GROZD

Post Reply
grozdica

#176 SPOT

Post by grozdica »

Moram malo pojasniti neke stvari. Ovaj spot koji ste mogli pogledati nije GROZD-ov spot, vec ideja koju je realizirao Igor Vukojevič sa muzičarima sa kojima ima suradnju, vidjeli ste ih u spotu. Poruka spota je ono što je srodno onome što radi GROZD, i GROZD tu nema problema, zato je tu suradnja.

Dobro bi bilo da i ostali bendovi, ma hiljadu i milione muzicara nadju pare i snime jos sto spotova. Mislim da je to konstruktivije. Da li je u redu sto su to uradili za pare. Pa sto bi tu bio problem. Ljudi imali ideju, nasli donatora i zaradili. Da li su zbog toga manji revolucionari od onih koji rade dzaba? Ne znam, vrijeme ce pokazati uspjeh svih ljudi koji se žele boriti za dobrobit građana.

Ako taj spot čuje milion ljudi, i ako taj spot pokrene barem 1000 ljudi na akciju, mozda na koncerete DOSTA, akcije GROZD-a, po meni se on isplatio i dobar je.
edu

Post by edu »

je li ljudi iz grozda ne primaju platu za to sto rade?
edu

Post by edu »

mislim da je spot radio branko vekic..tako da bi grozdica trebala znati ono o cemu misli da zna.. :oops: :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Goa wrote:
edu wrote:bojim se da bi tako isto mogli reci i za grozd..pare..pare su vas okupile..zar mislis da bi vama ikad palo na um da sami to uradite (bez para ofkors!)?
Znas i sam da nije tako... Veliki broj ljudi u i oko grozda godinama rade isključivo kako bi pomogli drugima i društvu u cjelini. ovo za spot je drugacije, jer Mia martina i altruizam? neide nikako...

T..
nije u pitanju altruizam...vec TATA TATA ENO MENE OPET NA TELEVIZORU :faraon1:
potpuno je nebitno da li neko to placa ili ne....
kao sto grozdica napisa AKO TO DIGNE 1000 ljudi, super....

jel ko zaraido na tome, ne interesuje me jer ne ide iz mog dzepa....

znaci ja sad treba ignorisati Tifu jer je na pretproslim izborima drzao koncert u sklopu predizborne kampanje SDA....

pa majka mu stara, od cega ocekujete da oni zive? :-)
edu

Post by edu »

veoma je bitno da li je ovaj spot snimljen za pare ili ne..druga je stvar predizborne aktivnosti..postoji nesto sto se zove opce dobro..za sve nas..za cijelu drzavu..postoji nesto sto se zove humanost..jesu li trebali platiti svim onim ljudima koji su otpjevali pjesmu "bolest nije kraj"?..zasto su letu stuke..frenkie i ostali nastupali dzaba..na kurcevokisovitom vremenu?..zato sto su ljudi a ne picke..ne gledaju u SVEMU svoj interes..koliko ljudi nije doslo na koncert?..bruka..lose vrijeme..ljudi mogu doci i dzaba svirati..ali se neko ne moze udostojiti i doci na koncert..jebo takve ljude..mozda smo i njima trebali platiti k'o sto su ovi platili ovim cirkusantima sa ovog spota?!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:veoma je bitno da li je ovaj spot snimljen za pare ili ne..druga je stvar predizborne aktivnosti..postoji nesto sto se zove opce dobro..za sve nas..za cijelu drzavu..postoji nesto sto se zove humanost..jesu li trebali platiti svim onim ljudima koji su otpjevali pjesmu "bolest nije kraj"?..zasto su letu stuke..frenkie i ostali nastupali dzaba..na kurcevokisovitom vremenu?..zato sto su ljudi a ne picke..ne gledaju u SVEMU svoj interes..koliko ljudi nije doslo na koncert?..bruka..lose vrijeme..ljudi mogu doci i dzaba svirati..ali se neko ne moze udostojiti i doci na koncert..jebo takve ljude..mozda smo i njima trebali platiti k'o sto su ovi platili ovim cirkusantima sa ovog spota?!
edu...njihova je stvar hoce li traziti pare ili ne...to niko ne moze odluciti do samih izvodjaca...ako im neko jos ponudi pare za ono sto su mozda kontali i besplatno uraditi, kud ces vec srece od toga.....
edu

