Sve ove objekte sto si spomenula, izlazio sam tamo, u Romi smo visili, Jasna vise kao srednjoskolac, Palma mi je bila blizu ali su se krala auta ispred nje, to je bila katastrofa (1991-1992). Pice kenijada je bilo pupularno 80-tih i bilo skoro u svakom kaficu, tocilo se iz automata, sada mi napamet dođe , vocni kokteli(sareni sokovi),caffe- slasticarna zvala se Tiffany (naravno Oloman je bio prvi) , preko puta Bristola ispred nebodera u Darovalaca krvibasta sljezove boje wrote:sjecate li se kafica Roma na Grbavici? Tamo se cesto znao vidjeti nas estradni umjetnik Z. C. sa rajom. Slasticarnica Palma? Prvo je bila mala slasticarnica a onda se prosirila i na pokrajnji prostor, a na kraju i na ulicu. Vlasnici su je prekrasno uredili sa velikim slikama Ibrahima Ljubovica, pa je na kraju bila u fazonu Café-slasticarnice gdje se navecer nije moglo naci praznog stola. Mislim da su prvi u gradu imali kerefeke iz francuskih i njemackih slasticarnica, Banana Split, Mango, Kiwi, bilo je i neko pice koje se zvalo Kenijada. Konobarice su bile vecinom studentice i superljepotice, sjecam se Dijane koja je izgledala kao pravi top-model. Vlasnik Palme Shaban je uvijek isao od stola do stola i ljubazno pozdravljao raju, a i njegov brat Ejup. Palma je jedno od rijetkih mjesta koje je povratilo predratni flair. Vidim da se i Jadranka obnovila i bas mi je drago. Na Jasni kod opcine Stari grad u kojoj su djaci iz obliznjih skola provodili vise vremena nego u skoli sam nedavno vidjela tarabu. Na vratima je pisalo u stecaju
Sarajevski kafici nekad i sad...
- Doda37
-
tbaharis
e sad ces se nasmijat... a KUD Proleter... jeftina klipaca i vazda levata za partiju tavle po turu pica...Lisac wrote:ali zato postojimo mi, sasma sa nashim sjecanjima, uspomenama i prichama chiji su sastavni dio pobrojana mjesta.
iako i mene dusha zaboli, kada prodjem pored dedana i vidim da su od njega napravili jeftini butik u kojem se prodaju loshe imitacije orijentalnih proizvoda i nekakva bizhuterija.
-
tbaharis
basta sljezove boje wrote:koje li si ti godisteidic wrote:U moje vrijeme je bila popularna Crvena galerija, Kogo, Teatar kod Narodnog pozorišta, Rock Teatar na Čobaniji, Estrada, CDA i SOS, Miris dunja itd.
Mnoga od ovih mjesta koja ste nabrojali i ovih mojih mjesta za izlazak ne postoje više.![]()
Teatar se otvorio 1989 ili 1990, a na otvorenju je nastupila Ciccolina. U ljeto 1990 je pola Sarajeva tamo provodilo noci do sikteruse u 5 ujutro. Estrada je bila bas kao sto joj ime i kaze, prepuna estrade i wanna be estrade. Miris dunja, onaj gore na Visnjiku, je nekako brzo ispao iz fola, ali zato se staza slonova od Koga do SOS-a jos i danas pohodi. Crvena galerija je bila fina bastica sa dobrim izlozbama unutra. Neko vrijeme se islo i u Kinemu preko puta ulice. Sjecam se i otvorenja kafica Gogo 8. marta 1992. Taj kafic postoji i danas ali poslije mi nekako vise nije "legao".
-
basta sljezove boje
njihova baza je bila kafic Borsallino na Alipasinom. Juka je jos bio OK kakva se tamo raja skupljala, Beja koji se furao da je "najjaci u gradu", pa Rige koji bi svako malo proveo neko vrijeme iza resetaka zbog tuce i njegova braca Skoro (mislim da su bila sestorica). Na nekom od trgova na Alipasinom su stanovali. A shatro najjaci je bio neki Pirija sa Vratnika ili Bistrika pa se prepricavalo koga je on kako sve namlatio. Juka, Krusko, Nixon, to su bila raja sa motorima, MZ, CZ, home made motori. Znali su nekad navratiti i na klizanje. Klizanje je bilo omiljena djecja zabava u to vrijemeEdin H. wrote:Palma je nahljepsa bila kada je rahmetli Juka tamo dolazio sa rajom na motorima, skinu auspuhe, sve grmi.
