Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
- JThomas
#176 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
majke mi ne vjerujem...
- insomnia78
#177 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Jest, jest opste je poznato da se zivotni vjek skratio.
Jbt led, prije pokisnes i umres a da zive hiljadu godina...
s' moje sokoćalo
Jbt led, prije pokisnes i umres a da zive hiljadu godina...
s' moje sokoćalo
- insomnia78
-
Lounge Act
#179 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:20, edited 1 time in total.
-
semirizsvemira
#180 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Vjera je savrsena ali ljudi nisu . Vama je svaki musliman koji se zove Huso i Mujo a sto nema pojma o Islamu nema veze .Musliman znaci predan Allahu pa ako je Brena bila predana Allahu i Kusturica i dijasporci koje neko spomenucelava_dlaka wrote:kako volim ovu muslimansku politiku moja vjera je nabolja niko ne napusta moju vjeru, taj sto je napustio ne poznaje vjeru itdmora da puno boli kad polako spoznajete da nije savrsena religija
- JThomas
#181 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
a ti svejedno pored knjiga, novina, biblioteka, televizije i interneta u 2013. godini poslije hrista, 1434. poslije hidžre, vjeruješ da se prosječni ljudski vijek kroz istoriju skraćuje.Lounge Act wrote:islam kao savrsena vjera je kroz kur'an dala (i jos daje) vise znanja svijetu nego ijedna vjera ili naucnik do tadharač wrote: o ovome govorim; utjecaj vjere na retardaciju znanja
a takvi kao ti su i dalje vjerovali da je zemlja ravna ploca i, kako je crkva tvrdila, srediste svemira
pokazase se retardiranim, zaista
ikre...
-
Lounge Act
#182 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
.
- insomnia78
#183 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Prije nije bilo ljekova i vakcina
Umiralo se od upale pluca i tuberkoloze...
Prije se umiralo od gladi, kuge i velikih boginja...
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#184 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
a gdje je dokaz za to? naucni fakt?Lounge Act wrote:prije su ljudi jeli zdravo, sada prednjaci brza hrana i kofol prirodna, a pola od toga je gmo, prije i ko je pusio motao je sam duhan, sada je duhan u cigaretama "obogacen" raznim otrovima, prije je bio cisci zrak, nije bilo automobila ni dimnjaka fabrika... takve promjene ne mogu proci bez posljedica na zdravlje ljudi, a primjera radi za cigarete, koje jos uvijek znaju reklamirati kada se pojave kakve nove, dokazano je da skracuju zivotni vijek
@semirizsvemira -
recimo imaju dokazi da je u nekim zemljama shodno tehnoloskom napretku zivotni vijek cak uduplan...
ne mantraj kao navijen molim te, ukalupili su te i ne zelis van...
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#185 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
insomnia78 wrote:Prije nije bilo ljekova i vakcina
s' moje sokoćalo
Spanska groznica npr...
- JThomas
#186 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
sve to lijepo zvuči ovako za namotavati na kafi. al' je suha činjenica da se on svejedno povećava kroz ljudsku istoriju, kontinuirano, a ne smanjuje. i da se gotovo uduplao u zadnjih 100 godina na nivou svijeta. kad polovina djece nije doživljavala prvi rođendan, kad su epidemije brisale cijela sela sa lica zemlje, duhan i nije bio toliki faktor životnog vijeka...Lounge Act wrote:prije su ljudi jeli zdravo, sada prednjaci brza hrana i kofol prirodna, a pola od toga je gmo, prije i ko je pusio motao je sam duhan, sada je duhan u cigaretama "obogacen" raznim otrovima, prije je bio cisci zrak, nije bilo automobila ni dimnjaka fabrika... takve promjene ne mogu proci bez posljedica na zdravlje ljudi, a primjera radi za cigarete, koje jos uvijek znaju reklamirati kada se pojave kakve nove, dokazano je da skracuju zivotni vijek
@semirizsvemira -
- nasa
#187 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Mislim da nikakva prica o zdravoj hrani, zdravijim uslovima zivota pa, i kada bi racunali sve sretne okolnosti ne moze objasniti iz danasnje perspective zivotni vijek od oko 1000 godina, mozemo samo vjerovati da je tako nekada u davnoj proslosti zaista bilo I da su ljudi duze zivjeli ili pokusati shvatiti ajete na neki drugi nacin itd.
