Umro Slobodan Milosevic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mondeo

#176 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by mondeo »

Smrt fasizmu wrote::x ZLOCINAC SE PRIDRUZIO SVOJIM DRUGOVIMA FRANJI TUDJMANU, ALIJI IZETBEGOVICU I OSTALIM FASISTIMA KOJI SU SMISLJENO IZAZVALI RAT U KOME JE STRADALO STOTINE HILJADA NEVINH! NEKA IM JE LAKA ZEMLJA KO VODENICNI KAMEN! :x
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
-e DRUG MOJ TI JOS UVJEK IZGLEDA ZIVIS U ZABLUDI. nE STAVLJAJ ALJU, MEDJU OVA OSTALA GOVNA.
ALJO JEDINI NIJE BIO KOMUNJARA MEDJU NJIMA, PA JE ZATO BIO COVJEK. VI KOMUNISTI STE PROIZVELI I TUDJMANA I MILOSEVICA. TO SU VASI PULENI, STO STE SA NJIMA POJELI STADO OVACA I KRMADI I POPILI CISTERNE ONE SMRDE TJ. SUMADIJSKE RAKIJE.
zzzzz

Post by zzzzz »

spongebob wrote:Grobar Jugoslavije umro sam u zatvorskoj celiji

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0 ... 33,00.html

inace se vec spekulise da je ubijen..
Ovo mu je najbolji opis....
rulja_20

#178 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by rulja_20 »

Smrt fasizmu wrote::x ZLOCINAC SE PRIDRUZIO SVOJIM DRUGOVIMA FRANJI TUDJMANU, ALIJI IZETBEGOVICU I OSTALIM FASISTIMA KOJI SU SMISLJENO IZAZVALI RAT U KOME JE STRADALO STOTINE HILJADA NEVINH! NEKA IM JE LAKA ZEMLJA KO VODENICNI KAMEN! :x
ti si ČETNIK samo takav! ti si klasika današnje srpske politike. isto k'o da slušam Paravca:" u ratu su bile tri zaraćene strane...svi su pravili zločine...svi su rušili...bla, bla" osim toga imao si još par izjava koje su me uvjerile u tvoje pročetničko razmišljanje. sa tobom ne želim imati više nikakav dijalog!

a sada o Slobi. po meni velika je šteta što je umro. trebao je Azrail (anđeo smrti) još malo sačekati sa njim, barem do presude.
ono što mi bode uši danas jeste to da se on spominje kao ARHITEKTA genocida u BiH. ja kažem bože sačuvaj. zna se da je to Ilija Garašanin sa svojim Načertanijama kao i SANU. napominjem: Slobo na vlast dolazi tek devedestih godina. pa zar je to bilo dovoljno vremena da u Srbiji nastane i sazrije tolika mržnja koja se ispoljila u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. a posebno u Bosni.

zar mislite da je Hitler sam odgovoran za Holokaust? znate li samo koliko je dugo sazrijevala ta ideja u Njemačkom narodu? kod njih je to počelo otprilike krajem XIX stoljeća, baš kao i kod Srba. zar ste već zaboravili "čiča" Dražu? njega Slobo nije upamtio.

za Slobu bih rekao da je Bosancima napravio veliku uslugu. zašto? prema mom skromnom mišljenju Srbi su bili žedni na nas oduvijek. on im je samo dao priliku za to. kat-tad desila bi se '92, samo bi tada žrtve ne bi bili mi nego naša djeca.
on, po meni, nikada nije bio četnik. više manipulator koji je iskoristio srpsku mitologiju. za šta? e to ne znam. možda da vlada, možda ga je neko poslao da rasturi "Jugu", ko zna...
a Bosancima je napravio uslugu zato što je jebo Srbiji mater. za ovu tvrdnju imam jedan ali vrijedan argument: pogledajte samo koliko ga mrze u Srbiji, znaju oni da ih je hebao momački. da im je valjao ne bi ga oni psovali. što Šešelja ne mrze.
Srbija nikad nije bila slabija u regionu zadnjih 100 godina. pa pobogu pregovaraju o Kosovu. izgubit će ga. a što jest jest, ono je kolijevka Srbije.

SLOBO, HVALA TI ŠTO SI DOHAKO SRBIJI - JEBEM TI MATER ZA ONO ŠTO SMO PROPATILI!
Sinapsa

Post by Sinapsa »

otiso je sarme probo nije.... :(
Qler

Post by Qler »

evo suza mi kanu.......

hebe mi se za njega.... jedino mi je drago sto je krepo u zatvoru...
Fair Life

Post by Fair Life »

Ja bih zadovoljniji bio da je njemu 'bog dao' dug zivot, dobro zdravlje i... debelu robiju.

