.
- Amila♥Emir
#176 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zna li neko veku sa stupa? ima brata starijeg i dvije starije sestre, buraz mu se zove hazbo i tako 
- Topla voda
#177 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
uglavnom...jaran i ja sa jedno 16,u srednjoj traci kod poste,ustvari kod prava cekamo zeleno.
vozim neki pezejac.
godina je negdje 89 il 90...
u istoj srednjoj traci ..pod samim semaforom ,neki lik,otvoren mu je prozor ,neki reno 5 i ispred i oko njega juka i ekipa na motorima.
on zatrubi kad se otvori zeleno...a oni nesto izvode i ne pokazuju da im se ide dalje..a on opet zatrubi..
sljedece sto pamtim su stosovi u glavu tog revnosnog vlasnika petice ,postovatelja saobracajnih propisa,te kako se saobracaj najnormalnije nastavio,zaobilazeci tog lika koji je zalego oko mjenjaca
vozim neki pezejac.
u istoj srednjoj traci ..pod samim semaforom ,neki lik,otvoren mu je prozor ,neki reno 5 i ispred i oko njega juka i ekipa na motorima.
on zatrubi kad se otvori zeleno...a oni nesto izvode i ne pokazuju da im se ide dalje..a on opet zatrubi..
sljedece sto pamtim su stosovi u glavu tog revnosnog vlasnika petice ,postovatelja saobracajnih propisa,te kako se saobracaj najnormalnije nastavio,zaobilazeci tog lika koji je zalego oko mjenjaca
- Edin H.
#178 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Topla voda wrote:uglavnom...jaran i ja sa jedno 16,u srednjoj traci kod poste,ustvari kod prava cekamo zeleno.
vozim neki pezejac.
Vozaci Renaulta petica su uvijek bezrazlozno pravili probleme
-
alijadzigibau
#179 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
netacan odgovor ako mislis na Macka s Grbavice....prije samog rata Juka je bio izuzetno opasan i mocanEdin H. wrote:alijadzigibau wrote:bermiin wrote:pitaje za ove malo starije![]()
Jel istina da je Juka jednom dosao na Sjever kad se igrao derbi...Dosao sam,i poceo pjevati Zeljine pjesme??
drugo,jeli istina da je Celo razbio Juku ,pred sami rat??
istina jest da je dosao na sjever kad su Horde bile hit u gradu ... ali nije pjevao strumfece pjesme
Celo(1,2)nije razbio Juku pred sami rat
zivio
Juku je pred rat razbio Zoka Macak, a ne Celo 1 ili 2
- Atrus
#180 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Loseri, probisvjeti, budale, problematicni likovi. Takvih nije bilo u Sarajevu dok je Bosna bila pod Austrougarskom. Visili su po okolici. Poslije se to naselilo u grad, od zla oca, od gore matere. Bolje bi bila tema o sarajevskim ljepoticama, kao recimo sto je Aida Prohic.
- HAVANA
#181 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
netacan odgovor ako mislis na Macka s Grbavice....prije samog rata Juka je bio izuzetno opasan i mocanalijadzigibau wrote:Edin H. wrote:bermiin wrote:pitaje za ove malo starije![]()
Jel istina da je Juka jednom dosao na Sjever kad se igrao derbi...Dosao sam,i poceo pjevati Zeljine pjesme??
drugo,jeli istina da je Celo razbio Juku ,pred sami rat??
istina jest da je dosao na sjever kad su Horde bile hit u gradu ... ali nije pjevao strumfece pjesme
Celo(1,2)nije razbio Juku pred sami rat
zivio
Juku je pred rat razbio Zoka Macak, a ne Celo 1 ili 2
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoka mačak je sa čengić vile i nije se ni znalo nešto za njega jer i nije pravio probleme pa se juka zajebao,previše se razmaho i bio je nokautiran kod vranicinih nebodera.Ps.nikad se nije vratio da ga traži.
- Edin H.
#182 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bila su dva momka sa nadimkom Macak.
Macak sa Grbavice je bio opasan lik, ali nije imao nikakve veze sa tim incidentom.
On je, koliko znam poslije postao Plavsickin tjelohranitelj
Kao sto rekoh Juku je razbio Zoka Macak.
Jeste ga kao Juka trazio kada je poslije izasao iz bolnice i prebio momka koji se zvao Bato (Bato je nazalost poginuo tokom rata) koji nije nikakve veze sa Zokom Mackom i tim slucajem.
Macak sa Grbavice je bio opasan lik, ali nije imao nikakve veze sa tim incidentom.
