Debili nisu prihvatili promjene...

Post Reply
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

dizZaster wrote:
jeza u ledja wrote: Protiv su bili: Beriz Belkić (SBiH), Nijaz Duraković (SBiH), Azra Hadžiahmetović (SBiH), Mehmed Žilić (SDA), Martin Raguž (HDZ 1990), Ruža Sopta (HDZ 1990), Vinko Zorić (HDZ 1990), Sead Avdić (nezavisni poslanik), Ivo Lozančić (NHI), Mladen Potočnik (S za boljitak), Adem Huskić (SBiH), Mehmed Suljkanović (SBiH), Filip Andrić (HDZ 1990), Muhamed Moranjkić (BOSS), Mirko Blagojević (SRS) i Senija Kapetanović (SBiH).

ovo su političari koji slušaju glas bosanskog naroda i koji misle svojom glavom. bravo majstori.
I jos jedan...
jeza u ledja wrote: Prema zadnjem istrazivanje UNDP-a ustavne promjene u BiH podrzava ukupno 40.1% gradjana, dok 10% ih odbacuje. 33.5% je ravnodusno prem istim, a 16.4% nije odgovorilo na pitanje.

Image

Zakljucke izvlacite sami.
bpsang

Post by bpsang »

JEDINO JE OVO ISPRAVNO...

HAJMO KOLIKO NAS IMA IZACI NA PLATO RADNIM DANOM,
SKINUTI FARMERKE I OKRENUTI IM GUZICE...
I POKAZATI IM NJIHOVO PRAVO LICE.

SUPCI ODVRATNI
spongebob

Post by spongebob »

jeza u ledja wrote: Prema zadnjem istrazivanje UNDP-a ustavne promjene u BiH podrzava ukupno 40.1% gradjana, dok 10% ih odbacuje. 33.5% je ravnodusno prem istim, a 16.4% nije odgovorilo na pitanje.

Image

skoro negdje bi tema koliko mladih razumiju znacenje rijeci amandman...zakljucke izvlacite sami
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

spongebob wrote:

Image

skoro negdje bi tema koliko mladih razumiju znacenje rijeci amandman...zakljucke izvlacite sami

hehehe, a i to sto kazes. :lol:

Medjutim, siguran sam da je jednak procenat i 'jednih i drugih' koji ne znaju sta ih se pita. U sustini, najbitnija je percepcija.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

@klif, hvala na razradi svega onoga sto sam i sam mislio, ali nisam stigao napisati! :thumbup:
Bitno je da sam se na par mjesta tako dobro odrazio :D da ni sam sebe nisam razumio kad sam maloprije citao! :-) :oops:

Tako mi i treba kad s posla piskaram... :-?

:-) :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

Pojma nemam o ćemu su naglabali a bogme i ne interesuje me--boli me za ustav i za amandmane--meni je rintat i sa ustavom i bez njega i sa amandmanima i bez njih ću se načekat da ko dingospo bez vize odem i posjetim svog unuka.
Preživjeh sav rahatluk što mi ga priušti terorističko-fašistička SDS stranka--pa nešto kontam--ako su oni za amandmane--teško nama i tom boljitku što nam fašisti sa Pala žele.
Međunarodna zajednica je za amandmane-SIC----je li to ona međunarodna što nam predloži referendum i što nas priznaše pa nas đelatima i zvjerima na milost i nemilost prepusti a oni prijete li prijete kojekakvim rezolucijama i tako 4 godine.Je li to ista ona međunarodna zajednica što je Srebrenicu štitila??????Je li to ona međunarodna što evo već DESET godina ko fol traga za svojim partnerima Ratkom i Rašom.Je li to ona međunarodna što je krvniku sa Balkana sudila PET godina i čekala da krvnik krepa?Sudili mu i dokazivali da je njegov vojnik pucao u nekog prolaznika na kosovskim ulicama.
Jel to ista ona što nas smatra građanima desetog reda pa nam dahnut nedaju a njima plaho ovdje--hem dobre plate hem jeftin život a bogme i siguran a bogme i provod kakav u svojoj zemlji ni zamislit nemogu---nedo im bog u Ruandu il Irak--tamo se gine.
Fala im na dobru koje nam žele--
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nego, raja...
Ko je kome sada opozicija pred izbore?

