POLITIČKI TRANSFER GODINE

Post Reply
kub lajkan

Post by kub lajkan »

car-x wrote:i onda su okretali prasad u lukavcu, kao veliku proslavu jos vece pobjede, i kao do tada to nisu smjeli radit od okorjelih SDA-nacionalista.. naravno, u ocima pismenijeg naroda, bio je to pocetak kraja, a toliko je nade bilo, toliko ociju uprto u SDP i njihove price i alijansu za promjene i sve..

i onda bi sta bi.. lagumdzija se okreno obracunu sa durakovicem i ostalim neistomisljenicima u svojoj stranci, umjesto da radi ono sto je obecavo te jeseni sa bina sirom BiH.. ili barem nekih dijelova.. ;)

i onda se desilo da bez ikakvih dokaza, optuzbe, ili bilo cega, sto bi formalno-pravno opravdalo taj potez, isporuci "alzirsku" grupu.. koja bi danas-sutra, kad se, ne daj boze, lagumdzija opet popne na vlast, mogla zvati i "celicka" ili "gradacacka" ili koja li vec grupa, jer je njemu svejedno.. samo neka je on na vlasti..

onda je je kreno obracun protiv direktora kojekakvih osnovnih i srednjih skola, koji nisu bili kadar SDP-a, pa protiv direktora domova zdravlja, pa domova kulture, i tako nedogled, a narod je ceko i ceko.. i doceko sljedece izbore, i sasvim opravdano lagumdziji i tom takvom njegovom SDP-u jasno pokazo kurac..

i uveliko se nadam da ce mu ga taj isti narod i ove godine isto tako pokazat.. pa mu valjda to bude dovoljan signal da odstupi.. ili ce i nakon ovih izbora, po samo njemu objasnjivim racunima, ustvrditi kako se opet radi o izbornoj pobjedi..

elem, sve to je mogo jednako lose ili mozda i za nijansu bolje napraviti durakovic ili bilo ko drugi.. tako da je prica o uspjehu lagumdzije kao vodje SDP-a apsolutno bez pokrica..
Prije svega, hvala za trud. Ponudio si argumente, sto za ovakvu temu bas i nije obicaj :D

Medjutim, ovo meni nije uvjerljivo. Tebi sigurno jest, inace ne bi napisao.

Jednostavno, nisi me uvjerio da je
Durakovic na celu vs. Lagumdzija na celu
jedno te isto...

Dobro se sjecam Durakovica kao lidera. To je sve bilo iz supljeg u prazno. Neznatna razlika u odnosu na klasicne socijalisticke supljikatore...

On kao lider ziro points.

Ali ode tema u pogresnu stranu...
novel

Post by novel »

Jedan pokazao, drugi popushio....

(Izvinjavam se)
:D sto se neko pali :D nije do zlaje nego je do naroda :-) :? .......nece zlaja u koaliciju sa SDS-om, SDA :? :? prc :oops:
Vingo

Post by Vingo »

novel wrote:
Jedan pokazao, drugi popushio....

(Izvinjavam se)
:D sto se neko pali :D nije do zlaje nego je do naroda :-) :? .......nece zlaja u koaliciju sa SDS-om, SDA :? :? prc :oops:

Jesam nesto pogresno i netacno rekla?
car-x

Post by car-x »

kub lajkan wrote:Prije svega, hvala za trud. Ponudio si argumente, sto za ovakvu temu bas i nije obicaj :D

jedno te isto...

