Otvoreno pismo Damiru Hadžiću

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radeljas

Post by radeljas »

Vingo wrote:Smijesan si?
Jesi nekad cuo za kredit?
ti si smjesan ako mislis da je on to sve kupio na kredit. i golfa 4.
uostalom provjericemo imovinsko stanje koje ce prijaviti kad budu izbori pa cemo vidjeti ima li kredit ili ne.
poenta je da znam da nista manje od ovih na vlasti, ne kradu i ovi iz opozicije. prije svega stranka za njih, pa onda nista s manjim zarom lagumdzija i njegovi puleni.
radeljas

Post by radeljas »

mIRCerka wrote: radeljas...sad se vidi ko supljira...PA INFORMISITE SE MALO KOJI VAM JE LIJENI KLINAC....
:-D
informisi se ti, a i informisi nas koliko je niklo benzinskih pumpi usred naselja u novom gradu, koliko je niklo dzamija izmedju zgrada, koliko je niklo poslovnih prostora na zelenim povrsinama i parkinzima. i kako ide sa procentima i talovima ...
a ti i dalje vjeruj u postenje lagumdzije i ekipe i bilo koga na vlasti u ovoj sje...oj zemlji ... gdje su svi do sad nakrali ne za svoju djecu, nego i za praunuke ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
Vingo wrote:Smijesan si?
Jesi nekad cuo za kredit?
ti si smjesan ako mislis da je on to sve kupio na kredit. i golfa 4.
uostalom provjericemo imovinsko stanje koje ce prijaviti kad budu izbori pa cemo vidjeti ima li kredit ili ne.
poenta je da znam da nista manje od ovih na vlasti, ne kradu i ovi iz opozicije. prije svega stranka za njih, pa onda nista s manjim zarom lagumdzija i njegovi puleni.
pa ima roditelje, zena ima roditelje.....

kod mene je situacija obrnuta, mama digne kredit na sebe, ja ga otplacujem... jer mama vec dva placa...i placace naredne 3 godine... a da ti uslikam stan, ispala bih milionerka...pitanje je ukusa i smisla za jeftinu kupovinu :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
mIRCerka wrote: radeljas...sad se vidi ko supljira...PA INFORMISITE SE MALO KOJI VAM JE LIJENI KLINAC....
:-D
informisi se ti, a i informisi nas koliko je niklo benzinskih pumpi usred naselja u novom gradu, koliko je niklo dzamija izmedju zgrada, koliko je niklo poslovnih prostora na zelenim povrsinama i parkinzima. i kako ide sa procentima i talovima ...
a ti i dalje vjeruj u postenje lagumdzije i ekipe i bilo koga na vlasti u ovoj sje...oj zemlji ... gdje su svi do sad nakrali ne za svoju djecu, nego i za praunuke ...
malo citaj sta se pise....ovdje nije rijec o Lagumu vec o Damiru... :D
mislim da po zakonu o informisanju sve institucije moraju staviti informacije na raspolaganje...pa se raspitaj...ko kome sta i kako....
do tada, ja odo baljezgat :D
:faraon1:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

a ako se ne varam, SDP pokusava mjesecima progurati zakon o imovini, tj traze da se dokaze ko je kako stekao sta (kao bicakciceva villa koja je izasla na cestu na bistriku) ali parlament koci...sto li boze...
radeljas

