DaysleepeR wrote: Ovo nisi u pravu.
Nisi vozio motor pa nemozes ni znati.
Motor se moze oteti kontroli i pri 20 km/h.
Dva su tocka u pitanju, dan kad je udes bio kisa je padala, hladno je bilo, samim tim gume nisu dostigle optimalnu temperaturu.
Motor nije auto, i nemojte pametovati ako nemate iskustva na istom.
Kriv je ako sud za prekrsaje kaze tako.
Nije nase da to kazemo.
"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
- Fair Life
Tebe nisam prozvao... pa nemas potrebu da braneci prestupnika sebe identifikujes s njim.DaysleepeR wrote:Ovo nisi u pravu.Fair Life wrote:KRIV JE !!
Ako je prekoracio ogranicenje dozvoljene brzine... KRIV JE !!
Ako je pri tom jos nekoga pokupio od pjesaka bez obzira da li se taj pjesak nalazio na pjesackom prelazu ili ne... KRIV JE !! - po stotinu puta.
Ako se vozi dopustenom brzinom... moze se blagovremeno zaustaviti vozilo ne povrijedivsi nikoga.
U slucaju ovog motoriste... koji kako sad vidimo nije imao ni polozen vozacki ispit... bilo bi korisno zatvoriti ga u prdekanu da slijedecih 20-tak godina upravlja punim civarama umjesto motornim vozilom.
Dva su tocka u pitanju, dan kad je udes bio kisa je padala, hladno je bilo, samim tim gume nisu dostigle optimalnu temperaturu.
Nije nase da to kazemo.
Da li je on vozio neku "normalnu" brzinu (u okviru ogranicenja koje zahtijeva saobracajni propis) ili je "jurcao" kao sumanut ??
Upravo zbog cinjenice da se motor i pri brzini od 20 km/sat, kako navodis, moze oteti kontroli... nije mu olaksavajuca okolnost. A zato sto je vozio bez polozenog ispita... odredio bih mu obavezu da u zatvoru i spava u civarama.
Tebi za ravnanje... deset sati svaki dan sam na tockovima u visemilionskom gradu. Dozivio sam i vidio svasta... Pred mojim ocima je motociklista odletio na balkon drugog sprata... odakle se jednostavno "iscijedio" na trotoar... kap po kap.
Samim tim sto se uvijek zaustavljam na zuto... spasio sam nekoliko glava pod kacigama, koje prolijecu kroz crveno.
-
e.bug
E vala svasta, pricate o tom crvenom isto kao da su motori sami na cesti pa prolijecu tek tako kroz crveno. Pa da se tako stalno prolazi kroz crveno bilo bi 150 udesa dnevno. U zatvor radi vozacke? Pa 90% vas je dobilo vozacku guzovace tj. sa stelom. Jel ti mislis da bi nesto bolje bilo da je imao A kategoriju?Fair Life wrote:Tebe nisam prozvao... pa nemas potrebu da braneci prestupnika sebe identifikujes s njim.DaysleepeR wrote:Ovo nisi u pravu.Fair Life wrote:KRIV JE !!
Ako je prekoracio ogranicenje dozvoljene brzine... KRIV JE !!
Ako je pri tom jos nekoga pokupio od pjesaka bez obzira da li se taj pjesak nalazio na pjesackom prelazu ili ne... KRIV JE !! - po stotinu puta.
Ako se vozi dopustenom brzinom... moze se blagovremeno zaustaviti vozilo ne povrijedivsi nikoga.
U slucaju ovog motoriste... koji kako sad vidimo nije imao ni polozen vozacki ispit... bilo bi korisno zatvoriti ga u prdekanu da slijedecih 20-tak godina upravlja punim civarama umjesto motornim vozilom.
Nije nase da to kazemo.
Da li je on vozio neku "normalnu" brzinu (u okviru ogranicenja koje zahtijeva saobracajni propis) ili je "jurcao" kao sumanut ??
Upravo zbog cinjenice da se motor i pri brzini od 20 km/sat, kako navodis, moze oteti kontroli... nije mu olaksavajuca okolnost. A zato sto je vozio bez polozenog ispita... odredio bih mu obavezu da u zatvoru i spava u civarama.
