Husko Kotrljanjić wrote:Za sve je kriva globalizacija![]()
Sto se tice demonstracija,svako ima pravo da protestvuje ukoliko osjeca da je povrijedjen.Oni koji su se tako osjecali danas su to iskazali, obzirom
kako smo poznati (u ocima tog zapada)kao "miroljubiv"narod dobro se sve i zavrsilo.
Mene licno, kao muslimana ali i kao covjeka, bas i nisu ove karikature toliko povrijedile jer sam zbog daleko vecih uvreda od strane tog demokratskog zapada ali i istoka vec oguglao na iste.
Sve ono danas u Sarajevu bi i moglo proc, osim paljenja zastava jer trebali su da shvate da time vrijedjaju osjecaje svih Danaca,Hrvata,Francuza itd medju kojima ima sigurno i muslimana kojima je to domovina,nekima jedina.Ako je to bio cilj(ja se iskreno nadam da nije)onda zaboravljaju da Islam osudjuje "oko za oko zub za zub"inace, kao sto neko ovdje citira,cijeli svijet bi hodao corav i krezav.
Neko se ovdje zabrinu kao kako ce sad na nas gledat svijet,pretpostavljam da se misli na zapadni(bogati,demokratski),pa mogu vam reci sto se mene tice ako ce sliku o nama stvoriti ili izmijeniti nekoliko stotina ljudi,koji realno govoreci ne misle i ne ponasaju se svi isto
(ne vjerujem da su se svi grijali na vatri od gorucih zastava),onda mi i nije stalo do njihovog misljenja.
Ne vezano za temu smatram da veliku ulogu u smirivanju a nazalost i dizanju tenzija igarali su i jos uvijek igraju mediji,sjetite se samo nase situacije 90-ih godina ,pa i danas,da je kojim slucajem koji novinar zavrsio u Hagu (kandidata ima na pretek)ovaj svijet bi sigurno bio mirniji.
Upravu si,ja se stvarno pitam kakvi su to ljudi, nesjecam se da su palili srpske zastave tokom agresije, ili da su palili hrvatske zastave , kad je njihova vojska srusila stari most.
Ali sad pale zbog nekih glupih karikatura.
Sto se tice paljenja hrvatske zastave, pa sta, svugdje u BiH vise hrvatske zastave i vrijedaju teritotijalni integritet BiH.
A oni frku prave zbog jedne glupe zastave.