Dobro se sjecam Durakovica kao lidera. To je sve bilo iz supljeg u prazno. Neznatna razlika u odnosu na klasicne socijalisticke supljikatore...

i ovo treba da je uvjerljivo???! iz ove dvije-tri recenice, meni treba da je jasno da je lagumdzija za svjetlosnu godinu bolji politicar od durakovica ili sta?

iznio sam svoje misljenje, da u situaciji poslije rata, koja je bila kakva je bila, svi znamo kako je to izgledalo, durakovic na celu SDP-a, apsolutno nije mogao nista postici.. i ne samo durakovic, nego ni lagumdzija, niti bilo ko drugi..

tek kad se narod zasitio malo "svojih", pa pomalo poceo razmisljati svojom glavom, a ne kolektivnim mozgom nacionalnog tora i jedinstva, socijaldemokratija je dobila nesto prostora.. ali se tad lagumdzija vec bio obracuno sa durakovicem i ostalim koji su manje-vise, osnovali SDP..

u vrijeme poslije rata, dok je durakovic bio na celu SDP-a, mislim da ni wilhelm liebknecht kao vodja SDP-a ne bi dobio vise glasova u to vrijeme..
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote:
Prenj wrote: U najsiromasnijoj zemlji Evrope, u kojoj ogroman broj stanovnika jedva sastavlja kraj sa krajem i kojima je svaka marka itekako bitna!
Ponavljam: Koliko znaš o PDV-u i njegovom obračunu? Molim da odgovoriš!

Da je prihvaćen Lagumdžijin amandman o uvođenju drugih stopa na PDV, ove godine bi pola odgovornih u BH firmama završilo u zatvoru zbog pogrešnih obračuna!
A da ti, kao strucnjak za PDV, objasnis nama kako su neke druge zemlje kao npr. nas istocni komsija ( http://www.setimes.com/cocoon/setimes/x ... feature-02 ) odmah uspjele uvesti dvije stope?
Takodje, ako bi na pitanja mogli odgovarati redom, da ne skacemo sa teme na temu, jer mi dugujes jos nekoliko odgovora?
Hajde malo razmisli koliko je istočnom komšiji trebalo vremena da pripremi uvođenje PDV-a sa više stopa. Ne kažem ja da Zlatkov amandman nije valjao, ali je bio nerealan, isto kao što je danas nerealano Silajdžićevo nezadovoljstvo ustavnim amandmanima.

Molim te ponovi koje ti odgovore dugujem. Također te molim da mi kažeš koliko znaš o obračunu PDV-a i načinu obračuna PDV-a sa jednom i sa više stopa. Imam osjećaj da pričam s amaterom koji glumi stručnjaka u nečemu, o čemu pojma nema i ko samo ponavlja ono što je čuo na TV-u i pročitao u novinama.

Dokaži mi da postoji infrastruktura i stručnost za trenutačno uvođenje više stopa.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

car-x wrote:
kub lajkan wrote:Prije svega, hvala za trud. Ponudio si argumente, sto za ovakvu temu bas i nije obicaj :D

jedno te isto...

i ovo treba da je uvjerljivo???! iz ove dvije-tri recenice, meni treba da je jasno da je lagumdzija za svjetlosnu godinu bolji politicar od durakovica ili sta?
Ja ovdje ne iznesoh argumente za ili protiv, pa da ti treba biti jasno. Samo podsjecam kakav je Durakovic bio na poziciji lidera. Pa ako se sjecas sjecas...

car-x wrote:iznio sam svoje misljenje, da u situaciji poslije rata, koja je bila kakva je bila, svi znamo kako je to izgledalo, durakovic na celu SDP-a, apsolutno nije mogao nista postici.. i ne samo durakovic, nego ni lagumdzija, niti bilo ko drugi..
Situacija "poslije rata" je davno prosla. Gdje je sad Durakovic? Postao je politicka prostitutka...
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote:Izvinjavam se, mislila sam da je suvisno....SDP naravno.
Fakat nema razlike između zadrtog nacionaliste i tebe...

Jedni govore "SDA naravno...", drugi "SDS naravno...", treći "HDZ naravno..." i takvi kao ti "SDP naravno..."

Ima li iko da govori "za one koji se pokažu boljima, naravno..."

