wouldn't agree. true feeling provides continuous pleasure and involves the whole being, as opposed to the intermittent pleasure followed by conscience bites which evolves out of an affair.ztluhcs wrote:"True" feelings are overrated...irrelevant wrote:why not?ztluhcs wrote: Why not? Samo "Stisni zubeeee nedaj se, pjevaj pjesme ljubavneeee.."![]()
![]()
it doesn't provide the true feeling. as simple as that. why waste myself then...
Ljubav kad predjes tridesetu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
irrelevant
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
U pubertetu i na filmskom platnuirrelevant wrote:wouldn't agree. true feeling provides continuous pleasure and involves the whole being,ztluhcs wrote:"True" feelings are overrated...irrelevant wrote: why not?
it doesn't provide the true feeling. as simple as that. why waste myself then...
-
teletrader
Sarafcina wrote:irrelevant wrote:u pravu si...
sitnice su presudne.
a niko od nas se ne zapita koje to nase sitnice drugima gase zainteresovanost za nas....
ebga, meni je samo zao sto nisam u stanju imati semu. NemeRem pa ubij me. 'vako valja solirati, jos malo pa cu poceti razmisljati da rodim sebi dijete, jer bioloski sat otkucava...
po meni... najveci problem ozbiljnijih djevojaka/momaka je sto sve shvataju preozbiljno. A s vremenom uspiju (ili to samo misle) da brze procjene muskarce/djevojke. E sad, normalan proces je da se u neko doba, broj potencijalnih kandidata smanjuje (time i broj prilazaka djevojkama). Fol je da i jedni i drugi zbog preozbiljnosti (neko kaze prevelikih ocekivanja) u startu odbacuju gomilu OK osoba. A s vremenom kod mnogih dodje i ona samoizolacija.... staro drustvo se rasipa... novo ne nastaje (ili se pretvara u kafansko drustvo slicnih)... krecu se po kafanama koje na repertoaru imaju cugu i gomilu osoba visokih kriterija (i naravno dva-tri vuka
koji znaju prodati pricu
i uspjesno vode od jednog do drugog razocaranja). Broj upoznavanja se smanjuje
, javlja se neki kont da to sve opravda i relativizira... naravno kriv je neko drugi... a kada bi se momci samo malo vise potrudili, a zene bile vise zene i neko ko ce biti "plijen" (muskarci uzivaju u osjecaju da su neku osvojili) umjesto pragmaticni lovci... evo me ko pravi-pu sam poceo
hehe da i ja kazhem koju doh nisam krenuo put daleke Aljaskem
Vjerujem u sudbinu ali nisam fatalista..
Znaci kada neko uleti u neku vezu/brak pa onda tek skonta da je pojeo ..vno i onda to pravda nekom sudbinom,za mene je to vise rezultat neke lijenosti..
Isto tako i oni,koji ostanu sami cijeli zhivot..
Jedan prijatelj koji se pooodavno vratio iz Australije u sarajevo,mi je nedavno pricao,kako mu je prva stvar po povratku u sarajevo bila da nadje djevojku...
I naravno,vratio se,imao vremena na pretek,i razletio se po raznim drustvima..
I onako prepricavao mi je vrlo interesantna iskustva,izmedju ostalog i neke vrlo simpaticne "korpe" koje je dobio...
Tako mu je jedna djevojka rekla kako joj je on simpatican "al' ona trazhi muskarca zbog kojeg nocima nece spavati"..
Prijatelj davno nasao djevojku i vec skupa opreamju stan...
Ova je vec davno presla 30tu i valjda ceka da onaj muskarac zbog kojeg nece moci spavati bude njen susjed u starackom domu,koji ce hrkati kao top...
