Zaboravljena Zepa

Forum za humanitarne akcije.
Locked
FindingNemo

Post by FindingNemo »

Humanitarna akcija „Pomoć Ćamizu Bašiću i Žepi“

Ćamiz Bašić je samo jedan od onih kojima Vaša pomoć može promijeniti život...
Ćamiz Bašić ima 75. godina i živi u šupi...bez vode, struje...i povrh svega teškog je zdravstvenog stanja...
Ćamiz Bašić jedino ima Vas u koje vjeruje da mu možete pomoći...

Cilj ove akcije je prikupljanje hrane i odjeće, a pored toga i novčane pomoći za izgradnju kuće koja će zamijeniti njegov dosadašnji «dom».

Pozivamo Vas da malim gestom učinite starog i iznemoglog Ćamiza sretnim i zadovoljnim...

Zavisno od količine prikupljane pomoći, određeni dio će se preusmjeriti i na druge Žepljake koji dijele istu sudbinu kao i Ćamiz, a njih je mnogo.

Više informacija o akciji možete dobiti na: MAIL ADRESE....
Novčana sredstva možete uplatiti na sljedeći račun: BROJ RAČUNA

Uvjerite se kako je malo potrebno da nekoga učinite sretnim!

AKO NESTO NE VALJA, JAVITE DA SE ISPRAVI!
AKO VAM SE NE SVIDJA, NIJE PROBLEM SVE SE MOZE PROMIJENITI!
A STO SE TICE RACUNA, JAVITE STO PRIJE DA ZNAMO OBJAVLJIVATI... JA NE ZNAM KO JE TO PREUZEO, AKO NEMA VREMENA NEKA JAVI MOZEMO DRUGOM TU OBAVEZU PROSLIJEDITI. KOLIKO SE SJECAM DA JE "ZENA" IMALA PRIJEDLOG.
STA JE SA MAILOVIMA....KOJI MAILOVE TREBAMO\HOCEMO PISATI NA DOPISU....?????????
ETO...JAVITE CIM PRIJE.... :-D
djevojka iz sjene

Post by djevojka iz sjene »

Mislim da je ovo sasvim ok. Moglo bi ovako ici.
Sad jos racun...ONO NAJBITNIJE...
Onda mozemo poceti s pravim radom :-D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Findning Nemo je sam reko da si prava novinarka. Ovo cu i ja postavit.
Ahmmede, sta kaze ministarstvo? Jesul isli gledat?
Bumbar

Post by Bumbar »

FindingNemo wrote:Humanitarna akcija „Pomoć Ćamizu Bašiću i Žepi“

Ćamiz Bašić je samo jedan od onih kojima Vaša pomoć može promijeniti život...
Ćamiz Bašić ima 75. godina i živi u šupi...bez vode, struje...i povrh svega teškog je zdravstvenog stanja...
Ćamiz Bašić jedino ima Vas u koje vjeruje da mu možete pomoći...

Cilj ove akcije je prikupljanje hrane i odjeće, a pored toga i novčane pomoći za izgradnju kuće koja će zamijeniti njegov dosadašnji «dom».

Pozivamo Vas da malim gestom učinite starog i iznemoglog Ćamiza sretnim i zadovoljnim...

Zavisno od količine prikupljane pomoći, određeni dio će se preusmjeriti i na druge Žepljake koji dijele istu sudbinu kao i Ćamiz, a njih je mnogo.

Više informacija o akciji možete dobiti na: MAIL ADRESE....
Novčana sredstva možete uplatiti na sljedeći račun: BROJ RAČUNA

Uvjerite se kako je malo potrebno da nekoga učinite sretnim!