Tebi za ravnanje... deset sati svaki dan sam na tockovima u visemilionskom gradu. Dozivio sam i vidio svasta... Pred mojim ocima je motociklista odletio na balkon drugog sprata... odakle se jednostavno "iscijedio" na trotoar... kap po kap.
Samim tim sto se uvijek zaustavljam na zuto... spasio sam nekoliko glava pod kacigama, koje prolijecu kroz crveno.
- Fair Life
U zatvor... zbog toga sto je "bubnuo" zenu i djecu.e.bug wrote:E vala svasta, pricate o tom crvenom isto kao da su motori sami na cesti pa prolijecu tek tako kroz crveno. Pa da se tako stalno prolazi kroz crveno bilo bi 150 udesa dnevno. U zatvor radi vozacke?
e.bug wrote:Pa 90% vas je dobilo vozacku guzovace tj. sa stelom.
Prije trideset i vise godina... nije bilo "guzovace" sa stelom. Prije jedanaest godina sam ponovo moraopolagati ovdje, a ovdje... nema stele.
Nazalost... budala je budala sa "papirom" ili bez njega.e.bug wrote:Jel ti mislis da bi nesto bolje bilo da je imao A kategoriju?
- DaysleepeR
Nebih se gadjao procentima da sam na tvom mjestu, tj. da ne poznam nijednog motoristu licno i neznam nista o tim ljudima.pape wrote:DaysleepeR wrote: Ovo nisi u pravu.
Nije nase da to kazemo.Sleeper, .... ti ipak dajes jasne odgovore i potvrdjujes koliko je ta igracka sranje, kada budala sjedi na istoj, a to je 90-ak % vas motordzija. Svako interesovanje, pa i ljubav prema motorima postaje sranje, ako je u sluzbi lijecenja kompleksa, a kod vas u 90 -ak % slucajeva se upravo o tome radi.
![]()
Prilicno neozbiljno sa tvoje strane.
Nemas pojma kako motoristi zive i koliko zivotnih blagodeti uzivaju.
KAd bi znao, mozda bi ti zaradio koji kompleks.
Neznam koji si ti autoritet pa donosis sud sta je sranje a sta ne.
Ocigledno nisi bas ni inteligentan pa cu ti nacrtati lane moje.
Dakle motor se moze oteti kontroli i pri 20 km/h ako ti nesto izleti na cestu.
Kad si u krivini motor se mora nageti kako bi skrenuo (vjerovatno si sad iznenadjen da se u krivini ne skrece guvernalom!), otprilike negdje 45 stepeni.
U takvom polozaju na cesti gdje je prolaz slobodan i gdje imas apsolutno prventsvo, dakle nema raskrsnice, nema pjesackog, nema znaka STOP i sl. odjednom se pojavi pjesak, vjeruj, dovoljno je da taknes kocnicu i motor ode ispod tebe.
E pa izvini, ali mi kad vozimo motor, racunamo da su i drugi ucesnici u saobracaju dovoljno svjesni svoje uloge.
Jel sad jasnije?
-
e.bug
Ti si rekao u zatvor radi vozacke, a ne radi toga sto je "bubnuo" zenu i djecu, ali nema veze. Desilo se, gotovo je sad. Otvorite topic o tome sto je udario djete od 12god, a ovo lock, nema vise smisla.Fair Life wrote:U zatvor... zbog toga sto je "bubnuo" zenu i djecu.e.bug wrote:E vala svasta, pricate o tom crvenom isto kao da su motori sami na cesti pa prolijecu tek tako kroz crveno. Pa da se tako stalno prolazi kroz crveno bilo bi 150 udesa dnevno. U zatvor radi vozacke?
e.bug wrote:Pa 90% vas je dobilo vozacku guzovace tj. sa stelom.
Prije trideset i vise godina... nije bilo "guzovace" sa stelom. Prije jedanaest godina sam ponovo moraopolagati ovdje, a ovdje... nema stele.
Nazalost... budala je budala sa "papirom" ili bez njega.e.bug wrote:Jel ti mislis da bi nesto bolje bilo da je imao A kategoriju?