On je, koliko znam poslije postao Plavsickin tjelohranitelj
Kao sto rekoh Juku je razbio Zoka Macak.
Jeste ga kao Juka trazio kada je poslije izasao iz bolnice i prebio momka koji se zvao Bato (Bato je nazalost poginuo tokom rata) koji nije nikakve veze sa Zokom Mackom i tim slucajem.
-
Betandwin
#183 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
a ko ga onda napuca na Dobrinji pred rat ?alijadzigibau wrote:....prije samog rata Juka je bio izuzetno opasan i mocan![]()
-
DZONPI
#184 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
-
vratnik
-
DZONPI
#186 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne kontam te.Bolo je tih Campa tonu.Znam jos jednog iz Dobrinje samo sto on nije neki belajzus bio.
-
vratnik
#187 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma nisu bitni likovi uopce.. Sve od zla oca i gore matere.. Nije nase nasilje nazalost nikad bilo kao u trainspottingu, uvijek je to bio balkanski sukob.DZONPI wrote:Ne kontam te.Bolo je tih Campa tonu.Znam jos jednog iz Dobrinje samo sto on nije neki belajzus bio.
(sem naravno gore spomenutog rahmetli glumca amatera)
-
DZONPI
#188 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma jok ba nije to taj.Znam ja rahmetli glumca ovo su neki drugi.Sad ti kazem jedan cini mi se Alipasinog a ovaj drugi sa Dobrinje.Bilo proslo al eto tema je takva pa reko da sarnem i ja koju jer kad bih i ja pobrojo bilo bi ih 50 garant.
- amrica
#189 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Atrus wrote:Loseri, probisvjeti, budale, problematicni likovi. Takvih nije bilo u Sarajevu dok je Bosna bila pod Austrougarskom. Visili su po okolici. Poslije se to naselilo u grad, od zla oca, od gore matere. Bolje bi bila tema o sarajevskim ljepoticama, kao recimo sto je Aida Prohic.
Aida je i danas prelijepa, ima 45 godina, ali i dalje se narod okrece za njom.
Dodje svako ljeto na more, inace zivi u USA, radi kao doktorica (nostrificirala diplomu, samo za one: lijepa, a glupa
- Edin H.
#190 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mama joj je bila takodje jako zgodna - radila sa Dr Ahmetom u zubarskoj ordinaciji u "Omer Maslicu".amrica wrote:Atrus wrote:Loseri, probisvjeti, budale, problematicni likovi. Takvih nije bilo u Sarajevu dok je Bosna bila pod Austrougarskom. Visili su po okolici. Poslije se to naselilo u grad, od zla oca, od gore matere. Bolje bi bila tema o sarajevskim ljepoticama, kao recimo sto je Aida Prohic.
Aida je i danas prelijepa, ima 45 godina, ali i dalje se narod okrece za njom.
Dodje svako ljeto na more, inace zivi u USA, radi kao doktorica (nostrificirala diplomu, samo za one: lijepa, a glupa)ima 2 sina, ostala raja kakva je uvijek bila.
PS Vidi atrusa sto pati za Austrougarskom
E svasta su procitati na ovom forumu, ima nas jugonostalgicara, ali atrus ide korak dalje
- nineinchnails
#191 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Tacno. Puna mi je kapa maloumnih huligana. I danas ih ima "more", jos vise nego prije rata.vratnik wrote:Ma nisu bitni likovi uopce.. Sve od zla oca i gore matere.. Nije nase nasilje nazalost nikad bilo kao u trainspottingu, uvijek je to bio balkanski sukob.DZONPI wrote:Ne kontam te.Bolo je tih Campa tonu.Znam jos jednog iz Dobrinje samo sto on nije neki belajzus bio.
(sem naravno gore spomenutog rahmetli glumca amatera)
Last edited by nineinchnails on 28/05/2009 10:45, edited 1 time in total.