Ovako... jebaji ga.
Bosanac_21

#182 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by Bosanac_21 »

mondeo wrote:
-e DRUG MOJ TI JOS UVJEK IZGLEDA ZIVIS U ZABLUDI. nE STAVLJAJ ALJU, MEDJU OVA OSTALA GOVNA.
ALJO JEDINI NIJE BIO KOMUNJARA MEDJU NJIMA, PA JE ZATO BIO COVJEK. VI KOMUNISTI STE PROIZVELI I TUDJMANA I MILOSEVICA. TO SU VASI PULENI, STO STE SA NJIMA POJELI STADO OVACA I KRMADI I POPILI CISTERNE ONE SMRDE TJ. SUMADIJSKE RAKIJE.
Dok se Alija rahmetli borio sa svojim narodom za jedinstvenu BiH, ta dva smrada su je djelili izmedju sebe. Nije Alija napadao druge drzave, ves su njega i njegov narod zeljeli istrijebiti. :x
Fair Life

#183 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by Fair Life »

Bosanac_21 wrote:Dok se Alija rahmetli borio sa svojim narodom za jedinstvenu BiH, ta dva smrada su je djelili izmedju sebe. Nije Alija napadao druge drzave, ves su njega i njegov narod zeljeli istrijebiti. :x
Nije napadao tudje, ali je dijelio svoju...

-"Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991."

(Alija Izetbegovic time direktno krsi Ustav republike BiH na koji je svojevremeno polozio zakletvu. KZ BiH sankcionira kao tesko krivicno djelo sve one po stupke i radnje koje ugrozavavaju suverenitet i cjelovitost drzave, RBiH. A.I. upravo to cini, iscrtavajuci zajedno sa Karadzicem i Bobanom granice novih triju drzava na teritoriji suverene RBiH, ciji je on, kojeg li paradoksa, Predsjednik Predsjednistva)
avicena

Post by avicena »

Е сад Злоба стварно Готов је:

Image

Image
zikamu

Post by zikamu »

Mlo je neukusno stavljati znak jednakosti izmedju Alije i Krmka, mada daleko od toga da je Alijino maslo bilo za Ramazana. Toliko o njima.

Sudeci po vecini komentara, utisak je da nas je Glavata Zivotinja izradila crkavsi u bajboku prije donosenja presude. Ja na to gledam malo drugacije i puno mi je srce pri pomisli da je dojucerasnji monstrum koji je godinama unistavao zivote i sudbine miliona nevinih ljudi crk'o k'o zadnji mis u sobicku iza zeljeznih vrata i debelim resetkama na prozoru.

Kolo srece se okrece; sto bi gori sad je doli...
Svi oni koji su imali srecu da prezive i dozive i ovaj dan trebali bi se veseliti cinjenici sto su ostali zivi i dozivjeli katastrofalno porazavajuci kraj najmizernije spodobe okocene na ovim prostorima.

Ovo mu je od mene (jos jednom) :D

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

zikamu wrote:(...)

Image
www.o mrtvima sve najbolje.com
senada

Post by senada »

.... razlika izmedju slobe i alije je bitna.... jedan je slijedio a drugi je vodio narod ....
Zadig

Post by Zadig »

licno mi je zao sto je umro.
Zato sto smo ostali uskraceni za jos koje parce informacije koje se moglo pojaviti tokom njegovog procesa, bez obzira koliko dugo taj proces trajao.

Slobodan Milosevic je bio glavni akter balkanske drame. I sigurno je da mozak ovog necovjeka sa sobom u grob nosi informacije koje bi pomogle baciti svijetla na jos ne razjasnjene dogadjaje.

Licno, zelio bih da je ovo i kraj jedne ere za srbiju...ali cini mi se da ta era jos uvjiek moze da potraje.
Fair Life

Post by Fair Life »

senada wrote:.... razlika izmedju slobe i alije je bitna.... jedan je slijedio a drugi je vodio narod ....
Obojica su napunila porodicne novcanike lovom...
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

PolaHko ljudi, sacuvajte koji komentar za sledecu sedmicu jer je Seselj na redu___ :roll:
senada

Post by senada »

Fair Life wrote:
senada wrote:.... razlika izmedju slobe i alije je bitna.... jedan je slijedio a drugi je vodio narod ....
Obojica su napunila porodicne novcanike lovom...
obojica su voljeli vlast i profitirali na zrtvama jednog naroda...