- JThomas
#188 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
vjerovati možemo, ali jedini "dokazi" za takvu tezu su vjerske svete knjige. tako da sam ja ipak skeptičan da je čovjek nekad bukvalno živio hiljadu godina - a mislim zaista da i većini vjernika to baš ne drži vodu...
- nasa
#189 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Narano da je I meni upitnik, ne znam nista cime bih objasnila to ali sigurno da ima neki razlog zbog kojeg je naveden toliki broj godina, mislim nisu se ni morale pominjati godine....JThomas wrote:vjerovati možemo, ali jedini "dokazi" za takvu tezu su vjerske svete knjige. tako da sam ja ipak skeptičan da je čovjek nekad bukvalno živio hiljadu godina - a mislim zaista da i većini vjernika to baš ne drži vodu...
Ovaj ajet koji je @harac naveo govori o godinama koje je proveo medju svojim narodom....da li zaista fizicki ili se misli na to da nije bilo drugih poslanika, vecina tumacenja koja sam ja procitala tumaci prvo,da je zivio toliko...
- svjezi_ustipak
#190 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
nisu tebi bas najjasnije prirodne nauke cini se.Lounge Act wrote: primjera radi ljudi su prije nerijetko dozivljavali osamdesete i devedesete godine zivota dok sad nije rijetkost da umiru u cetrdesetim, pedesetim pa ono sto je bila rijetkost sad je postalo ustaljeno, tempo zivota, sta ces, a u obzir uzimam samo zadnjih 100 godina, samo bog zna kako je bilo u vrijeme nuha a.s., nije nemoguce da su ljudi zivjeli 1000 godina ili u slucaju adema a.s. bili veceg rasta
Uci, citaj...
http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy
- sinuhe
#191 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Kako ono ide. Sto se vise mlijeka pije to ljudi cesce oboljevaju od raka.
Ljudi samo ne znaju razliku izmedju korelacije i kauzalnosti pa se uhvate religije.
Ljudi samo ne znaju razliku izmedju korelacije i kauzalnosti pa se uhvate religije.
- Pisistratus
#192 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Tema otvorena 2006.
- harač
#193 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
naravno, da s današnje tačke gledišta, nije fizički proveo to vrijeme. suočeni sa očitim imbecilizmima ove vrste (kojih je samo u kur-anu beskonačno mnogo) to se mora tumačiti drugačije; naravno, osim ako ste neko tipa ibn baza i sl. autriteta koji odbacuju i snimke satelita kao djelo šejtananasa wrote:Narano da je I meni upitnik, ne znam nista cime bih objasnila to ali sigurno da ima neki razlog zbog kojeg je naveden toliki broj godina, mislim nisu se ni morale pominjati godine....JThomas wrote:vjerovati možemo, ali jedini "dokazi" za takvu tezu su vjerske svete knjige. tako da sam ja ipak skeptičan da je čovjek nekad bukvalno živio hiljadu godina - a mislim zaista da i većini vjernika to baš ne drži vodu...
Ovaj ajet koji je @harac naveo govori o godinama koje je proveo medju svojim narodom....da li zaista fizicki ili se misli na to da nije bilo drugih poslanika, vecina tumacenja koja sam ja procitala tumaci prvo,da je zivio toliko...
- dustaban
#194 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Evo ljudi su napravili i most za lakse prelazenje u islam!

- dzingis khan
#195 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Ti ovdje najviše spomnješ ovaj pojam "imbecili" koji po pravilu lijepiš onima koji vjeruju u Boga.harač wrote:nema ništa smješnije nego kada vjernici u neke imbecilizme - leteči konji, beba isus koja drži predavanja, nuh koji ima 1000 godina itd.- ismijavaju tuđe imbecilizmeLounge Act wrote:scientologija - vjera kao iz kakvih filmova, nevjerovatno da ima ljudi koji vjeruju u takve stvari i jos tako poznatih kao sto je tom cruz, od takvih se nekako ocekuje da su pametniji kad ono nigdje veze
Hajde molim te otvoreno reci o ovima (tebi možda) koji povlače argument vanzemaljaca. Kao na pr. u već spominjanom serijalu "Nevjerovatni vanzemaljci". Zar nije imbecilizam povlačiti ovaj argument u objašnjavanju ili dokazivanju nekih svojih stavova?
