bosanci svi fela i navrza su ubijani i protjerivani samo zato sto su se javno exponirali kao bosanci , genocid je napravljen nad bosancima jer se njihova drzava htjela podjeliti na tri djela koja bi rezultirala veliku srbiju, veliku hrvatsku i bosnjakistan.vesela wrote:nisam razumjela zasto dobih naklonJoni wrote:gospodjo vesela ,
moj duboki naklon.![]()
muslimani su ubijani i protjerivani samo i iskljucivo zato sto su bili muslimani! genocid je napravljen! cilj je bio stvaranje velike srbije!...to su nepobitne cinjenice...
post od ranije sam napisala iritirana sirenjem ove teme na x stranica, a brisanje teme lavicas, na istu temu za par sati...
meni nijedna takva tema ne donosi satisfakciju i ne vraca moje mrtve, niti moze vratiti mene u moju kucu, u moj garad, medju moje prijatelje i senada i vladimira i nenada
meslimani u bih nisu napadnuti i ubijani samo zbog toga sto su bili muslimani vec prvenstveno zbog toga sto su bili bosanci kao sto su u hrvatskoj ubijani njeni gradjani sto su bili hrvati a ne zbog toga sto su bili katolici .
sarajevo je cetiri godine granatirano jer je to bosanski a ne muslimanski grad ...
... ili neki misle i ubjedjuju nas da je sarajevo bilo muslimanski grad il glavni grad muslimanske drzave pa je zbog toga drzato pod opsadom i u njemu sistematski granatirani muslimani ...
ja sam mislio da o "genocidu nad muslimanima" nije potrebno voditi bilo kakve ozbiljnije rasprave jer sam tezu o ubijanju muslimana samo zbog toga sto su muslimani smatrao neuspjelim pokusajem uzeg kruga onih koji iz te bh tragedije zele da najzad izvuku ono sto nikom i nikad nije poslo za rukom, tj. da najzad stvori uslove za konstituisanje muslimanske drzave na tlu i na racun multivjerske drzave bosne i hercegovine .
bio sam naivan i mislio , al srecom , samo sam bio ...