- amrica
#192 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Edin H. wrote:[
Vozaci Renaulta petica su uvijek bezrazlozno pravili probleme![]()
Jeste, jeste, dok sam ja peticu vozala na svakom semaforu sam se nekim potukla ("pobila "
- exliberal
#193 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Droga je idiot kojeg nema nadaleko....isao je dosta cesto sa Kicom Drmancem( kojeg su raja zvali stripoteka jer je cijeli istetoviran ..naravno to je uradio dok je lezao u Zenici i Foci) i bio je jedan od zajebanijih likova ali koji se nije kurcio...taj tip imao pred rat vise zatvorskog staza nego sto je bio na slobodi.DZONPI wrote:Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
Droga je u ratu ispekao i pojeo psa za opkladu...meni se cini da je jos uvijek ziv, smuca se po po pofalicima gleda gdje da se ogrebe za pivu..nije on bio zajeban..on je budala
- Doda37
#194 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Upravu si za Drogu, samo mislim da nije vise ziv, ali za psa nisam nikada cuo da je on to uradio , to je bio Agaexliberal wrote:Droga je idiot kojeg nema nadaleko....isao je dosta cesto sa Kicom Drmancem( kojeg su raja zvali stripoteka jer je cijeli istetoviran ..naravno to je uradio dok je lezao u Zenici i Foci) i bio je jedan od zajebanijih likova ali koji se nije kurcio...taj tip imao pred rat vise zatvorskog staza nego sto je bio na slobodi.DZONPI wrote:Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
Droga je u ratu ispekao i pojeo psa za opkladu...meni se cini da je jos uvijek ziv, smuca se po po pofalicima gleda gdje da se ogrebe za pivu..nije on bio zajeban..on je budala
pardon tek sam sada bolje procitao, to za rat ne znam , Aga je pojeo psa pocetkom 80 -tih
- exliberal
#195 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Znam i ja za Agu i psa...a za Drogu sam cuo istu pricu ...mozda su me slagali ali definitivno ni jedan ni drugi nisu bili normalni.Doda37 wrote:Upravu si za Drogu, samo mislim da nije vise ziv, ali za psa nisam nikada cuo da je on to uradio , to je bio Agaexliberal wrote:Droga je idiot kojeg nema nadaleko....isao je dosta cesto sa Kicom Drmancem( kojeg su raja zvali stripoteka jer je cijeli istetoviran ..naravno to je uradio dok je lezao u Zenici i Foci) i bio je jedan od zajebanijih likova ali koji se nije kurcio...taj tip imao pred rat vise zatvorskog staza nego sto je bio na slobodi.DZONPI wrote:Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
pardon tek sam sada bolje procitao, to za rat ne znam , Aga je pojeo psa pocetkom 80 -tih
-
aurrora72
#196 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nisam se mislila uključiti na ovu temu,ali.......
Neko je spominjao Rusa iz Hrasnog,on je ubijen poslije rata,ali ga je ubio od sestre sin...razlog ne znam... ovo je bilo u novinama!
Većinu komentara sam pročitala,ali ne sve,pa ne zna da li je neko spominjao Džildu sa Koševskog brda....lik je bio legenda!
....pa mali Campo iz Kaktusa,kažu da je u ratu ušao u neko bure sa rakijom i govorio da je u raju ili tako nešto.
..ne znam da li je živ,još uvijek 
Neko je spominjao Rusa iz Hrasnog,on je ubijen poslije rata,ali ga je ubio od sestre sin...razlog ne znam... ovo je bilo u novinama!
Većinu komentara sam pročitala,ali ne sve,pa ne zna da li je neko spominjao Džildu sa Koševskog brda....lik je bio legenda!
....pa mali Campo iz Kaktusa,kažu da je u ratu ušao u neko bure sa rakijom i govorio da je u raju ili tako nešto.
- amrica
#197 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jaoo, je li Aga jedan visok mrsav, tamnoput lik, tamne duge kose, uvijek izgledao prljav????? Hodao po Skenderiji?Doda37 wrote:Upravu si za Drogu, samo mislim da nije vise ziv, ali za psa nisam nikada cuo da je on to uradio , to je bio Agaexliberal wrote:[
Droga je idiot kojeg nema nadaleko....isao je dosta cesto sa Kicom Drmancem( kojeg su raja zvali stripoteka jer je cijeli istetoviran ..naravno to je uradio dok je lezao u Zenici i Foci) i bio je jedan od zajebanijih likova ali koji se nije kurcio...taj tip imao pred rat vise zatvorskog staza nego sto je bio na slobodi.
- Doda37
#198 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dobro si ga opisala, mada su oni u to vrijeme svi isto izgledali, hašišari 
- amrica
#199 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Doda37 wrote:Dobro si ga opisala, mada su oni u to vrijeme svi isto izgledali, hašišari
Mojne zezat', bilo niskih debelih pluvusana hasisara....
A Aga nije bio opasan lik kao ovi gore navedeni, nego je bio totalna dalabu, koliko se sjecam.
- Doda37
#200 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:Doda37 wrote:Dobro si ga opisala, mada su oni u to vrijeme svi isto izgledali, hašišari
Mojne zezat', bilo niskih debelih pluvusana hasisara....![]()
![]()
i to okupaTih.
A Aga nije bio opasan lik kao ovi gore navedeni, nego je bio totalna dalabu, koliko se sjecam.
U pravu si