GROZD
-
grozdica
#176 SPOT
Moram malo pojasniti neke stvari. Ovaj spot koji ste mogli pogledati nije GROZD-ov spot, vec ideja koju je realizirao Igor Vukojevič sa muzičarima sa kojima ima suradnju, vidjeli ste ih u spotu. Poruka spota je ono što je srodno onome što radi GROZD, i GROZD tu nema problema, zato je tu suradnja.
Dobro bi bilo da i ostali bendovi, ma hiljadu i milione muzicara nadju pare i snime jos sto spotova. Mislim da je to konstruktivije. Da li je u redu sto su to uradili za pare. Pa sto bi tu bio problem. Ljudi imali ideju, nasli donatora i zaradili. Da li su zbog toga manji revolucionari od onih koji rade dzaba? Ne znam, vrijeme ce pokazati uspjeh svih ljudi koji se žele boriti za dobrobit građana.
Ako taj spot čuje milion ljudi, i ako taj spot pokrene barem 1000 ljudi na akciju, mozda na koncerete DOSTA, akcije GROZD-a, po meni se on isplatio i dobar je.
Dobro bi bilo da i ostali bendovi, ma hiljadu i milione muzicara nadju pare i snime jos sto spotova. Mislim da je to konstruktivije. Da li je u redu sto su to uradili za pare. Pa sto bi tu bio problem. Ljudi imali ideju, nasli donatora i zaradili. Da li su zbog toga manji revolucionari od onih koji rade dzaba? Ne znam, vrijeme ce pokazati uspjeh svih ljudi koji se žele boriti za dobrobit građana.
Ako taj spot čuje milion ljudi, i ako taj spot pokrene barem 1000 ljudi na akciju, mozda na koncerete DOSTA, akcije GROZD-a, po meni se on isplatio i dobar je.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nije u pitanju altruizam...vec TATA TATA ENO MENE OPET NA TELEVIZORUGoa wrote:Znas i sam da nije tako... Veliki broj ljudi u i oko grozda godinama rade isključivo kako bi pomogli drugima i društvu u cjelini. ovo za spot je drugacije, jer Mia martina i altruizam? neide nikako...edu wrote:bojim se da bi tako isto mogli reci i za grozd..pare..pare su vas okupile..zar mislis da bi vama ikad palo na um da sami to uradite (bez para ofkors!)?
T..
potpuno je nebitno da li neko to placa ili ne....
kao sto grozdica napisa AKO TO DIGNE 1000 ljudi, super....
jel ko zaraido na tome, ne interesuje me jer ne ide iz mog dzepa....
znaci ja sad treba ignorisati Tifu jer je na pretproslim izborima drzao koncert u sklopu predizborne kampanje SDA....
pa majka mu stara, od cega ocekujete da oni zive?
-
edu
veoma je bitno da li je ovaj spot snimljen za pare ili ne..druga je stvar predizborne aktivnosti..postoji nesto sto se zove opce dobro..za sve nas..za cijelu drzavu..postoji nesto sto se zove humanost..jesu li trebali platiti svim onim ljudima koji su otpjevali pjesmu "bolest nije kraj"?..zasto su letu stuke..frenkie i ostali nastupali dzaba..na kurcevokisovitom vremenu?..zato sto su ljudi a ne picke..ne gledaju u SVEMU svoj interes..koliko ljudi nije doslo na koncert?..bruka..lose vrijeme..ljudi mogu doci i dzaba svirati..ali se neko ne moze udostojiti i doci na koncert..jebo takve ljude..mozda smo i njima trebali platiti k'o sto su ovi platili ovim cirkusantima sa ovog spota?!
-
mIRCerka
edu...njihova je stvar hoce li traziti pare ili ne...to niko ne moze odluciti do samih izvodjaca...ako im neko jos ponudi pare za ono sto su mozda kontali i besplatno uraditi, kud ces vec srece od toga.....edu wrote:veoma je bitno da li je ovaj spot snimljen za pare ili ne..druga je stvar predizborne aktivnosti..postoji nesto sto se zove opce dobro..za sve nas..za cijelu drzavu..postoji nesto sto se zove humanost..jesu li trebali platiti svim onim ljudima koji su otpjevali pjesmu "bolest nije kraj"?..zasto su letu stuke..frenkie i ostali nastupali dzaba..na kurcevokisovitom vremenu?..zato sto su ljudi a ne picke..ne gledaju u SVEMU svoj interes..koliko ljudi nije doslo na koncert?..bruka..lose vrijeme..ljudi mogu doci i dzaba svirati..ali se neko ne moze udostojiti i doci na koncert..jebo takve ljude..mozda smo i njima trebali platiti k'o sto su ovi platili ovim cirkusantima sa ovog spota?!
-
edu
ako je njima fakat u interesu da urade dobre stvari za ove ljude..onda nek' se manu ovakvih mediokritetskih videoizleta i parada po pozoristima..ljudi nemaju sta jesti i onda jos trebaju gledati onog akrapa od zene..kojeg razni fićfirići guraju i nogama i rukama..kako im porucuje "pocelo je"..sta je bona pocelo?..to je nasa boljka..neko ti napravi smece i jos to (debelo!?) naplati..mislim da je pjesma..odabir pjevaca..spot..totalna..totalna..fula..ako im je sve kao i ovaj spot (a znamo da se u marketing gura ono najbolje!)..onda jebo ti to!