Post by radeljas »

mIRCerka wrote: mislim da po zakonu o informisanju sve institucije moraju staviti informacije na raspolaganje...pa se raspitaj...ko kome sta i kako....
do tada, ja odo baljezgat :D
:faraon1:
mislis da cu naci informacjie o lagumdzijinom vlasnistvu citavog zadnje sprata u zgradi preko puta kina radnik i nacinu kako je to stekao. :lol: :shock: mozda je pisao knjige kao ganic, pa od honorara. zelis li da ti prepricam sta sve ima u tom stanu, sta je ugradjeno od materijala i po kojoj cijeni. a to je samo jedan od njegovih stanova. jest nije prica o njemu, ali puleni nastoje da ne zaostanu puno.
zar nisu mogli ici s tim zakonom da imaju alibi, znajuci da ovi koji su klepili jos vise nece nikad glasati za to ...
smjesni ste mi bas i naivni. i slijepi kod ociju, ali eto nema veze ... odustajem od pokusaja da vam otvorim oci.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
mislis da cu naci informacjie o lagumdzijinom vlasnistvu citavog zadnje sprata u zgradi preko puta kina radnik i nacinu kako je to stekao. :lol: :shock: mozda je pisao knjige kao ganic, pa od honorara. zelis li da ti prepricam sta sve ima u tom stanu, sta je ugradjeno od materijala i po kojoj cijeni. a to je samo jedan od njegovih stanova. jest nije prica o njemu, ali puleni nastoje da ne zaostanu puno.
zar nisu mogli ici s tim zakonom da imaju alibi, znajuci da ovi koji su klepili jos vise nece nikad glasati za to ...
smjesni ste mi bas i naivni. i slijepi kod ociju, ali eto nema veze ... odustajem od pokusaja da vam otvorim oci.
sve se moze kad se hoce :D:D:D:D
al lakse je ovako, jelde? :D
:shock: vidi sto su mi oci otvorene :shock:
Prenj

Post by Prenj »

radeljas wrote: mislis da cu naci informacjie o lagumdzijinom vlasnistvu citavog zadnje sprata u zgradi preko puta kina radnik i nacinu kako je to stekao. :lol: :shock: mozda je pisao knjige kao ganic, pa od honorara. zelis li da ti prepricam sta sve ima u tom stanu, sta je ugradjeno od materijala i po kojoj cijeni. a to je samo jedan od njegovih stanova. jest nije prica o njemu, ali puleni nastoje da ne zaostanu puno.
A da guramo zakon svi mi, koristice nam kad-tad?
Zasto se zakon ne bi izglasao ako smo svi za to? Pa neka bude i popularni referendum u pitanju ako treba!
Neka i Dosta i Grozd stave Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine na svoje liste prioriteta!
radeljas

Post by radeljas »

mIRCerka wrote: :shock: vidi sto su mi oci otvorene :shock:
dorbo sad za te tvoje oci ima i drugih nacina ... :lol: :lol: :lol: da progledas ...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
mIRCerka wrote: :shock: vidi sto su mi oci otvorene :shock:
dorbo sad za te tvoje oci ima i drugih nacina ... :lol: :lol: :lol: da progledas ...
tebi nazalost, receno mi je da vidim KA NO SOKO SIVI.... :shock: valjda od 15 najtezih godina zajedno ...pa boli....sjedalica.... :D
JBT

Post by JBT »

Situacija je sljedeca:
Ono malo javne povrsine (zelene) sto je ostalo u opstini Novi grad polako, ali sigurno nestaje. Grade se objekti sa sumnjivim vlasnistvom. Uz odobrenje Damira Hadzica. Damir Hadzic zivi privatno u uslovima koji vise odgovaraju vlasniku stana na Manhatnu. Istodobno, 99% populacije u Novom gradu zivi na ivici egzistencije, hoda po necemu sto nije ni asfalt ni beton a ni kaljuza (ili je sve to zajedno), zivi u tamnosivim zgradama na ivici samourusavanja, bez zelenih povrsina, skolskih dvorista, prostora za rekreaciju.
Dalje, Zlatko Lagumdzija je zasjeo na celo partije, evo vec 8-9 godina i ne vidi se kada ce sa te pozicije sici. Takodje raspolaze sa pozamasnom imovinom (vecom od 99,9% clanova iste partije). Damir je Zlatkov pulen. Decko kojega je Zlatko doveo tamo gdje ovaj jeste. Zbog toga je Damir vjeran pulen.
Nema sumnje da se radi o talovima. Ko to ne vidi onda je zamazanih ociju. Ali je to vec privatan problem.
Ovi ljudi koje navedoh nisu nista bolji od ljudi koji koce prosperitet ove zemlje a iz redova su nacionalnih partija.
Ti ljudi onemogucavaju prave socijaldemokrate, sa ideologijom koja ide uz tu organizaciju, da dodju na mjesta gdje ce se aktivno i efektno boriti za dobrobit BiH i mita i korupcije koji je urusavaju.
Vjerovatno, zbog ovakve situacije kakva je sad u SDP-u ljudi i ne glasaju za istu i ona nije na onom nivou na kojem bi ista trebala biti u BiH.
Zbog toga vise ne vidim SDP BiH kao neku snagu koja ce dovesti BiH i stanovnistvo u njoj na zelenu granu. Dapace.
Prenj