Post by edu »

ako je njima fakat u interesu da urade dobre stvari za ove ljude..onda nek' se manu ovakvih mediokritetskih videoizleta i parada po pozoristima..ljudi nemaju sta jesti i onda jos trebaju gledati onog akrapa od zene..kojeg razni fićfirići guraju i nogama i rukama..kako im porucuje "pocelo je"..sta je bona pocelo?..to je nasa boljka..neko ti napravi smece i jos to (debelo!?) naplati..mislim da je pjesma..odabir pjevaca..spot..totalna..totalna..fula..ako im je sve kao i ovaj spot (a znamo da se u marketing gura ono najbolje!)..onda jebo ti to!
Saraswati

Post by Saraswati »

Moj problem nije na kraju krajeva ni u tome sto je spot placen, vec sto odise... nedostatkom humanizma :D Nekako je fake, brate... Ali, ako nekog uspije pokrenut, dobro i jest... :)
Prenj

Post by Prenj »

Saraswati wrote:Moj problem nije na kraju krajeva ni u tome sto je spot placen, vec sto odise... nedostatkom humanizma :D Nekako je fake, brate... Ali, ako nekog uspije pokrenut, dobro i jest... :)
Cini mi se da je Rizzo Ruza pokrenut, za sada ... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:ako je njima fakat u interesu da urade dobre stvari za ove ljude..onda nek' se manu ovakvih mediokritetskih videoizleta i parada po pozoristima..ljudi nemaju sta jesti i onda jos trebaju gledati onog akrapa od zene..kojeg razni fićfirići guraju i nogama i rukama..kako im porucuje "pocelo je"..sta je bona pocelo?..to je nasa boljka..neko ti napravi smece i jos to (debelo!?) naplati..mislim da je pjesma..odabir pjevaca..spot..totalna..totalna..fula..ako im je sve kao i ovaj spot (a znamo da se u marketing gura ono najbolje!)..onda jebo ti to!
druga je stvar kvalitet uradjenog...pricali smo o parama za to...
:D
edu

Post by edu »

sve je to jedno..ako vec moras placati..(a ne moras..uvijek ima neko ko bi to uradio dzaba..jer..je li tako..ideja je za dobrobit cijele drzave?!)..onda nek' ti neko napravi pravu stvar..i pravi spot..jebo limunade..mogli su uzeti neku od mojih pjesama.. :oops: :D
Vingo

Post by Vingo »

Bilo bi lijepo.....onako informativno....znati koliko je kostao Dubiozin spot sa statistima i kesama? Cek i kod njih je bilo nesto troclano....
tirurirutirurirutirurizo
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Bilo bi lijepo.....onako informativno....znati koliko je kostao Dubiozin spot sa statistima i kesama? Cek i kod njih je bilo nesto troclano....
tirurirutirurirutirurizo
vingo, nadam se da se salis....troclano je bilo predsjednistvo....
edu

Post by edu »

kod ovih je cetveroclano.. :oops: :D ..nisi gledala spot..ne mozes kritikovati.. :oops: :D :P

(sad ide.."a gdje sam ja to kritikovala spot?.. :D :D )
foucault

Post by foucault »

kako za ime svega sto je sveto u muzici ljudi poput mia martine i igora vukojevica mogu porucivati da je nesto "pocelo". Nesto sto bi trebalo biti promjena stanja u kojem zivimo promjena svijesti nasih politicara blablabla. I naravno da je kako Saraswati kaze "fake" kad su ga snimili ljudi koji su fejkeri. I naravno da kad jedna takva organizacija unajmi takve ljude za takav spot ne mozes nista drugo zakljuciti nego da su i ti ljudi fejkeri.