Ili neko da kaže "za one koji su privukli investicije u ovu zemlju, naravno"

Ili "za one koji su mom djetetu omogućili da može bez straha otići u školu, naravno"

Vaša zajednička karakteristika je to "naravno", i to je što Bosnu drži okovanu. Isto kao što između Cionista i Fašista nema razlike. Samo druge strane, istre metode i rezonovanje.

Muka mi je od ove priče
Eshek

Post by Eshek »

sorry...dupli :D
Last edited by Eshek on 05/04/2006 17:48, edited 1 time in total.
car-x

Post by car-x »

kub lajkan wrote:Situacija "poslije rata" je davno prosla. Gdje je sad Durakovic? Postao je politicka prostitutka...
sefe, ode ti u tacku..
tvrdis da je lagumdzija uradio puno vise nego durakovic na celu SDP-a, a ja ti pokusavam objasniti da to nije ni do durakovica ni do lagumdzije, nego do vremena i naroda, kojem ocigledno treba da se malo kucne u glavu..

elem, oktobar nije daleko, pa cemo vidjeti kako ce SDP na celu sa zmajem lagumasom proci na izborima..
Vingo

Post by Vingo »

:x Ma kakvi to kao ja?
Sta ti uopste znas o meni...? Kao sto rekoh, kad nestane argument, uvijek potegni epitet...
Ja ne govorim o "takvima kao ti..." Iskreno me interesuju motivi covjeka da glasa za ovu ili onu stranku...
U postojecoj politickoj strukturi moj ce glas biti za "naravno SDP" dok se ne pojavi stranka kojoj vjerujem i od koje ocekujem vise....

Nazalost penzioneri se bas nisu pokazali....
car-x

Post by car-x »

Vingo wrote::x Ma kakvi to kao ja?
Sta ti uopste znas o meni...? Kao sto rekoh, kad nestane argument, uvijek potegni epitet...
Ja ne govorim o "takvima kao ti..." Iskreno me interesuju motivi covjeka da glasa za ovu ili onu stranku...
U postojecoj politickoj strukturi moj ce glas biti za "naravno SDP" dok se ne pojavi stranka kojoj vjerujem i od koje ocekujem vise....

Vingo wrote:
car-x wrote: interesantno je da ovdje ima pravo vatrenih obozavatelja lika i djela zlatka lagumdzije, koji su spremni braniti ga po svaku cijenu, pa cak i kad je pticama na grani jasno da zlatko i nije bas osoba za frontalne pobjede.. barem sto se opstih izbora u bih tice..

elem, kakve god da ideje i program SDP zastupo, nikad necu glasat za njih dok je jedan takav covjek predsjednik stranke.. i mislim da ih u BiH ima puno koji bas ovako razmisljaju..

To mnogo vise govori o tebi....
:-) :roll: :-)
Vingo

Post by Vingo »

:roll: :-) I to isto.....

Zaboravio si boldirani dio....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

car-x wrote:
kub lajkan wrote:Situacija "poslije rata" je davno prosla. Gdje je sad Durakovic? Postao je politicka prostitutka...
sefe, ode ti u tacku..
tvrdis da je lagumdzija uradio puno vise nego durakovic na celu SDP-a, a ja ti pokusavam objasniti da to nije ni do durakovica ni do lagumdzije, nego do vremena i naroda, kojem ocigledno treba da se malo kucne u glavu..
Pa nije bas sve, i nije bas toliko "do vremena i naroda"...

Ali to nije tema o kojoj vrijedi raspravljati...
Eshek

Post by Eshek »

Vingo wrote::x Ma kakvi to kao ja?

OK, izvini za uvredu, malo mi živci slabe :D

Tebe interesuju motivi čovjeka da glasa za neku stranku. Ja sam tebi rekao zašto ću glasati za penzionere.

Hajde ti meni reci zašto vjeruješ SDP-u i zašto od te stranke očekuješ više...?