Post by Prenj »

JBT, dokaze pod ruku pa u tuzilastvo.
JBT

Post by JBT »

Dovoljno su ti ljudi sposobni (a i za to kod nas ne treba tolika pamet) da prikriju svoje radnje na takvim polozajima na kojima se nalaze i sa takvim ovlastima koje imaju.
Isti je slucaj kao i sa mafijom. Svi znaju da su mafijaski bosovi krivi, da ubijaju itd. ali im niko to ne moze dokazati. Ali iz tih razloga se mafijaski bosovi ne kandiduju na izborima jer znaju da ljudi nece za njih glasati.
E, kad mi malo obrisemo oci, pa poskidamo bagru koja zasjela u SDP fotelje, onda mozemo ocekivati da mozemo srusiti nacionalisticke stranke sa vlasti i krenuti nekim prosperitetnim putem.
A_I_

Post by A_I_ »

JBT wrote:Dovoljno su ti ljudi sposobni (a i za to kod nas ne treba tolika pamet) da prikriju svoje radnje na takvim polozajima na kojima se nalaze i sa takvim ovlastima koje imaju.
Isti je slucaj kao i sa mafijom. Svi znaju da su mafijaski bosovi krivi, da ubijaju itd. ali im niko to ne moze dokazati. Ali iz tih razloga se mafijaski bosovi ne kandiduju na izborima jer znaju da ljudi nece za njih glasati.
E, kad mi malo obrisemo oci, pa poskidamo bagru koja zasjela u SDP fotelje, onda mozemo ocekivati da mozemo srusiti nacionalisticke stranke sa vlasti i krenuti nekim prosperitetnim putem.
svi sve znaju :-) :-) :-)

ko da gledam - i ova tema će u predizbornu campanju :-) :-) :-)
Prenj

Post by Prenj »

JBT wrote:Dovoljno su ti ljudi sposobni (a i za to kod nas ne treba tolika pamet) da prikriju svoje radnje na takvim polozajima na kojima se nalaze i sa takvim ovlastima koje imaju.
Izabrao si izvanredan nacin za skidanje i jednih i drugih, jerbo su se anonimne tlapnje izvanredno pokazale kao metod za promjenu i osvajanje vlasti u istoriji covjecanstva.
Ako znas nesto konkretno, imaj muda, pa u javnost.
Pearl

Post by Pearl »

u kojoj je to bajci???
kakve veze ima skidanje sdp-a sa skidanjem nacionalistickih oartija?

slusam mirnesa ajanovica neku noc u javnoj tajni, kaze: svi su bili na vlasti i omanuli, sad treba dati priliku onima koji nikad nisu bili da se pokazu...

nagradno pitanje za milion maraka: da li ce i ti novi da se nakradu ili ce stvanro nesto uciniti....

mi prvo treba da pocnemo zakone da postujemo i da sa vlasti lete svi koji ne rade ono za sta su izabrani nego za svoje guzice... U njemackoj je Helmut Kohl morao dati ostavku radi netransparentne donacije u vrijeme predizborne kampanje .. kod nas se krade u visemilionskim svotama a dobijaju se odgovori politicara: zasto bih dao ostavku..