Ozbiljno pitam... :?
senada

Post by senada »

SDS, SDA i HDZ su politicki partneri. Svejedno mi je ko od njih donosi bilo kakve "promjene" dobre za samo njih i jacanje njihovog partnerstva, koje traje 15 godina.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

muha_sa wrote:Je li to ona međunarodna što evo već DESET godina ko fol traga za svojim partnerima Ratkom i Rašom.Je li to ona međunarodna što je krvniku sa Balkana sudila PET godina i čekala da krvnik krepa?Sudili mu i dokazivali da je njegov vojnik pucao u nekog prolaznika na kosovskim ulicama.
Jel to ista ona što nas smatra građanima desetog reda pa nam dahnut nedaju a njima plaho ovdje--hem dobre plate hem jeftin život a bogme i siguran a bogme i provod kakav u svojoj zemlji ni zamislit nemogu---nedo im bog u Ruandu il Irak--tamo se gine.
Nije, ovo je neka druga medjunarodna zajednica. :D
spongebob

Post by spongebob »

muha_sa wrote:Pojma nemam o ćemu su naglabali a bogme i ne interesuje me--boli me za ustav i za amandmane--meni je rintat i sa ustavom i bez njega i sa amandmanima i bez njih ću se načekat da ko dingospo bez vize odem i posjetim svog unuka.
Preživjeh sav rahatluk što mi ga priušti terorističko-fašistička SDS stranka--pa nešto kontam--ako su oni za amandmane--teško nama i tom boljitku što nam fašisti sa Pala žele.
Međunarodna zajednica je za amandmane-SIC----je li to ona međunarodna što nam predloži referendum i što nas priznaše pa nas đelatima i zvjerima na milost i nemilost prepusti a oni prijete li prijete kojekakvim rezolucijama i tako 4 godine.Je li to ista ona međunarodna zajednica što je Srebrenicu štitila??????Je li to ona međunarodna što evo već DESET godina ko fol traga za svojim partnerima Ratkom i Rašom.Je li to ona međunarodna što je krvniku sa Balkana sudila PET godina i čekala da krvnik krepa?Sudili mu i dokazivali da je njegov vojnik pucao u nekog prolaznika na kosovskim ulicama.
jasno je to sve ali shvati da onaj sto te tjera da prihvatis ono sto je on zacrtao faktor koji diktira uslove. Mozemo mi do sutra kukat o pocinjenoj nepravdi, ali svijet ne funkcionise na toj osnovi. Sto prije shvatimo to bolje po nas, ergo, diplomatija i lobby je kljucna rijec, nesto gdje smo mi objektivno donji
Last edited by spongebob on 27/04/2006 21:21, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Vodenjak wrote:Nego, raja...

hmm, bio bi vakat da se o tome otvori nova tema.

Sad kad definitivno znamo da ce izborni proces biti isti mogu se praviti neke kalkulacije.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

muha_sa wrote:Pojma nemam o ćemu su naglabali a bogme i ne interesuje me--boli me za ustav i za amandmane--meni je rintat i sa ustavom i bez njega i sa amandmanima i bez njih ću se načekat da ko dingospo bez vize odem i posjetim svog unuka.
Dobro ti to napisa @muha_sa..
I to treba glasno reci!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeza u ledja wrote:
Vodenjak wrote:Nego, raja...

hmm, bio bi vakat da se o tome otvori nova tema.

Sad kad definitivno znamo da ce izborni proces biti isti mogu se praviti neke kalkulacije.
De ti...
Meni se ne da! :-) :)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Nisam cito temu i samo cu jedan post ostavit:

Ako je istina SVAKA VAM CAST! HEROJI I SPASILACI BOSANSKE DRZAVE NASI DRAGI! SILAJDZICU HEROJU JEDAN! TAKO SAMO NAPRIJED NEMOJTE POPUSTAT IZDAJICAMA TIHICU I LAGUMDZIJI A OVI KOJI SE BUNE JER HOCE CAK I FASISTICKU TVOREVINU GENOCIDA SAMO DA SE "POMAKNU SA MJESTA" IAKO TO ZNACI CEMETIRANJE DANASNJEGA STANJA PRIKRIVENO NEMOJTE SE OBAZIRAT! ODRADILI STE SVOJ POSAO MASHALLA I TAKO TREBA. PRVO PRESUDA ZA AGRESIJU I GENOCID A NAKON TOGA MOZEMO VADIT PROMJENE KADA SE USTANOVI STA JE "RS" I ODAKLE POTICE ENTITETSKA PODJELA I STA ZNACI. AKO SMO CEKALI DO SAD MOZEMO I OD SAD!
ZIVJELI!
spongebob

Post by spongebob »

eto rekoh li da ce bit debila koji ce nasjesti na Silajdziceve podvale. Pomnozi sa odgovarajucim procentom bosnjackog izbornog tijela koje cita Avaz i informise se iskljucivo iz bosnjackih izvora informisanja i trazili ste gledajte...SBIH sigurno uzima glasove SDA-u i SDP-u
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

I jos nesto :D

:bih: :bih: :bih: :bih:

BRAVO JOS JEDOM NASEM LIJEPOM PATRIOTSKOM BLOKU!

Sad se povlacim...
Meshtar

Post by Meshtar »

Mislim da bi se u ovo trebala uključiti i dijaspora, pošto je njima tako teško po bijelom svijetu, neka se malo pozabave našim mukama...

Ah da ne mogu, kažu ima Mile Kitić turneju po Skandinaviji, pa valja se pojaviti.

Lako je biti patriota i dušebrižnik iz KOZNAODAKLE....
spongebob

Post by spongebob »

Meshtar wrote:Mislim da bi se u ovo trebala uključiti i dijaspora, pošto je njima tako teško po bijelom svijetu, neka se malo pozabave našim mukama...

Ah da ne mogu, kažu ima Mile Kitić turneju po Skandinaviji, pa valja se pojaviti.

bezze ti ovaj komentar skroz
Meshtar

Post by Meshtar »

spongebob wrote:
Meshtar wrote:Mislim da bi se u ovo trebala uključiti i dijaspora, pošto je njima tako teško po bijelom svijetu, neka se malo pozabave našim mukama...

Ko je shvatio zna o čemu govorim...ko nije neće nikad ni shvatiti...
spongebob

Post by spongebob »

Meshtar wrote:
spongebob wrote:

e pa toliko dubokouman bas i nisi da se u tom komentaru ima sta dalje trazit. Bojim se da ti je percepcija bajata u vezi pojma dijaspore, no hajde, druga tema jelte
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Meshtar wrote:
spongebob wrote:

A da nam ipak pokusas malo objasniti?
Mozda neko od nas i ukapira? :oops:
Meshtar

Post by Meshtar »

bajata ili friška...to ćemo tek da vidimo....dolazi nam zanimljivo vrijeme...

Živio, i vrati se nekad...
spongebob

Post by spongebob »

Meshtar wrote:bajata ili friška...to ćemo tek da vidimo....dolazi nam zanimljivo vrijeme...

Živio, i vrati se nekad...
ovo se valjda zove ah ta argumentovana diskusija :oops:
dizZaster

Post by dizZaster »

Podrška Žilicu

Bh dijaspora uputila podršku Žiliću

Svjetski savez dijaspore BiH uputio je otvoreno pismo zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH i bh javnosti u kojem moli, u ime 1.300 000 građana Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori da prilikom nastavka razmatranja promjene ustava BIH zastupnici ponovo uzmu u obzir i stav Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

-BH dijaspora, naime, ne podrzava "ovakve nekompletne ustavne promjene i ovaj put izrazava otvorenu podršku gospodinu Muhamedu Žiliću i svim drugim zastupnicima koji imaju ovakv stav - s molbom da ne dozvole da im u zadnji trenutak neko “ne opere mozak”, navodi se u otvorenom pismu, kojeg je potpisao predsjednik ove asocijacije Namik Alimajstorović, dosatavljenom i redakciji Bh internetskog dnevnika.

Izvor/Soure: 'pincom.info'
muha_sa

Post by muha_sa »

Željko Joksimović večeras u Zetri---vjerujem da je Zetra krcata.
Post Reply