Nova Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ma to je samo marketinški trik 12900 km, kad dodaju pripremu auta i ostala sr...a izađe te 14000. Zato dodaš još 1000-2000 i kupiš pristojno auto niže klase (Fabia, Corsa).
Šta ti hoćeš da kupiš novo auto od nekih 14000 i da bude siguran ko Volvo? :razz:
Ralfson

Post by Ralfson »

Ma necu, hebi ga svako spram svojih mogucnosti al` nervira me sto se nas narod pali ko`.... bas me interesuje kome ce ih prodavat` kad svi bosnje pokupuju logane ko one Yugo Scale kraje 80-ih...
I dupljak "adidaske" su "Nove"... novo ne mora automatski biti i dobro!! Iskreno za Logana, sve preko tih 13 000 KM je previse!
džetro

Post by džetro »

Kupio sam Logan, prvi u Mostaru. Vozim ga već 4 mjeseca. Bordo metalik, felge.Isti kao iz kataloga, puna oprema, izisao 20.500 sa kaskom, mult-tlockom i alarmom.
Zadovoljan. Veci je i puno udobniji od Fabije, koju koristim na poslu. Limuzina u usporedbi s njom. Klasa više. Motor je 1.6, pun snage. Isao sam vec na duza putovanja, 800KM i nazad, bez ikakvih problema, sa visokom putnom brzinom i sjajnom udobnošću. Novo auto je novo auto. Izuzetno mekane komande, kao pero. Odličan putni kompjuter. Mjenjač fantastičan (nova LAGUNA, to se i osjeti, iako je maskiran ručicom iz starog Meganea).Radio CD nema komande na volanu, ali navikne se čovjek. Ništa ne škripi, čak šta više, tih je u potpunosti. Klima je fenomenalna. Brza i jednostavna za upotrebu. Prostora oko motora ima koliko hoćeš, tako da će garažni majstori imati mjesta za eventualne popravke nakon isteka garancije. Robusan je. Imaš utisak da se tu i nema šta pokvariti, jer izgleda jednostavno. Svakog dana pređem i dio makadamske ceste, pune rupa. Ne osjetiš ih. Uglavnom petica za izgled, cijenu i upotrebljivost. mana mu može biti samo jednostavna tvrda plastika, ali nije baš toliko ružna da se ne može živjeti s njom, super precizno sastavljena i ne škripi ništa. To je glavno. Jebo plastiku, šta imaš od nje ustvari?
Golden

Post by Golden »

Sretno.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

džetro wrote:Kupio sam Logan, prvi u Mostaru. Vozim ga već 4 mjeseca. Bordo metalik, felge.Isti kao iz kataloga, puna oprema, izisao 20.500 sa kaskom, mult-tlockom i alarmom.
Zadovoljan. Veci je i puno udobniji od Fabije, koju koristim na poslu. Limuzina u usporedbi s njom. Klasa više. Motor je 1.6, pun snage. Isao sam vec na duza putovanja, 800KM i nazad, bez ikakvih problema, sa visokom putnom brzinom i sjajnom udobnošću. Novo auto je novo auto. Izuzetno mekane komande, kao pero. Odličan putni kompjuter. Mjenjač fantastičan (nova LAGUNA, to se i osjeti, iako je maskiran ručicom iz starog Meganea).Radio CD nema komande na volanu, ali navikne se čovjek. Ništa ne škripi, čak šta više, tih je u potpunosti. Klima je fenomenalna. Brza i jednostavna za upotrebu. Prostora oko motora ima koliko hoćeš, tako da će garažni majstori imati mjesta za eventualne popravke nakon isteka garancije. Robusan je. Imaš utisak da se tu i nema šta pokvariti, jer izgleda jednostavno. Svakog dana pređem i dio makadamske ceste, pune rupa. Ne osjetiš ih. Uglavnom petica za izgled, cijenu i upotrebljivost. mana mu može biti samo jednostavna tvrda plastika, ali nije baš toliko ružna da se ne može živjeti s njom, super precizno sastavljena i ne škripi ništa. To je glavno. Jebo plastiku, šta imaš od nje ustvari?
Ne zelim da ti kvarim dozivljaj, ali za 24.000,00 KM u ASA Autu imas novu - stari model OCATVIA-e. Mislim, za te pare si mogao dobiti novo auto vise klase koje se niti u jednom segmentu ne moze porediti sa LOGAN-om. Opet da je LOGAN bolji od FABIJE je diskutabilno.
Anell

