"GO BOSNIA !!"

Post Reply
Macuser

Post by Macuser »

Juso, jesi li bio skoro kod zubara?
jusuff

Post by jusuff »

Macuser wrote:Juso, jesi li bio skoro kod zubara?
macusro, upozorih li te na oslovljavanje?
pokusaji da budes duhovit su blijedi i jadni, djecace
Macuser

Post by Macuser »

Daj, sta se ljutis, majka mu stara. Pa kako su te zvali u skoli? Juso, bezbeli.
jusuff

Post by jusuff »

Macuser wrote:Daj, sta se ljutis, majka mu stara. Pa kako su te zvali u skoli? Juso, bezbeli.
nije bitno kako su me zvali u skoli, ovdje sam jusuf ili jusuff... nema potrebe da me zoves juso, nismo ni prijatelji ni jarani, a ocigledno ni simpaticni jedan drugome :D
car-x

Post by car-x »

Macuser wrote:Pa eto ti Bosnjaka svi na jednom mjestu, mozes ih poklopiti fildzanom. Ko vlada? Ko je direktorica Bosnjacke gimnazije? Diplomate po inostranstvu? Jedva da znaju da pisu, o stranim jezicima necu ovom prilikom. Sve su to ljudi politicko-relogiozno podobni. Alijina rodbina i raja. Da se drugacije pristupilo problemu...Slusaj, Alija je imao viziju Islamske drzave na Balkanu, ta ideja je sama po sebi nerealna, jer Evropa nece Islam u srcu Evrope. Treba razluciti san od zelje, realno od nerealnog. Znaci, u startu zajeb i greska. Da nas je istrijebio Karadzic, Evropa bi slegnula ramenima. Zasto? Pa zbog Alijine ideje, izlozene u njegovoj knjizi "Islam izmedju Istoka i Zapada". Malo nam je falilo da nas istrijebe, zbog fiks ideje jednog covjeka. Pa prepustio je Srebrenicu koljacima. Zrtvovao je Srebrenicu, kada je vidio da je vrag odnio salu i da se moze zaista desiti da muslimana i nestane, da bi medjunarodna zajednica reagovala. To ti je Alijina politika, a Alija nije bio profesionalni politicar (takvi ne sjede sa Jukom i Celom u ratnom kabinetu), vec sanjar sa jednom idejom: Islamskom Bosnom. To mu Evropa nikada, nikada ne bi dopustila.

vidis, ideja o nekoj fildzan drzavici se rodila u vrijeme najvecih ratnih razaranja, kad vise nije bilo izvjesno da ce ista ostati.. da karadzicu nije palo na pamet da pravi srpsku bosnu, price o fildzan drzavi garant ne bi ni bilo..

realnost je da je srebrenicu vojno bilo tesko odrzati.. vjerovatno ne nemoguce, ali sigurno tesko i uz velike gubitke.. koji bi vjerovatno bili manji nego ovo sto danas imamo, ali u tom momentu niko nije ni sanjo dokle ce ici ljudska monstruoznost..

realnost je da se ni bihac ne bi odbranio i da bi ubrzo za srebrenicom pao, da nije bilo oluje. tako da se o nekom "zrtvovanju" ne moze govoriti, ali da je premalo uradjeno za spasavanje tih ljudi, to je gola istina i za to, sto se mene tice, nek svi odgovaraju, pa i posthumno.. da se zna cije je maslo za ramazana a cije nije..

evropa, stara kurva - kako je neki pjesnik prije mene nazva, se boji i ovo sacice muslimana sto nas je u bosni i trudi se da nas sto dalje odmakne od svojih kapija. pred tom cinjenicom se ne smiju zatvoriti oci..

situacija da se govori o zoni slobodne trgovine, gdje je bosna u istom rangu sa albanijom, makedonijom, moldavijom, itd.. je jasna poruka, i to u vrijeme kad traju ko fol pregovori za neko ko fol pridruzivanje..
kub lajkan

Post by kub lajkan »

jusuff wrote:
Macuser wrote:Daj, sta se ljutis, majka mu stara. Pa kako su te zvali u skoli? Juso, bezbeli.
nije bitno kako su me zvali u skoli, ovdje sam jusuf ili jusuff... nema potrebe da me zoves juso, nismo ni prijatelji ni jarani, a ocigledno ni simpaticni jedan drugome :D
Jussuf je bas sitnicar... :D
Macuser

Post by Macuser »

Ma Juusuf voli dupla slova. JJusuf, Jusuuf, Jufka, ops...
danas

Post by danas »

neka jusufa, zovemo ga juka odsad :D :oops:
Macuser

Post by Macuser »

Juka, bas tako, stoji mu, mislim, prosto ga daruje, krasi ga. Well done danas.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Macuser, jesi li išao kod neuropsihijatra danas? :D
digger

Post by digger »

Bravo za car-x i Macuser-a. Postena i otvorena diskusija.
Post Reply