A ona raja sto sto je satro dosla da uziva u mirnom nedeljnom poslijepodnevu pocne se lagano hvatati noge
- Edin H.
Promasio sam Cicolinu u Teatrutbaharis wrote:basta sljezove boje wrote:koje li si ti godisteidic wrote:U moje vrijeme je bila popularna Crvena galerija, Kogo, Teatar kod Narodnog pozorišta, Rock Teatar na Čobaniji, Estrada, CDA i SOS, Miris dunja itd.
Mnoga od ovih mjesta koja ste nabrojali i ovih mojih mjesta za izlazak ne postoje više.![]()
Teatar se otvorio 1989 ili 1990, a na otvorenju je nastupila Ciccolina. U ljeto 1990 je pola Sarajeva tamo provodilo noci do sikteruse u 5 ujutro. Estrada je bila bas kao sto joj ime i kaze, prepuna estrade i wanna be estrade. Miris dunja, onaj gore na Visnjiku, je nekako brzo ispao iz fola, ali zato se staza slonova od Koga do SOS-a jos i danas pohodi. Crvena galerija je bila fina bastica sa dobrim izlozbama unutra. Neko vrijeme se islo i u Kinemu preko puta ulice. Sjecam se i otvorenja kafica Gogo 8. marta 1992. Taj kafic postoji i danas ali poslije mi nekako vise nije "legao".![]()
![]()
rambo amadeus i king kong trokur
![]()
![]()
i danas se sjecam toga... a sta je sa picerijom lazzard na ciglanama....
Kazu bilo dobro pravo
- Edin H.
Basta, ti si zivuca enciklopedijabasta sljezove boje wrote:njihova baza je bila kafic Borsallino na Alipasinom. Juka je jos bio OK kakva se tamo raja skupljala, Beja koji se furao da je "najjaci u gradu", pa Rige koji bi svako malo proveo neko vrijeme iza resetaka zbog tuce i njegova braca Skoro (mislim da su bila sestorica). Na nekom od trgova na Alipasinom su stanovali. A shatro najjaci je bio neki Pirija sa Vratnika ili Bistrika pa se prepricavalo koga je on kako sve namlatio. Juka, Krusko, Nixon, to su bila raja sa motorima, MZ, CZ, home made motori. Znali su nekad navratiti i na klizanje. Klizanje je bilo omiljena djecja zabava u to vrijemeEdin H. wrote:Palma je nahljepsa bila kada je rahmetli Juka tamo dolazio sa rajom na motorima, skinu auspuhe, sve grmi.
A ona raja sto sto je satro dosla da uziva u mirnom nedeljnom poslijepodnevu pocne se lagano hvatati noge
Sjecam se kada Nixon na klizalistu na Skenderiji poce mlatiti nekoga momka, pa nikako da ga se okane
- shana_majka
Kic i "8-ce", "Shentada","
@basta me nasmija sa pirijom

@basta me nasmija sa pirijom
-
basta sljezove boje
Koliba je direktno pred rat bila jako obecavajuca. U aprilu 1992 su bili najavljeni koncerti Balasevica, Montena, ... ja sam bila na Partibrejkersima dan ili dva pred pocetak rata i bilo je pravo dobrotbaharis wrote:Koliba je bila zakon....
sjecate li se SGL-a sa onim ruznim svjetlima? A diskoteke Zenba u Holiday Innu? Moram priznat da sam malo bila razocarana kad sam vidjela da u Bazenu nema ni kapi vode
-
frolac
Basto,basta sljezove boje wrote:sjecate li se kafica Roma na Grbavici? Tamo se cesto znao vidjeti nas estradni umjetnik Z. C. sa rajom. Slasticarnica Palma? Prvo je bila mala slasticarnica a onda se prosirila i na pokrajnji prostor, a na kraju i na ulicu. Vlasnici su je prekrasno uredili sa velikim slikama Ibrahima Ljubovica, pa je na kraju bila u fazonu Café-slasticarnice gdje se navecer nije moglo naci praznog stola. Mislim da su prvi u gradu imali kerefeke iz francuskih i njemackih slasticarnica, Banana Split, Mango, Kiwi, bilo je i neko pice koje se zvalo Kenijada. Konobarice su bile vecinom studentice i superljepotice, sjecam se Dijane koja je izgledala kao pravi top-model. Vlasnik Palme Shaban je uvijek isao od stola do stola i ljubazno pozdravljao raju, a i njegov brat Ejup. Palma je jedno od rijetkih mjesta koje je povratilo predratni flair. Vidim da se i Jadranka obnovila i bas mi je drago. Na Jasni kod opcine Stari grad u kojoj su djaci iz obliznjih skola provodili vise vremena nego u skoli sam nedavno vidjela tarabu. Na vratima je pisalo u stecaju
Bojim se da nisi bila odavno u Palimi, istina je da je Shaban vratio izgled prijeratnom mozda cak i bolje ali su konobarice ????????????????