- black
teletrader wrote:Sarafcina wrote:irrelevant wrote:u pravu si...
sitnice su presudne.
a niko od nas se ne zapita koje to nase sitnice drugima gase zainteresovanost za nas....
ebga, meni je samo zao sto nisam u stanju imati semu. NemeRem pa ubij me. 'vako valja solirati, jos malo pa cu poceti razmisljati da rodim sebi dijete, jer bioloski sat otkucava...
po meni... najveci problem ozbiljnijih djevojaka/momaka je sto sve shvataju preozbiljno. A s vremenom uspiju (ili to samo misle) da brze procjene muskarce/djevojke. E sad, normalan proces je da se u neko doba, broj potencijalnih kandidata smanjuje (time i broj prilazaka djevojkama). Fol je da i jedni i drugi zbog preozbiljnosti (neko kaze prevelikih ocekivanja) u startu odbacuju gomilu OK osoba. A s vremenom kod mnogih dodje i ona samoizolacija.... staro drustvo se rasipa... novo ne nastaje (ili se pretvara u kafansko drustvo slicnih)... krecu se po kafanama koje na repertoaru imaju cugu i gomilu osoba visokih kriterija (i naravno dva-tri vuka
koji znaju prodati pricu
i uspjesno vode od jednog do drugog razocaranja). Broj upoznavanja se smanjuje
, javlja se neki kont da to sve opravda i relativizira... naravno kriv je neko drugi... a kada bi se momci samo malo vise potrudili, a zene bile vise zene i neko ko ce biti "plijen" (muskarci uzivaju u osjecaju da su neku osvojili) umjesto pragmaticni lovci... evo me ko pravi-pu sam poceo
hehe da i ja kazhem koju doh nisam krenuo put daleke Aljaskem
Vjerujem u sudbinu ali nisam fatalista..
Znaci kada neko uleti u neku vezu/brak pa onda tek skonta da je pojeo ..vno i onda to pravda nekom sudbinom,za mene je to vise rezultat neke lijenosti..
Isto tako i oni,koji ostanu sami cijeli zhivot..
Jedan prijatelj koji se pooodavno vratio iz Australije u sarajevo,mi je nedavno pricao,kako mu je prva stvar po povratku u sarajevo bila da nadje djevojku...
I naravno,vratio se,imao vremena na pretek,i razletio se po raznim drustvima..
I onako prepricavao mi je vrlo interesantna iskustva,izmedju ostalog i neke vrlo simpaticne "korpe" koje je dobio...
Tako mu je jedna djevojka rekla kako joj je on simpatican "al' ona trazhi muskarca zbog kojeg nocima nece spavati"..
Prijatelj davno nasao djevojku i vec skupa opreamju stan...
Ova je vec davno presla 30tu i valjda ceka da onaj muskarac zbog kojeg nece moci spavati bude njen susjed u starackom domu,koji ce hrkati kao top...
-
irrelevant
valjda je osjecaj individualna kategorija.ztluhcs wrote:U pubertetu i na filmskom platnuirrelevant wrote:wouldn't agree. true feeling provides continuous pleasure and involves the whole being,ztluhcs wrote: "True" feelings are overrated...
to sto je tebi taj osjecaj nepoznat, ne znaci da ne postoji.
ili to sto ja znam kakav je meni taj osjecaj, ne znaci da ga i ti osjecas na isti nacin.
hvala bogu pa smo svi razliciti, ne d'o bog da smo isti, bili bi predosadno na svijetu.
ali iskreno, zao mi je onih koji ga nikad nisu iskusili, ili su ga iskusili samo djelimicnim bicem svojim (onim bez kosti).
svakom njegovo.
ko ceka i naceka se
-
Sarafcina
pirmin wrote:Ne bih rekao,imate slicne poglede sto je dobra baza,oko trice ste,od jedne kafe/cuge/whatever niko nije umro a jednom se zivi.Sarafcina wrote:ti si bezobrazanpirmin wrote:Ja predlazem da se vas dvoje nadjete,mozda i bude kakve hemije,izrodi se nesto korisno iz foruma.
nije ba to, nego si ti mlad
ali... i ja sam nekad pisao da od jedne kafe niko nije umro
samo takve
- jeza u ledja
Ja nikad ne razumijem ljude koji razmisljaju o bivsim i potencijalnim neuspjelim vezama, prijasnjim i sadasnjim, kao o 'propustenim prilikama'. Pa majka mu stara onda ste bas 'udavace' (muske ili zenske nebitno). Moja je zelja da budem prije svega sretan u vezi, a ne da planski trazim partnera samo za 'medjusobno razumijevanje i odgoj djece'.