Post by Anell »

Image
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
džetro wrote:Kupio sam Logan, prvi u Mostaru. Vozim ga već 4 mjeseca. Bordo metalik, felge.Isti kao iz kataloga, puna oprema, izisao 20.500 sa kaskom, mult-tlockom i alarmom.
Ne zelim da ti kvarim dozivljaj, ali za 24.000,00 KM u ASA Autu imas novu - stari model OCATVIA-e. Mislim, za te pare si mogao dobiti novo auto vise klase koje se niti u jednom segmentu ne moze porediti sa LOGAN-om. Opet da je LOGAN bolji od FABIJE je diskutabilno.
U pitanju je Octavia 1.4 "gola ko pistolj" sa benzinskim motorom od 75 KS. Ima jedan zracni jastuk i servo volan. Takva Octavia moze se prije porediti sa baznim Loganom 1.4 koji je jos siromasnije opremljen (nema serva) i kosta 12.790 KM, dakle duplo manje. Na papiru jeste Octavia klasa vise od Logana zato sto je 30 cenata duza, ali u praksi imaju jednak gepek, a Logan ima 50 posto vise prostora za glavu i noge na zadnjoj klupi.
Logan i Fabia Sedan (limuzina) su tu negdje kada je rijec o voznim karakteristikama i gepeku, ali i dalje stoji znatno vise mjesta pozadi kod Logana. E. najskuplji (bez doplata) Logan 1.6 Laureate (90 KS) kosta 15.880 KM, a bazna Fabia Sedan Classic 1.2 sa 3-cilindricnim motorom koji ima zvuk ko usisivac (64 KS) 17.990 KM. Znaci, jedan cilindar vise, 26 "konja" vise, opreme vise (maglenke, elektricna stakla, sto Fabia Classic nema) i to sve po cijeni nizoj za preko 2.000 KM.
E, sad skontajte sta je isplativije.
Drvosjeca iz Dejcica

sudnjidan wrote:
U pitanju je Octavia 1.4 "gola ko pistolj" sa benzinskim motorom od 75 KS. Ima jedan zracni jastuk i servo volan.
Dva zracna jastuka, ABS i jos toga ali hajde da te ne ubjeđujem.

Provjeri pa se sam uvjeri :) : http://www.skoda.asa-pss.ba/showroom/octavia/cjenovnik/
sudnjidan wrote: Takva Octavia moze se prije porediti sa baznim Loganom 1.4 koji je jos siromasnije opremljen (nema serva) i kosta 12.790 KM, dakle duplo manje. Na papiru jeste Octavia klasa vise od Logana zato sto je 30 cenata duza, ali u praksi imaju jednak gepek, a Logan ima 50 posto vise prostora za glavu i noge na zadnjoj klupi.
Jednostavno kvaliteta izrade i ugrađeni matrijali, ovjes, amortizeri, motor, mehanicki i elektronski sklopovi su kvalitetnije izrađeni kod te Oktavije nego kod Logana kojeg je k'o "juce" preuzeo Renault. Sto se tice prostora mislim da se varas.

sudnjidan wrote:Logan i Fabia Sedan (limuzina) su tu negdje kada je rijec o voznim karakteristikama i gepeku, ali i dalje stoji znatno vise mjesta pozadi kod Logana.
Vozim Fabiju Sedan i mogu ti reci da se nikada ne bih mijenjao za LOGAN-a.
sudnjidan wrote:E. najskuplji (bez doplata) Logan 1.6 Laureate (90 KS) kosta 15.880 KM, a bazna Fabia Sedan Classic 1.2 sa 3-cilindricnim motorom koji ima zvuk ko usisivac (64 KS) 17.990 KM. Znaci, jedan cilindar vise, 26 "konja" vise, opreme vise (maglenke, elektricna stakla, sto Fabia Classic nema) i to sve po cijeni nizoj za preko 2.000 KM.
E, sad skontajte sta je isplativije.
Ta Fabia je sada oko 16.355 KM provjeri u ASA Autu ako ne vjerujes. Istina te Fabije od 64 KS nisu nesto poletne.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Octavia classic TDI 66 kW, sa klimom je 25000 km + 10% poreza...
Nadir