- Topla voda
ja se sjecam serbedzije u kolibi...jel ono neko iz jabuke bio u talu tamo ..jel zlaja?basta sljezove boje wrote:Koliba je direktno pred rat bila jako obecavajuca. U aprilu 1992 su bili najavljeni koncerti Balasevica, Montena, ... ja sam bila na Partibrejkersima dan ili dva pred pocetak rata i bilo je pravo dobrotbaharis wrote:Koliba je bila zakon....
sjecate li se SGL-a sa onim ruznim svjetlima? A diskoteke Zenba u Holiday Innu? Moram priznat da sam malo bila razocarana kad sam vidjela da u Bazenu nema ni kapi vode
a sgl...sta bi sa scabiom,onim elchijem ,azricom i jel ono lejzi sviro s njima i neko pravo dobar na bubnjevima,ne mogu se sjetit ko al je furo extra suzy q sa deracinom na bubnjevima.
a zenba je bas negdje pred belaj otvoren,jel de?pricalo se da je brega gazda,ako me sjecanje sluzi
-
Nancy Drew
-
basta sljezove boje
@tbaharis: A izbori Miss na bazenu hotela Bistrica? A disko u Jahorini? Citam ovih dana u BG tisku da jahorinske vlasti ruse vikendicu nasem istaknutom estradnom umjetniku uz stazu Pracha. Izgleda da je u zadnje vrijeme nadogradio nekih kerefeka, pa je kuca maltene postala kao hotel
@frolac: Bila sam nedavno u Palmi, ali nisam bas konobarice zagledala. Prije rata su radile zgodne djevojke, za Dijanom su mnogi uzdisali
@Topla voda: Brega je bio vlasnik Zenbe, ali mislim s nekim jos u talu
@Nancy Drew: mora da si jezicko-prevodilacki smjer ... zbog Galerije
@frolac: Bila sam nedavno u Palmi, ali nisam bas konobarice zagledala. Prije rata su radile zgodne djevojke, za Dijanom su mnogi uzdisali
@Topla voda: Brega je bio vlasnik Zenbe, ali mislim s nekim jos u talu
@Nancy Drew: mora da si jezicko-prevodilacki smjer ... zbog Galerije
-
Nancy Drew
- Topla voda
ne znam jel ovo ima veze s temom
al evo sad iz onog marokanskog restorana u hotel evropi ...i dobar im pravo onaj kus-kus biftek!!
par flasa bijelog ..i to je to
al evo sad iz onog marokanskog restorana u hotel evropi ...i dobar im pravo onaj kus-kus biftek!!
- homo_sapiens
Pa naravno da nema veze s temom. Šta sad, svi mi treba da znamo da si ti jeo-la kus-kus biftek, a tema nekadašnji sarajevski kafići !Topla voda wrote:ne znam jel ovo ima veze s temom
- Topla voda
tema je...homo_sapiens wrote:Pa naravno da nema veze s temom. Šta sad, svi mi treba da znamo da si ti jeo-la kus-kus biftek, a tema nekadašnji sarajevski kafići !Topla voda wrote:ne znam jel ovo ima veze s temom
nekad i sad??
a ko je hodo po kaficima nekad...sad hoda po restoranima
-
Nancy Drew
- uvjek dobar gost
Prje se i znal ko gdje izlazi i gdje je kakva muzika.... danas oposlije 11.00h mahom je džigerica svuda.. narodnjaci... cajke il kako god da ih nazovemo... neka vrsta poraza za ovaj grad jeste Šemsa Suljaković i ostali u Domu Mladih i Cecara u Davoru, odnsono zvuci njene "muzike"....