....molim te utipkaj smrt jednog pa smrt drugoga i vidjet ces koliko ces puta za slobina zivota procitati o njegovoj smrti.... alijina smrt nikada nije spomenuta prije njegove fizicke smrti... podatak koji (kao i nista drugo nije stvar slucaja) govori mnogo....
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne mogu ih ni mrziti... gade mi se.

Jos bi im pridruzio Franju i citavu bulumentu ostale nize rangirane bagre... zlikovaca.

Cesto pomislim da li su "oni" koji su uvalili narod u krvoprolice barem bili jedanput u svojim bijednim zivotima dobrovoljni davaoci krvi.

Bljaaaaaak
da pamtis

Post by da pamtis »

Kiro Gligorov, Alija Izebegovic ,Ante Markovic, rasturili Jugu :? :-) UDBA, KOS, SANU, Zloba , Franjo podjela BiH na dva dijela :? :oops: .
dobro vece drugovi udbasi? :? :oops: :D
damir_k87

Post by damir_k87 »

Fair Life wrote:
zikamu wrote:(...)

Image
www.o mrtvima sve najbolje.com

To mu na grobu uradi
BigBoss

#195 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by BigBoss »

mondeo wrote:
Nije Aljo rahmetli bio komunjara zato je napiso Islamsku deklaraciju i odlezo 9 godina.
A i ja sam Bosnjak, da se ne zamaras oko drugih naziva. Ali sad mozda i nisam, ne smijem govoriti protiv Alje rahmetli jer mi se oduzima pravo da budem Bosnjak. Pa mogu bit onda Musliman, to mi je Tito dao. :D :D
zzzzz

#196 Re: Umro Slobodan Milosevic!!!

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:
Bosanac_21 wrote:Dok se Alija rahmetli borio sa svojim narodom za jedinstvenu BiH, ta dva smrada su je djelili izmedju sebe. Nije Alija napadao druge drzave, ves su njega i njegov narod zeljeli istrijebiti. :x
Nije napadao tudje, ali je dijelio svoju...

-"Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991."

(Alija Izetbegovic time direktno krsi Ustav republike BiH na koji je svojevremeno polozio zakletvu. KZ BiH sankcionira kao tesko krivicno djelo sve one po stupke i radnje koje ugrozavavaju suverenitet i cjelovitost drzave, RBiH. A.I. upravo to cini, iscrtavajuci zajedno sa Karadzicem i Bobanom granice novih triju drzava na teritoriji suverene RBiH, ciji je on, kojeg li paradoksa, Predsjednik Predsjednistva)
Okrenuce se ova tema na Aliju, Fair tada je jedini drugi izbor bio nepotpisivanje sporazuma i zadrzavanje statusa quo.....pitanje je sta bi time dobili. Za rat smo i mi kao i Srbi bili vec potroseni, s tim da su oni u medjuvremenu dobili pojacanje u ljudstvu iz Hrvatske i imali su i dalje zaledjinu Srbiju. Svi koji nisu bili u nekoj od vojski u to vrijeme ne znaju sta pricaju.

Ja mu zamjeram, uostalom kao i svima nama predratni period i nikakvu pripremu za ono sto je bilo neizbjezno. Tada se moglo uciniti puno vise a nije. Iz kojih razloga ,pitanje je hocemo li ikad saznati???

Znam samo da je taj isti Aljo zajedno sa Gligorovim dao prijedlog koji je jedino mogao spasiti Jugoslaviju......njen grobar je to glat odbio, navodno zbog hrvatskih Srba. (da se razumijemo ja ne zalim za tom tvorevinom i smatram da je njeno stvaranje glavni uzrok svih problema na Balkanu, ovo govorim samo radi istine)
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

Fair Life wrote:Ne mogu ih ni mrziti... gade mi se.

Jos bi im pridruzio Franju i citavu bulumentu ostale nize rangirane bagre... zlikovaca.

Cesto pomislim da li su "oni" koji su uvalili narod u krvoprolice barem bili jedanput u svojim bijednim zivotima dobrovoljni davaoci krvi.

Bljaaaaaak

Sta mislis Fair da li bi u Bosni bilo rata da nije uopste bilo Alije?

U Sloveniji cini mi se nije bilo nacionalnih stranaka na vlasti pa je bio rat,kratko je trajao al je ipak bio.