Ne kažem da griješiš, ali bih volio čuti obrazloženje i šta su konkretno postigli i uradili. Po čemu se razlikuju od drugih stranaka? Volio bih čuti kako se to od SDP-a očekuje više, a čim se zagovornici SDP-a na ovom forumu prikuju uz zid, pročitam "pa tako to rade i nacionalističke stranke, pa ne pišete o njima".

Ne može se SDP porediti sa nacionalistima samo kad zatreba, a kad ti ne odgovara, onda su dostignuća SDP-a nadljudska, nevjerovatna, to ostali nikada ne bi mogli i sl.

Vidiš, ja imam malog rođaka (zove se Kerim) kojem je 3 i pol godine. Svako malo dođe kući umazan blatom od glave do pete od igranja. Zamisli sada da ja sa svoje 24 godine dođem kući isti takav i kažem "kako se Kerimu ne čudite što dođe kući umazan, a meni zamjerite!" :D

- Nije dosljedno (iako je možda tačno) nacionaliste predstavljati retardima i lopovima, a kad se traže opravdanja za svoje greške, porediti se sa njima.
- Nije dosljedno prihvatati kompromise sa ustavnim amandmanima, a ne prihvatati ih sa PDV-om.
- Nije dosljedno (opet, iako je možda tačno) od Ešdauna praviti gorilu koji koristi diktatorske ovlasti, a biti čimpanza Bush-u i isporučiti mu 6 SVOJIH NEVINIH državljana, svjestan da im će biti podvrgnuti mučenju i da im neće biti omogućeno fer suđenje.
- Nije dosljedno pričati o slobodama, a imati na entitetskoj TV svog pijuna koji isključivo pljuje po tvojim političkim oponentima
- Nije dosljedno upirati prstom na tuđe lopovluke, a ne počistiti u svojoj avliji (primjer sam naveo na drugoj temi, Prenj i Kub Lajkan znaju o čemu pričam)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:Tebe interesuju motivi čovjeka da glasa za neku stranku. Ja sam tebi rekao zašto ću glasati za penzionere.

Ne kažem da griješiš, ali bih volio čuti obrazloženje i šta su konkretno postigli i uradili. Po čemu se razlikuju od drugih stranaka? Volio bih čuti kako se to od SDP-a očekuje više, a čim se zagovornici SDP-a na ovom forumu prikuju uz zid, pročitam "pa tako to rade i nacionalističke stranke, pa ne pišete o njima".

Ne može se SDP porediti sa nacionalistima samo kad zatreba, a kad ti ne odgovara, onda su dostignuća SDP-a nadljudska, nevjerovatna, to ostali nikada ne bi mogli i sl.
Pitanje nije meni postavljeno, ali bicu slobodan da na njega odgovorim...

Koliko mogu primijetiti tebi je ekonomija usla duboooko u vene, i sve promatras sa ekonomskog aspekta. U redu, ne smatram to apriori losom osobinom. Naprotiv, ima to i jako dobrih strana.

I ja sam za to da ekonomija bude najvaznija. Da se ljudima u glavu uvrti razmisljanje kako da zarade vise, kako da zive od svog rada, kako da im sutra bude bolje nego danas, kako da sebi i onima oko sebe poboljsaju kvalitet zivota, itd...

Medjutim, evo jedna metafora... Zamisli bolesnika koji je obolio od raka, a u bolnici fasov'o gripu. I sad ljekari oko njega se upinju da mu izlijece gripu, a zaboravili da covjek boluje od raka.

Bavljenje SAMO ekonomijom u ovoj zemlji, je upravo lijecenje gripe kad je zemlja oboljela od raka.

Mi mozemo zatvoriti oci i praviti se da ne vidimo krupne probleme. Pa hajmo se ko bavit' ekonomijom, ona ce nas i u svemu drugom oporaviti...