kad to rijesimo, onda mozemo dalje...
senada

Post by senada »

A_I_ wrote:svi sve znaju :-) :-) :-)

ko da gledam - i ova tema će u predizbornu campanju :-) :-) :-)
uoci izbora svi sve saznaju.

kad vec spominjes predizbornu kampanju Lamija Tanovic je Tito!
Diktator

Post by Diktator »

Al' Mircerka nam je prava forumašica, usijala se na moj post :x :D i sad samo čeka da je neko napadne da bi se ona raspisala i lafo "šuknula ga svima" i konta onda "kako sam pametna i riječita, obrazovana.." a visi po forumima 8-) :lol: :lol: :lol:
Čuj "ne diraj mi školu"...i ja sam istu školu završio, ne znam što si se uzrujala, nisam ništa ružno ni rekao za školu.
JBT

Post by JBT »

Tlapnje ili netlapnje (anonimne vec odavno nisu jer par ljudi na forumu- meni poznato o kome se radi- otkriva identitet forumasha zbog licnih interesa, sto bi moglo i na nos izaci) zelenih i drugih javnih povrsina u opstini N. Grad je skoro nestalo, opstina nikad nije ruznije izgledala a stanovnici iste nikad nisu zivjeli u vecem selu nego sad (sto se tice infrastrukture). Pri tome Damir H. zivi bolje nego ikada, na nivou na kojeme nije bio prije nego je postao nacelnik, ili mozda dok nije pocela dozvoljena divlja gradnja po N. Gradu.
Da li bi ta gradnja mogla proci da on za to nije dao svoj pristanak?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Prenj wrote:
radeljas wrote: mislis da cu naci informacjie o lagumdzijinom vlasnistvu citavog zadnje sprata u zgradi preko puta kina radnik i nacinu kako je to stekao. :lol: :shock: mozda je pisao knjige kao ganic, pa od honorara. zelis li da ti prepricam sta sve ima u tom stanu, sta je ugradjeno od materijala i po kojoj cijeni. a to je samo jedan od njegovih stanova. jest nije prica o njemu, ali puleni nastoje da ne zaostanu puno.
A da guramo zakon svi mi, koristice nam kad-tad?
Zasto se zakon ne bi izglasao ako smo svi za to? Pa neka bude i popularni referendum u pitanju ako treba!
Neka i Dosta i Grozd stave Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine na svoje liste prioriteta!

A mozemo li mi na Sarajevo-x uraditi nesto po tom pitanju. Recimo da mi zamolimo administratore da naprave obrazac za peticiju? da to bude i nas projekat.

Odoh sada da otvorim temu o ovoj ideji na podforumu Sarajevo-x :)
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Diktator wrote:Al' Mircerka nam je prava foruma¹ica, usijala se na moj post :x :D i sad samo èeka da je neko napadne da bi se ona raspisala i lafo "¹uknula ga svima" i konta onda "kako sam pametna i rijeèita, obrazovana.." a visi po forumima 8-) :lol: :lol: :lol:
Èuj "ne diraj mi ¹kolu"...i ja sam istu ¹kolu zavr¹io, ne znam ¹to si se uzrujala, nisam ni¹ta ru¾no ni rekao za ¹kolu.