AKO NESTO NE VALJA, JAVITE DA SE ISPRAVI!
AKO VAM SE NE SVIDJA, NIJE PROBLEM SVE SE MOZE PROMIJENITI!
A STO SE TICE RACUNA, JAVITE STO PRIJE DA ZNAMO OBJAVLJIVATI... JA NE ZNAM KO JE TO PREUZEO, AKO NEMA VREMENA NEKA JAVI MOZEMO DRUGOM TU OBAVEZU PROSLIJEDITI. KOLIKO SE SJECAM DA JE "ZENA" IMALA PRIJEDLOG.
STA JE SA MAILOVIMA....KOJI MAILOVE TREBAMO\HOCEMO PISATI NA DOPISU....?????????
ETO...JAVITE CIM PRIJE.... :-D
Ovo mi se pravo svidja...konkretno i u sridu :)
orca

Post by orca »

malo se ovo usporava....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Hajde dajte mi link neke banke gdje se moze lahko otvorit racun ja cu ga otvorit ali nemogu da trazim okolo u nedogled.
FindingNemo

Post by FindingNemo »

prije svega ljepsi dio ... vijest ce se objaviti na mladi.info
ja cu sad zvati neke banke u sarajevu da provjerim da li je moguce otvoriti kod njih, mislim naravno da jeste, ali da vidim kakve su provizije...mozda akose radi o humanitarnoj akciji mozda je procedura malo drugacija....odoh sad ....
FindingNemo

Post by FindingNemo »

ja sam poslala molbe bankama, nekim, da mi jave kakva je procedura otvaranja racuna i sta je sve potrebno od dokumenata (jer se radi o hum. akciji) te kolika je provizija...cim jave ja javim :-D
Joni

Post by Joni »

na zalost , sve mi ovo izgleda tako neozbiljno ...
tako naivno ...
dogovarati otvaranje racuna ovim putem i na ovaj nacin , :shock:
sokiran sam , i
tuzan, veoma tuzan :sad:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Joni, jesil ti ovdje za pesimizam? Findig Nemo, kako ide? Molim te reci da je proslo. Ahmmede, imal sta?
senada

Post by senada »

Svi koji zele i mogu pruziti pomoc neka izvole a podmetanja i provokacije na ovoj temi su vise od drskosti.
FindingNemo

Post by FindingNemo »

ovako, sto se tice racuna djevojka iz sjene i ja smatramo da bi najbolje bilo da se racun otvori na nekoliko nas, tj. da npr. 3 od nas ode u banku i otvori zajednicki racun jer nema sanse da otvorimo na camiza jer nemamo nikakvih dokumenata. zasto 3 nas? pa da ne bi neko posumnjao da bih ja ili bilo ko drugi uzeo novac za sebe ili uradio nesto trece sa njim. ovako, novci se ne mogu podici bez potpisa te 3 osobe.
drugo, ja ne znam sta bi sa planom ministarstva sa gradnjom kuce, ukoliko ce ministarstvo to uraditi onda nam mozda taj racun i ne treba jer ce oni snositi troskove. mislim, meni je zaista svejedno ali u tom slucaju radimo dupli posao. pa javite sa je ministarstvo reklo, ako ne zeznu.
hm, sta bi sa mailovima za dopis? ima li kakvih prijava?

i na kraju sto se tice komentara pojedinaca, pa niko od onih koji ce sjediti skrstenih ruku i prijavljivati se sa vremena na vrijeme komentarima "ovo sporo ide", "podrzavam akciju", "ja sam tuzan zbog nacina...." su suvisni. ljudi, zavrnite rukave i pomozite od hvalospjeva ili vec cega ja, mi nemamo nista.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ko ce to otvarat? Mozel to odavde(Svedska)? Ako moze ja se prijavljujem. Tekst je gotov za objavljivanje onako kako je Finding Nemo pisala samo treba racun. Sto se tice ministarstva mislim da je Ahmmed rekao da ce ono izgradit kucu ali mi moramo platit za namjestaj, hranu i ostalo... A to je vec jos lakse. Znaci sve je tu ostaje racun. Okej Findning Nemo hoce, evo i ja hocu ako moze, i ko jos? Mozda Ahmmed, ali cekajmo da prvo dodze pa da kaze sta je sa ministarstvom.
orca

Post by orca »