Pitanje za koga glasati i zasto glasati je na neki nacin pogresno pitanje. Pravo pitanje bi bilo ono koje se tice cjelokupnog naseg politickog ambijenta. U kojem treba regulisati nacin politickog organizovanja opcenito.

Ja nikako ne mogu prihvatiti da je politicko organizovanje na nacionalnoj osnovi nesto sto ovu zemlju moze sacuvati cijelu. Po meni, samo su dvije mogucnosti:

ili cemo imati nacionalne stranke, ali necemo imati cijelu drzavu,
ili cemo imati cijelu drzavu, ali necemo imati nacionalne stranke.

Da bude jasno, mogao bih progutati i stvarnost u kojoj upravljaju nacionalne stranke. Medjutim, to bi moralo imati jasnije definisana pravila igre. Takva, da se moraju urediti medjunacionalni odnosi na fer osnovi, sto podrazumijeva prije svega da se svako razbuktavanje (koje je obicno namjerno) medjunacionalnih strasti primjerno sankcionise. A ne da se pusti da se narod zavadja (a samim tim i da jadno zivi), zato sto to svima (njima) odgovara. Kad se ovo kaze, moze da zvuci kao suplja fraza, ali za mene je to srz sve nase (ne)srece.

Konkretan primjer:
Kad neko iz vlasti RS-a kaze da je u Sarajevo stradalo 10.000 Srba, onda se pokrene istraga koja na kraju rezultira time da taj ko je to rekao zavrsi 3 godine na robiji. Zadnja stvar koja se smije uraditi (a kod nas se upravo to desi) je da se primijeni princip "pojeo vuk magarca". Ovaj kaze jest, ovaj nije, jest, nije i nikom nista...

Slucajno je primjer vezan uz RS, ali kamo srece da samo RS ne valja...

Dok stvari ne budu takve, meni ce ovo biti samo demo, odnosno trial verzija drzave, koja ni teoretski ne moze izaci na zelenu granu. Sve dok imamo ovakav ambijent, besmisleno je lijeciti gripu bolesniku na onkologiji...
Muatez

Post by Muatez »

Vidim tema se pravo pretvorila u prepucavanje a jeste li se zapitali sto ce jedan general u politici?Dudak je krut covjek za politike,taj pravi kompromise jednom godisnje.Citav zivot covjek kovan u vojsci i onda u politiku, da ne napravi belaja on sdp-u. Pozavajuci njegovu narav ja mislim da ce u prostorijama sdp-a biti vazda galame i postrojavanja.

General u politici........ svasta!
Nesferatu

Post by Nesferatu »

De, ne pricaj gluposti.

Nije ti cudno da se svaki efendija bavi politikom a generala koji je stavio Bosnu na mapu bi culahnuo u penziju, kao sto su mnogi culahnuti sigurno jer previse zna, a znanje je nesto cega se u BiH boje i sto nije potrebno. Na drugoj temi branis status sehide a ovdje munaficki izrazavas negodovanje generalovom prelasku za politicku cohu. Ako nista drugo, za Dudakovica se zna gdje je bio i sta je radio, kad je trebalo. I, siguran budi 300.000 vratova je visilo mu o koncu cijeli rat, nije o njima brinulo predsjednistvo u Sarajevu niti SDAlija Mirsad Veladzic, najveci Krajski kriminlaca kojeg je OHR morao otjerati sa pozicije guvernera Unsko-Sanskog Kantona. Dudakovic nije jedini oficir u SDPu. Njegova desna ruka, komandant 501. slavne brdske brigade iz Bihaca, brigadir Senad Sarganovic - Sargan je vec odavno u SDP. Senad Sarganovic je zasigurno na listi 5 ljudi najzasluznijih za odbranu Krajine.

Obadvojica su bili jedini od rijetkih primjera ljudi koji su isli u akciju sa borcim s kojima su komandovali. Tako se je branila Krajina. I normalno je da ce ljudi koji su krvarili dok se Bosna prodavala uzeti danasnju politicku svakodnevnicu u svoje ruke. Nema nikakvog cudjenja. U Americi je standardna karijera politicara koja se zapocinje karijerom u vojsci. Primjere potrazi i sam, ima ih sasvim dovoljno, od Clarka preko McCaina do Kerry-ja...