Post by Nadir »

Alfons Kauders wrote:Octavia classic TDI 66 kW, sa klimom je 25000 km + 10% poreza...
Octavia 1.9 tdi sa klimom je skoro 29000 do registracije.
Drvosjeca iz Dejcica

Nadir wrote:
Alfons Kauders wrote:Octavia classic TDI 66 kW, sa klimom je 25000 km + 10% poreza...
Tacnije 27.500,00 KM. A porez na skodu je jos uvijek 7% ?
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Dva zracna jastuka, ABS i jos toga ali hajde da te ne ubjeđujem.
Moja greska, priznajem, ali dodaj klimu i eto cijene koja je drasticno veca od najskupljeg moguceg i bolje opremljenog Logana sa svim dodacima. I sve to za jedan model koji izlazi iz produkcije dok je namjera Renoa da Logan bez vecih izmjena izradjuje do 2010.
Jednostavno kvaliteta izrade i ugrađeni matrijali, ovjes, amortizeri, motor, mehanicki i elektronski sklopovi su kvalitetnije izrađeni kod te Oktavije nego kod Logana kojeg je k'o "juce" preuzeo Renault. Sto se tice prostora mislim da se varas.
Logan je napravljen za trzista na kojima je putna mreza losa a kupci ne mogu svake 2-3 godine mijenjati auto. Zato ne stoji prica o slabijem kvalitetu izrade, cak naprotiv, radi se o Renoovoj tehnici prilagodjenoj duzoj trajnosti. Ovo, istovremeno objasnjava nesto tvrdje ali trajnije materijale koristene pri izradi Logana. Sto se prostora tice, ostajem pri onome sto sam rekao posto sam vozio i uporedjivao oba modela.

Code: Select all

Vozim Fabiju Sedan i mogu ti reci da se nikada ne bih mijenjao za LOGAN-a. 
Stvar licnog opredjeljenja. Ja ne vozim ni Logan ni Fabiju, ali, recimo, da nikad ne bih vozio nijedan auto iz koncerna VW. To je moj stav i ne namecem ga nikome.
Ta Fabia je sada oko 16.355 KM provjeri u ASA Autu ako ne vjerujes. Istina te Fabije od 64 KS nisu nesto poletne.
Ovo samo pokazuje kolike malverzacije vladaju sa tzv. domacom proizvodnjom Skode i koliko su ekstra profit na dosadasnjim kupcima Fabije ubirali ovi iz ASA AUTA. I dalje je automobil sa 26 konja manje, jednim cilindrom manje, puno manje opreme, duplo manjim porezom, SKUPLJI od uporedivog Logana za 500 maraka. A do juce se prodavao za skoro 18 hiljada pa kada je mecka u obliku Logana zakucala na vrata odjednom je cijena sletila na 16.355 KM. Zato nikad po auto u ASA AUTO.
Nadir

Post by Nadir »

Nadir wrote:
25950 + 10% poreza ( nije 7% ) = 28545 KM
I ja bih volio da je 20000, ali nije.
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

ŠKODA ILI DACIA - svejedno.
Sranje je i jedno i drugo.
Drvosjeca iz Dejcica

Nadir wrote:
Nadir wrote: Octavia 1.9 tdi sa klimom je skoro 29000 do registracije.
25950 + 10% poreza ( nije 7% ) = 28545 KM
I ja bih volio da je 20000, ali nije.
O.K, mislio sam da je 7% za Skodu.
Drvosjeca iz Dejcica

