za Greatest shits majke mi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
horoz

Post by horoz »

u prvom poluvremenu meksiko - iran, nakon sto je meksikanac ostao da lezi u sesnestercu, komentator sa BHT kaze "meksikanac u zelenom dresu ostao je da lezi..."

kucao bi smajlije ali mi je ovo vec zalosno, prezalosno...
Last edited by horoz on 11/06/2006 20:42, edited 1 time in total.
Irm@

Post by Irm@ »

joj meni ovo nije jasno...nikako...
svi su odjednom profesionalni komentatori...a svi bi se usr.ali da se nadju u komentatorskoj kabini... :roll:
sta fali nasim komentatorima...bas onak daju pregrst informacija koje eto cak i djevojke mogu zainteresovati da gledaju utakmicu :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ja ne slusam komentatore otkako sam prvi put cula za oPsajd....
ionako se fudbal gleda, sta se zalite...zamislite da su HRT2 ukinuli, a da ne daju na BHT...
Pearl

Post by Pearl »

meni je komentatore na BHT divno slusati s rajom.. radi komentara.. ne znam bil' glavom od zid opalila il' se smijala.. "doskocice" su mi krvave..

nekad treba i sutjeti, da gledaoci mogu da uzivaju u igri.. ne moraju se osjecati primoranim da svih 90 minuta pricaju, jer ako nemaju sta pametno da kazu pricaju vecinom nebuloze...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Irm@ wrote:svi su odjednom profesionalni komentatori...a svi bi se usr.ali da se nadju u komentatorskoj kabini... :roll:
Zamisli da hirurgu na operacionom stolu umre pacijent zato... jer je bio alergican na narkozu. I na kritike rodbine umrlog, odgovor hirurga ili njegovih advokata bude: "Sta je, svi bi se usr.ali da navucete hirurske rukavice ili uzmete skalpel".
Kako to lijepo kaze Mrki iz Otpisanih: "Proslo je vrijeme improvizacija".
Ljudi, manite se partizanshtine, nije ovo 1945. da se iz shume dolazi na najodgovornije funkcije i 20 godina pravda kako je bio rat, kako su se rasuli strucni kadrovi i sl. Trazili smo i dobili kapitalizam i zakon trzista gdje monopolistima nema mjesta. Ako zakon trzista vazi za demobilisanog borca na pijaci koji mora u trzisnoj utakmici pobijediti Kineza da prehrani porodicu, isto treba biti i sa nesposobnim menadzmentom i priucenim komentatorima BHT-a.
edikamedika

Post by edikamedika »

sudnjidan wrote:Dok na RTL-u Pjer Litbarski uvodi gledaoce u susret Meksiko-Iran, iza prekrasne scene BHT-a svoje radove cita Emir Imamovic, ekspert za sve, a zapravo za nista, jedan od najvecih mediokriteta na javnoj sceni BiH. Be continued...
Trebalo bi pitati BHT a posebno sve legaliste sa ove teme, zasto nam je uskracen prijenos SP-a na HRT-u dok RTL sasvim regularno ima signal na sarajevskim kablovskim operatorima.

Sta, oni ne prenose isto svjetsko prvenstvo ili o cemu je rijec.

Ta nije valjda da samo HRT smeta menadzemntu BHT-a.
Post Reply