Tema preko 30.... ma poslije 25 tek pocinje ludilo, prvo nema dugotrajnog salijetanja (sto neko vec spomenu), drugo sex je sve bolji (zato ovi sto se motaju oko mladih djevojcica siguran sam ne znaju 'beknut' u krevetu). Sve do tada je manje-vise zajebancija. Doduse jos nisam zagazio u ove tridesete, ali mi evo djevojka u mene jeste, i ne znam bas....ne razmisljamo u ovim kategorijama 'sta cu ako ovo propadne'. Tek kad to shvatis pocnes da uzivas, ako ne ide ne ide, sta ces, sjebes se, ali znas da ces sutra opet orno poletiti za drugom suknjom
. Ima manje mozda 'kandidata', ali pobogu toliko je ljudi oko vas, razmislite samo koliko ste malo njih upoznali?! Ima nas toliko svakakvih, ma da biras koliko pozelis... Ne postoji 'jedan pravi/a', ima ih na hiljade.
Opustite se ljudi, neki se cak poceli i svadjati oko ovoga.... 
Tema preko 30.... ma poslije 25 tek pocinje ludilo, prvo nema dugotrajnog salijetanja (sto neko vec spomenu), drugo sex je sve bolji (zato ovi sto se motaju oko mladih djevojcica siguran sam ne znaju 'beknut' u krevetu). Sve do tada je manje-vise zajebancija. Doduse jos nisam zagazio u ove tridesete, ali mi evo djevojka u mene jeste, i ne znam bas....ne razmisljamo u ovim kategorijama 'sta cu ako ovo propadne'. Tek kad to shvatis pocnes da uzivas, ako ne ide ne ide, sta ces, sjebes se, ali znas da ces sutra opet orno poletiti za drugom suknjom
-
neocekivana_sila
a da jos malo odgodite neminovno hvatanje u kostac sa problemom svojih poodmaklih godina?
mislim..nece vam pobjeci ionako
mislim..nece vam pobjeci ionako
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
najebali ste momci, kad napunite trideset tesko da mozete pogled dici, kamo li sta drugo
:D
- horns&drums
Jok ba, meni je 34, normala sve
:D
To ja ovima sto strahuju od tridesete, da ih jos malo isprepadam
To ja ovima sto strahuju od tridesete, da ih jos malo isprepadam
-
dini71
naravno da ima ljubavi i preko tridesete, mislim da me sad još više pere taj osječaj nego sa 18 god., jer kad nekog upoznaš vrlo brzo konzumiraš tu ljubav, pa se još više zaljubiš ko bundeva, i klecaju ti koljena, i tresu ti se ruke kad ga vidiš, sve isto, možda još i gore
-
ding-dong
dini71 wrote:naravno da ima ljubavi i preko tridesete, mislim da me sad još više pere taj osječaj nego sa 18 god., jer kad nekog upoznaš vrlo brzo konzumiraš tu ljubav, pa se još više zaljubiš ko bundeva, i klecaju ti koljena, i tresu ti se ruke kad ga vidiš, sve isto, možda još i gore![]()
tako ba, unesi malo optimizma
normalno da ima ljubavi iza 30te...da Bog hoce dati da je cijeli zivot bude...
- black
Ta ljubav tako silna,
tako drhtava, tako očajna, tako nježna
ta ljubav
lijepa kao dan
i ružna kao vrijeme
ta ljubav tako stvarna
ta ljubav tako divna
tako srećna
tako vesela
i tako jadno
drhteći od straha kao djete u mraku
a tako sigurna u sebe
kao neki spokojni čovjek u sred noći
ta ljubav koja je izazivala
strah kod drugih,
gonila ih da govore
i primoravala da blijede
ta ljubav tako vrebana
jer te druge mi smo vrebali
ganjani, ranjavani, gaženi, dotucavani,
poricani, zaboravljani
zato što smo tu istu ljubav mi ganjali,
ranjavali, gazili, dotucavali,
poricali, zaboravljali
ta ljubav cjela cejlcata
još toliko živa a sva ozarena
to je tvoja ljubav, to je moja ljubav
ona koja je bila
to osjećanje je uvjek novo
i nije se izmjenilo,
toliko stvarno kao neka biljka,
toliko drhtavo kao neka ptica
toliko toplo i živo kao ljeto
možemo oboje otići i vratiti se
možemo zaboraviti
a zatim ponovo zaspati
pa probuditi se patiti bditi
pa ponovo zaspati
sanjati i smrt
zatim probuditi se, osmjehnuti se,
smijati se i podmladiti se
naša ljubav zastaje tu
tvrdoglava ko magare
živa kao želja
svirepa kao sjećanje hladna kao kajanje
nježna kao uspomena
hladna kao mermer
lijepa kao dan
nježna kao djete
gleda nas smješeći se
i kazuje mnogo ne govoreći ništa
a ja je slušam drhteći i vičem
vičem za tebe
vičem za sebe
i preklinjem te
za tebe za sebe i za sve one koji se vole
i koji su se voljeli
da, ja im vičem
za tebe za sebe i za sve druge
da ne znam
ostani tu, tu gdje si
gdje si bila tu ostani
ne pomiči se, ne idi
mi koji smo voljeli
mi smo te zaboravili
ali ti nas ne zaboravi
jer nemamo drugog do tebe na zemlji
ne dopusti nam da postanemo hladni
da se udaljavamo sve više
odemo bilo gdje
daj nam znak da si živa
a mnogo kasnije
na ivici nekog šipražja
u šumi uspomena
iskrsni odjednom
pruži nam ruku
i spasi nas.