FindingNemo wrote:
i na kraju sto se tice komentara pojedinaca, pa niko od onih koji ce sjediti skrstenih ruku i prijavljivati se sa vremena na vrijeme komentarima "ovo sporo ide", "podrzavam akciju", "ja sam tuzan zbog nacina...." su suvisni. ljudi, zavrnite rukave i pomozite od hvalospjeva ili vec cega ja, mi nemamo nista.

zar je ovakvoj situaciji iko suvisan?
to sto si preuzela na sebe da otvoris racun (koji otvaras 7 dana) ne daje ti za pravo da proglasavas suvisnim bilo koga.ima ljudi koji cekaju da se racun otvori pa da daju svoj doprinos.
senada

Post by senada »

.......okanite se nepotrebnog supljiranja.......i nije do nas nego do organizatora... otvorite racun i gotova stvar.....pa ko voli (ljudima pomoci) nek izvoli....
orca

Post by orca »

slazem se
djevojka iz sjene

FindingNemo wrote:ovako, sto se tice racuna djevojka iz sjene i ja smatramo da bi najbolje bilo da se racun otvori na nekoliko nas, tj. da npr. 3 od nas ode u banku i otvori zajednicki racun jer nema sanse da otvorimo na camiza jer nemamo nikakvih dokumenata. zasto 3 nas? pa da ne bi neko posumnjao da bih ja ili bilo ko drugi uzeo novac za sebe ili uradio nesto trece sa njim. ovako, novci se ne mogu podici bez potpisa te 3 osobe.
drugo, ja ne znam sta bi sa planom ministarstva sa gradnjom kuce, ukoliko ce ministarstvo to uraditi onda nam mozda taj racun i ne treba jer ce oni snositi troskove. mislim, meni je zaista svejedno ali u tom slucaju radimo dupli posao. pa javite sa je ministarstvo reklo, ako ne zeznu.
hm, sta bi sa mailovima za dopis? ima li kakvih prijava?

Evo, ja sam voljna da otvorim racun sa FindingNemom i jos nekim? Trebalo bi nas biti barem troje. Isto tako na dopisu moze stajati moja e-mail adresa, FindingNemo ti je imas, pa je mozes i ubaciti...
djevojka iz sjene

Senada, Orca super je to sto se Vi slazete sa akcijom i sto je podrzavate, ali imate li Vi konkretan prijedlog kako se ova akcija moze ubrzati? Jeste li Vi voljni da se racun otvori i na Vase ime ili da se kao kontakt adresa navede Vasa e-mail adresa?
orca

Post by orca »

Da budem treci nemam nista protiv , a mail ne mogu dati jer je od firme.
djevojka iz sjene

Eh super :-D
Jesi li iz Sarajeva? Hajde posalji pp, da se dogovorimo oko detalja...
Ima li neko ko ce ostaviti svoju mail adresu?
FindingNemo

Post by FindingNemo »

da li djevojci iz sjene i npr. senada ili orca (sasvim svejedno) odgovara da se nadjemo u srijedu, oko 12, na skenderiji (tram. stanici) da odemo otvoriti racun u raiffeisenu (mislim da je ta banka najbolja zbog ljudi koji ce izvana uplacivati novac jer ta banka vjerovatno postoji u vecini evropskih zemalja pa je manja provizija ako se uplacuje direktno na njen racun)???????

sve ostalo je sredjeno samo nam to fali, a zasto ja otvaram racun 7 dana?
ne, ja racun otvaram od petka jer sam cekala da ga neko drugi otvori jer je neko sa foruma se prijavio za to. (samo da dam objasnjenje jer ga zasluzujete)

naravno da je pomoc svakako potrebna, ja samo predlazem da se manje supljira (kao sto kaze senada :-D ) i da se zajedno ukljucimo u rad...
orca

Post by orca »

meni pase :)
FindingNemo

Post by FindingNemo »

e super, ali kako cemo se prepoznati :-D ... salim se, ali stvarno... :shock:
djevojka iz sjene

Meni savrseno odgovara...vidimo se :-D
orca

Post by orca »

FindingNemo wrote:e super, ali kako cemo se prepoznati :-D ... salim se, ali stvarno... :shock:
ja sam lako prepoznatljiv :-)
Locked