Neko rece da ce prilikom obdukcije SM biti prisutan i srpski strucnjak iz patologije,mene zanima zasto niko od nasih nije trazio da bude prisutan neko od BH strane jer nikome vise ne vjerujem kad je u pitanju politika
medjunarodne zajednice.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

E da...Politika je kurva-rece Balasevic jednom...Pitanje je da li je Slobo mrtav.... :-) Ako nije,to znaci da se i Karla Del Ponte moze kupiti kao i svi ostali....
avicena

Post by avicena »

Izjednačavati rahmetli Aliju i nesupokojenog Slobodana je više nego nerazumno. Svi nacionalizmi i nesreće su počele od Alije, nije nego....
3. decembar/prosinac, 1999
interview
Stipe Šuvar, bivši član Predsjedništva SFRJ, današnji predsjednik KP Hrvatske.

SUVAR: To je bilo veliko postitovsko vrijeme, velikih previranja u Jugoslaviji, ekonomske krize. Naftna kriza je strasno pogodila Jugoslaviju. Jugoslavija je vec tada trosila 12 do 13 milijuna tona godisnje nafte, a onda je htjela sve zasnivati na do tada jeftinoj nafti, svu svoju industriju. Nafta je onda strasno skocila na svjetskom trzistu i javila se oskudica deviza i nafte, a to je prouzrokovalo i sekundarnu krizu nekih elementarnih proizvoda. Ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Jedan dan oni koji imaju parne brojeve, drugi dan oni koji imaju neparne. Bila je oskudica deterdjenata, klozet papira i nekih trivijalnih artikala......
.....Svi nacionalizmi su jacali jos za Titova zivota. On je imao golemu historijsku karizmu, ali je mozda zadnju deceniju ili cak i dva zivota, on je bio samo figura iza koje su se skrivali. Tito je imao veliki medjunarodni utjecaj i u zemlji je mogao lupiti sakom i nesto zaustaviti, ali ne na duzi rok. Birokratsko nacionalisticki monoliti su vec za njegova zivota ojacali.
Poslije njegova odaska i odlaska nekih velikih autoriteta jugoslavenkog drustva, kao sto su Kardelj, Bakaric, medju Srbima Milentije Popovic i jos mnogi drugi, onda smo mi novi pomijesani sa starim iz Titova vremena, preuzeli vruc krompir, kojeg nismo uspjeli ohladiti i izbaciti iz ruku, a da se svi ne oprzimo. A kasnije se zemlja i raspala.

http://www.danas.org/programi/interview ... 100229.asp
Link koji može nekome koristiti, MILOSEVIC TRIAL TRANSCRIPTS.....

http://www.slobodan-milosevic.org/docum ... /index.htm
mostarac

Post by mostarac »

Da li je ipak ubijen?
MILOŠEVIĆEV odvjetnik Zdenko Tomanović rekao je za Reuters da je Milošević mislio da ga u pritvoru u Sheveningenu truju.

Tomanović je izjavio da je podnio službeni zahtjev Haškom sudu da se obdukcija Miloševićeva tijela obavi u Moskvi, imajući na umu njegovu jučerašnju izjavu da ga u pritvoru truju.

Na Miloševićev zahtjev, Tomanović je zahtjev za
zaštitu svoga klijenta poslao Ruskoj ambasadi u Nizozemskoj i ruskom Ministarstvu vanjskih poslova u Moskvi.

"Zahtjevao sam zaštitu za Slobodana Miloševića zbog njegovih tvrdnji da je trovan. Još nisam dobio nikakav odgovor i to je sve što imam za reći."-kazao je Tomanović.

Milošević se na sudu branio sam, dok je Tomanović bio njegov predstavnik na sudu, te mu je pomagao oko pripreme obrane.

(index.hr)

a evo i zasto:
VARADI: TUŽBA BIH DODATNO OBEZVREĐENA

Pravni stručnjak tima SCG za procesna i pitanja nadležnosti koji pred Međunarodnim sudom pravde brani našu zemlju po tužbi Bosne i Hercegovine za genocid izjavio je da je posle smrti Slobodana Milosevića bosanska tužba dodatno obezvređena.

'Da je Milošević osuđen za genocid to bi bilo od dodatnog značaja i negativno uticalo na tužbu, ali sada nema mogućnosti da on bude osudjen ili oslobodjen, pa je tužilac doveden u veoma tešku situciju,' ocenio je Varadi za 'Glas javnosti'.

Miloševićeva smrt dovodi BiH u još teži položaj, jer da je Haški tribunal utvrdio njegovu krivicu onda bi Međunarodni sud pravde eventualno mogao da se osloni na tu odluku. 'Tužiocu je, ovako, izmakao mogući oslonac,' kazao je Varadi.

( http://www.rts.co.yu )
Post Reply