- Fair Life
Trebas nauciti pazljivo citati...e.bug wrote:Ti si rekao u zatvor radi vozacke, a ne radi toga sto je "bubnuo" zenu i djecu, ali nema veze. Desilo se, gotovo je sad. Otvorite topic o tome sto je udario djete od 12god, a ovo lock, nema vise smisla.
Napisao sam (nisam rekao) da ga treba strpati u zatvor i natjerati ga da 20-tak godina umjesto motorom upravlja punim civarama...
A zbog toga sto nije imao polozen vozacki ispit (A-kategorija) da... i spava u civarama.
Fair Life wrote:(...)
A zato sto je vozio bez polozenog ispita... odredio bih mu obavezu da u zatvoru i spava u civarama.
(...)
-
Stitch__
ne seriU takvom polozaju na cesti gdje je prolaz slobodan i gdje imas apsolutno prventsvo, dakle nema raskrsnice, nema pjesackog, nema znaka STOP i sl. odjednom se pojavi pjesak
zena je prelazila 10 metara od prelaza ulicu. sta zakon ono kaze, maloprije smo culi??? nije imao vozacku. sta zakon o tome kaze?? zasto treba i sumnjati u odluku suda
svakom po zasluzi
-
Stitch__
jos da dodam. izgubio je kontrolu i udario ih. ako autom u saobracaju izgubis kontrolu i udaris nekog, sta mislis hoces li bit kriv?? da ne mislis da je zbog motora...
ne kontam zasto uopste pokusavas pravdat lika ako se zna da nije imao vozacku
ne kontam zasto uopste pokusavas pravdat lika ako se zna da nije imao vozacku
- DaysleepeR
Fahrina kultura vidi se.Stitch__ wrote:ne seriU takvom polozaju na cesti gdje je prolaz slobodan i gdje imas apsolutno prventsvo, dakle nema raskrsnice, nema pjesackog, nema znaka STOP i sl. odjednom se pojavi pjesak
zena je prelazila 10 metara od prelaza ulicu. sta zakon ono kaze, maloprije smo culi??? nije imao vozacku. sta zakon o tome kaze?? zasto treba i sumnjati u odluku sudana duze vrijeme u civare
![]()
svakom po zasluzi
Avaz naucio aferim.
(jel ono bi Flash?)
Ne kontas nikako.
Nelegalno je prelaziti ulicu mimo pjesačkog prelaza ako isti nije udaljen više od 100 metara od mjesta prelaska.
10 metara od pjesačkog prelaziti ulicu je prekršaj.
Toliko je logično da mi je smiješno što ovo moram pojašnjavati.
Nema više smisla diskutovati, postalo je smiješno.
Nemojte me više prozivati ni citirati, odjavljujem se sa ove diskusije.
- Qler
meni samo nije jasno kako daysleeper opravdava sve sto rade motoristi.. imam osjecaj da sad neki motorista pokupi citav razred djece i vrati se da jos jednom zaslajdra preko njih on bi rekao... pa sta cu im ja.. sto su isli skupa... daj ba sleeper malo popusti niste ni vi iznad zakona... eto hajmo po tvojoj logici reci da onaj sto je kod televizije sudar napravio i ubio sestru i sta ja znam sve nije kriv... mislim nemoze se auto ustopati kad koci...
kriv je 100% cim je udario pjesaka i nema diskusije...
- Fair Life
DaysleepeR wrote:(...)
Nelegalno je prelaziti ulicu mimo pjesačkog prelaza ako isti nije udaljen više od 100 metara od mjesta prelaska.
10 metara od pjesačkog prelaziti ulicu je prekršaj.
Toliko je logično da mi je smiješno što ovo moram pojašnjavati.
(...)
Tacno... kao i u ovom slucaju ispod...Qler wrote:(...)
http://rapidshare.de/files/22233943/fun ... .mpeg.html
-
Ticall
Pozdrav
Covjek neopravdava sve sto rade motoristi nego vam kao i svaki put kad se povede neka tema o motoristima na ovom forumu samo zeli skrenuti paznju da neosudujete grupu ljudi na osnovu postupaka pojedinaca koji voze u papucama i bez kacige, takvi su u manjini to sto vi samo takve vidite i to je vas problem.