Znaci pusa Musa SDA-u u Krajini.
Last edited by Nesferatu on 06/04/2006 04:04, edited 1 time in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Muatez wrote:Vidim tema se pravo pretvorila u prepucavanje a jeste li se zapitali sto ce jedan general u politici?Dudak je krut covjek za politike,taj pravi kompromise jednom godisnje.Citav zivot covjek kovan u vojsci i onda u politiku, da ne napravi belaja on sdp-u. Pozavajuci njegovu narav ja mislim da ce u prostorijama sdp-a biti vazda galame i postrojavanja.

general Dwight Eisenhower, predsjednik SAD-a od 1952-1960
general Charles de Gaulle, predsjednik Francuske 1959-1969

Je li dovoljno?
novel

Post by novel »

Pozavajuci njegovu narav ja mislim da ce u prostorijama sdp-a biti vazda galame i postrojavanja.
:D haubicu da uveze u prostoriju.....jos se okaci o cijev i "ljulja" se :-) "krkan" co'jk :D hebo Pakistan :oops: ako se on na grbacu popne :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Eshek wrote:
Ako mogu ja :D, ja cu uvijek glasati samo za multinacionalne stranke, pod tim smatram one koje imaju znacajan broj pripadnika sva tri naroda i/ili ostalih. To je meni licno prva referenca, a nazalost, nasuprot takvim strankama imas veliku vecinu onih koje su jednonacionalne. Ja ne zelim gledati svoju domovinu i razmisljati o ljudima koji me trebaju predstavljati kroz nacionalnu prizmu. Nazalost, takvih stranaka je vrlo malo i od kad postoje izbori u BiH one su potpuno marginizirane. Takvim strankama (trenutno) smatram SDP, SDU, GDS, LDS, NSRzB i Republikanci?!?!. Dakle, sama lista stranaka pokazuje da je izbor vrlo skucen. Od ovih 6 SDP je ubjedljivo najjaci, ima definisane ciljeve i strukturu, ako ne glasam za njih preostaju mi 5 malih stranaka od kojih nijedna nema sansu da znacajno doprinese na politickoj sceni. Kada bi recimo SBiH ili cak sto da ne i SNSD bile multinacionalne stranke, razmislio bih i o njima. Ovako, preostaje opet (nazalost) samo SDP.
Mogu dalje reci da sam 'u dusi' ljevicar :P, liberalan, itd...ali to mi trenutno manje znaci od ovog prvog uslova. Mozda bi jedino pod nekim uslovima prihvatio jednonacionalne stranke koje bi bile ujedinjene u neku jaku, stabilnu i dugorocnu koaliciju na osnovama politickih opredjeljenja, nesto sto cini mi se postoji u Belgiji od 60 i neke (socijaldemokrati na jednoj i demokrscani na drugoj strani), ali pod uslovom da su u toj koaliciji sve tri 'nacionalne' stranke takve vrste (B+S+H).

Na kraju, mislim da svi vi kojima nije prioritet multinacionalnost stranke (cak i oni koji glasaju za SDP) ne shvatate u kakvom smo mi 'ostali' jebenom kurcu svih ovih godina jer smo totalno marginalizirani. Ne shvatate da smo mi u maloj manjini svo vrijeme i da bi nama po ovakvoj konstelaciji snaga odgovaralo jedino da SDP + neka od onih 5 stranaka osvoji preko 50% glasova u cijeloj BiH da bi tek onda zadovoljila ono sto mi hocemo u pravom smislu rijeci. Nazalost, SDP nikad nece osvojiti ni priblizno toliko, kao nijedna druga postojeca stranka. Zato je nama jasno, da bez obzira na svu ovu besmislenu pricu oko raznih koalicija, zacarani krug SBiH-SDA-SDA plus HDZ plus SDS-SNSD da cemo mi uvijek biti tu u manjini i kakvi god da budu rezultati izbora na jesen, za 2, za 4, za 10 godina da ce to uvijek biti tako. Kakva god da bude vlast, bilo da je sa SDP-om ili bez, uvijek ce u njoj biti barem dvije jednonacionalne stranke, koje ce se htjele to ili ne uvijek zalagati prvenstveno za narod kome pripadaju. Jos dugo u ovoj drzavi nece biti na vlasti stranke koje se svaka ponaosob zalazu za SVE narode.