-
mIRCerka
druga je stvar kvalitet uradjenog...pricali smo o parama za to...edu wrote:ako je njima fakat u interesu da urade dobre stvari za ove ljude..onda nek' se manu ovakvih mediokritetskih videoizleta i parada po pozoristima..ljudi nemaju sta jesti i onda jos trebaju gledati onog akrapa od zene..kojeg razni fićfirići guraju i nogama i rukama..kako im porucuje "pocelo je"..sta je bona pocelo?..to je nasa boljka..neko ti napravi smece i jos to (debelo!?) naplati..mislim da je pjesma..odabir pjevaca..spot..totalna..totalna..fula..ako im je sve kao i ovaj spot (a znamo da se u marketing gura ono najbolje!)..onda jebo ti to!
-
edu
sve je to jedno..ako vec moras placati..(a ne moras..uvijek ima neko ko bi to uradio dzaba..jer..je li tako..ideja je za dobrobit cijele drzave?!)..onda nek' ti neko napravi pravu stvar..i pravi spot..jebo limunade..mogli su uzeti neku od mojih pjesama..

-
mIRCerka
vingo, nadam se da se salis....troclano je bilo predsjednistvo....Vingo wrote:Bilo bi lijepo.....onako informativno....znati koliko je kostao Dubiozin spot sa statistima i kesama? Cek i kod njih je bilo nesto troclano....
tirurirutirurirutirurizo
-
foucault
kako za ime svega sto je sveto u muzici ljudi poput mia martine i igora vukojevica mogu porucivati da je nesto "pocelo". Nesto sto bi trebalo biti promjena stanja u kojem zivimo promjena svijesti nasih politicara blablabla. I naravno da je kako Saraswati kaze "fake" kad su ga snimili ljudi koji su fejkeri. I naravno da kad jedna takva organizacija unajmi takve ljude za takav spot ne mozes nista drugo zakljuciti nego da su i ti ljudi fejkeri.
ne moze mia martina i igor vukojevic provincijske zvijezde dostojne domova kulture u odzaku, prnjavoru i slicnim pripizdinama nikoga DIGNUT draga grozdice niti ce ikad moci. isforsiran projekat isforsirani ljudi isforsirani oni idiotski billboardi NOVA STRANKA NOVE IDEJE. Kad vec aplicirate za projekte i kad vam budale vec daju pare uradite nesto korisno nesto sto dosada nije uradjeno. mislis da ti ljudi uopste znaju sta su snimili. vi ste ustvari isto beskorisno smece kao i 95 % NGO-a u ovoj zemlji.
ne moze mia martina i igor vukojevic provincijske zvijezde dostojne domova kulture u odzaku, prnjavoru i slicnim pripizdinama nikoga DIGNUT draga grozdice niti ce ikad moci. isforsiran projekat isforsirani ljudi isforsirani oni idiotski billboardi NOVA STRANKA NOVE IDEJE. Kad vec aplicirate za projekte i kad vam budale vec daju pare uradite nesto korisno nesto sto dosada nije uradjeno. mislis da ti ljudi uopste znaju sta su snimili. vi ste ustvari isto beskorisno smece kao i 95 % NGO-a u ovoj zemlji.
-
mIRCerka
cemu dubokoumnost i misterija...znas dobro o cemu se radi u spotu, i sad trebaju neki posmatraci dumati sta ko koga i poistovjetiti dubiozin TRIPLE HEAD MONSTER sa Pocelo je...Vingo wrote:Mirci ja se nadam da se ti salis....
-
mIRCerka
edu ba jasno je meni, vingo je na DOSTA listi tako da zna sve sta se desava, ali gomila kvazi novinara nije na toj listi i pojma nemaju sta se desava i onda objave clanak gdje Stolac poziva na oruzanu revoluciju..zato to i govorim...edu wrote:mijci..ova vingina"dubokoumnost" je imaja ca cij da kompajija cpot dubioce i ovih cijkuca..idejno..financijcki..bijo kako..iako i vingo cna da ce to ne moce kompajijati..je ji ti cada jacnije?..
![]()
jer NISU SVI vidjeli te spotove i onda ode sve u macku piterinu...kontas?
-
Vingo
Nema sanse....hajmo sacekati da se neko smiluje i odgovori na pitanja. Pa slijedi kraca komparativna analiza.mIRCerka wrote:edu ba jasno je meni, vingo je na DOSTA listi tako da zna sve sta se desava, ali gomila kvazi novinara nije na toj listi i pojma nemaju sta se desava i onda objave clanak gdje Stolac poziva na oruzanu revoluciju..zato to i govorim...edu wrote:mijci..ova vingina"dubokoumnost" je imaja ca cij da kompajija cpot dubioce i ovih cijkuca..idejno..financijcki..bijo kako..iako i vingo cna da ce to ne moce kompajijati..je ji ti cada jacnije?..
![]()
jer NISU SVI vidjeli te spotove i onda ode sve u macku piterinu...kontas?