I sto se tice polaganja i da momak nije imao vozacku dozvolu je smijesno jer ja sam polagao na vespi staroj 15 godina koja nije htjela iz trece da prebaci u drugu brzinu osim kad je zamolis lijepo, samo me je moje iskustvo koje sam imao vozeci motor bez vozacke odrzalo na tom motoru a da mi se nesto ne desi, ako neko misli da se nesto moze nauciti iz tih polaganja totalno mi je smijesno da neko moze pomisliti na to jer je to cisto da se uzmu pare ljudima i dobije neki papir a o fizici voznje izmedju vespe i pravih motora necu ni da raspravljam jer ste mi presmjesni ali bas presmjesni ako mislite da bi da je momak imao vozacku nesto promijenilo.
Daysleper-RESPECT
Covjek neopravdava sve sto rade motoristi nego vam kao i svaki put kad se povede neka tema o motoristima na ovom forumu samo zeli skrenuti paznju da neosudujete grupu ljudi na osnovu postupaka pojedinaca koji voze u papucama i bez kacige, takvi su u manjini to sto vi samo takve vidite i to je vas problem.
I sto se tice polaganja i da momak nije imao vozacku dozvolu je smijesno jer ja sam polagao na vespi staroj 15 godina koja nije htjela iz trece da prebaci u drugu brzinu osim kad je zamolis lijepo, samo me je moje iskustvo koje sam imao vozeci motor bez vozacke odrzalo na tom motoru a da mi se nesto ne desi, ako neko misli da se nesto moze nauciti iz tih polaganja totalno mi je smijesno da neko moze pomisliti na to jer je to cisto da se uzmu pare ljudima i dobije neki papir a o fizici voznje izmedju vespe i pravih motora necu ni da raspravljam jer ste mi presmjesni ali bas presmjesni ako mislite da bi da je momak imao vozacku nesto promijenilo.
Daysleper-RESPECT
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Qleru, ne opravdava on sve sto rade motoristi...cijela diskusija se povela zato sto se odmah krenulo na linc motoriste KOJI JESTE KRIV a niko da pomene mamu sa dvoje djece i njihovo pretrcavanje...Qler wrote:meni samo nije jasno kako daysleeper opravdava sve sto rade motoristi.. imam osjecaj da sad neki motorista pokupi citav razred djece i vrati se da jos jednom zaslajdra preko njih on bi rekao... pa sta cu im ja.. sto su isli skupa... daj ba sleeper malo popusti niste ni vi iznad zakona... eto hajmo po tvojoj logici reci da onaj sto je kod televizije sudar napravio i ubio sestru i sta ja znam sve nije kriv... mislim nemoze se auto ustopati kad koci...![]()
![]()
kad nije guzva prevlika i kad nema radova, bas na tom dijelu svij OSIM MENE voze 80 na sat...meni trube i psuju majku jer postujem ogranicenje...a tri trake, tri kolone, pice 80....i nikom nista...i to se zna... i tu se ne gura glava lavu u usta....
-
neko iz rulje
ovo je stvarno zrelo za zaključavanje. eto svi ste učesnici u saobraćaju i kada čitam vaše komentare oslobodim se straha da izađem na ulicu. kako svi poštujete propise nešto kontam da ne živim u nekom drugom gradu ili državi.mIRCerka wrote:Qleru, ne opravdava on sve sto rade motoristi...cijela diskusija se povela zato sto se odmah krenulo na linc motoriste KOJI JESTE KRIV a niko da pomene mamu sa dvoje djece i njihovo pretrcavanje...Qler wrote:meni samo nije jasno kako daysleeper opravdava sve sto rade motoristi.. imam osjecaj da sad neki motorista pokupi citav razred djece i vrati se da jos jednom zaslajdra preko njih on bi rekao... pa sta cu im ja.. sto su isli skupa... daj ba sleeper malo popusti niste ni vi iznad zakona... eto hajmo po tvojoj logici reci da onaj sto je kod televizije sudar napravio i ubio sestru i sta ja znam sve nije kriv... mislim nemoze se auto ustopati kad koci...![]()
![]()
kad nije guzva prevlika i kad nema radova, bas na tom dijelu svij OSIM MENE voze 80 na sat...meni trube i psuju majku jer postujem ogranicenje...a tri trake, tri kolone, pice 80....i nikom nista...i to se zna... i tu se ne gura glava lavu u usta....