Mala digresija (ne odnosi se na citat), etiketiranje (ozbiljnih) stranaka vlastitim imenima tipa 'Zlatko', 'Haris', 'Alija', 'Dodik' za mene je nonsens i ne znam kako neko ko ih tako oslovljava ocekuje da ga se ozbiljno shvati u bilo kakvoj diskusiji o politici. Niti je Zlatko=SDP (daleko od toga) niti je Haris=SBiH, niti je cak AI bio svemoguci u SDA, i ako cete samo zbog njih glasati za neku stranku onda ne vrijedi sva ova prica...

PS: Uh, sto sam i ja poceo puno pametovat po ovom forumu... :roll:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

novel wrote:
Pozavajuci njegovu narav ja mislim da ce u prostorijama sdp-a biti vazda galame i postrojavanja.
:D haubicu da uveze u prostoriju.....jos se okaci o cijev i "ljulja" se :-) "krkan" co'jk :D hebo Pakistan :oops: ako se on na grbacu popne :D
Nemoj da ti se ja na grbacu popnem, otices tamo odakle si dojezdio na Sa-x forum da seres zadnje dvije hefte u 160 jedno-recenicnih postova.
novel

Post by novel »

Sta sam ja rekao :D :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Deder, ni mukajet...

Krajsniku ne diraj u cakiju, drveni cesalj i Duceta.
novel

Post by novel »

Onda nema bas neke razlike izmedu vas i sandzaklija :D sve je to od loseg sira :? :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

novel wrote:

Onda nema bas neke razlike izmedu vas i sandzaklija :D sve je to od loseg sira :? :D
Nema neke razlike ni izmedju tebe i cetnickog vojvode - boksera sto sjedi u parlamentu drzave protiv koje se je aktivno borio da je srusi i od koje zahtjeva penziju od 1800km.

I za njega je Dudak - krkan.

I njemu je, zemlja u kojoj se Dudak nesto pita - Pakistan.

Ali to vise ima vise veze sa cetnickim vojvodama i tobom samim, nego sa Dudakom. Zbog tog ti samo kazem, budes li Duceta mezio ovdje, bices i sam pocascen. Jer ja Ducetu dugujem sto sam ovu glavu zivu iznjeo iz rata. I ne ja, vec 80% moje familije i blizu 300.000 ljudi u Krajini kojima se nije desio Prijedor, Sanski Most ili Banjaluka. A Bosna mu duguje taman toliko da se moze reci da ju je vratio nazad na geografsku mapu i to bez uvelicavanja.

Ako politicke karijere zasluzuju uhljupi moralisti, petokolonasi, cetnici, ustase, balije, maticari, cistacice, ratni zlocinica i poratna mafija, onda ne vidim nikakvog problema, sa Atifovim kvalifikacijama da se covjeku dadne sansa pa neka je i po drugi put. Atif je polozio 10-tkom najtezi ispit. Zvao se je rat. Oni koji to ne priznaju, ili ne zele dobra Bosni i Hercegovini ili su bili na strani kontra Atifovoj. A, o tome sta oni o ovome svemu misle, dovoljno su govorile haubice i masovne grobnice 4 godine. Nije potrebno ni zehru vise...
Post Reply