(Prever)
tako drhtava, tako očajna, tako nježna
ta ljubav
lijepa kao dan
i ružna kao vrijeme
ta ljubav tako stvarna
ta ljubav tako divna
tako srećna
tako vesela
i tako jadno
drhteći od straha kao djete u mraku
a tako sigurna u sebe
kao neki spokojni čovjek u sred noći
ta ljubav koja je izazivala
strah kod drugih,
gonila ih da govore
i primoravala da blijede
ta ljubav tako vrebana
jer te druge mi smo vrebali
ganjani, ranjavani, gaženi, dotucavani,
poricani, zaboravljani
zato što smo tu istu ljubav mi ganjali,
ranjavali, gazili, dotucavali,
poricali, zaboravljali
ta ljubav cjela cejlcata
još toliko živa a sva ozarena
to je tvoja ljubav, to je moja ljubav
ona koja je bila
to osjećanje je uvjek novo
i nije se izmjenilo,
toliko stvarno kao neka biljka,
toliko drhtavo kao neka ptica
toliko toplo i živo kao ljeto
možemo zaboraviti
a zatim ponovo zaspati
pa probuditi se patiti bditi
pa ponovo zaspati
sanjati i smrt
zatim probuditi se, osmjehnuti se,
smijati se i podmladiti se
naša ljubav zastaje tu
tvrdoglava ko magare
živa kao želja
svirepa kao sjećanje hladna kao kajanje
nježna kao uspomena
hladna kao mermer
lijepa kao dan
nježna kao djete
gleda nas smješeći se
i kazuje mnogo ne govoreći ništa
a ja je slušam drhteći i vičem
vičem za tebe
vičem za sebe
i preklinjem te
za tebe za sebe i za sve one koji se vole
i koji su se voljeli
da, ja im vičem
za tebe za sebe i za sve druge
da ne znam
ostani tu, tu gdje si
gdje si bila tu ostani
ne pomiči se, ne idi
mi koji smo voljeli
mi smo te zaboravili
ali ti nas ne zaboravi
jer nemamo drugog do tebe na zemlji
ne dopusti nam da postanemo hladni
da se udaljavamo sve više
odemo bilo gdje
daj nam znak da si živa
a mnogo kasnije
na ivici nekog šipražja
u šumi uspomena
iskrsni odjednom
pruži nam ruku
i spasi nas.
(Prever)
- horns&drums
Bravo Žak 
Nego, sto je ova tema posjecena blago majci

Nego, sto je ova tema posjecena blago majci
-
rumenko
jaaj ova me pjesmica pravo pogodila....evo sam se najezio...nisam je procit'o...ali vidim onako od ok da je romantycna.....
nego petak je ljudi vikend je na pragu ...mi preko tri banke bi mogli veceras i umociti..... uz malo srece
....ako je ne bude glava bolila....ne znam kod vas al kod mene je petak flasa vina...francuski sir i masline.....a mala navlaci najsexi rublje..... i prvo se za zagrijavu gleda romanticna komedija
....tu se isplacemo i onda u akciju.....volim vikend....a petak da vam ne pricam....
....divi zene
..pa jos 21
....
nego petak je ljudi vikend je na pragu ...mi preko tri banke bi mogli veceras i umociti..... uz malo srece