- harač
#196 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
ako misliš na serijal "ancient aliens", jasno je da svako ko je na bilo koji način bio uključen u stvaranju tog serijala nepopravljivi imbecil, i pored činjenice da njihove tvrdnje nisu na nivou imbecilnosti onih koje se nalaze u vjerskim knjigama (gore tek par stvari primjera-radi)dzingis khan wrote:Ti ovdje najviše spomnješ ovaj pojam "imbecili" koji po pravilu lijepiš onima koji vjeruju u Boga.harač wrote:nema ništa smješnije nego kada vjernici u neke imbecilizme - leteči konji, beba isus koja drži predavanja, nuh koji ima 1000 godina itd.- ismijavaju tuđe imbecilizmeLounge Act wrote:scientologija - vjera kao iz kakvih filmova, nevjerovatno da ima ljudi koji vjeruju u takve stvari i jos tako poznatih kao sto je tom cruz, od takvih se nekako ocekuje da su pametniji kad ono nigdje veze
Hajde molim te otvoreno reci o ovima (tebi možda) koji povlače argument vanzemaljaca. Kao na pr. u već spominjanom serijalu "Nevjerovatni vanzemaljci". Zar nije imbecilizam povlačiti ovaj argument u objašnjavanju ili dokazivanju nekih svojih stavova?
-
El_comadante
#197 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
u šta pretvoriše temu i prelascima sa jedne religije na drugu.
ali kad smo kod toga meni su interesantne druge stvari. mi sve gledamo iz naše perspektive da smo mi najjaći, najpametni sve naj naj... medjutim interesantno je kako i koliko su prijašnji narodi znali o astrologiji, medicini itd. pa recimo i arhitektrura npr. piramide pa u Jordan grad Petra kako pa recimo Maje i Inke i njihovi gradovi kako šta i tako dalje....
ali kad smo kod toga meni su interesantne druge stvari. mi sve gledamo iz naše perspektive da smo mi najjaći, najpametni sve naj naj... medjutim interesantno je kako i koliko su prijašnji narodi znali o astrologiji, medicini itd. pa recimo i arhitektrura npr. piramide pa u Jordan grad Petra kako pa recimo Maje i Inke i njihovi gradovi kako šta i tako dalje....
-
sour cherry
#198 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Ima ljudi koji napuste vjeru tek kad ju upoznaju zato što im se ne svidi to što upoznaju.Npr.ne mogu da prihvate neke propise,štošta im nema smisla itd.Baš onaj koji ne poznaje nema razloga da napušta jer mu to ne utiče na način života,živi život potpuno nesvjestan Božijih naredbi niti poznaje Božije knjige.Zašto bi on išta napuštao?Mnogo ljudi koji su odbacili religiju jako dobro poznaje istu,i ne samo tu nego i druge religije i na kraju odbace sve kao besmisleno.Nije rijedak slučaj da osoba klanja pa napusti namaz a potom i religiju,dok onaj koji kaže da ima'vjeru u srcu' ,a od Božijih propisa ne slijedi skoro ništa,ostaje vjernik,kakav takavoni koji su s islama presli na neku drugu vjeru sigurno nisu ni imali pojma o islamu, nisu niti jednom procitali kur'an
-
Lounge Act
#199 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
.
-
sour cherry
#200 Re: Poznati prelasci na Islam i Obratno na Krscanstvo
Uopšte nije nevjerovatno.Zašto bi bilo?ok je to, upoznali sve vjere, ni jedna im nije normalna i niti jednoj ne pripadaju, ali bas upoznati islam u potpunosti, a preci u judaizam na primjer je prilicno nevjerovatno