sudnjidan wrote: Logan je napravljen za trzista na kojima je putna mreza losa a kupci ne mogu svake 2-3 godine mijenjati auto. Zato ne stoji prica o slabijem kvalitetu izrade, cak naprotiv, radi se o Renoovoj tehnici prilagodjenoj duzoj trajnosti. Ovo, istovremeno objasnjava nesto tvrdje ali trajnije materijale koristene pri izradi Logana. Sto se prostora tice, ostajem pri onome sto sam rekao posto sam vozio i uporedjivao oba modela.
Ne znam, ja razmisljam ovako. Ako mogu za LOGANA dati 20.000 i nesto sice, onda se mogu "nategnuti" pa dati i 28-29.000 KM za Oktaviju sa klimom, mogu da biram izmeđi benzinca 1.6 i dizelasa TDI.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

sudnjidan wrote: Logan je napravljen za trzista na kojima je putna mreza losa a kupci ne mogu svake 2-3 godine mijenjati auto. Zato ne stoji prica o slabijem kvalitetu izrade, cak naprotiv, radi se o Renoovoj tehnici prilagodjenoj duzoj trajnosti. Ovo, istovremeno objasnjava nesto tvrdje ali trajnije materijale koristene pri izradi Logana. Sto se prostora tice, ostajem pri onome sto sam rekao posto sam vozio i uporedjivao oba modela.
Ne znam, ja razmisljam ovako. Ako mogu za LOGANA dati 20.000 i nesto sice, onda se mogu "nategnuti" pa dati i 28-29.000 KM za Oktaviju sa klimom, mogu da biram izmeđi benzinca 1.6 i dizelasa TDI.
Pazi, ta logika je dobra, ali se moze vuci unedogled. Ako imam 12.790 za osnovni Logan, onda cu se nategnuti jos tri milje za osnovnu Fabiju. Ako imam 16 milja za osnovnu Fabiju, onda cu se nategnuti jos dvije milje za full opremljen Logan ili dobro napucan Clio. Ako imam 18 milja, onda mogu jos tri milje za Astru Classic. Ako imam 21.5 hiljadu za Astru Classic, onda cu se nategnuti jos cetiri milje za novu Astru... i sve tako do Mercedesa S-klase. Poenta nastanka auta kao sto je Dacia Logan je da ima ljudi kojima je svaka kerma bitna i nastoje dobiti najvecu vrijednost za svoj tesko zaradjeni i u nov auto ulozeni novac.
P.S. Skoda Fabia Sedan 1.2 Classic zaista kosta 16.355 KM, ali bez poreza. Kada se doda porez 10 posto cijena je 17.990 KM sto je preko 2.000 maraka vise od najskupljeg Logana.
Ralfson

Post by Ralfson »

Pa kako onda Dzetro plati 20 500 KM ako je najskuplji LOgan 18 000????
icatenej

Post by icatenej »

Ralfson wrote:Pa kako onda Dzetro plati 20 500 KM ako je najskuplji LOgan 18 000????
Pa covek je rekao da je to cena sa registracijom, alarmom, multilockom i kasko osiguranjem, koliko se secam (da ne gledam sad gde mu je prva poruka...)
Ralfson

Post by Ralfson »

Pa on je reko` da je najskuplji Logan. Uostalom, i previse sam postova istrosio na Logana.. Sretno svim kupcima i dao bog da ih se navozaju!
Sto se mene tice, ponavljam po stoti put, sve preko 15 je previse!
Golfoljubac

Post by Golfoljubac »

Bolje Golf star 15 godina nego nova Škoda i Dacia.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Golfoljubac wrote:Bolje Golf star 15 godina nego nova Škoda i Dacia.
bolje rusko govno, nego americka torta... je l' ti i to geslo... nekad bilo? :D
pips

Post by pips »

Ko kupi logana crn je kolac uzo
Drvosjeca iz Dejcica

Golfoljubac wrote:Bolje Golf star 15 godina nego nova Škoda i Dacia.
Po mogucnosti sa zatamljenim staklima i onim floroscentnim lampicama i naravno "muzikom"... Nema veze sto su gume celave i sto je auto tehnicki neispravno bitno je da sve svjetluca na njemu k'o novogodisnja jelka - kic zesci. :D :lol:
Ralfson

Post by Ralfson »

I da ima "obrve" hahahha cuj obrve...
Post Reply