eto vi vozite po propisu i prelazite samo na pješačkom. jašta
-
mIRCerka
gdje zivis? doci cu po tebe i idemo obici par krugova vijecnica ilidza....pa vidi jel postujem ili ne...neko iz rulje wrote:ovo je stvarno zrelo za zaključavanje. eto svi ste učesnici u saobraćaju i kada čitam vaše komentare oslobodim se straha da izađem na ulicu. kako svi poštujete propise nešto kontam da ne živim u nekom drugom gradu ili državi.mIRCerka wrote:Qleru, ne opravdava on sve sto rade motoristi...cijela diskusija se povela zato sto se odmah krenulo na linc motoriste KOJI JESTE KRIV a niko da pomene mamu sa dvoje djece i njihovo pretrcavanje...Qler wrote:meni samo nije jasno kako daysleeper opravdava sve sto rade motoristi.. imam osjecaj da sad neki motorista pokupi citav razred djece i vrati se da jos jednom zaslajdra preko njih on bi rekao... pa sta cu im ja.. sto su isli skupa... daj ba sleeper malo popusti niste ni vi iznad zakona... eto hajmo po tvojoj logici reci da onaj sto je kod televizije sudar napravio i ubio sestru i sta ja znam sve nije kriv... mislim nemoze se auto ustopati kad koci...![]()
![]()
eto vi vozite po propisu i prelazite samo na pješačkom. jašta
-
auto de fe
Zna li iko koja budala izmisli motor?Tu nakaradu od mehanickog sklopa, stvarno ne kontam kakva je uzivancija u tome?Evo vidim po postovima da na motru pocinju "desavanja" cak od 20 kmh,mislim stvarno ima li uzivanja u tome.....
-
King Kikapu
probaj, pa ces vidjet.auto de fe wrote:Zna li iko koja budala izmisli motor?Tu nakaradu od mehanickog sklopa, stvarno ne kontam kakva je uzivancija u tome?Evo vidim po postovima da na motru pocinju "desavanja" cak od 20 kmh,mislim stvarno ima li uzivanja u tome.....
-
auto de fe
Ah..neka hvala ja vise volim kada mogu razgovarati sa putnicima u tisini kokpita automobila,zapaliti cigaru,malo mjuze i sl.Pogotovo kad kisa pada.King Kikapu wrote:probaj, pa ces vidjet.auto de fe wrote:Zna li iko koja budala izmisli motor?Tu nakaradu od mehanickog sklopa, stvarno ne kontam kakva je uzivancija u tome?Evo vidim po postovima da na motru pocinju "desavanja" cak od 20 kmh,mislim stvarno ima li uzivanja u tome.....
-
King Kikapu
onda prestani laprdatauto de fe wrote:Ah..neka hvala ja vise volim kada mogu razgovarati sa putnicima u tisini kokpita automobila,zapaliti cigaru,malo mjuze i sl.Pogotovo kad kisa pada.King Kikapu wrote:probaj, pa ces vidjet.auto de fe wrote:Zna li iko koja budala izmisli motor?Tu nakaradu od mehanickog sklopa, stvarno ne kontam kakva je uzivancija u tome?Evo vidim po postovima da na motru pocinju "desavanja" cak od 20 kmh,mislim stvarno ima li uzivanja u tome.....
-
mIRCerka
ti kao da zivis na ilidzi gdje su najgori pjesaci svijeta....koji dijagonalno prelaze ulicu...svadjaju se kad im stanes da prodju...pljuju na auta...Stitch__ wrote:opet on ne konta
prelazit ulicu 99 metara od pjesackog prelaza NIJE PREKRSAJ
...kontas?
Stitch, hoces se pobit?
-
mIRCerka
pa zato ti tako pricasStitch__ wrote:ma jokja sam sa ilidze,
hoces kamena s ramena?
fakat, nema mi nista mrze nego voziti kroz ilidzu....grr....kamikaze....
sad ti oprastam brabonjke koje si postirao, ti jadnicak ne znas za bolje
samo ne govori vise ljudima da SERU...to nije pepo...
pozz