ne moze mia martina i igor vukojevic provincijske zvijezde dostojne domova kulture u odzaku, prnjavoru i slicnim pripizdinama nikoga DIGNUT draga grozdice niti ce ikad moci. isforsiran projekat isforsirani ljudi isforsirani oni idiotski billboardi NOVA STRANKA NOVE IDEJE. Kad vec aplicirate za projekte i kad vam budale vec daju pare uradite nesto korisno nesto sto dosada nije uradjeno. mislis da ti ljudi uopste znaju sta su snimili. vi ste ustvari isto beskorisno smece kao i 95 % NGO-a u ovoj zemlji.
Vingo

Post by Vingo »

Mirci ja se nadam da se ti salis....
edu

Post by edu »

joj mejaka..cvi ce cajimo..i cvi ce vojimo.. :oops: :D :D ..povraćććććććć..hihihihihihhiiiiiiiiiiiiiii.. :-) :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Mirci ja se nadam da se ti salis....
cemu dubokoumnost i misterija...znas dobro o cemu se radi u spotu, i sad trebaju neki posmatraci dumati sta ko koga i poistovjetiti dubiozin TRIPLE HEAD MONSTER sa Pocelo je...
Reina

Post by Reina »

u spotu nema nicega totalno sirov... :roll:
edu

Post by edu »

mijci..ova vingina :oops: "dubokoumnost" je imaja ca cij da kompajija cpot dubioce i ovih cijkuca..idejno..financijcki..bijo kako..iako i vingo cna da ce to ne moce kompajijati..je ji ti cada jacnije?.. :oops: :D
Vingo

Post by Vingo »

Jer ne znam plitko..... :D
A dva spota itekako treba uporediti. Prvo cijenu. Pa onda smisao. I snagu....

Mirci pls. relax
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:mijci..ova vingina :oops: "dubokoumnost" je imaja ca cij da kompajija cpot dubioce i ovih cijkuca..idejno..financijcki..bijo kako..iako i vingo cna da ce to ne moce kompajijati..je ji ti cada jacnije?.. :oops: :D
edu ba jasno je meni, vingo je na DOSTA listi tako da zna sve sta se desava, ali gomila kvazi novinara nije na toj listi i pojma nemaju sta se desava i onda objave clanak gdje Stolac poziva na oruzanu revoluciju..zato to i govorim...
jer NISU SVI vidjeli te spotove i onda ode sve u macku piterinu...kontas?
edu

Post by edu »

iskren da budem..ne kontam.. :-) :D ..a razlog nije dubokoumnost..moja.. :oops: :D :D
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
edu wrote:mijci..ova vingina :oops: "dubokoumnost" je imaja ca cij da kompajija cpot dubioce i ovih cijkuca..idejno..financijcki..bijo kako..iako i vingo cna da ce to ne moce kompajijati..je ji ti cada jacnije?.. :oops: :D
edu ba jasno je meni, vingo je na DOSTA listi tako da zna sve sta se desava, ali gomila kvazi novinara nije na toj listi i pojma nemaju sta se desava i onda objave clanak gdje Stolac poziva na oruzanu revoluciju..zato to i govorim...
jer NISU SVI vidjeli te spotove i onda ode sve u macku piterinu...kontas?
Nema sanse....hajmo sacekati da se neko smiluje i odgovori na pitanja. Pa slijedi kraca komparativna analiza.
edu

Post by edu »

sinoc je onaj u cz-u rekao da sve informacije trebaju biti dostupne..e hajmo sad..koliki je honorar bio kicetu..maji..barbaricki..igoru..koliko je uz'o vekic..koliko murga tamburas..i koliko se placa za emitovanje?
Post Reply