Nisam znao da ...neko ima takvu moc percepcije ;)
mogul ti dati sliku jedne djevojke :D
da mi kazes ;)
da li me voli ;) ... i da li uopste streba... :) :D

cura vas tu rastura argumentima...i onda se nadje neko da pametuje i kaze joj sta ona ustvari konta...i onda dokaze da pogresno konta :D. intelekt :D.
senada

Post by senada »

JBT wrote:Tlapnje ili netlapnje (anonimne vec odavno nisu jer par ljudi na forumu- meni poznato o kome se radi- otkriva identitet forumasha zbog licnih interesa, sto bi moglo i na nos izaci) zelenih i drugih javnih povrsina u opstini N. Grad je skoro nestalo, opstina nikad nije ruznije izgledala a stanovnici iste nikad nisu zivjeli u vecem selu nego sad (sto se tice infrastrukture). Pri tome Damir H. zivi bolje nego ikada, na nivou na kojeme nije bio prije nego je postao nacelnik, ili mozda dok nije pocela dozvoljena divlja gradnja po N. Gradu.
Da li bi ta gradnja mogla proci da on za to nije dao svoj pristanak?
pitanje divlje gradnje je u nadleznosti sarajevskog kantnona, (sa inim k. ministarstvima) posebno k. ministarstva za prostorno uredjenje i okolis.
Diktator

Post by Diktator »

Sarafcina wrote:
Diktator wrote:Al' Mircerka nam je prava forumašica, usijala se na moj post :x :D i sad samo čeka da je neko napadne da bi se ona raspisala i lafo "šuknula ga svima" i konta onda "kako sam pametna i riječita, obrazovana.." a visi po forumima 8-) :lol: :lol: :lol:
Čuj "ne diraj mi školu"...i ja sam istu školu završio, ne znam što si se uzrujala, nisam ništa ružno ni rekao za školu.

da mi kazes ;)

cura vas tu rastura argumentima...i onda se nadje neko da pametuje i kaze joj sta ona ustvari konta...i onda dokaze da pogresno konta :D. intelekt :D.

Dragi moj advokatu, ona svoj, mi svoj komentar dajemo, ali to nije razlog da se toliko nervira i napada jer najlakse je na forumu biti zajeban.
A nisam se ni gadjao argumentima nego cinjenicama jer zivim na opcini Novi Grad i komentarisem ono sto vidim da se desava na tom podrucju.
Zaista me ne zanima razlog zasto nas nacelnik ne moze da rijesi svoj 1001 zadatak, ma da je najbolji komsija, otac, prijatelj, covjek.... postoje izbori pa cemo vidjeti sta da radimo s njim.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sarafcina wrote:
Diktator wrote:Al' Mircerka nam je prava forumašica, usijala se na moj post :x :D i sad samo čeka da je neko napadne da bi se ona raspisala i lafo "šuknula ga svima" i konta onda "kako sam pametna i riječita, obrazovana.." a visi po forumima 8-) :lol: :lol: :lol:

da mi kazes ;)

ma Sarafcio, ja nemam arugmente...ja baljezgam....

Pa diktatore, naravno da cu se usijati na tvoj post....

ako treba, dacu ti i svoju adresu pa skontaj i sam da gledam svojim ocima...

ah da, dobila sam i nove info... sto se tice izgradnje objekata bilo koje vrste (a ovo se odnosi na vecinu vjerskih objekata izgradjenih ili zapocetih prije damira) ako opstina kaze NE, kanton moze reci DA i svi mashemo ushima....

ali, bitno je da neko ima moc citanja cijena sa slika :D
labrusca

Post by labrusca »

Ja sam na prosle izbore izasla samo da bih glasala za Damira. Znam ga licno, momak je super i ako nista pozitivan je primjer mladima da malo ustanu sa ruku i pokusaju nesto uraditi a ne samo govoriti da im je tesko i da nemaju posla bla bla. Vec vidim sve one koji blate takav primjer iza paravancica gdje ih niko ne vidi kako uz inat svima zaokruzuju skracenicu za ime omiljene nacionalne partije, jer oni vam bar brane nacionalni ponos. Samo tako, super nam je, zasto bismo mijenjali situaciju...
Sto se mene tice, ja znam da mi je kao gradjaniinu Damir uvjek dostupan i da ce rijesiti svaki problem, samo je potrebno reci sta treba i on je tu.
Post Reply